Mamici cu 2 pitici (11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

Vai ce ma bucur ca am avut ce citi. Am vazut poze cu copii minunati si parinti radiosi. Din pacate aud ca mai sunt si ceva belele cu raceli, viroze, gradinite...

Iulia, da, dintre prietenii nostri suntem cam singurii cu copii. Mai e un bebe de 5 luni dar in rest... Noi am facut copiii mai devreme, ceilalti inca isi pun carierele pe picioare. Dar e tare bine asa caci atunci cand ne intalnim, copiii mei se bucura de toata atentia, tot timpul se joaca cineva cu ei astfel incat noi parintii, chiar rasuflam usurati. Cat despre Alex, eu zic sa nu-ti faci probleme mari. Nu cred ca are neaparat ceva legatura cu Ioana, cred ca e doar inceputul la gradinita cand invata care sunt reguluile, ce se intampla cand nu le respecta, cred ca face parte din perioada de inceput, perioada grea pentru toti copiii. Din ce mi-au povestit mie la gradinita e mai bine ca isi impune prezenta decat sa stea intr-un colt retras, sa se teama sa interactioneze cu copiii. Stefan al meu desi merge de la 20 de luni in comunitate anul asta ca a schimbat gradinita si cumva a luat-o de la capat a avut nevoie de 3 saptamani pana cand sa isi afirme prezenta cu replici de genul: "eu vreau asta" sau "eu NU vreau asta" iar cand a facut-o educatoarele mi-au spus incantate ca Stefan in sfarsit se simte in largul lui incat sa afirme sus si tare care-i sunt limitele. Dupa cum vezi, al meu e la extrema cealalta. O sa dureze putin pana cand intra in ritm si invata ce se face si ce nu se face la gradinita. Se pare ca Alex are o personalitate puternica. O sa se linisteasca el.
Gaia, si eu sunt o friguroasa asa ca a inceput perioada grea pentru noi. Cand ma gandesc ca mai sunt vreo 6 luni de racoare...
Ana, imi amintesc ca si Stefan al meu a avut o perioada din asta cu tuse seacain special noaptea si care nu a cedat desi am incercat 2 feluri de expectorante. Atunci am primit de la pediatru reteta pentru un aparat de aerosoli si in 2 zile puiul meu nu mai tusea deloc. Facea parca de 4 ori pe zi cate 5 minute cu cate 2 ml ser fiziologic. Daca ai aparat de aerosoli... poti incerca, rau nu face. Ce amuzant povestesti despre Matei! Dragul de el, ce cumintel e! Si Lucia imi comunica asemanator ca-i e foame: se duce la masa, se urca in scaunul ei si incepe sa bata cu palma in masa. Ea e un pic mai din topor dar lucram intens la bunele maniere (glumesc).
Oana, cred ca toti copiii au zile si zile. Cu doua saptamani Stefan al meu m-a intrebat de ce nu ma duc si eu sa-l iau din cand in cand mai devreme de la gradinita (sunt unii copii care uneori sunt luati mai devreme), ca el nu mai vrea sa vina cu microbuzul acasa, ca el vrea sa-l ia mami. Am hotarat ca o data pe sapt. sa ma duc sa-l iau cu 2 ore mai devreme. Azi insa cand m-am dus sa-l iau mai devreme imi zice ca el mai are ceva treaba si ca vine mai tarziu cu microbuzul. Spor la invatat! (apropos, ce tocesti?)
Sanziana, tine-te bine! Uneori e greu cu doi pitici, mai ales cand e vreunul racit. O sa se obisnuiasca si Dragos in sfarsit cu gradinita. La unii dureaza mai mult, la altii mai putin, depinde de copil. Stefan n-a plans niciodata dupa mine insa il coplesa asa o tristete in care il gaseam invaluit si cand ma duceam sa-l iau, dupa 4 ore. A durat vreo 2-3 saptamani aceasta tristete apoi... s-a simtit ca la el acasa. Lucia in schimb e genul bataios care protesteaza cand nu-i convine ceva drept dovada ea urla si cand pleaca sotul meu la serviciu si cand pleaca Stefan la gradinita si cand o las la dadaca. Partea buna e ca nu plange cu lacrimi si nici n-o tine mult, pana numeri la 10 a uitat deja si se joaca linistita. Asa si Dragos, o sa se obisnuiasca el, in ritmul lui, pana una alta mai protesteaza.

Oiiiii, ce m-am intins pe scris!!!!
Gata, inchei, ma duc la treaba. Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Ana, la mures, cu copii, sa nu[ vii ca numai te imbolnavesti si tu. Sunt cateva directii pe care la tg mures e super - de ex, maternitatea si chirurgia - dar la copii... fereasca sfantu', in tot orasul nu gasesti un pediatru bun.

Sanziana, sa-ti traiasca roadele toamnei, sa creasca mari si sanatosi
Cred ca voi ajunge si eu sa-i serbez impreuna... anul asta a fost separat - ca anul trecut am nascut si n-a fost loc prea mare de ziua lui Paul.

toate mamicile, o noapte usoara!

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Oana multumim de urari! La noi e foarte bine asa, cu sarbatoritul impreuna... de fapt calendaristic e 2 ani, 1 saptamna si 5 zile. Mi se pare aiurea la o diferenta de nici 2 saptamani sa tin 2 aniversari, mai ales ca sunt aceasi invitati deocamdata...
Hai sa va zic din "gandire barbateasca": -
- Dar majoratele nu le tinem impreuna
- Nu draga, ca-i diferenta de 2 ani intre ei...unul are 18 ani, celalalt 16

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Gaia,insanatosire grabnica!Si eu sunt friguroasa,dar stam la 20 de grade,22 cand facem baie si centrala vad ca mergeee...La iarna vom mai face probabil si cate un foc la sobe,caci altfel vom da indemnizatia pe cadura
Ana,sanatate multa piticilor!Si Ioanei ii curge nasul de vreo saptamana,dar i-am pus doar ser fiziologic si l-am aspirat.Ii dai ceva lui Matei?
Oana,sper sa-i fie mai bine lui Paul la gradi,greu cu acomodarea,o mamica deja nu l-a mai dus deloc pe baietel la gradi caci se trezeste noaptea si zice ca nu vrea la gradi si o respinge si pe mamica,crezand ca il va duce fortat la gradi.
Nu stiam ca nu sunt buni pediatrii de la voi.Noi am fost la prof.Muntean si mi s=a parut ok,acum 2 ani si ceva,cel putin comparativ cu ce e la noi.
Cum a fost la dentist?Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Sanziana,am admirat sarbatoritii si torturile,arata super!
Claudia,da,se pare ca acomodarea are si neajunsurile ei,intr-un fel sau altul.Ieri am fost si am vorbit cu educatoarea,mi-a spus ca nu e grav,i-a comunicat sotului ca idee ce a facut,nu e de speriat.Oricum,doar de fete se ia,cred totusi ca are pe undeva legatura si cu Ioana.Azi l-am intrebat ce a mai facut la gradi si a zis ca a fost cuminte,dar pana la urma un pic obraznic,ca a dat cu pumnul in geamStiti cumva daca nucile pot fi date la copii peste un an?In seara asta i-am facut paste cu nuci macinate lui Alex,insa nu i-am dat Ioanei,gandindu-ma ca pot provoca alergii.Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Iulia, sa stii ca depinde foarte mult de atitudinea educatoarei vizavi de comportamentul lui Alex. Ca daca il mustra si il da ca si exemplu negativ in clasa, probabil reactia lui va fi la fel de rautacioasa. Nu stiu de ce educatoarele, o parte dintre ele au tendinta asta de a corecta comportamentul copiilor prin comparatii cu alti copii sau chiar prin competitii gen" hai sa vedem care este cel mai cuminte etc..." care nu sunt deloc sanatoase.

sanzi, tu cum te simti vizavi de faptul ca trebuie sa il lasi pe Dragos la gradinita? Trebuie foarte mult sa-ti evaluezi tu sentimentele, sa fi impacata cu tine si cu decizia pe care ai luat-o de l-a duce acolo, si asa, dragos te va simtii, ca esti si tu pregatita si iti va imita comportamentul. Trebuie sa ai rabdare cu el, sa-l lasi sa planga, sa-l incurajezi sa planga, adica sa nu-i spui "hai nu mai plange!" Eventual, chiar daca stiu ca uneori nu avem rabdarea necesara, este bine ca dimineatza sa povestesti mult cu el, daca plange sa-i spui " stiu ca esti necajit, si plangi" sa-l lasi pur si simplu sa planga linistit. Despartirea de tine este grea, mai ales ca te lasa acasa cu fratiorul mai mic. Sa-i repeti de zeci de ori ca mami nu te lasa acolo, ca nici un copil nu ramane la gradinita, ca doamnele de acolo au si ele copii care merg la scoala si pe care abia asteapta sa ii revada, chestii dastea. Sa fie sigur sigur ca nici un copil nu ramane acolo.
Ti se rupe inima cand ii vezi cat sunt de speriati si mai ales ca nu stiu sa-si exprime sentimentele, nu stiu ce anume ii sperie, sunt confuzi si cumva trebuie lasati sa elimine frustrarile Si cum ar putea altfel decat prin plans?

Sa trezit manzul, si am de facut si o ciorba, de iesit si in oras la cumparaturi....si indata intru in criza de timp
Va doresc toate cele bune!
Si mai revin

proud mummy

Mergi la inceput

Ieri l-am tinut acasa pe Paul - a fost de nedescris pana la pranz, cate o criza de isterie in fiecare jumatate de ora. Dupa-masa am mers toti 4 in parc - apoi a zis ca merge la camin azi. S-a trezit singurel si am mers toti trei - Ana, eu si Paul - sa vedem cum va f azi. Ma ingrijoreaza ca face iar pisu' in timpul somnului - miercuri a facut la pranz in patut, asta m-a socat pt ca n-a mai facut peste zi in patut de un an incoace. Azi i-am spus si educatoarei ca a avut regres puternic cu pisu', tare-s curioasa daca are vreo importanta pt ele....
Ana, conceptiile legate de educatie sunt 90% cele de acum mai bine de 40 de ani - cel putin pentru mine asta e proportia. Mi se spune ca-i normal sa planga la camin, nu mi se pare normal deloc, copilul e suparat si nu-i normal sa fii suparat toata ziua. Am incercat cu Paul sa abordam situatia cu caminul asa "maine tata merge la lucru, tu la camin, asta e serviciul tau" mai ales ca noi - adica eu si tata - ne straduim sa nu ne plangem de munca adica ne place ce facem.
Parerea mea este ca dc merge la camin cu placere va merge si la scoala tot cu placere si are sanse mari sa lucreze tot cu placere. Liceul l-am ales eu - coincidea cu dorinta parintilor da' parintii pot manipula in asa fel incat copilul sa fie convins ca e ceea ce vrea el, nu ca i se impune ceva.
Of... atatea as mai spune.... dar stau tare rau cu timpul, m-am apucat de invatat programare (C#, platforma e noua pt mine) in speranta ca imi voi gasi ceva bun de lucru.

toti copilasii si mamicile

A, Sanziana, intre ai mei sunt fix 2 ani fara 8 zile, iar ziua mea e cu o zi inainte de Ana, asa ca a mea s-a desfiintat - eu cel putin prefer sa serbam cu al meu sot 14 mai (casatoria) si cu copii 8 martie ziua mamei ca la varsta mea n-am nici un chef sa-i numar stiu doar ca-i grozav sa imbatranesti in general, avand in vedere ca in 2002 am fost la un pas sa plec la ingerasi.

gata de data asta

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Iulia, nu stiu cine e dr.Munteanu - insa eu am avut experiente horor aici cu Paul, in spitalul judetean, desi la toate celelalte probleme care m-au dus acolo a fost super-ok.
Am o prietena buna care e medic si are si ea bebel - acum suntem la medicul pe care il are si ea, dar si aici sunt usor rezervata dupa ce am auzit cum recomanda la cineva la telefon sa-i dea ceai cu miere la bebe sub 6 luni, plus sa-l stimuleze cu supozitor de 2 ori pe sapt pt scaun. In fine, poate cazurile disperate cer solutii disperate, dar cand Ana mea a avut pb cu scaunul - s-a constipat grozav de la branza de vaci (nici nu i-am mai dat a doua oara pana dupa un an, si acum ii dau in preparate si in zilele in care primeste fructe de gen para etc) - i-am dat ceai de musetel facut concentrat neindulcit cu nimik plus ca am baut si eu. In fine bebelul respectiv nu sugea, dar cred ca cu ceai de musetel isi dadea drumul mai usor... plus ca eu una as fi schimbat laptele praf in primul rand... Na, tocmai mi-am luat peste nas de la cineva ca nu-s doctor asa ca nu ma mai bag - nu m-am bagat niciodata la altii decat daca m-au intrebat ce-as face eu

Spune-mi despre dr Munteanu ce stii, te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mai fetelor, nu prea mai ajung sa scriu si sa citesc ca inainte, de cand am inceput serviciul! Sper ca toata lumea e bine cat de cat.
Ai mei sunt muciosi amandoi, ma asteptam ca dupa ce vin toti copiii la gradinita si se si raceste nitel, ne improspatam colectia de toamna-iarna cu ceva virusi noi.

Incerc sa mai citesc din urma, sa mai vad ce ati facut, ca nu vreau sa ma rup de voi.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Oana, regresul cu pipi sa stii ca poate fi din cauza gradinitei! Stefan al meu a patit asa chiar si dupa 3 ani jumate! Daca se intampla acolo ceva ce-l supara foarte tare, il speria sau cine stie ce alceva....facea pipi in pat. Sa intamplat oadat sa faca la camin la somn, insa eu sunt 100% sigura ca din vina bonelor. Pentru ca ele fixeaza un program fix de mers la toaleta, iar daca el nu are nevoie nu face!...iar cand chiar are nevoie este certat si trimis la culcare (el mi-a povestit si il cred 100%)Offff nici nu vreau sa imi amntesc de cate ori le auzeam pe bone/educatoare certand copilasii - cand erau in curte - ca "iarasi va trebuie la baie???" si alte de genul.
Ma bucur ca am schimbat gradinita aia....
Ah, si in plus, o alta spaima prin care a trecut stefan, intrasem sa-l scot din clasa cand una din bone-infirmiere sau cum s-or numi, striga la ei " daca nu faceti liniste nu mai vin parintii dupa voi si ramaneti aici!!!"

proud mummy

Mergi la inceput