LMA-Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007(333)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!!

Ma scuzati ca am aparut asa din senin, am prins un pic de timp liber.

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citat:
citat din mesajul lui slippers76

Rox, exact asta e si temerea noastra. Frustrarea Mirunei, Pentru ca Vlad isi descarca frustrarile instant. Am incercat varianta sa ne impartim noi parintii intre ei. Adica unul sa se ocupe de Miruna (desen, carti, jocuri, citit) si unul de Vlad (tot desen, carti , jocuri, citit). Nu merge. Zici ca-s cu magnet. Tot unul la celalalt trag. Asa ca deseneaza impreuna, picteaza impreuna, le citim impreuna, cu certurile, tipetele si circurile de rigoare.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Exact asa este si la noi, Andrei se exprima, Alex acumuleaza. Se vede pe ea uneori cum capata o fetisoara trista, apasata, si nu e deloc genul ei. Tot asa ii tinem mereu impreuna, am mai incercat si separare de genul detasare cu randul la bunici, dar cand se regasesc este si mai rau.

In concediu am incercat sa stam fiecare cu cate un copil, de regula eu cu Andrei, pentru ca el prefera cu mine si nu sta cu tati. In plus Alex e disperata dupa tati. La inceput a mers si toata lumea era multumita, insa la intoarcerea din Turcia m-a pocnit ca o leuca reprosul Alexandrei ca nu stau cu ea asa cum stau si cu Andrei, si ca nu mai vrea nici o distractie cu tati, vrea sa ma ocup de ea exact ca de Andrei. De atunci nu mai am liniste. De aceea am si deschis discutia asta, ma gandeam sa vad cum e si la altii.

Multumesc tare mult de raspunsuri.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Gabitz, vad ca totul e bine la voi, ma bucur. A scapat usor scolarul cu desenele, sa va vedem la teme. Eu tare sunt interesata de experienta ta si a Sabinei, ca ne vine si noua randul si imi e util sa ma informez din timp si sa trec asa pas cu pas cu voi prin experienta asta.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Ce interesant....relatia dintre frati, ma gandesc si eu adeseori cum va fi! Se pare, ca nu usor!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007) si bebe mic 19+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui slippers76
si Miruna e emotiva. Ea a avut emotii si duminica inainte de prima zi de gradi. Dar ce ma sperie pe mine cel mai tare legat de scoala e faptul ca se descurajeaza foarte usor daca e criticata.

Cam asa e si atomica si va fi tare greu daca nu nimereste invatatoarea adecvata. Anul trecut educatoarea parea prea rigida, Alex era mereu pedepsita si a trecut printr-o faza depresiva legata de gradi. Am discutat cu educatoarea, a observat-o si ea, si apoi totul a mers super. La Alex merge mai bine cu incurajarea, cu lauda, decat cu critica. Asta e motivul pentru care inca am retineri legata de scoala 11 la care voiam sa o inscriu. Stiu ca e o scoala exigenta, ceea ce e bine din anumite puncte de vedere, dar ma tem ca o poate demoraliza daca nu se ridica la nivelul asteptarilor.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Gabriela, nu se stie niciodata. Si in plus, aici s-a pus problema de relatie intre sora si frate. De obicei surorile sunt mai solidare

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G
Ana, voiam sa te intreb demult cum te descurci tu cu copiii si care e relatia intre ei. Eu sincera sa fiu sunt depasita. Bataile s-au mai redus, nu e atata agresiune fizica, insa sunt mereu tipete. Fiecare doreste jucaria celuilalt, moment in care acel celalalt o si revendica. Chiar si joaca impreuna presupune alergari si inghiontiri si tipete, ceea ce ar fi ok daca nu ar iesi mereu accidentati. In plus nu stiu cum sa fac sa fiu impartiala. Uneori are dreptate Alex dar Andrei face circul cel mai mare. Uneori are dreptate el, insa Alex e foarte geloasa si sufera daca ii fac observatie ei. In plus am tendinta sa fac apel la ea sa fie linistita pentru ca macar ea intelege. Sunt intr o faza in care ma simt nepriceputa si ineficienta ca mama si ma gandeam ca poate aveti voi vreo cale mai buna.

Imi amintesc ca maica-mii nu prea-i pasa cine avea dreptate. Daca ne certam pentru ceva, eram pedepsiti toti cei implicati in cearta. Pentru ca nu am stiut sa ne impacam. Si de obicei sfarseam fara a avea lucrul respectiv niciunul dintre noi, ca nu am stiut sa-l impartim intre noi si era confiscat.

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Si eu sunt tare curioasa ce fac scolareii!Ufff la anu' incepem si noi scoala....

Roxana, si Alex acumuleaza supararea in el, si fuge sa se inchida la el in camera, ne si striga ca nu-l iubeste nimeni. Intr-un minut trebuie impacat ba unul, ba celalalt vs certat ori unul ori celalat.Oricum cel mai important sa fie amandoi veseli, ca sunt sigura ca vor trece episoadele astea.

In legatura cu gradi, noi am ales ptr Alex cea de stat, sincera sa fiu am avut noroc cu gradi, dar cu educatoare ba, in primii doi ani...Anul trecut s-au schimabt educatoarele, si s-a vazut un rezultat extraordinar. Pe Olivia am ales s-o tinem acasa pana la 3 ani, doar un singur aspect m-ar interesa ptr ea ca sa mearga la gradi, este sa scape de pampers, ca la cum isi iubeste olita, mi-e ca se va duce si la scoala in pampers!

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Atomica mea nu e deloc bine. Are febra mare de tot, nu scade cu nimic, nu mananca nimic, se simte tare rau. Ma duc sa iau niste acte de la fisc si ma duc sa o iau acasa, nu au decat sa faca apoplexie astia la birou.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

www.flickr.com/photos/22410163@N08/3927928893/in/photostream/" target="_blank"> Adi deseneaza - video

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput