Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008 (234)
Raspunsuri - Pagina 9
Ellenuta spune:
helllooo
eu cred ca o sa nasc in drumul mare ... azi iara am umblat toata ziua .. de la 10 dimineata pana la 8 seara .. am avut ceva treava la pizzerie, apoi la cumparaturi, acasa sa-i dau evei sa pape si somnic, apoi iara am fugit la cumparaturi, am ajuns si la epilat caci duminica am control si sa vedem ce ne spune ...
cat o
celor care au admirat-o pe zulufata .. nici nu ma asteptam eu sa aiba parul asa. asa il avea ta-su cand era mic .. daca ochii nu i-a luat, macar parul .. poate anna iese cu ochii albastri .. macar atata ..
lala sa stii ca eva nu mananca orice pasat .. doar ce-i place ei. acum stiu ca eu am gresit insa .. sper ca in curand sa intre si eva in randul lumii ..
nati pupam nazdravanele mici!!!
eva are 12 kg si 85-86 cm .. nu mi se pare grasuta, adica e chiar ok asa. varul ei stefanutz, are aproape 2 ani, are 16 kg si vreo 95-96 cm ... dar, e ok raportat la inaltime.
alinak si eu la fel stiu .. ca tusea poate fi si pe fond alergic .. asa are tata .. cand se schimba anotimpul .. tuseste rau, dar nu rupe.
roli incerc sa le pasez .. soacra-mea are grija de eva mai mult dar vad ca a luat-o un pic razna .. e ff nervoasa, tipa la ea f des, o mai si atinge .. din pacate, mama a inceput scoala si nu mai are timp de eva .. sa vedem dupa ce face 2 ani daca o dau la gradi .. poate facem pasul, cel putin cateva ore pe zi sta acolo si noi suntem mai linistiti acasa. cat despre andrei si papa .. poate mai ies ceva maselute si de aici lipsa apetitului. hai ca-si revine el.
honey deci crize de personalitate se fac si dincolo de ocean .. incep sa cred ca asa sunt majoritatea copiilor din ziua de azi ..
nemary chestia e ca eva adormea singura si la pranz si seara in patutul cel vechi .. acum ca are libertate, fuge din el si isi face de cap .. cel putin la pranz e de groaza. azi am culcat-o tot in patutul vechi si s-a jucat un pic cu pestii de plastic si apoi a tras pe dreapta .. singura singurica ..
in seara asta am pus-o in patul "ma mare" (adica mai mare pe limba evei), i-am spus punguta cu doi bani si pe alba ca zapada si a adormit .. nu m-am riscat s-o las singura ca iara fugea prin casa si eu dupa ea ..
pupici si noapte buna!
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
37+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
honey79 spune:
Da, Elle...si peste ocean se fac crize..si inca ce crize. Mai ales ca aici, trebuie sa te si porti frumos si sa zambesti , daca esti pe la magazin sau in parc sau mai stiu eu unde in public,cand iti face copilul urat si se tranteste pe jos ca nu-l lasi sa traga borcanele jos de pe rafturi, altfel cheama lumea Child Services pe tine.
Astia aici numesc perioada asta "the terrible twos"
Eliza... 1400 $ pe luna??? Pai as renunta la job daca ar fi atata.De-aia zic astia ca Texas-ul e printre cele mai ieftine state...
Astept sa iasa sotul de la munca si sa mergem amandoi sa vorbim cu cineva la daycare despre muscaturile astea...
nemary spune:
neatza zuzici!
v-as servi eu cu o cafeluta dar nu beau, asa ca va ofer un ceai.
am admirat zulufii Evei, e tare haioasa. tu parca nu ai tuns-o niciodata, asa-i? si eu sper sa-i ramana parul ondulat Dariei, mai ales ca dupa ce am tuns-o i s-au format iar zulufi.
te aseptam sa vii cu vesti bune Duminica de la control si sa ne anunti data cand v-a veni Anna printre voi.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
11+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
nemary spune:
vroiam sa inteb fetele care le dau ulei de peste clopoteilor la recomandarea cui il dati? ar trebui sa intreb medicul Dariei daca pot sa-i dau si eu?
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
11+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
monicaa spune:
Buna ziua mamici
Aaa...la discutii fierbinti ma bag si eu printre 2 sedinte caci si la noi sunt crizele de personalitate in capul listei. Clara urla ca muscata de sarpe, se arunca pe jos, da cu fundul de pamant, da din picioare si maini si asta oricand, oriunde. Magazin, acasa, pe strada..nu conteaza.
Si exact ca la Honey trebuie sa ramai calma, zambitoare si senina. In nici un caz nu tipi, nu te enervezi sau dai doamne fereste in copil. Unde mergem des, gen magazinul din sat, ne stie lumea ca pe un cal breaz. Prin cartier la fel.
Deci eu sunt dresata
. Foarte foarte rar imi mai sare tandara. Elle..trebuie sa te distantezi si sa ramai calma. Daca te enervezi oricum nu schimbi nimic, ba mai rau faci.
Si sa incerci sa cauti alternative. Dar sa stii ca nu tin mult. Trebuie sa fii inventiva si asta permanent.
De ex la Clara functiona la cumparaturi candva ceva de rontait. N-a tinut mult dar cat a fost, a fost eficient.
Apoi o lasam si pe ea sa ia din raft. S-a dus si varianta asta intre timp ca nu se mai lasa incantata cu ce ii dau eu si vrea borcane etc.
Acum functioneaza acapararea altcuiva in joc. Cand incepe sa urle am grija sa ii arat pe cineva care e cuminte (fie adult, fie copil) si sa incerc o mica conversatie. Si de obicei se lasa oamenii prinsi in joc. Si brusc se calmeaza copilul si incepe si ea sa converseze si gata criza.
Acasa in schimb e cel mai rau. Stie ca e teritoriul ei, stie ca mai ales la tati, daca insista probabil si capata ce vrea sau daca nu o alternativa care nu e de neglijat.
Dar pana la urma tot chestia cu alternativele functioneaza cel mai bine. Si asta in loc de Nu. Urla la bucatarie cand pregatesc ceva, capata si ea o ceapa verde si un cutit rotungit si face si ea de papa si am liniste. Si tot asa.
Noi asa am facut si cu baia. Urla nene in ultima vreme de ziceai ca o omori. Asa ca l-am bagat pe tati la inaintare. Au facut de cateva ori baie impreuna si Clara e iar prietena buna cu apa si si-a reamintit ca e distractie in apa chiar daca trebuie spalat si parul.
Iar cu somnul seara de obicei e franta si adoarme instant. Dupa-amiaza i-am mutat somnul de pranz dupa masa. E obosita (de la 7 tot in alergaturi o tine), e mancata (ajuta deci si boala porcului) si desi comenteaza uneori si trebuie sa o pun iar in pat mai mult de 2-3 ori nu fuge din pat. Iar eu nu stau cu ea. Ne pupam, ii spun ca trebuie facut nana si am iesit din camera. Si asta de pe la 7 luni.
Rabdare, intelegere si inventivitate. Asa trece mai usor perioada asta. 
Pupici mamici si pupici micilor poznasi. Eu una zic ca fim fericite ca avem asa copii cu personalitate. Mie una nu mi-ar fi placut unul cuminte si la locul lui. 
Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi
http://cu-zdranga-pe-ulita.blogspot.com/
Ellenuta spune:
neataa
dau eu o
in dimineata asta!!
am avut inca o noapte buna. spus poveste si somn pana la 6 cand i-am dat lapte. s-a trezit la 8.30 si a iesit singura din camera stringand-o pe ma-sa mare ..
nemary ba daaaa .. am tuns-o scurt dupa ce i-am rupt turta .. acum cand ma uit la poze, nu-mi vine sa cred ce urata era cu parul scurt .. brr ... uite .. aici tunsa si ... aici cu zulufi .. parca e o diferenta, nu? ![]()
monica pupam pe clarita frumusica!! deci sa tratam cu mult calm .. eu in sinea mea ma enervez insa o las sa sa tavaleasca pana se ridica singura .. sa stii ca eva in magazin e cuminte, nu mi-a facut niciodata crize .. sper sa nu o apuce acum ..
taman ce-mi faceam planul sa plec la piata sa iau rosii, ardei, castraveti, piersici, struguri si .. mi-am dat seama ca nu am masina .. a plecat sotu' cu ea dimineata caci e lui a lasat-o la pizzerie .. 
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
38+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
roli25 spune:
Mi-am dat eu seama ca nu-i chiar frumos ca l-am parat la voi pe Andrei ca imi mananca mie ficatii in loc sa pape mancarea pregatita cu mult drag pt el
...cred ca m-a auzit si ieri a papat bine.
Asa ca, uite, imi repar greseala si va arat cum papa el singurel, fara bavetica, ca de o vede urla ca din gura de sarpe...eh avem 2 bluze de sacrificiu ![]()
Dovada ca pap si cum facem noi balamuc seara
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Mi-am dat eu seama ca nu-i chiar frumos ca l-am parat la voi pe Andrei ca imi mananca mie ficatii in loc sa pape mancarea pregatita cu mult drag pt el
...cred ca m-a auzit si ieri a papat bine.
Asa ca, uite, imi repar greseala si va arat cum papa el singurel, fara bavetica, ca de o vede urla ca din gura de sarpe...eh avem 2 bluze de sacrificiu ![]()
Dovada ca pap si cum facem noi balamuc seara
Roli mami de Andrei
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Mda, scuze ca am trimis mesajul de 2 ori. Cica nu eram logata, dar l-a trimis totusi...nu pricep ce are forumul asta...
Ellenuta, cum zici tu ca era Eva urata tunsa? Era o frumusica, acum cu zulufi e rapitoare...domnisoara deja
...ne inscriem la lista de petitori.
Roli mami de Andrei
(9 iunie 2006)
BAIETII MEI IUBITI
madalina28 spune:
Ma bag si eu in seama pe aici nu de alta dar ajunsesem pe pag 2![]()
Elle cum sa fie urata Eva tunsulici?????Vin cu slapu dupa tine
Mie mi se pare foarte frumoasa are o fata expresiva si dulcica foc, dar si cu zulufi e f frumoasa ii da un aer de domnisorica.Hai ca mai ai putin eu zic sa te linistesti si sa te odihnesti mare parte din nelinistile tale i le transmiti si ei si Anitei si celor din jur, astfel deveniti cu totii nervosi(apropos de soacra care ziceai ca si-a pierdut rabdarea)
.
Nici eu nu am tuns-o pe Sofiuca niciodata, doar bretonul i l-am taiat de 2 ori pt ca nu prea sta cu clame si ii intra in ochi,in mare parte tot din cauza zulufilor imi e teama ca nu ii va mai creste parul ondulat, chiar aseara ma uitam la niste poze cand avea parul scurt era tare simpatica si asa