Nazdravani de august-septembrie 2003 (sept.2009)
Raspunsuri - Pagina 6
dana_ene spune:
Si noi urmeaza sa avem o experienta la stomatolog. Dar nu sunt deloc fericita.
Acum 2 saptamani am observat ca Oanei i-au spart cei 2 incisivi centrali de jos in spatele celor de lapte. Efectiv are 2 randuri de dinti. Si astia noi sunt mai lati!!! Cei de lapte se misca putintel. Am fost a doua zi la stomatolog si tipa mi-a spus ca nu-i va scoate atunci pe cei de lapte, fiindca se misca prea putin si o s-o doara. Ne-a dat termen pana astazi, cu mentiunea ca intre timp sa facem o radiografie generala. Am facut-o: http://www.dropshots.com/danae#date/2009-09-29/13:48:34
Arata teribil din punctul meu de vedere.
Nenorocirea este ca dintii de lapte tot foarte putin se misca, desi toata perioada asta am miscat de ei zilnic si Oana i-a tot impins cu limba.
Asa ca deseara mergem la stomatologie cu radiografia in mana si cu gandul ca urmeaza sa-i scoata, probabil, cel putin un incisiv de lapte. Si ca o va durea! Sunt speriata de ce ma asteapta, recunosc.
Doctorita mi-a spus ca are maxilarul delicat si ca dintii vor iesi, probabil, mai lati. Asadar, probleme!
cristinamh spune:
dana, incearca sa-i povestesti ca la stomatolog exista sprayuri si creme magice, si ca o sa le incerce pe toate sa o doara cat mai putin, pentru ca si doctorul iubeste copiii, si nu vrea sa-i chinuie. si spune-i ca adevaratele porintese, atunci cand nu aveau dintisorii frumosi, ii indreptau la dentist, ca sa le placa printii... nu stiu daca la copii de poate face injectia cu xilina, dar puteti intreba daca ei nu-i e frica.
si andrei e cu unul stramb, l-am studiat amandoi, era cam dezamagit ca o sa aiba dintii "urati". i-am povestit ca si mami i-a avut asa, dar i-am indreptat la doctor cu niste sarmulite. asa ca asteapta si el momentul. saracul, cand stiu ce inseamna nici nu stiu cum sa-i povestesc in culori mai vesele! sado-masochista aia de fi-mea dadea ca papagalu, ca-si pune si ea sarme la dinti sa-si faca dintii frumosi, de printese.
as fi vrut sa le pot da un exemplu, dar singurul e in "Nemo", cu fetita aia nebuna... chiar horor cu sarmele prinse de urechi! asa ca m-am abtinut... iar daca se prind, le spun ca la fetita aia incercau sa scoata rautatea din ea...
si din cate ma pricep eu sa ma uit la radiografii dentare, a voastra are cel putin o parte buna. toti dintisorii de lapte au sub ei muguri permanenti, ceea ce inseamna ca nu va avea dintisori lipsa . aveti jos doua maselute permanente, de care trb sa aveti mare grija, ca alea nu se schimba... sus e cam neclar pentru putina mea experienta...
haide, ca nu-i dracu chiar asa negru cu dentistul! gaseste un premiu pe masura si povesteste cu optimism. nu mergem la dentist sa fim chinuiti, mergem pentru ca dintisorii nostri sunt pretiosi si trebuie sa avem grija de ei. uite, toate vrajitoarele au dinti lipsa, sunt sigura ca nu vrea sa ajunga ca ele... ele n-au fost niciodata la dentist si dintii s-au stricat .
dana_ene spune:
Cris, mersi.
Texte de-astea bag de cand am vazut ce-i in gura ei.
Tocmai am vorbit cu o fosta colega de liceu, medic stomatolog in Bucuresti. I-am trimis si ei radiografia si m-a sunat sa-mi povesteasca ce si cum.
Tare bine era daca puteam ajunge la ea, fiindca Oana o cunoaste si o place. Dar... asta e.
Ideea este, din cate spune ea, ca la maxilar dintii sunt cam ingramaditi deci acolo e posibil sa avem nevoie de aparat.
In partea de jos, beleaua este aceea ca trebuie scosi incisivii de lapte. Si, da, ii va face anestezie injectabil. O-le-leeee! De asta imi era teama. Vom vedea ce-om face.
Sa-mi tineti pumnii ca ma asteapta un circ de toata frumusetea.
Sper sa nu uit sa iau dintele/dintii. Vrea sa aiba ce pune sub perna pentru Zana Maseluta. Cadoul l-am pregatit. Acum sa vedem daca imi amintesc de dinti. O s-o atentionez pe doctorita de la inceput, macar ea sa-si aminteasca.
cristinamh spune:
of, dana, hai mai, tu trb sa fii tare. trebuie sa zambesti si sa-i dai incredere!
dintisorii de lapte din ce stiu eu nu au radacina. deci mare lucru nu e cu scosul lor. adica nu e ca la masele, ce stim noi astia mai mari. ok, o sa fie cu injectie... asta trebuie sa-i spui oanei. zi-i ca seringa aia, diferita fata de ce stie ea, e pe post de bagheta magica. ca va simti ca o piscatura de tantar, nici macar nu doare cum dor alte injectii, pentru ca inainte ii va da cu spray magic pe gingie, ca sa nu simta. si ca dintisorii de lapte nu mai sunt dintisori de domnisoara, trebuie sa le faca loc celorlalti; dar pentru ca sunt incapatanati si nu vor sa cada singuri (alti copii au dintisori intelegatori, dar ea trebuie sa se razboiasca nitel cu ei), o sa-i ajutati voi sa cada.
stiu c anu se compara, dar am fost cu fi-mea la exudat. am stat serios de vorba inainte, i-am spus exact ce-o sa se intample. ca mami o s-o tina in brate, de manute, asistenta o s-o puna ca caste gura mare, ca la gradinita, si cu un betisor luuung o s-o gadile pe gat. o sa-ti vina sa vomiti, dar nu inchizi gurita, ca o sa scoata betisorul imediat. cand a iesit de-acolo mi-a zis "nu mi-e frica, a fost exact cum ai spus tu!". azi dim am trimis-o la gradi, i-am pus in ghiozdan biletelul, i-am zis sa i-l dea doamnei asistente la triaj. morala: "mai mergem sa-mi bage betisorul pe gat? ca mi-a placut!" <nu mai avem bani de analize> "lasa ca ii cer lui andrei!".
v-am zis eu ca e masochista...
cel putin la ai mei conteaza al naibii de tare sa le spun inainte...
si sa inchei cu andrei, care ieri bocea ca el nu mai vrea la dans. ca sa aflu ca nu vrea sa mai mearga pentru ca el nu poate face pasii. am stat iar sa facem teoria renuntarii, ca nu poti sa te opresti doar pentru ca un lucru nu ti-a iesit din prima. cert e ca a mers...
de saptamana viitoare o sa fie o grupa noua, de complet-incepatori, nu cum sunt cei de acum care au 2 luni de antrenament in fata noastra. si o sa vedem ce iese.
l_carmen2003 spune:
Cu iertare pentru intarziere...
La multi ani, ANDREEA!
La multi ani, ANDRA!
Cris, da am cumparat-o candva in vara, inainte de plecarea la Grazz, a fost buna pe moment, Alex a fost entuziasmat insa e cam fragila si s-a stricat - s-a destramat pe margini si s-a valurit - si am lasat-o pe undeva, la un cos in camera... adica viata lunga nu a avut... insa saraca a suferit de inundatii - Alex a turnat niste apa pe ea, si probabil cartonul din ea s-a distrus, a stat si la soare, nu stiu nici noi nu ne-am purtat bine cu ea!!
Lili, va fi bine, sigur sigur!
Iuliana, ai vazut ca pana la urma s-a inseninat si pe strada ta? Pana la urma in copii ne gasim puterea de continua si de a depasi obstacolele...
DanaT, tinem pumnii lui 'Daduc'... Ti-am trimis mail dimineata cu ceva de genul asta, de parca stiam ca ai nevoie!
Dana, ce sa iti spun? Ma strange in spate de ce povestesti... insa are o rezolvare si dintisorii astia de lapte nu sunt asa de durerosi. Numai sa tineti din scurt cu medicul... Noi tinem pumnii si pupam pe Oana pui drag si curajos...
mihaela_s spune:
Noi am inceput cu scucces ieri cursul de desen, Silvia a fost tare incantata de ceea ce au facut. Avem 10 saptamani in total, asa ca dupamesele de miercuri eu voi sta cu o carte in mana pe coridorul scolii, tolanita intr-unul din fotoliile supercomode in timp ce Silvia va desena/picta.
danat, sunt sigura ca va fi bine maine, tin pumnii. Sa ne spui cum a fost.
dana-ene, cum a fost aseara? Sa stii ca m-am gandit la voi, sper ca Oana n-a suferit tare mult. Eu am experinte nasoale cu Diana la dentist, n-a reusit nicicum sa stea in scaun cat era mica asa pana la 12 ani...si nu era vorba de scos dinti ci numai de plombat. A preferat sa plecam si sa sufere de dureri de carii pana i-a cazut maseaua cu pricina...acum e mai lejer dar aici si personalul e foarte calm si rabdator. De anul trecut ne chinuim sa-i faca film la masele si inca nu am reusit. Pentru ca e tare sensibila in spate nu reuseste sa tina chestia aia de plastic cu film in gura si nimeni n-o forteaza...zambete, calm, lasa ca incercam si data viitoare, etc. Bine ca nu are probleme mari dar are o carie si nu-i face plomba definitiva pana nu vede ce si cum. I-a curatat in vara, i-a pus plomba provizorie care e si acum acolo, i-a controlat-o saptamna trecuta si e OK.
Sper ca la voi a fost mai bine.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
Spunema ca i-am trimis Danei niste linkuri cu fise pentru gradinitele din Romania...
Ei bine, poate le stiti, poate nu, poate ma injurati ca va dau de lucru... oricum e interesant...
Alex are o problema cu litera 'S' si cu 'SH' datorita spatiilor interdentare( il pronunta uneori dar nu foarte des), asa ca am consultat si linkul de logopedie de la numarul 2.......
1) http://www.babyonline.ro/Scoala-Baby.html?c=5179
2) http://autism.gamara.ro/269/fise-gradinita-numere-directii-categorii-scrierea/
l_carmen2003 spune:
Cristina, multumim, nu nu suntem bolnavi doar ca la capitolul timp suntem restantieri. Cu diplome! Nu stiu cum, unii au o gena in plus si isi gestioneaza mult mai eficient timpul decat altii... Dar cum nimeni nu e perfect...
In fine, si noi am inceput gradinita, cu sedinte din prima saptamana am depus deja dosarul lui Alex la scoala... cu antrenamente la tenis de 3 ori pe saptamana de acum si cu cursurile de Cambridge - de fapt doar admiterea a dat-o, de saptamana viitoare incep cursurile. Sincer, cred ca ceva nu e in regula cu Cambridge-ul... adica sunt 3 nivele: starters, moovers si flyers... ei bine, pe Alex l-au repartizat direct la moovers si nu stiu de ce, am o strangere de inima, nu cred ca face fata... Vom vedea, el e tare serios, stie ca ar trebui sa mai invete in plus acasa ca sa faca fata dar mie mi se pare greu... E totusi pt copii intre 8-11 ani si el are abia 6... in fine, nu face fata il dam la starters avansati...
Pe mine ma deranjeaza foaret mult problema cu mentalitatea, adica la el e o mare problema daca nu e primul in tot ce face, si desi nu se afiseaza direct sufera daca e altul mai bun ca el.
Nu stiu unde si ce sa fac sa il conving ca nu poti castiga mereu si nu e mereu important sa castigi ci mai ales sa participi... Sa marturisesc cu cine seamana? nu, mai bine nu.
In aceeasi ordine de idei, ieri i-am listat si adus acasa fisele de pe linkurile de mai sus si mi-a spsu ca s-a saturat de concursuri,a dica poate merge la ele dar sa il intreb pe el mai intai. I-am explicat ca nu e vorba de un concurs ci de pregatire pentru gradinita si scoala. -'Si cand trebuie sa le termin?' -' Pai nu e necesar sa le faci azi maine, in timp...' - 'Cat timp?' -' Cand ai chef, zilnic mai desenezi ceva, mai vezi tu ce faci...' -' Da? Si cine mai participa?' -'Pai nu e concurs copile' -' Atunci nu ma intereseaza...'
Q.E.D...
l_carmen2003 spune:
Mihaela, felicitari!... inarmeaza-te cu rabdare asadar cat timp mica artista e la cursuri... Noi mergem cu Alex la tenis si il asteptam, avem noroc ca terenul e f aproape de biroul sotului meu dar la engleza ni s-a spus sa nu ne facem vise, ii aducem si plecam... - era la fel si la cursurile de la Centrul Cultural german, stiu...
In ce priveste tenisul, am fost marti numai eu cu Alex si iar nu era atent si era doar cu okii la mine, ca antrenorul l-a intrebat daca vrea sa il pupe mama... si copilul a spus asa, trist ca nu... asa ca dupa ce i-a trecut randul l-am chemat si l-am intrebat daca vrea sail pupe mama si l-am pupat si i-am spus ca eu stiu ca se va descurca bine la rever... si asa a fost. Deci efectiv avea nevoie de incurajare si incredere... Taica-sau cere prea mult de al el, el a facut mult sport si are impresia ca si Alex trebuie sa fie la fel, dar el e soarece de biblioteca ca ma-sa... In fine, e nevoie sa faca sport si de acum nu mai stau pe teren sa il vad am sa ma uit de pe ferastra, cu binoclu!!! or sa spuna astia de aici ca spionez pe cineva!!!!...
gata... pa.
danat spune:
Mihaela multumim de urari, sper ca va fi bine maine la interviu, oricum eu am emotii, el habar nu are ce se intampla, va fi ceva natural pt el. Eu nu am obiceiul sa-l "incalzesc" inainte de un astfel de meci, il las sa se manifeste cum gandeste si simte in acel moment. Om vedea...va spun eu!
Frumos ca ai dat-o la cursul de desen pe Silvia, mai ales ca spuneai ca ii place sa deseneze (apropos, cat costa? ca sunt curioaa de-o comparatie cu ofertele de aici).
Eu oscilez daca sa-l dau la ceva legat de muzica pe Radu, e asa vesel cand aude muzica , se misca ca o rzata in felul lui, dar il vad ca da pe-afara de placere (nu mai zic ca acum stie orice melodie a lui maical jecsan de la primele acorduri ) Pe de alta parte vad ca a prins drag de fotbal si exista si un curs de asa ceva...
Pe de cealalta parte nu vreau sa il aglomerez cu atitea nebunii, ca deja 2 zile pe saptamana mergem la karate. Si ajunge f obosit seara.
Dana_ene cum a fost cu Oana? Sunt curioasa si sper ca nu a suferit
Si noi mergem martea urmatoare la un dentist de aici doar pt un control al dintisorilor si ca sa vedem daca i-a daunat deja scrasnitul din dinti de noaptea (brrrr nu va imaginati ce sunete se aud).
Carmen am vazut dimineata linkurile, dar acum ma grabesc sa plec, si azi am iar o zi nebuna, ca si ieri. Cred ca maine apuc sa ma uit (pe indelete) pe ele. Merci si pupici domnului de la cambridge
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson