Colectia de toamna - iarna 2005 (247)
Raspunsuri - Pagina 21
corap spune:
scz ca nu mai dau pe-aici, dar sunt fff bizi la serviciu si m-am mai pricopsit si cu ceva durere in amigdale ++++++++++++++++++++++++ cred ca mi-am bushit ceva pe la nervul sciatic, inca n-am ajuns la doftor dar pare groasa rau - imi fac curaj acum sa ma duc.
asa... foarte educativa discutia despre educatie, ma mancau tastele si pe mine sa zic cate ceva da' n-am timp :(((
vad ca mi s-au pus intrebari personalizate, asa ca sa raspund:
cartea cu intunericul - este "Domnul intuneric se strecoara" autor Ella Burfoot - editura RAO http://www.dol.ro/webapp/wcs/stores/servlet/product-YRA02011----11554-112366
cartile lui eric carle - eu sunt innebunita dupa ele, imi plac mie foarte mult (bine, eu sunt fan carti pentru copii si mi se par atat de putine cele care sunt cu adevarat scrise/traduse/editate cu dragoste pentru acest segment de "cititori"
ma uit la cele din colectia "disney" sau chiar la cele cu thomas - sunt traduse extrem de incoerent, nu "curge" lectura, este cu salturi - nu inteleg cum poate un editor sa dea "bun de tipar" la asa ceva. zici ca sunt traduse cu google translate - imi vine sa mor pe tema asta
nu au niciun pic de adaptare la limba romana.
miri, ne vedem, stai sa scap de sedintele cu parintii si de raceala asta tampita
asa, si inca niste "chestii":
cristinan, te trimite pediatrul la ORL daca e otita, cel putin la noi asa a facut. (+imi pare rau ca te-am ratat in vizita asta in Moldova, dar copiilor le-a placut ffff mult si au zis ca mai vor in Moldova - asa ca sunt sanse sa ne intalnim. poate stam mai mult data viitoare)
la muuuuuuuuuuulti ani! pentru mezinii de joy & tania.
Va pup si imi lipsesc mult discutiile cu voi. De citit mai citesc... din cand in cand.
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, margelute si chestiute
margelute noi de 1 mai
cristinamh spune:
noki, mai din joi in paste cu cititu, depinde pe ce subiect picam si ce timp aveam.
bic, tare as vrea, si daca hotarati pentru sambata dimineata, incerc tot ce pot sa plec pe la 12 din bucuresti, numai sa putem veni si noi. nu v-am vazut de atata timp!
lavi, tocmai ziceam s-o tina laringele pe doamna lu' iris... al meu a cedat saracu, cum ridic vocea, cum raman juma de ora fara ea... si la catedra cu problema asta e sinucidere curata.
lavi02 spune:
Corapina pt amigdale baga sfanta gargara cu bicarbonat. Mie imi trece atat durerea cat si afectiunile usoare.
Haideti la intalnire!
Propuneti si alt parc in afara de Bordei! Dar sa nu fie foarte aglomerat in we si sa aiba un loc de joaca accesibil vizual cu totul. Adica sa nu ne raspandim pe distante largi.
corap spune:
Nu pot in we ca am musafiri la tzara :((
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, margelute si chestiute
margelute noi de 1 mai
mihaela_80 spune:
Hello si de la noi! La multi ani Anna si Alex!
Am revenit acasa, inca ma chinuie diferenta de fus orar, astazi e mai bine. V-am citit o singura data de la sor-mea, dar n-am apucat sa raspund, in primele zile a fost agitatia pre-nunta, dupa aia oboseala post-nunta, si spre final ne.am tot plimbat.
N-am mai reusit sa ajung la Ina, mi-a parut foarte rau, drumul dus-intors imi lua destul de mult, daca mai prindeam si blocaj pe autostrada si mai mult, iar sora/mea cam avea planuri facute pe fiecare zi. De joi incolo Ina urma sa plece, si n-am gasit un moment bun, mi-ar fi placut tare mult sa ne cunoastem, in primele zile imi era si dor de Maya si as fi vrut sa vorbesc cu Ina despre copii. Spre final mi-a trecut si am inceput sa ma bucur de libertate.
Foarte interesant ce ati discutat pe aici, dar trebuie sa spun ca am citit cu multa detasare, de parca nu as avea si eu copil de varsta asta. De fapt mi se pare greu sa imi reintru in rolul de mama, dupa 10 zile in care am avut grija numai de mine.
Maya cred ca a mai crescut 1 cm-2 cat am fost plecata , mi se pare foarte mare, parca vorbeste mai clar, nici nu imi vine sa cred ca e a mea.
Cu gradinita, eu vad lucrurile mai simplu, de la un timp. Adica ma bucur ca e intr-un loc in care nu i se face rau (psihologic, mai ales), in rest, educatia si invatarea se fac acasa. Adica nu ma astept sa vina de acolo as la engleza, pian , etc, ma bucur ca e intreaga, fara traume si ca are ocazia sa interactioneze cu alti oameni, lucru pe care il vad, ca si Noki, spre binele ei, chit ca Maya se opune uneori.
Mai tarziu, la scoala, cred ca tot asta e esenta, sa fie intr-un colectiv ok, unde sa nu fie chiar asa mare ponderea valorilor false, in rest, dragostea de invatatura o dezvoltam acasa, cu enciclopedii, excursii si aplicatii practice. Daca va avea macar un profesor dedicat, care sa o atraga spre un anumit domeniu, va fi ca un bonus, dar nu ma bazez pe asta.
Spun lucrurile astea din experienta mea si a multor straini (unii chiar profesori), si nu sunt de acord cu blamarea excesiva a scolii romanesti. Incercari de imbunatatire se fac peste tot, dar copiii nu au privire de ansamblu, pentru ei baza ramane aceeasi, ca merg la scoala zi de zi, printre alti copii, si ca niste persoane straine carora le sunt cel mult indiferenti vin acolo, pentru un salariu, sa incerce sa ii invete ceva.
Pe mine m-ar deranja cel mai tare sa aiba colegi snobi, copii ai unor imbogatiti rapid, sau colegi cu parinti stresati, ambitiosi si frustrati, care sa incerce sa isi rezolve nemultumirile lor prin succesul scolar al copilului. In rest, daca mediul de la scoala nu e stresant, putem acasa sa facem minuni. Chir ma gandeam ca noi amndoi ne-am descurca la lectii pana dupa clasa a 12a, fiecare la alte materii, dar nu ar ramane nimic neacoperit, asa ca orice isi va alege ea, va fi ok.
Vad ca au inceput sa loveasca virozele, si Maya si tati au avut ceva cat am fost eu plecata, dar o forma usoara. Sanatate multa si copiilor si mamicilor!
lavi02 spune:
Miha chiar ma gandeam ca lipseste parerea ta in toata discutia despre educatie!
Bine ai revenit din Canada! Cam asa cu nuntile :)
Mie intotdeauna cand imi revad copilul mi se pare ca a mai crescut mult si e mult mai dezvoltat (matur) decat ianinte. Cred ca de fapt perceptia mea despre copil a ramas undeva in urma. Amintirile fixate in cap sunt putin in urma.
Citesc acum Soljenitin, super cartea, daca te mai intereseaza perioada postbelica comunista si n-ai cartea, ti-o impumut :) .
Apropo de profesori carora copiii le sunt indiferenti si vin doar pentru salariu - nu e intotdeauna asa, chit ca o fi in majoritatea cazurilor, poate. Sunt destui profesori carora le sunt foarte dragi copiii si chiar tin sa-i invete ceva si se bucura de progresele lor. Chiar sunt!
mara95 spune:
lavi, de fapt, frumusetea meseriei de profesor in asta consta:satisfactia ca ai reusit sa transmiti cunostinte si fericirea de pe chipul copilului cand le-a inteles!
flavi a inceput deja sa spuna ca nu vrea la gradi, e drept,cam timid.cred ca din cauza ca e cam obosita dimineata si probabil a somnului de dupa amiaza.altfel e ok. invata Balada unui greier mic.stie ultima treime,iar partea de inceput mi se pare cam greoaie,dar ne straduim sa pronuntam cuvintele corect.
la gradi, poarta se deschide pe la 13 pentru a pleca copiii de la program normal , apoi se mai deschide la 16.de cate ori m-am dus la 16 , aveam impresia ca sunt primul parinte sosit.ni s-a zis ca daca intarziem ,sa sunam sa anuntam educatoarea.in caz de necesitate, pot sta si dupa 18.flavi are 2 doamne educatoare, mai in varsta, dragute, care lucreaza in schimburi, dar ambele in fiecare zi.
ni s-a zis ca pot face 2 optionale, cate o ora pe sapt, engleza si dans.
flavi, dupa gradi, are chef de joaca.am mai incercat sa desenam, sa spunem poezii,dar nu prea mai are tragere de inima.vrea afara la joaca.simt din ce in ce mai acut lipsa unei case cu curte mare.visam sa ne cumparam 1000mp intr-un comuna lipita de braila, sa-mi pun pomi fructiferi si gazon si sa-mi zburde copiii pe el.si eu sa savurez cafeaua....
si pe mine ma intereseaza invatamantul de peste hotare.informatia e totul.
Bic spune:
intilnireContinuati, continuati, va rog, sa dezbateti. Indiferent ce hotariti, noi venim oriunde si oricum. Numai sa hotariti pina vineri.
Corap dupa cum am mai discutat, intru totul in asentimentul tau cu cartile. Gem librariile de carti pentru copii, dar din pacate mare lor majoritate sint niste prostii fara seaman. Iar comorile (am gasit editia re-editata a "Intimplarilor din gradina mea" de Ana Blandiana, editie re-editata cu acordul ei si cu niste ilustratii superbe), repet, comorile sint atit de scumpe ca devin prohibitive.
In plus, cel mai enervant este ca organizarea lipseste cu desavirsire in majoritatea librarilor (ma refer la cele de cartier). Este o varza de nedescris in care trebuie sa sapi mult ca sa ai vreo sansa sa gasesti ceva. Iar vinzatoarea a fost de-a dreptul contrariata cind am intrebat-o care este criteriul dupa care sint organizate cartile. "Aaa," zice ea "nu e nici un criteriu, sint asa la un loc.
Nu zau????
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
ioana_77 spune:
Eu am tras multe invataminte din discutia despre educatie, va pup pe toate si va imbratisez pt opinii
Asadar am hotarat ca in fiecare seara sa citim obligatoriu o poveste, ca plang cartile dupa Maria.
Faceam treaba asta si cate doua ore pe zi, cand eram in vacanta si ne lipseseste amandurora.
In ultima vreme ii culcam la 20/20.30, ceea ce este excelent pt amandoi (Mara, iti recomand si tie programul asta, se odihnesc bine de tot pana dimineata si aveti si timpul vostru, al parintilor, dupa 20) alte activitati acasa le exclud momentan fiindca ma ambitionez sa amortizam timpul frumos de-afara, am facut o obsesie pt treaba asta, dar ma ia groaza cand ma gandesc la timpul rece si umed care va veni.
Maria, noi suntem ok cu sanatate. Adik nu am mai asteptat sa se lungeasca treaba cu mucii la STef si l-am bagat pe tratament intensiv de nurofen, vibrocil, colargol, aerius plus minunata BB. Si se vede ca-i prieste. Noi nu am prea avut succes cu aerosolii
Maria e ok, deocamdata, vad ca a fentat binisor viroza. Si sincer sa spun o pun pe seama Bronho-vaxomului administrat in primavara.
Cartile recomandate de Madau le luasem de Paste, la sugestia Corapinei. Maria e super incantata de ele. La fel ca si Corap am o simpatie deosebita pt tipul acesta de carti (mai ales "Melcusorul Winnie" si "Balul Florilor") care au o grafica de exceptie, iar povestile sunt adorabile si educative. Mi se par un cadou excelent pt ziua lor (am luat aproape toate titlurile de "iepurash" si am obtinut si reducere).
EU nu am nicio parere despre vaccinul antigripal, deocamdata, astept sa vad cum decurg lucrurile.
Cami, rabdare si tutun. Maria repeta la infinit ca nu vrea la gradi, ca nu-i place, ca nu vrea sa doarma acolo. Totusi, dimineata cand o duce taica-sau o zbugheste fericita in clasa, iar cand o iau e ok. Pe multi ii nemultumeste faptul ca trebuie sa se supuna unor reguli si trebuie sa asculte de altcineva din-afara familiei. are mare dreptate Maria cand spune ca trebuie sa se ataseze de cineva de-acolo, ca sa aiba pt cine merge, dk nu o trage ata la altceva, deocamdata. Ma gandeam ca ai putea discuta cu parintii prietenei ei care ii face in ciuda ca pleaca mai devreme, ca sa nu mai insiste pe tema asta. Anul trecut Maria era terorizata de o fetita care ii spunea zilnic ca "mama nu vine", ceea ce pt ei e groaznic. L-am pus pe George si a vb cu educatoarea, care a rezolvat conflictul. Iar anul asta Maria chiar se intelege cu fetita in cauza.
SI de multe ori chiar nu spun ce ii deranjeaza, chiar imi povestea Pischi ca Alex a ei greeeeeu le-a spus ce o nemultumea la gradi.
anda77 spune:
bic, cand am afklat ca stai vreo 2 luni in ro, ma si gandeam ca ne vedem cu grupul, plus inca o cafea noi doua plus a treia intalnire, gen vizita acasa, ca data trecuta. sunt profund jignita in amorul propriu de lipsa acestor evenimente, dar ce sa fac:), decat deloc, macar apuc sa te vad putin in parc sambata.
cum a fost in vacanta?
ora 17, sambata, in ce parc vreti. sugerez parc sa putem sta pe iarba, nu sa marsaluim in nestire dupa un grup de 2 bancute unde nu avem oricum loc toate.
alinus, foarte corect cu limbile straine.
mihaela80, bine ai revenit, dadam, educatia acasa cel mai mult.
mitzo, esti laconica si nervoasa, deduc din postari. stiu ca-i naspa, dar daca nu pleci de-acolo, trebuie sa incerci sa fii mai superficiala in abordare ca altfel te imbolnavesti. te pup.
nu stiu ce scoala /liceu va face nic, dar as vrea tare mult sa faca o universitate straina. nu neaparat pt nevelul stiintific al predarii fiindca in unele ramuri nu e asa diferit, ci cel mai mult pt experienta, pt abordare, pt. variante ulterioare, calificare/acreditare si pentru accesul la mai multe informatii noi. noi nu inseamna neaparat mai bune, depinde de domeniu, dar in ro nu ai acest acces la acelasi nivel.
otita, depinde de pediatru. unii trataeaza ei, altii te trimit la orl. noi am incercat si asa si asa, si cu antibiotic si fara. recomand antibioticul ca medicament si orlistul ca dr., dar se poate vindeca si cu pediatrul si picaturile, numai ca e mai probabil sa recidiveze
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"