Igiena in bucatarie! Cum ne protejam de bacterii?
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
Ilse:
Citat: |
O sa radeti banuiesc dar eu tai carnea pe o farfurie imensa, pe care apoi o arunc in masina de spalat vase, intotdeauna am avut un mare semn de intrebare pentru tocatoare de orice material ar fi ele, lemn(asa ceva nu am) si plastic(din asta am, dar tot asa nu-l folosesc)...iar rosiile, castravetii si asa mai departe tai tot in stilul ala de farfurie, am mai multe luate de la ikea |
![](floare.gif)
Plasticul, oricat ar fi el de tare, tot ajunge sa fie acoperit de brazde
![](icon_smile_big.gif)
In plus, plasticul e muuult mai permeabil decat sticla si de ce sa ramana in tocatorul de plastic o parte din prea putinii atomei de seleniu din rosii si ceapa de exemplu, in loc sa mearga frumos la mine in sangishor? :)))
Lady, snitelele pot fi batute pe o folie de plastic, pe care o intinzi pe blat (asa am vazut la macelaria arabeasca, la care intru ca sa cumpar pasta de susan si bob
![](icon_smile_big.gif)
Cat despre depusul legumelor curatate in chiuveta sau in castron, chiar nu vad vreo diferenta.
Atat chiuveta cat si bolul trebuie spalate dupa.
Ba da, e o diferenta totusi: daca speli bolul, folosesti o cantitate mai mica de apa si detergent (poate la asta se refereau cele care prefera bolurile in locul chiuvetei).
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
denizel spune:
Continuare :))
Ce se intampla cu legumele curatate odata ajunse in bol?
Trebuie spalate, nu?
Unde sunt spalate legumele din bol? Nu cumva in chiuveta?
Fiindca, nu-mi imaginez ca umple cineva bolul cu apa, fuge apoi la baie si arunca apa aia in veceu, fuge iar la bucatarie, umple iar bolul cu apa, iar alearga si varsa apa in veceu si, tot asa, pana cand legumele sunt curate si bune de aruncat in oala sau in salata.
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
fritz spune:
Cred ca nu am inteles eu, denizel...de ce sa fug la baie sa arunc apa din bol? exista pentru chiuvete niste site pentru a nu se infunda cu resturi de la legumele curatate. In alta ordine de idei, eu curat legumele, una cate una si le spal si apoi le pun in castron sau bol sau ce-o fi el...
Si apoi le toc, le tai, le rad...
Si vreau sa va spun ca am vazut la un moment dat un documentar pe Discovery avand ca subiect fundul de lemn versus fundul din plastic. Ghiciti cine a iesit invingator!! Fundul de lemn! Clatit doar cu apa dupa ce pe el se transase carne, avea mai putini microbi si alte animalute decat cel de lemn, deoarece lemnul lucreaza, in cazul asta omorand microbii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mami_alexia/mami_alexia.jpg)
mami_alexia spune:
citat din mesajul lui denizel Continuare :)) Ce se intampla cu legumele curatate odata ajunse in bol? Trebuie spalate, nu? Unde sunt spalate legumele din bol? Nu cumva in chiuveta? Fiindca, nu-mi imaginez ca umple cineva bolul cu apa, fuge apoi la baie si arunca apa aia in veceu, fuge iar la bucatarie, umple iar bolul cu apa, iar alearga si varsa apa in veceu si, tot asa, pana cand legumele sunt curate si bune de aruncat in oala sau in salata. Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March |
Dai drumul la apa peste fructe / legume in bol, le speli, arunci apa in chiuveta si operatiunea poate continua cat vrei. N-am inteles faza cu wc-ul. Hai sa o luam altfel. Eu spal cu un detergent de vase care face multa spuma. Pt vasele mai murdare folosesc C_f (in loc de liniuta un i). Ala are un miros foarte persistent. Clatesc oalele foarte mult ca sa iasa mirosul din ele plus ca si chiuveta o spal tot cu ala si nu pot in permanenta sa scot mirosul din ea. Daca as pune de exemplu cartofii in chiuveta, automat ar avea gust de c_f, ceea ce nu urmaresc, desigur.
MAMI(Adriana) &
![](chitara.gif)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!
denizel spune:
Dai drumul la apa peste fructe / legume in bol, le speli, arunci apa in chiuveta si operatiunea poate continua cat vrei. N-am inteles faza cu wc-ul. |
Mami Alexia, deci, pana la urma, apa murdara ajunge tot in chiuveta!! :).
De asta a deschis Monicutza-bb topicul: ca sa vada daca e mai bine sa puna legumele curatate in bol sau direct in chiuveta (sotul ei spune ca e neigienic sa fie puse legumele in chiuveta, nu spune ca acestea se parfumeaza cu mirosul detergentului folosit la spalatul chiuvetei).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mami_alexia/mami_alexia.jpg)
mami_alexia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Mami Alexia, deci, pana la urma, apa murdara ajunge tot in chiuveta!! :). De asta a deschis Monicutza-bb topicul: ca sa vada daca e mai bine sa puna legumele curatate in bol sau direct in chiuveta (sotul ei spune ca e neigienic sa fie puse legumele in chiuveta, nu spune ca acestea se parfumeaza cu mirosul detergentului folosit la spalatul chiuvetei). Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March |
Da, insa asta e inca unul dintre argumentele pentru care nu e chiar bine sa fie puse legumele / fructele direct in chiuveta.
MAMI(Adriana) &
![](chitara.gif)
ABSOLVENTE!!!!
denizel spune:
Ai dreptate, Alexia!
Eu m-am referit doar la problema ridicata de Monicutza :).
mami_alexia spune:
citat din mesajul lui denizel Ai dreptate, Alexia! ![]() Eu m-am referit doar la problema ridicata de Monicutza :). Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March |
Adriana
![](floare.gif)
MAMI(Adriana) &
![](chitara.gif)
ABSOLVENTE!!!!
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mami_alexia
Adriana ![]() MAMI(Adriana) & ![]() www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte... ABSOLVENTE!!!! |
Imi cer scuze, nu ti-am citit semnatura, Adriana!
![](pupic.gif)
conchita spune:
citat din mesajul lui ladyJ Legat de tocatoare, cum ziceam, eu am o problema cu ele ![]() Cred ca am vazut la viata mea prea multe tocatoare vechi si uzate..lucru pe care NU il pot ingadui sub nicio forma! Eu le folosesc mai ales pe cele de plastic. Motivul? Cand am bagat la spalat tocatoarele de lemn, s-au crapat. Eu spal la 65°. Nu stiu care din cele doua sunt mai igienice, eu zic ca niciunul daca nu e curatat cum trebuie. Ideea e, cum spuneau si fetele, sa folosim tocatoare diferite pentru legume si carne. Eu recunosc, folosesc la gramada, dar le spal in masina dupa fiecare folosinta. |
pentru mine e simpla concluzia, fara sa fiu om e stiinta: nu pot spala un tocator de lemn cu detergent, pentru ca ramane in lemn si dupa aia intra in carne si alte produse cand il folosesc. mai face si crapaturi, deci nu ai cum sa-l cureti cum trebuie. pe cand astea de plastic compacte, parca ar fi de piatra, raman absolut netede si le pot baga la masina de spalat seara laolalta cu vasele, deci temperatura apei e mai mare decat as putea folosi eu la mana cu un tocator de lemn.
pe de alta parte, eu am un procesor micut de bucatarie de la cuisinart si majoritatea produselor le pun la tocat automat. folosesc tocatorul normal la chestii marunte, nu stiu, taiat paine, feliat carne poate o data la doua luni cand cumpar sa-mi ajunga si le sortez la congelator, chestii marunte de zi cu zi, deci nu prea mult.