Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 5
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela Noi am fost la Medlife, medic Ionescu Marcela (penumolog pediatru). |
Softurela cum a fost la medic? Pana la urma ce ati decis mergeti asa in continuare cu medicatie numai in criza?
claudia_a spune:
Softurela, de dimineata sun intr-una... la CMU KIDS la Dr. Mihai Craiu, programare am abia pe 29 octombrie (este foarte aglomerat si nu are nici o fereastra, nici macar pentru urgenta); la Dr Murgoci mi-a spus sa sun pentru programare maine dimineata; la Dr. Ioan Cernatescu sun si nu raspunde deloc... de 2 ore; o fi avand program numai dimineata??? mai incerc!
Mulrumesc... incerc si la Medlife!
ary_v spune:
citat din mesajul lui aditapop Dermatologul mi-a pus restrictie si la citrice?! e corect? |
Sincer nu stiu ce sa iti zic. Stiu ca si de la portocale unii copii fac alergie.
softurela spune:
citat din mesajul lui claudia_a Softurela, de dimineata sun intr-una... la CMU KIDS la Dr. Mihai Craiu, programare am abia pe 29 octombrie (este foarte aglomerat si nu are nici o fereastra, nici macar pentru urgenta); la Dr Murgoci mi-a spus sa sun pentru programare maine dimineata; la Dr. Ioan Cernatescu sun si nu raspunde deloc... de 2 ore; o fi avand program numai dimineata??? mai incerc! Mulrumesc... incerc si la Medlife! Zambeste, iubeste, iarta! |
Deci la Medlife, poti incerca la 021 9646 sau 021 9647
Succes !
Noi am fost o singura data la dna doctor, ne-a dat tratament si revenim peste o luna la control.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ary_v
Softurela cum a fost la medic? Pana la urma ce ati decis mergeti asa in continuare cu medicatie numai in criza? |
Din pacate nu a ramas loc de decizie. Vineri-ventolin, sambata-ventolin, duminica-ventolin si acum m-a sunat mama mea ca iar a fost nevoie de ventolin.
Am inceput flixotede-ul de sambata, deci daca e asa nasol acum, nu imi imaginez cum ar fi fost daca nu mergeam la dna doctor.
E clar nevoie de tratamnet de intretinere, astmul nu era si nu este sub control. Sper ca in 2-3 zile sa scapam de ventolin. Dna doctor m-a avertizat ca e schimbarea de vreme si cei cu astm vor avea manifestari mai accentuate.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
aurash1 spune:
Buna fetelor,
va citeam de cand ati inceput topicul dar abia acum m-am decis sa va scriu. Si noi ne incadram perfect aici, deoaece fiul meu de 3 ani si 6 luni este sub tratament pentru astm alergic usor persistent:singulair 4 mg 1 pe zi, 2 pufuri de Flixotide 50 mg pe zi, puf Ventolin 100 mg la nevoie si 2,5 ml Aerius pe zi.
Fiul meu este alergic la acarieni si anul acesta din ianuarie pana in iunie facea cate o criza pe luna. Dupa ce am inceput tratamentul cu Flixotide, timp de 3 luni, pe perioada verii nu a mai facut deloc iar in seprembrie din pacate iar a inceput cu o criza relativ usoara.
Acum luam Bronhovaxom si tuseste usor dar are si putina febra pana in 37 cu 8, de cateva zile. Este reactie la acest vaccin? Nu imi mai amintesc din anii trecuti, daca a facut reactie. Voi ati luat?
Multa sanatate tuturor!
eunice78 spune:
Buna seara! Intram si noi in acest club, fara a avea deocamdata un diagnostic de astm, clar, sper sa nici nu fie cazul.
Povestea noastra, pe scurt:
Anul trecut Toma (a implinit luna trecuta 3 ani) a facut in luna septembrie prima bronsiolita. Fara tuse, febra doar o zi 38 dar cu acel wheezing oribil. L-am dus imediat la dr care i-a facut o injectie cu Dexametazona si i-a dat un tartament neadecvat (antibiotic la greu - Augmentin 10 zile si sirop Ventolin, vreo 10 zile).Am stat cu el acasa 2 saptamani. In decembrie a recidivat, aceleasi simptome, acelasi tratament.In aprile sau mai, nu mai retin a urmat a treia criza. Am schimbat doctorul. Am fost trimisi sa facem analize: IDR, exudat nazal, faringian, examene de sange. De asemenea, Toma a luat 3 zile Prednison, pufuri Ventolin si Flixotide, Aerius - 2.5 ml seara. Pe corp, in aceeasi perioada, ii aparusera niste bubite pe care noi le-am pus pe seama caldurii (ii apar doar cand transpira rau, cand e caldura mare). Pentru corp dr ne-a zis sa il da, cu Atoderm, i-au trecut repede bubitele. Copilul a facut tratament 14 zile, s-a vindecat frumos. Analizele au iesit ff bune, IGE urile in limite normale.
La sfarsitul lui august a debutat a patra criza. Ne-am intors la dr care a zis ca are o hiper reactivitate bronsica, nu are un fond alergic dovedit pentru ca are analizele bune si ne-a recomandat un tratament (cam acelasi cu cel de masi sus, mai putin prednison) timp de 2 saptamani. Dupa care ne-am intors la ctrl si am intrat pe un tratament de preventie/ intretinere dupa cum urmeaza:
- 1 puf Flixotide 125 dimineata si unul seara - o luna
- 2.5 ml Aerius seara - o luna
- Humex / Sterimar dimineata si seara
- 5 ml Septilin dimineata si seara - 2 luni
o jum tub Oscilococcinum o data pe saptamana, in aceeasi zi a saptamanii timp de 3 luni
- scos pernele cu puf din casa
- scos jucariile de plus din casa
- fara balsam la spalatul rufelor
- control la o luna
Ne-a mai zis ca Toma trebuie monitorizat cu atentie a sa nu se repete crizele. L-am intrebat daca e posibil sa faca astm, iar raspunsul a fost clar: daca nu e tratat da.Iar pe reteta a scris bronsita asmatiforma recidivanta.
Saptamana viitoare se implineste luna, cam am emotii ca intru ff greu la dr si nu am reusit sa fac programare pt luni, deci va trebui sa intru pe o lista de urgenta sapatamana viitoare.
Dar sunt ff multumita pt ca am inceput gradi de o luna si suntem bine. Nu am avut ncio problema, nu n-ea curs nasul, etc. Sper sa fie asa si in continuare. Toma nu tuseste, nu are probleme cand face efort, cand alearga.
Ceea ce insa imi displace profund este ca Toma are cearcane. Copii vostri au cearcane?
Mai e cineva in situatia noastra, adica analize bune dar cu wheezingul ala nenorocit repetat? Oare ar trebui sa mai facem analize pt alergii, in conditiile in care analizele generale au iesit bune?
Multa sanatate va doresc!
Baietzii mei
alra spune:
eu cand e racita rau si i se instaleaza tusea astmatica (ascutita) ii fac puf cu pulmicort (3 x pe zi) + ventolin (2x pe zi, adica nu seara!!) timp de 5-7 zile si apoi de 2x pe zi timp de inca 5-7 zile, in functie de raceala si evolutia. asta e un maxim. in rest daca doar e o raceala usoara dar cu tuse sacaitoare ii fac numai pulmicort de 2 x pe zi.
a avut 2 ierni foarte urate (1 an si 2 ani), deja iarna trecuta (3 ani) a fost mult mai bine, fara tratament de mentinere!, acuma inca nu a racit semnificativ, doar o raceala foarte usoara luna trecuta.
e al treilea an cand ii dau bronchovaxom. primul an a fost apa de ploaie, anul trecut a fost un an ok. acuma nu stiu daca s-a imunizat ea sau a facut el ceva. sincer nici nu stiu de ce i-l dau anul asta, cred ca mergea si fara.
ea are ca triggeri in primul rand virusii de raceala, apoi aerul rece (merge fular la nas iarna), si efort. am fost in vara la o cabana in padure unde era aer mai rece si umiditate in dormitor si a tusit toata noaptea fara nici un semn de raceala. cum am ajuns acasa nu a mai tusit absolut deloc.
usorlili spune:
citat din mesajul lui eunice78 Ceea ce insa imi displace profund este ca Toma are cearcane. Copii vostri au cearcane? |
Da, Tudor are cearcane de cand il stiu. Cateodata ma si sperie. Analizele generale sunt ok. Dar este un copil alergic si cercane sunt un semn al alergiei. Asa ca eu deja m-am obisnuit cu "incercanatul lui mama"
citat din mesajul lui eunice78 Mai e cineva in situatia noastra, adica analize bune dar cu wheezingul ala nenorocit repetat? Oare ar trebui sa mai facem analize pt alergii, in conditiile in care analizele generale au iesit bune? |
Eu am citit de copii care au probleme respiratorii dar nu pe fond alergic. Dar din pacate nu stiu mare lucru pentru ca nu m-a interesat subiectul, la Tudor fiind definit foarte bine tabloul general al bolii (desi nici el nu este diagnosticat cu astm ci cu predispozitie la astm si variabil bronsiolite astmatiforme, bronsiolite acute iar pe alocuri laringite).
Dar tu la analizele de alergii ce fel de Ige i-ai facut? General sau specific? General arata daca Toma este un copil alergic in general iar Ige specific arata gradul de alergie la vreo 20 dintre cei mai intalniti alergeni. Ige-urile specifice sunt si ele de 3 feluri:
1) Ige specific pentru 20 de alergeni respiratorii (acarieni, par de animal, polen)...
2) Ige specific pentru 20 de alergeni alimentari (diverse produse alimentare)
3) Ige specific pentru alergeni pentru o combinetie intre 1) si 2) (cam jumate-jumate).
In principiu daca Ige General a iesit ok (pana la varsta de 5 ani trebui sa fie sub 60 UIm/l), atunci nu ar trebui sa fie probleme cu Ige specifici.
Offf...an scris mult si sper sa nu te fi incurcat. Este ceea ce stiu eu. Nu lua 100% de bun ce spun eu, dar macar poate te ajuta ca punct de plecare ceea ce ti-am scis eu.
Nu stiu de ce dar m-am tot gandut aseara ca fetita lui Softuela are un tablou asemanator (fara alergii majore dar cu probleme respiratorii).
Sanatate multa lui Toma.
Si totusi exista iubire!
usorlili spune:
Claudia ce ai facut? Te-ai programat la Medlife? Si noi tot cu ei lucram (si analizele dar si doctorita). Dar doctorita lui Tudor nu este pneumolog. Este pediatru generalist. Dar este si la urgente la Budomex (eu acolo am intalnit-o). Am vorbit de la inceput aceasi limba, a stiut foarte bine sa interpreteze starea clinica a lui T si ne-am indragostit de ea (si eu si T).
Si totusi exista iubire!