Igiena in bucatarie! Cum ne protejam de bacterii?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

In urma discutiilor de aici, nici eu nu am mai pus azi legumele in chiuveta

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pucku

conchita
unde cum arata exact cosuletele? si eu sunt in renovari si amenajari si poate imi i-au si eu
pungi perforate de unde ei? sau punga de la magazin cea transparenta in care cumperi legumele o gauresti?

Pucku,nu le-am gasit pe-alea care le am eu, dar ca sa-ti faci o idee:
http://www.dollartree.com/catalog/product.jsp?productId=150495
editez: ba marimea e aceeasi, creca gaurelele sunt mai mici.:-))
am luat si colorate pentru rafturile soniei, sunt excelente pentru dvd, cd si jucarii pe caprarii. iti recomand metoda asta cu toata caldura, incredibil ce economie de spatiu, timp si ce curat se pastreaza frigiderul asa! pe mine ma scotea din minti ca trebuia sa scot tot din raft ca sa iau ceva din spate, stii cum e! si pungi cu produse unele peste altele, se storceau toate si trebuia sa le arunc mai mereu.

pungile le cumpar, dar in majoritatea cazurilor produsele sunt deja in pungi dintr-astea sau cutiute de plastic perforate.

spor la reorganizare, parca era un subiect ajutator la Casa noastra...sau halucinez. daca nu, chiar ca ar fi interesant unul despre cum ne organizam casa, am putea invata enorm unele de la altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai dragelor da' voi avetzi niste ditamai frigiderele de va incap cutiile alea!

Eu nu pun fructele si legumele la frigider,doar rar daca e ceva ce trebuie sa stea la rece!Cum e pepenele de exemplu,da-l invelim(dupa ce l-am taiat bineintzeles)in folie de plastic!

Nici eu nu tzin nimic despachetat in frigider,totul in cutiutza sau ambalajul cumparat,inchis cit mai ermetic cu putintza,dac nu ambalat in folie de plastic!

Vad ca mai multe dintre noi folosim tocatoare din plastic insa stie cineva exact dca sunt mai igienice decit cele din lemn?Si mie mi se pare ca s-ar curatza mai bine ca cele din lemn insa nu stiu daca ofical,stiintzific asa e!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Legat de tocatoare, cum ziceam, eu am o problema cu ele

Cred ca am vazut la viata mea prea multe tocatoare vechi si uzate..lucru pe care NU il pot ingadui sub nicio forma!

Eu le folosesc mai ales pe cele de plastic. Motivul? Cand am bagat la spalat tocatoarele de lemn, s-au crapat. Eu spal la 65°.

Nu stiu care din cele doua sunt mai igienice, eu zic ca niciunul daca nu e curatat cum trebuie. Ideea e, cum spuneau si fetele, sa folosim tocatoare diferite pentru legume si carne. Eu recunosc, folosesc la gramada, dar le spal in masina dupa fiecare folosinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

O sa radeti banuiesc dar eu tai carnea pe o farfurie imensa, pe care apoi o arunc in masina de spalat vase, intotdeauna am avut un mare semn de intrebare pentru tocatoare de orice material ar fi ele, lemn(asa ceva nu am) si plastic(din asta am, dar tot asa nu-l folosesc)...iar rosiile, castravetii si asa mai departe tai tot in stilul ala de farfurie, am mai multe luate de la ikea

Salata mare verde o tai direct in bolul in care o prepar, cartofii sa zic ii tai "in mana" in bucati mai mari, chiar si atunci cand fac sa zic cartofi prajiti, desi extrem de rar, tot asa ii tai "din mana", dupa ce ii curat si ii "depozitez" intr-un bol mare de sticla din aia care nu se sparge.

Pur si simplu nu sunt ok cu ideea sa pun ceva care mananc in chiuveta.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Ilse, asa face sora-mea. Are farfurii maari plate si pe alea taie

Foloseste tocatorul doar cand bate snitelele, atat. Tu pe ce bati snitelele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ilse, asa face sora-mea. Are farfurii maari plate si pe alea taie

Foloseste tocatorul doar cand bate snitelele, atat. Tu pe ce bati snitelele?

Buna intrebare...exista aici in supermarchet, carne taiata foarte subtire ca pentru snitele, deci nu bat ca nici batator nu am si de altfel fac foarte rar(mai mult pentru mine), ca ai mei nu sunt prea fani "oua", deci nici omlete sau ma rog ceva care sa contina oua multe nu prea fac.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Conchita mersi, o sa ma uit dupa ceva in felul asta la magazin dupa ce i-au dimensiunile....

camera copilului are toate accesorile, i-am organizat-o cu o biblioteca cubica in care-si organizeaza ea cum vrea tot, in cuburi pe plastic speciale

acum sunt la capitolul baie, si apoi intru la bucatarie, cred ca termin zilele astea cu baia, nu mi-am calculat bine basketurile si cutiutele, trebuie sa mai dau o tura la magazin

eu am mai vazut tocatoare de sticla dar inca nu mi-am cumparat, are cineva?

eu am cutite cu prasele de lemn, dar nu le recomand nici cui, eu sunt in cautare de cutite care se si spala la masina , any ideea?

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Monicutza_bb, si eu pun cartofii in chiuveta la fel ca tine. Ma gandesc ca mai intai ii spal sub jet de apa si tot ii pun la fiert/ prajit si s-or steriliza intre timp Nu servim cartofi cruzi!!!
Si daca o fi bucataria atat de infestata, de ce nu ne imbolnavim zilnic? Sincer, din cauza mancarii gatite acasa nu am avut niciodata neplaceri!!!
Poate chestia cu bucataria plina de microbi se datoreaza tot companiilor producatoare de dezinfectante/solutii de spalat in bucatarie!?!? Sau poate nu!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Monicutza_bb, si eu pun cartofii in chiuveta la fel ca tine. Ma gandesc ca mai intai ii spal sub jet de apa si tot ii pun la fiert/ prajit si s-or steriliza intre timp Nu servim cartofi cruzi!!!
Si daca o fi bucataria atat de infestata, de ce nu ne imbolnavim zilnic? Sincer, din cauza mancarii gatite acasa nu am avut niciodata neplaceri!!!
Poate chestia cu bucataria plina de microbi se datoreaza tot companiilor producatoare de dezinfectante/solutii de spalat in bucatarie!?!? Sau poate nu!!!

O mica curiozitate off topic:
Tu ai citit ce s-a scris aici, inclusiv link-urile care s-au pus?

Mergi la inceput