Colectia de toamna - iarna 2005 (247)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Madau, cred ca tu stii cel mai bine, eu una n-as lasa statistica de pe forum sa decida. Ati facut vaccinuri anti-gripale de obicei? V-a mers bine cu ele?

Noi suntem impotriva vaccinurilor in general. Iar cand aud de cele nou-create si inca netestate...

Camelia .
Nu stiu ce sa spun ref la faza de negare, sper si eu sa vina cineva cu sfaturi.
Mie mi s-ar parea ca e de datoria educatoarelor sa interactioneze cu copilul si sa-l atraga spre gradi, altfel e greu sa-i gasesti tu sau sa-si gaseasca ea o atractie. Poate daca ai discuta cu ele, sa fie putin atente cu Daria si s-o faca sa se integreze mai usor? E la grupa mica, sa inteleg?
Sau ai putea sa incercati sa gasiti o prietena pe-acolo. Eu in prima zi m-am socat sa vad cum veneau toti copiii de la masa, doi cate doi in rand, de manute, numai al meu era singur . Am povestit cu el, l-am intrebat cu cine s-a jucat, de cine i-a placut, daca vrea sa se imprieteneasca... A doua zi deja venea de manuta cu Victor, era incantat. A prins bine sa-i atrag atentia asupta aspectului, se pare. De atunci Victor e prietenul lui, povestim acasa despre el, dimineata ii amintesc sa-i povesteasca lui Victor de vreo jucarie sau revista... Si pleaca mai fericit si mai usor de-acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Maria, am intrebat pt ca eu una sunt impotriva vaccinurilor antigripale, de orice fel ar fi ele. L-am facut intr-un an, acum vreo 4 sau 5 cred si m-am imbolnavit asa de tare dupa el incat mi-am jurat ca nu mai fac. Mirunei la fel, nu i-am facut. Numai ca astia ne spuneau ieri la gradi ca-i obligatoriu....caz in care eram curioasa ce se poate face. Plus ca vroiam sa aflu si alte pareri....poate-s eu "defecta".

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

BIJUTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Nu cunosc sa se fi dat vreo directiva cum ca ar fi obligatoriu. Am auzit ca se vor vaccina copiii din colectivitati, in campanii. Dar pana va aparea vaccinul, in dec. stiam eu, sper sa se reglementeze situatia.
Si sa nu-i puna sa-l faca obligatoriu !!!

Scuzati exprimarea brutala si nervoasa
Subiectul cu vaccinarea impotriva gripei porcine e aici

PS. Anuca mea inca doarme, saracuta. O cam stoarce viroza asta. Sper sa o repare bine somnul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

M-am exprimat eu gresit, scuze....vroiam sa spun ca...au de gand sa-l faca obligatoriu .

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

BIJUTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Cu vaccinul la noi e simplu: daca-i musai...asta este (da' poate totusi il flausam si-asa) iar daca nu-i musai, e ca si cum el NU ar exista. Atat de mare fana vaccinuri sunt. Mai ales antigripale.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Fetelor, vremea trece si asa au trecut 6 saptamini, iar noi ne pregatim de plecare intr-o saptamina, mai precis pe 1 oct. o tulim.
Nu am apucat sa ma vad cu nimeni de pe forum, nici macar cu mamicile care m-au sunat si i-au exprimat dorinta CLARA de a ma vedea. Imi cer scuze ca nu am onorat acele dorinte, care sint si ale mele.
/b]Haideti sa ne intilnimm simbata asta. Decideti voi ora si locul. Cine preia initativa?[/b]

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

hop si eu, ca musca in lapte, si la spartul targului dupa cum observ... si, daca ati trecut de , yaaa, it's me...
m-am trezit de dimineata cu un dor nebun. si mi-am zis ca azi zac in pat si vad ce mai fac fetele. si chiar nu-mi pare rau, de vreo trei ore citesc subiectul, tare fain!
si... daca in ultimele 5 luni de somaj mai aruncam un ochi... acum am zis ca si scriu, ca-i tare pacat.

asa, cu ce mi-a ramas in minte...

vaccinul anti-gripa-X - noi am semnat la gradi ca, daca copilul se imbolnaveste, il tinem 7 zile acasa, iar toti copiii din grupa stau 3 zile acasa obligatoriu. sa ma ierte astia de baga panica in oameni, dar o gripa serioasa de obicei se vindeca in 7 zile, si daca se vindeca, de ce trb sa fac vaccin!? asa ca am semnat, si parca presimteam ceva, i-am transmis educatoarei sa tina minte ca nu sunt de acord cu nici un fel de vaccin administrat fara semnatura mea.

apa la gradi - pleaca de acasa cu o sticla de jumatate plina (la asta folosim zilnic rucsacelul), apoi am impresia ca au un dozator cu filtru pentru apa de la robinet.

program gradi - din nefericire, si la noi o multime de copii pleaca foarte repede de la gradi. dar, nu mai devreme de 16:00. la 15.30 ii scoala, ii imbraca, la toaleta, apoi gustarea. abia dupa ce se termina tot ritualul, si numai DUPA ce educatoarea a anuntat paznicul ca poate permite acesul, se intra la grupa dupa copii. pentru cei care nu pleaca fix la 4, exista activitati la alegere: plastilina, fise de colorat, jocurile de constructii, sau tavaleala pe covor.

din nefericire, suntem 32 in grupa. dupa ce-am citit, ar trebui sa fim fericiti. dar nu suntem. avem o sala mica, cu 20 de patuturi. acum stangem bani sa mai cumparam 7, pliante. 5 copii pleaca la pranz, au optat pt program scurt. si deja mi se pare educatie de turma, mai mult stai sa faci armata decat sa-i inveti ceva.
suntem norocosi, ca avem aceeasi doamna ca anul trecut. si e si titulara de anul acesta. sper s-o tina sanatatea, laringele, si sa-si pastreze entuziasmul, sa o avem pana la grupa pregatitoare. da...si o avem doar pe dansa, ca a facut cumul de functii, sta toata ziua. si daca tot sunt acasa, m-am oferit la munca voluntara la gradi. chiar incepe sa-mi placa sa ma duc la 4 si s-o ajut la diverse pe-acolo. cu toata modestia, si copiii ma plac .

optionale anul asta nu vreau sa fac. raman aceeasi incapabili de anul trecut, care mi-au provocat destula greata. daca dupa un an de engleza, un copil nu poate decat sa reproduca mecanic o poezie, fara sa inteleaga un cuvant, prefer sa ma straduiesc singura acasa. asta anul trecut, cand lucra cu 15 copii... acum cu 30 de copii dumnezeu cu mila. si pentru ca mandra mea chiar pare sa aiba niscai inclinatii pentru dans, am redirectionat banii de optionale la cursuri de dans. am fost si e in delir.

de ziua ei, daca mai am fonduri, va primi o trotineta. si andrei isi doreste, asa ca si el va primi de sf. andrei. ori amandoi, ori niciunul. si daca adaugam ca iris vrea una cu printese, care costa cu mult peste buget... o sa le iau la amandoi la fel, cu diferenta ca printesele vor fi autocolante de la librarie. si probabilo panglicute roz de la mercerie, prinse de manere.
mi-e si frica sa intreb ce-i vor cere lui mos craciun, poate reusesc sa le explic pana atunci notiunea de criza.

mersul pe rola la 30 de ani. sanatos si distractiv, inveti cu putina ambitie, si mai ales daca nu-ti pasa ca pici in fund in fata vecinilor. le am de un an, si am reusit chiar sa merg la piata pe role... (trotuar excelent, a fost mai greu printre tarabe)

am pastrat pentru final capitolul despre reproducerea umana. cum de 2 ani prietenele raman gravide pe rand, iar notiunea de burtica la fi-mea era ceva cotidian, am dat explicatii... intai vagi, cum bebe creste in burtica... si ce face el acolo, ca doar il simtea cum da din picioare. apoi trebuie sa le multumesc celor care au aditat enciclopedia disney pentru copii, in mod expres pentru volumul "corpul uman". fara prea multi termeni tehnici, cu ajutorul imaginilor, fi-mea poate explica intreaga embriogeneza, pana la nastere. n-am avut de ales, asa ca pe scurt povestea a fost urmatoarea... mami a avut de cand s-a nascut 2 oua in burtica (a se citi ovarul drept si cel stang), unul a fost iris, unul andrei (au hotarat ei ca iris poe drepta, andrei pe stanga). si... cand tati a tinut-o pe mami o noapte intreaga in brate, fara sa-i dea drumul (cam asa cum fac gainile cand clocesc, de nu se ridica din cuibar) oul a inceput sa creasca. a fost mai greu de explicat de ce n-au crescut amandoua in acelasi timp, dar am hotarat ca oul-iris nu avea inca coaja. de aici ne-au ajutat pozele... nasterea concret nu i-a interesat, doctorul stie si ne explica el cand om ajunge pe la spital ce "magie" a facut s ascoata bebele din burtica (interesant, dar la fi-mea "magia" explica logic foarte multe).
ultima intrebare a fost daca sunt sigura ca nu mai am in burtica un ou mititel, ca ea ar mai vrea un fratior. la raspunsul negativ... "bine, dar nu putem sa cumparam?". nu, dar o s-o imprumutam pe ana, viitoarea noastra finuta, sa fie surioara lor. si am impacat taberele.

despre mine... imi incep ziua va zand daca mai am pe unde trimite un cv... e jale, MARE, constat ca pretentii de genul "salariu real in cartea de munca", "cunoasterea concreta a atributiilor", "salariu decent, sa nu te imprumuti pana la viitoarea zi de plata", "ora fixa de incheiere a programului", sunt deja pretentii exagerate pentru piata de munca romaneasca, care vrea sclavi ultra-pregatiti. incerc sa n-o iau razna, sa savurez cat pot timpul pe care il am acum, cu copiii, sa nu mai bocesc si sa apreciez cand imi spun "mami ce fericiti suntem ca nu mai vii tarziu!".

in speranta ca totusi mai stiti cine sunt,

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Vaccin - n-am facut niciodata antigripal, nimeni de la noi din familie.
Vorba lui Noki, daca se va putea evita il voi evita. Sa o intreb si pe pediatra.

Bic uraa!!! Ai intrat si uraa, mai esti in Ro. Credeam ca ai plecat.

Super! hai sa ne intalnim sambata asta intr-un parc
Propun ora 16-17. Mai doarme cineva de pranz in week-end?

Vreti in parcul Bordei? Sau alte parcuri, dar nu s u p r a p o p u l a t e.

Cristina welcome back! Si bafta pe piata muncii!
Idee: de ce nu incerci in invatamantul particular?
Daca tot te iubesc copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

cristina, de mult ma intrebam pe unde esti!!

reproducerea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

GAND LA GAND CU BUCURIE.

Chiar vroiam sa va zic ca mi-e dor de o intalneala. Asa ca daca e sambata asta, cu atat mai bine.

Eu zic ca mai sunt o gramada de copilasi care dorm de pranz - Sarah inclusiv. Deci noi putem fie pana-n pranz, fie dupa oras 17.

Parc - Bordei e ok, dar cam mic. Ca po****tie insa e super, ca nu e aglomerat.

CristinaMH- jur ca ieri m-am gandit intens la voi, da' nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca chiar mai citesti forumul. bine ca ai revenit!

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput