Piersicutze de iulie-august 2006 (96)
Raspunsuri - Pagina 4
bulinuta27 spune:
l-a luat acum si educatoarea i-a zis maica-mii ca nu a mai plans, a spus poezii...Dumnezeu stie
si el zice ca nu a mai plans
o sa vad luni de dimi..ca in situatia in care plange tot asa cand il las...renunt
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
michella78 spune:
buli am scris concomitent mesajele, ca altfel zau ca nu as mai fi scris in detaliu.
acum, la noi situatia e foarte diferita. Teodora are 3 verisoare mai mari cu care sta tot timpul (eu am 2 surori si un frate, toti locuim in curtea parintilor, din fericire suficient de mare cat sa ne putem ridica toti case separate) si pe care incearca permanent sa le imite. daca ele plecau pana acum la scoala, anul trecut ea era nedumerita de ce nu merge si ea la scoala. a inteles dupa zeci de explicatii ca intai vine gradi. daca ele faceau teme, cerea si ea sa "faca teme". pe scurt, ea are exemplu acasa de copii care pleca dimineata si vin la pranz acasa. i se pare ceva firesc. nu vede asta ca pe o rupere de familie.
va tin pumnii sa faceti asa cum e mai bine pentru rares!
michella
bulinuta27 spune:
michella sper ca nu m-ai inteles gresit
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
michella78 spune:
buli, stai linistita, am inteles ce spuneai tu.
doar ca nu am vrut ca mesajul meu sa para unul de genul "ce copil extraordinar am eu, nu plange la gradi". (si ai vostrii plang)
si de aceea am incercat sa explic de ce Teodora a primit asa de usor schimbarea.
michella
ralucaspm spune:
Sabina, felicitari pt gemeni !!! Sa ai sarcina usoara si fara probleme. Nu cred ca pot si fata si baiat , fiind in acelasi sac.
E a treia sarcina gemelara de care aflu intr-o luna. Si nasa noastra e in luna a 3-a si tot gemeni are si tot in acelasi sac.
Raluca cu Ioanna (5.07.2006) si Georgios (13.03.2008)
ralucaspm spune:
Bulinuta, nu stiu daca te face sa te simti mai bine, dar si nepotelul meu cand avea 3 ani si a mers pt prima data la gradinita, nu a vrut deloc. Dupa 3 zile au renuntat sa-l mai duca. El a ramas insa mult timp cu o teama ca or sa-l lase undeva si cand se ieseau din casa nu se dezlipea de parinti. A avut si cosmaruri un timp si zicea in somn ca nu vrea la gradinita.
L-au dus anul urmator si i-a placut f f mult. Si vreau sa spun ca nepotelul meu consider ca e excetional de destept. Stie literele de la 1.5 ani. La 11 luni vorbea, putea sa-i explice sora-mi ce a facut in parc si stia si cateva cuvinte in engleza. La 3 ani imi scria singur pe messenger si il vedeam la camera ca altfel nu as fi crezut. Si multe alte lucruri de genul asta.
ralucaspm spune:
Ieri am fost si am inscris-o pe Ioanna la balet. Incepe pe 2 octombrie si o sa mearga miercurea si vinerea de la 16-17. Mi se pare un pic aiurea ca nu o sa mai aiba cand sa doarma la pranz, dar alta varianta ar fi fost martea si joia de la 15 la 16. Asta mi se parea si mai rau pt ca eu o iau de la gradi la 14 si pana ajungem acasa si mananca s-ar fi dus imediat dupa masa de pranz.
Saptamana viitoare ma duc sa-i cumpar si hainute pt balet: un body cu fustita cu volanase de dantela, dres, pantofiori, etc. Totul roz.
Va spuneam mai demult ca Ioanna are un pic de platfus si ca i-am facut talpite si pantofiori speciali. Noroc cu voi ca mi-ati spus despre exercitii, masaj etc si m-ati pus pe ganduri ca noua nu ne spusese nimeni aici. A fost sotul la ortoped si l-a intrebat si a zis ca pantofiorii si talpitele nu ajuta la nimic ( dupa ce ca el m-a trimis sa i le fac), ca asa se credea inainte si ca tot ce ati spus voi e adevarat, ca e bine sa mearga pe farfuri si desculta pe nisip. Asa ca baletul o sa-i faca f bine.
A zis ca el mi-a spus asa pt ca toti ortopezii de aici recomanda pantofiorii si talpitele speciale, ca sa castige bani si ei si cei care le fac si ca daca el spune altfel mamele or sa se duca la alti ortopezi care o sa le spuna despre pantofiori si or sa creada ca el nu e bun Niste idioti. Am platit pana acum pt Ioanna 190 euro si acum imi spune el ca nu ajuta la nimic.
Am scris f incalcit pt ca sunt cu amandoi piticii pe mine. Sper sa se inteleaga ceva.
Va multumesc pt sfaturi
michella78 spune:
raluca, sabina si eu as vrea ca teodora sa mearga la dansuri sau balet. dar mai astept pana in primavara. intre timp caut o modalitate prin care sa ii prezint ambele variante, sa vad ce o atrage.
raluca, cred ca nu eram prea calma la asa "explicatii stiintifice" de la domn'doctor.
(care explicatii te-au mai si costat!)
as fi vrut sa va intreb despre lapte, daca piersicutele voastre mai beau seara. teodora bea pana acum dimineata o canuta si seara, inainte de baie o canuta. de vreo 2 saptamani insa, laptele de seara il cam refuza. mie mi se pare ciudat pentru ca ea, in mod normal n-ar fi refuzat laptele pentru nimic.
michella
larissa_79 spune:
'neata mamici de piersicute!
Wow ce de copii la gradinita....noi inca nu am dat-o pe Ale. Cred ca la anul. La noi e mai ciudat ca Ale pana prin vara vroia la gradi. Ba chiar ne batea la cap sa o ducem si insista ca vrea sa mearga. Acum insa spune ca nu vrea sau ma intreaba daca vin cu ea. Nu inteleg schimbarea de comportament. In rest e bine...lunganca....toata ziua cu dor de duca. Afara si afara. Si e...foarte prietenoasa. Nu exagerez daca spun ca e printre cei mai prietenosi copii din tot parcul Crangasi. Cum vede o fetita se duce la ea si intreaba: " vrei sa fii prietena mea?" Eu acum o luna am aruncat toate biberoanele din casa. A marait ea putin insa i-am explicat ca face buba la dinti si a renuntat la ele foarte usor. Din nefericire insa acum bea din ce in ce mai putin lapte. O cana dimineata si una seara. Nu mai bea insa cu placere ci mai mult fortat.
A...si am o problema cu ea de vreo cateva saptamani. Scrasneste din dinti noaptea. Am citit pe net ca poate fi bruxism sau cauzat de o lipsa de calciu. Cu calciul am ceva dubii ca Ale a baut tone de lapte si mananca mereu branzeturi. Totusi...oare sa ii dau niste calciu? A si n-am facut inca vaccinul de la 2.5 ani-3 ani. Mai e cineva in situatia asta? Tre' sa imi fac curaj...ca se va lasa clar cu urlete.
bulinuta, pupici la Rareselul mic. Si eu as zice sa nu il mai trimiti la gradi daca plange atat de tare.
Sabina, asta da veste! Felicitari! Ne straduim si noi de prin iulie sa facem bebe dar nimic insa deocamdata...
Muuh, mi te si imaginez pe canapea la gradi. Nu e o idee rea deloc.
emilia, of...pai uite daca renunti la bebe acum o sa iti para rau toata viata. In fiecare an o sa numeri cati ani ar fi avut, cum ar fi aratat etc. ( asta face mama mea de ceva ani incoace). Daca il pastrezi o sa te feliciti mereu pentru cei "trei fratiori". Si eu cred ca sotul tau a zis asta la nervi....nici el nu constientizeaza exact ce inseamna un avort. Doamne ajuta sa iei cea mai buna decizie pe termen lung!
Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
Genie spune:
Bun gasit fetelor!
Si noi mergem de o saptamana la gradi, in primele doua zile a fost super ok, ne-a pupat si ne-a zis pa, insa din a treia zi a inceput sa nu mai vrea, sa faca mutre. Ideea e ca numai cu taica-su reactioneaza asa, cu mine e mai blanda si mai ascultatoare. La pranz, cand o ia mama insa e super bine dispusa, zice ca i-a placut la gradi si ne spune poezii. Deci, cred ca e o perioada de adaptare. Ea oricum sta doar pana la pranz, la 13 pleaca toti copiii si nu mi se pare asa mult.
Sabina, felicitari inca o data, e o binecuvantare! Iti doresc sarcina usoara si bebei sanatosi! Mai mult ca sigur ca Alexandra o sa ii accepte usor, nu-ti face de pe acum probleme. Ea o sa fie mare, aproape de 4 anisori si o sa inteleaga. Sa ne tii la curent!
Emilia, sunt alaturi de tine in decizia pe care o vei lua! Multa putere!
Buli, vezi cum mai e si saptamana asta, daca tot asa speriat e, poate e o varianta sa mai asteptati, am inteles ca vreo 2 saptamani le ia ca sa inteleaga ce se petrece. Bafta multa in continuare!
Julax, cu intaziere iti spun si eu La Multi Ani!Cum e la gradi?
Weekend placut!