Igiena in bucatarie! Cum ne protejam de bacterii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Dana, nu e nicio gaselnita, e pe bune.




Lady,eu am spus"s-ar putea"sa fie o gaselnitza,pentru ca noi muritorii de rindn-am stat sa observam la microscop daca intr-adevar nr.bacteriilor de pe capacul de wc este egal cu ala de pe cele enumerate mai sus!dar ca exista asta e clar!

Uite,am venit ajuns acasa si iar "am aruncat "legumele curatzate in chiuveta(eu le pun in apa inrtradevar dar...)desi am zis ca nu mai vreau sa fac asta!Offf,iar cu tocatorul Hilde...stau doua in bucatarie dar la repezeala ...tot unul folosesc!


Dana
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

O sa ziceti ca sunt exagerata...dar eu am si cutite diferite pt carne si legume.
De fapt forma lor este diferita prin fabricatie, asa ca imi este usor sa nu le confund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

O sa ziceti ca sunt exagerata...dar eu am si cutite diferite pt carne si legume.
De fapt forma lor este diferita prin fabricatie, asa ca imi este usor sa nu le confund.



Nue sti exagerata!Am si eu dar...nu le folosesc!

M-am obisnuit cu unul si...cu ala tai!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

O sa ziceti ca sunt exagerata...dar eu am si cutite diferite pt carne si legume.
De fapt forma lor este diferita prin fabricatie, asa ca imi este usor sa nu le confund.



e ok sa pastrezi o igiena stricta in bucatarie.

Imi amintesc mama cum batea snitele si de multe ori sareau bucatele de carne pe faianta si pe paharele din care restul familiei beam apa. sau lasa coji de oua cu rest de ou cazand pe blatul din bucatarie. Le stergea apoi cu carpele acelea zdrenturoase care mereu zaceau in chiuveta. Ea credea ca asa e ok, si culmea era si obsedata de curatenie.
Cand am crescut, am invatat-o eu sa nu mai faca asa, si-a schimbat demult stilul si e mult mai atenta.

Cand eram mica, mereu aveam dereglari la stomac sau afte in gura, toxiinfectii alimentare si nu intelegeam de la ce.

E bun subiectul! s-ar putea numi : igiena in bucatarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din cate stiu eu, cei mai multi microbi zac in frigider. Cu aia ce facem?


RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Din cate stiu eu, cei mai multi microbi zac in frigider. Cu aia ce facem?


RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Spalat cit mai des(eu cred ca apa cu otzet e sfinta)dar sunt si spray-uri speciale pentru dezinfectat frigiderul!

Eu insa folosesc apa cu putzin,foarte putzin detergent lichid de vase si otzet!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Din cate stiu eu, cei mai multi microbi zac in frigider. Cu aia ce facem?


eu am dezvoltat un sistem imbatabil sa nu contaminez mancarurile prin frigider si nici nu se murdareste asa des. sterg rafturile saptamanal cu un servet cu clor, imi ia 5 minute.

deci, sistemul: am cumparat niste ladite de plastic de la walmart (de tipul "crate") de 1 dolar bucata care se pot aseza unele peste altele sau cum vrei, in care depozitez legumele si fructele in pungi de plastic cu gaurele, sa nu se mucegaiasca. un alt avantaj e ca nu trebuie sa scoti toate angaralele din fata ca sa iei un mar din fundu' frigiderului. la fel si in congelator, unde stau separate carnea de legume si altele.

eu am aruncat tocatorul de lemn, mi se pare un focar de infectie oricat l-ai spala - nu poti sa elimini bacteriile total. am luat un set super ieftin tot de la walmart de tocatoare de plastic tare care au cate un desen in colt sa nu ma incurc - ala galben pentru fructe, alb pentru legume, albastru carne, etc etc.

si eu, ca Hilde, cutite speciale pentru diverse, nu le amestec.

cat despre chiuveta, nu as putea sa mananc daca as vedea legumele acolo. le spal intr-un conteiner special pentru legume care lasa apa sa se scurga si le pun in vas separat dupa aia. nu folosesc burete de vase pentru ca buretii astia sunt constelatii pline cu bacterii, oricat le-ai baga la microunde sau la masina de spalat vase (cum face soacra-mea). am un teanc de carpe din microfibre pe care le arunc la masina de spalat seara. oricum, nu spal vasele de mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

conchita
unde cum arata exact cosuletele? si eu sunt in renovari si amenajari si poate imi i-au si eu
pungi perforate de unde ei? sau punga de la magazin cea transparenta in care cumperi legumele o gauresti?

la mine e doar pe sertare, unul pt branza, si cele de jos pt legume, fructele rar le tzin in frigider, le las pe contoar de obicei

eu bag tot la masina de spalat si tocatoare tot...mai putin cutitele ca nu sunt safe, dar data viitoare cand o sa caut o sa cumpar cutite care merg in masina

tocatorul de lemn e doar pt legume

Monica eu am primit anul trecut niste betisoare de la tide parca de facut un test de culturi si m-am ingrozit...eu frec cu tix saptamanal chiuveta

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

nici eu nu pun legumele in chiuveta cit de curata ar fi ea ,am un castron si le pun in el cu apa ,acum fiecare face cum vrea si cum le vine mai usor

Mergi la inceput