Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (125)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Neatza!

O ceva? Inainte de a zbura de acasa am zis sa intru sa o salut si pe Iulia, sa-i zic ca ma bucur ca a mai trecut pe la noi - iar cat o priveste pe soacra - cunosc si te inteleg perfect!

Iar faza cu mancatul in parc e cel mai mare of al meu. Nu stiu cum face fie-mea, cum nu face - dar de te miri de pe unde apare cu cate ceva in mana, chiar mamici cu copilashi de o seama cu Andra ii dau tot felul de porcarioare - iar daca insist sa fie lasata in pace cel mai des mi se spune ca "uite, ii este pofta" . Pai omul lui D-zeu si daca scoti din buzunar telefonul mobil si i-l arati tot intinde mana si incepe sa scanceasca ca-l vrea, asta inseamna ca ii este pofta?

In fine am multe de comentat pe tema asta dar n-are rost sa ma enervez de luni dimineata, nu?

La urma urmei Iulia, asa-i, parca pt bunastarea copiilor nostri ar trebuii sa fim mai rele sa le ferim si cu dintii de ce consideram noi ca nu este ok. Vorba ta, ca si tine am plecat de multe ori capul, de rusine, de teama sa nu supar si in fond si la urma urmei cea mai importanta nu este soacra, ori mai stiu eu cine ci copii nostri sunt.

Mama, Aelita - ce dulce e Soshia ta ! Parca mi-o imaginez cum il apara pe Andesitu ei ! Ai baza in domnishorica, nu gluma!

N-am sa inteleg niciodata glumele astea, ori ce se vor a fi, cu berea pe suzeta, cu da-i o guritza ca nu vede ma-sa - un copil nu este obiectul glumelor, iar sa ajungi sa te ascunzi, ca soacra Iuliei, sa-i dai tu copilului ce te duce mintea mi se pare de a dreptul pueril . Chiar ii face vreun bine copilului baclavaua? In afara de o posibil dependenta de dulce pe termen lung - ce efect poate sa aiba asupra copilului? Si ma repet : daca nu stie, cum Doamne iarta-ma sa-i fie pofta de ceva ce n-a mancat niciodata? Normal ca odata starnit copilul apoi arata intruna punga cu bunatati, ca stie ca de acolo vine mai stiu eu ce minune plina de e-uri.

Desiree, sper ca nu te-ai suparat , eu pur si simplu faceam o gluma vizavi de ce stie Andra sa spuna ( si ordinea ) n-am vrut sa sune ca un comentariu rau intentionat la adresa Victoriei, ci dimpotriva, o apreciez si o admir pe Victoria pt istetimea ei si pt cat de fashneatza e.
Uf, de multe ori zic ca am glume proaste in program da' pana la a supara e cale lunga .

Hai ca o intind pana nu zic vreo alta prostie .
Va si va doresc o saptamana minunata!

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Iulia, foarte bine ai facut cu soacra ta. Mai bine lipsa decat asa! Trebuie sa te tii tare, politicos dar foarte ferm sa-ti spui ce ai de spus, ca tu te-ai chinuit cu copilul pina acum si ai crescut-o sanatos!

Dulciurile astea de pe piata sunt o oroare, cu greu il tin pe Andrei departe de ele. Pina la 3 ani nu a stiut ce sunt alea, si nici nu-i trebuiau. Dupa ce a mers la gradinita n-am mai reusit sa-l tin. Acum i-am bagat niste texte care cat de cat mai tin la el, ca-l doare burta, ca-l doare gatul, etc. O data s-a prefacut Costi ca-i da telefon pediatrei, de care Andrei asculta si are nitica teama, dar face ce zice ea. Si facea Costi la telefon "bine, ii spunem sa nu mai manance ciocolata Kinder in fiecare zi ca-l doare burtica rau" si alte din astea. La ultima vizita la pediatra am "scapat" de acadeaua zilnica. Singurele chestii pe care i le luam sunt pufuletii, biscuiti si covrigei. Si suc Itsy-Bitsy (Prigat), care e fruct 100% cica.

Si apropo de soacre, si eu am parte de "monstre" de intelepciune, ca-mi tot da exemple cum de puteau femeile inainte sa creasca si 7 copii sa faca si toata treaba, sa calce, spele, etc. I-am zis scurt ca nu ma intereseaza cum fac altii si ce e la altii in casa, eu atata pot si gata. Asta venind la o discutie despre cate am de spalat si calcat la doi copii si ca pe mine ma apuca de calcat doar duminica. Pai daca nu am cand in alte zile. Duminica ajung si eu sa fac curat, sa mai bag la spalat, sa calc fara doi flacai sturlubatici in jur. Raducu are o pasiune sa ia rufele proaspat calcate sa le tavaleasca si sa le calce in picioare, asa ca nu pot calca de fata cu el.

Aelita, cat este de dulce Sofia!! Ea nu se ceata cu Andres pe jucarii? Eu deja sunt putin depasita de fazele cu ai mei baieti, cel mare il cam bate pe asta mic.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Dragele mele, neata
Nu am mai apucat sa intru de mult si nici ultimele 3 pagini nu le-am citit. o sa recuperez.

Vreau in primul rand sa urez sarbatoritelor, Flavia si Andree Sa fiti fericite!

Eu tot cu greturi, mai ales seara, d-aia adorm cand il culc pe Mirci cel mai ades, iar ziua nu stiu ce sa fac mai intai.
Inais iubita, nu l-am mai dus la cresa si am negociat cu sotul sa nu-l mai duc deloc. sper sa nu vina el sucit de la serviciu azi... dar cred ca nu-l mai duc. prefer sa ma chinuiesc nitel ca dupa ce se naste bb2 tare dor o sa-mi fie de statul intens cu Mirci. Si eu ma tot gandesc la variante sa stau acasa pana face si bb2 3 ani ca sa pot sa-l dau direct la gradi. SA vedem...
Alyshuca mea, mi-a fost dor de tine, dar uite ca nu am reusit sa mai intru. POate ne vedem in parc cat mai sunt zile frumuoase, daca Mirci tot nu mai merge la cresa. - sper sa ramana asa decizia asta! De citit...hehe..mi-am luat un maldar cu carti despre asceti si sfinti asta citesc. MI se pare incredibil cat efort de vointa si cat efort in general presupune conditia asta...in care pana la urma ajungi sa-ti tai voia ta... E incredibil. Le citesc cu f mare placere. Imi pare bine ca te si
ti mai relaxata cu Vladi de cand e mare. Adevarul e ca de 4 zile de cand doarme la pranz Mircea iar, e super! Mai apuc sa citesc, sa fac la engleza...
Esme iar ne-ai umilit spunindu-ne ce papa Esme.. de unde frate atatea idei??? OOOf..si mai zic ca sunt gurmanda..de fapt sunt doar lacoma, sa fii gurmand presupune si ceva stiinta...jos palaria!!
Micaela, Elenuca si Mircea baga mana pe gat sa-si provoace voma...asta de cateva luni asa...nu stiu cum sa-l dezvat, dar ma bucur ca nu e singurul, inseamna ca e o faza si trece!! Sper!
Cleo succes cu interviurile!
Mihaser imi pare rau de problemele cu educatoarea lui Cris, oare chiar nu e alta solutie decat sa-l retragi???
Ma duc sa mai citesc din urma, sper sa reusesc. Nu mi-am mai verificat nici mailul de o sapt

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dimineata tuturor!

Ne-am intors si noi ieri din Creta. A fost un drum lung, ca am facut si escala in Atena, dar fetele s-au comportat bine si am ajuns in sfarsit acasa.

O sa povestesc mai multe, acum am maldar de rufe, bagaje semi-desfacute etc.

Multumesc mult tuturor care m-au felicitat pe 10 sept., de ziua mea!
Micaela e spionul sef
Nu a mers DC in ziua respectiva, nu am putut deloc sa intru

pe curand

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Adriana, bine ai revenit!

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

ma gandeam eu ca sunteti pe aceeasi unda cu mine si n-o sa aruncati cu rosii (asa cum fac cei de pe aici) ca m-am certat cu ei din cauza asta
AELITA si pe mine ma dispera faza cu "lasa ca nu vede ma-sa"..vad ca majoritatea ati trecut prin chestii de-astea. copii nostri au nevoie de noi sa-i protejam cum putem, chiar si de propriile noastre rude, se pare. eu am ajuns la conceptia ca nimeni nu-i vrea binele in afara meqa, pt ca nu-i poti vrea binele unui copil dandu-i bautura alcoolica, dulciuri si alte prostii. apropos de bautura alcoolica, acum o luna, tocmai terminasem tratamentul fetii cu antibiotic, ca luase o viroza urata cu muci, febra, etc, si tocmai ii dadusem antib, ultima doza. s-a nimerit sa vina socrii, ca era sf Marie mica si ziua mamei si am facut masa. ei stiau ca fata ia antib, ca tocmai ce ma vazuse ca-i dadusem si stiau ca-i racita. la un moment dat, o aud pe soacra-mea ca tot chicoteste, si mama se ingalbenise la fata. eu eram cu spatele la soacra-mea. fata o vazuse cu paharul de martini in mana si tot cersea, ca asa face de obicei si zice "apa, apa" soacra-mea, in bunatatea ei, cum sa lase fata sa pofteasca la ce are ea in pahar? ii intinde paharul, fata apuca cu amandoua manutele si baga limba acolo, in timp ce ea se amuza copios, ca uite ce-i place!!! am tipat la ea cum poate sa faca asa ceva ca tocmai a vazut cand i-am dat antib. replica a fost " pai a moiat putin numai limba sa guste si ea" daca va vine sa credeti. apoi prietena mea mi-a zis (ca era si ea acolo) ca cica a vazut-o de cateva ori ca i-a dat si nu stia cum sa-mi faca semn fara sa vada ei. si toate astea, in timp ce eu eram cu spatele taiam niste rosii pt salata. da....

AELITA, pufulete la 3 luni e lafel de grav ca ciorba de rosii pe care i-a dat-o soacra-mea la aceeasi varsta, dar spre deosebire de voi, eu am ajuns cu ea la spital cu intoxicatie...si normal ca s-a absolvit de orice vina, ca nu-i de la ciorba, ca ea le dadea iorba de la o luna ce bine ca Sofia il iubeste asa mult pe Andres. draga de ea

pupam si pe VICTORIA, care a invatat cuvintele de baza, mai ales ca ea este o harnicuta si duce pamparshelul la gunoi singurica (noi suntem putori, nu strangem dupa noi nici jucariile) si face curatenie dupa ea..pai nu era normal sa invete prima data sa zica "dity"?

MSBB, GABITZA aveti dreptate. nu-i poate fi pofta de ceva ce nu a gustat niciodata, iar faza cu cei 7 copii deja e depasita, parca toate au aceleasi texte domne. eu i-am zis ceva de genul "parca incercati sa ma sfidati, eu va rog sa nu-i dati, dv continuati sa faceti un lucru de parca nu m-ati auzi. daca aveti ceva cu mine si vreti sa ma raniti, n-o faceti prin copilul meu, ca nu va permit" bine, si multe altele, am zis, in limita bunului simt, dar s-o usture putin, insa sunt sigura ca i-a intrat pe o ureche si i-a iesit pe alta, ca asa face mereu...dar de data asta n-am de gand sa mai las de la mine. fata poate sa creasca bine merci si fara sa-i vada prea des, ca oricum au dovedit de atatea ori ca nu pot avea incredere s-o las cu ei, asa ca nu ma plang ca daca ii pierd, pierd un ajutor. ca daca am nevoie, am la cine s-o las cu inima impacata ca fata e bine si nu i se indeasa porcarii pe gat..

fug ca am de calcat si sa pap putin. azi gati sor-mea sunt cucoana, hihi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Andree si Dflavia! Sa fiti IUBITE si FERICITE!

Iulia: Te inteleg perfect, mie nu-mi face nimeni asa; Cred ca sunt asa de rea si-i pun imediat la punct pe toti incat nu au curajul sa faca asta. Eu nu tac cand cei din jur fac lucruri tampite si oricum ale mele mama/soacra prefera sa ma tina pe mine de vorba decat sa se apropie de copii. Cred ca mai degraba m-ar lua pe mine la cofetarie decat pe copii.
Legat de ideea cu femeia care a crescut 7 copii si facea de toate: Da chiar facea de toate numai de copii nu se ocupa. Probabil cel mare trebuia sa se ocupe de restul si mama le mai arata vreun bat/palma din cand in cand. Asa se cresteau copiii in trecut si era important sa fie spalati, calcati, mancati, doar sa vada lumea ca sunt asa dar sufleteste erau total neglijati. Era chiar urat sa-ti manifesti in public iubirea pentru cineva, brrr , brrr

Aelita: Ce copil de nadejde si iubitor ai tu. si ce de oameni nebuni exista peste tot.
Legat de bona e exact cu ai spus tu; Mi-am dat seama usor usor ca se obraznicea pe zi ce trece; Oricum a trecut; Eu stiu ca atunci cand te simti supraveghiat nu te comporti natural si mi-a fost si jena sa o urmaresc tot timpul; Am vrut sa fie o legatura intre ea si copil nelegata de camera; Dar n-am avut noroc; asta e;

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui MsBB

Desiree, sper ca nu te-ai suparat , eu pur si simplu faceam o gluma vizavi de ce stie Andra sa spuna ( si ordinea ) n-am vrut sa sune ca un comentariu rau intentionat la adresa Victoriei, ci dimpotriva, o apreciez si o admir pe Victoria pt istetimea ei si pt cat de fashneatza e.
Uf, de multe ori zic ca am glume proaste in program da' pana la a supara e cale lunga .

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Eu cred ca tu nu ai dormit bine azi-noapte! Iubita mea, draga, nici gand de suparare; eu dimpotriva, vroiam sa zic cu totul altceva, nu mi-am dat seama cum se citeste mesajul meu. Ce vroiam sa zic e ca nu e cazul sa-ti faci griji de ce (nu) spune Andra... ca nici Victoria nu le spune corect. Si sa stii ca tocmai m-am simtit magulita, a fost un compliment la adresa Victoriei ce ai spus tu, nicidecum motiv de suparare... of! Da-mi voie, te rog, sa-mi cer eu scuze, probabil ca scris, cand nu se aude tonul si nu mi se vede mimica fetei, suna altfel mesajul meu, se pare total invers decat l-am intentionat. Te pup dulce si sa nu te gandesti ptr. o secunda ca m-ai suparat!

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Laurita, cred ca mai degraba ma asteptam sa spuna "Clean" decat Dirty...

_

Mergi la inceput

Iulia imi pare tare rau ca-ti fac socrii faze de-astea! Sau altii prin parcuri; aici e de neimaginat ca o persoana straina sa ii dea ceva unui copil fara sa intrebe inainte. V-am zis ca am fost acum 2 saptamani la un bbq cu vreo 50 de persoane si nu mi-am facut nici o clipa griji ca cineva ii poate da Victoriei ceva fara sa ma intrebe; aici si copiii sunt educati asa. Mai ales ca sunt f multe alergii la tot felul si nu stii daca copilul altcuiva are vreo alergie sau vreo reactie...

Uite de-asta o iubesc eu pe soacra-mea! Nu se baga, mai fetelor, nici macar cu un sfat sau o sugestie, decat daca o intreb eu ce parere are, altfel, nici gand sa-si dea macar cu parerea. Ne lasa sa facem cum credem noi mai bine, si cand vine vorba de Victoria sau de orice altceva...

Edit: Aelita, m-a topit toata Soshia ta. E o scumpa si o minunata!

_

Mergi la inceput