Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adrianaa

Buna ziua, multa sanatate puiutilor, am intrat putin in acest grup sa va spun o informatie care posibil sa va poata ajuta, daca nu cumva este stiuta deja.

Intr-un episod despre alimentatia copiilor al lui Jamie Oliver, un medic dietetician al scolii a facut constatarea ca dupa o luna de instituire a alimentatiei bogate in legume si fructe, cu o alimentatie sanatoasa, copiii care aveau astm, in acea luna nu mai avusesera nevoie de medicamentatie. Mi s-a parut f. interesant. Se pare ca exista o legatura stransa intre alimentatie si astm, de aceea poate intrebati medicii cat poate ajuta acest lucru pe copilasi.

Atasez si un link si va doresc multa, multa sanatate copilasilor.

www.clicksanatate.ro/Suplimensanatate_mananca-sanatos/alimente-care-tin-astmul-sub-control" target="_blank">Alimente care tin astmul sub control

Multumim Adriana pentru interventie.
Informatia este utila pentru multe mamici, mai ales pentru cele care sunt la inceput cu probleme de genul asta.
Noi suntem pe alimentatie naturista, cea inceputa la diversificare.
Fetita are 1 an si 10 luni si nu i-am dat nimic nociv. De ex. de baut bea cam 300 ml suc de morcovi, ceai menta sau tei si apa. Pe altceva nu a pus gura.
Ea intelege in general, face diferenta intre mancare pentru copii si mancare pentru adulti. Dar trebuie sa recunosc ca si noi in casa mancam destul de sanatos, deci nu ar avea de unde sa se inspire.

Multumim si sanatate

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Fetele ce mai faceti, ce mai ziceti ? Ce fac puisorii ?
S-a mai rezolvat cu tusea Eunice?

Noi suntem bine. Nu a mai tusit deloc, nici macar putin.
Am lasat garda jos cu curatenia excesiva...asta nu e tocmai bine.
Dar nu mai am energie si nici resurse, stau cate 10-12 ore la servici si cand ajung acasa nu-mi doresc decat sa-mi tin fetita in brate.
Regret enorm ca nu pot sa-i acord mai mult timp dar in curand situatia va sta cu totul altfel.
Sunt mega, super.... fericita. SUNT INSARCINATA !!!! si in iunie fetita mea va avea un fratior/surioara.
Sarcina asta a venit la un moment extrem de potrivit. Multumesc Doamne !!! Sa ajungem sanatosi la finalul celor 9 luni.

Va pup si astept vesti bune si de la voi !

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Fetele ce mai faceti, ce mai ziceti ? Ce fac puisorii ?
S-a mai rezolvat cu tusea Eunice?

Noi suntem bine. Nu a mai tusit deloc, nici macar putin.
Am lasat garda jos cu curatenia excesiva...asta nu e tocmai bine.
Dar nu mai am energie si nici resurse, stau cate 10-12 ore la servici si cand ajung acasa nu-mi doresc decat sa-mi tin fetita in brate.
Regret enorm ca nu pot sa-i acord mai mult timp dar in curand situatia va sta cu totul altfel.
Sunt mega, super.... fericita. SUNT INSARCINATA !!!! si in iunie fetita mea va avea un fratior/surioara.
Sarcina asta a venit la un moment extrem de potrivit. Multumesc Doamne !!! Sa ajungem sanatosi la finalul celor 9 luni.

Va pup si astept vesti bune si de la voi !

Felicitari!!! Multa sanatate la toti si sa dea D-zeu sa aduci pe lume un bebe sanatos.

Ai mei sunt amandoi raciti. Robert ragusit, abia vorbeste si respira greoi, cu tuse care se rupe greu si Andrei face si el febra de aseara. Sper sa treaca si viroza asta fara complicatii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Felicitari!!! Multa sanatate la toti si sa dea D-zeu sa aduci pe lume un bebe sanatos.

Ai mei sunt amandoi raciti. Robert ragusit, abia vorbeste si respira greoi, cu tuse care se rupe greu si Andrei face si el febra de aseara. Sper sa treaca si viroza asta fara complicatii.

Nu se poate. Raceala asta chiar trebuie sa vina la pachet ? Amandoi odata ? Of, pai sanatate va doresc !
Am vazut liniste pe topic si speram ca toata lumea e ok si fara probleme de genul asta.

Mergi la inceput

Ori toata lumea se lupta cu cate o viroza. Glumesc, sper sa nu fie asa...

La noi vine la pachet, asta e clar. Eu deja stiu ca la 2-3 zile dupa ce se imbolnaveste Robert il urmeaza si Andrei. Problema e ca Robert e in primul an de gradinita (chiar daca are 5 ani tot va trebui sa lupte cu virusii din primul an de colectivitate) si ii aduce acasa unde Andrei abia asteapta sa ii preia. Asta e, nu prea am ce face, sper numai sa treaca asa doar cu febra si muci, sa nu ajungem la complicatii. Andrei e la a doua cura de bronchovaxom si Robert a inceput sa ia isoprinozine, sper sa se vada rezultatele ca deja e la a doua raceala de cand a inceput gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Softurela, felicitari! Sarcina usoara si bb sanatos iti doresc!
Ma bucur ca nu mai tusiti.
Noi nu ne laudam ca inca suntem pe tratament (cele 17 zile, joi se termina si trebuie sa mergem iar la control). Dupa o saptamana era bine, dar joi spre vineri noaptea a inceput cel mare cu o tuse...absolut oribila. A tusit jumatate de noapte, a trebuit sa il las acasa, noi ne descurcam ff greu, bona putea sa vine doar pe la 9 jum. Asa ca nu l-am lasat pe Petru (6 ani) la gradi ci, bolnav singur in casa pentru prima data. Cam o ora a stat singur da ..stres maxim. Iar dupa asta de ieri a inceput si Toma sa faca iar mucisori si sa tuseasca. Ii tin pe ceaiuri calde, pe ridiche neagra cu miere, plus tratamentul de rigoare. Adica la acest moment Flixo dimineata si seara. Sper sa nu trecem iar la doze mai mari, si sa terminam odata. Nu stiu cum sunt ai vostri dar toma cand ia Flixo..e alt copil..iritat, plangacios .
Ary, multa sanatate va doresc!
La gradinita noastra am inteles insa ca mai toti copii sunt virusati. Dar nu ppt da vina nici pe ei ca si la mine la birou am fost toti, inlcusiv eu raciti cobza..

SAnatate tuturor!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Softurela, felicitari! Sarcina usoara si bb sanatos iti doresc!
Ma bucur ca nu mai tusiti.
Noi nu ne laudam ca inca suntem pe tratament (cele 17 zile, joi se termina si trebuie sa mergem iar la control). Dupa o saptamana era bine, dar joi spre vineri noaptea a inceput cel mare cu o tuse...absolut oribila. A tusit jumatate de noapte, a trebuit sa il las acasa, noi ne descurcam ff greu, bona putea sa vine doar pe la 9 jum. Asa ca nu l-am lasat pe Petru (6 ani) la gradi ci, bolnav singur in casa pentru prima data. Cam o ora a stat singur da ..stres maxim. Iar dupa asta de ieri a inceput si Toma sa faca iar mucisori si sa tuseasca. Ii tin pe ceaiuri calde, pe ridiche neagra cu miere, plus tratamentul de rigoare. Adica la acest moment Flixo dimineata si seara. Sper sa nu trecem iar la doze mai mari, si sa terminam odata. Nu stiu cum sunt ai vostri dar toma cand ia Flixo..e alt copil..iritat, plangacios .
Ary, multa sanatate va doresc!
La gradinita noastra am inteles insa ca mai toti copii sunt virusati. Dar nu ppt da vina nici pe ei ca si la mine la birou am fost toti, inlcusiv eu raciti cobza..

SAnatate tuturor!

Baietzii mei

Multumesc pentru urari.
Imi pare rau ca nu mai trece tusea la voi. Dianei vad ca ii este bine pe flixotide, doar ca a capatat o raguseala. Ma gandesc sa sun doctorita si sa-i spun poate reducem doza. Acum e la un puf(50) dimineata, unul seara.
Alta explicatie pentru raguseala asta ar fi aerul uscat din camera.
Ati avut astfel de efecte dupa administrare indelungata de pufuri ?

La raceala ii administram flixotide aerosoli, chiar si perioade mai lungi decat acum dar nu dadea in raguleala. Nu stiu ce sa zic. De tusit, nu tuseste deci laringita e exclusa.

Asteptam vesti bune ca sfaturi nu stiu ce sa va dau, aveti mai multa experienta decat mine.
Sanatate si sa scapati cat mai repede de raceali !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Ori toata lumea se lupta cu cate o viroza. Glumesc, sper sa nu fie asa...

La noi vine la pachet, asta e clar. Eu deja stiu ca la 2-3 zile dupa ce se imbolnaveste Robert il urmeaza si Andrei. Problema e ca Robert e in primul an de gradinita (chiar daca are 5 ani tot va trebui sa lupte cu virusii din primul an de colectivitate) si ii aduce acasa unde Andrei abia asteapta sa ii preia. Asta e, nu prea am ce face, sper numai sa treaca asa doar cu febra si muci, sa nu ajungem la complicatii. Andrei e la a doua cura de bronchovaxom si Robert a inceput sa ia isoprinozine, sper sa se vada rezultatele ca deja e la a doua raceala de cand a inceput gradinita.

Am inteles, e in primul an de gradi. Si eu ma gandesc sa o dau pe Diana la 4 ani. Mai ales ca va venii si cel mic si vreau sa-l feresc de raceli pana pe la 2 ani. Si asa are toate premisele sa fie mai sensibil decat surioara lui mai mare. Eu am RH-ul negativ si in cel mai fericit caz, bebe 2 va avea o anemie mai severa. Fiicamea a luat RH+ deci a dat drumul la formarea de anticorpi. In fine e o poveste lunga si offtopic.
Diana va amana gradinita si din cauza problemelor ei. Nu vreau sa agravez astmul. Are cu cine sta, toti bunicii(4) sunt pensionari sau pe cale sa devina. Va sta la curte, unde o sa-i amenajez loc de joaca. Eu voi fi in CIC, deci voi avea timp sa ma ocup de ea, sa invatam cat mai multe. In concluzie sper sa fie o decizie inteleapta amanarea gradinitei pana la 4 ani.

Sanatate si sa auzim vesti mai bune.
Eu si acum mai am cosmaruri cu prima raceala a Dianei, spitalizare, branule. Of, atunci nu stiam ca e pe fond astmatic si nici medicii. Ma gandesc ce e mai rau sa stii ca copilul tau are un fond astmatic si sa te stresezi de la acest diagnostic sau sa nu stii si sa chinui copilul in raceli, tratandu-l necorespunzator si lungind boala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Noi nu ne laudam ca inca suntem pe tratament (...)

Multa sanatate si voua! Cum mai sunteti?
Eu tocmai m-am intors din spital, cel mic a facut laringita in final si zilele astea ne-am distrat cu injectii si aerosoli. Mi-a fost asa de mila de el, tot timpul se uita la mine cu o privire mirata, parca voia sa imi zica: "mama cum poti sa ii lasi sa ma chinuie asa?". Of, in sfarsit suntem acasa si doarme dus ca acolo nu s-a odihnit deloc bine. Tare greu e cu bebe micut la spital.
Robert ia klacid plus multe altele, iar am casa transformata in farmacie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Ati avut astfel de efecte dupa administrare indelungata de pufuri ?

Softurela eu am fost sapt trecuta la dr cu Robert si mi-a zis ca flixotide poate da raguseala. Ar trebui sa ii punem sa faca gargara cu ceai de musetel dupa puf, insa a ta e mica cred ca e bine si daca bea cateva guri. Am mai citit undeva aici pe forum despre asta dar dr a omis sa imi spuna pana acum, asa se previne candida la care predispune flixotide-ul. Nu am fost foarte atenta pt ca la Robert nu era cazul (el era racit, avea si el o laringita usoara) dar cred ca de la aceasta candida vine si raguseala.

Cat despre gradinita, am fost si eu sfatuita de mai multi dr sa o aman pana dupa 4 ani. Intradevar e mult mai bine acum, chiar daca trebuie sa ia toti virusii "ii duce altfel pe picioare" la varsta asta. E prima data cand ii dau antibiotic de mai bine de un an, nici acum nu stiu daca era chiar cazul dar deja se lungea prea mult boala.

Mergi la inceput