Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (330)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77
Cu pampersul am regresat la gradi, in sensul ca i-am pus acolo ca sa nu mai fie si asta un motiv de stres pt ea si educatoare. Inca nu le cunoaste suficient sa le spuna cand vrea la olita, si nici ele inca nu au timpul si disponibilitatea sa incurajeze aspectul asta sa fie atente la nuante...Asa ca am zis ca deocamdata la gradi, punem pampers, acasa nu avem probleme spune in continuare si face doar la olita!

Cred ca problema cea mare e cu disponibilitatea educatoarelor... Eu cred ca eforturile de acasa trebuie incurajate si la gradi.. nu aleasa calea simpla pentru educatoare..

Nici Ioana nu spunea la cresa desi acasa ne anunta pe toti cand era momentul . Asa ca am mers la cresa si le-am rugat sa o lase fara pampersi, si , chiar daca nu spune ea sa o intrebe eloe din cand in cand. (eu acasa o intrebam in franceza - asa ca la cresa adica - daca vrea la olita)
In acelasi timp am inceput sa o incurajam sa se duca singura la olita daca are nevoie.. si totul era ok. Cu toate astea, in prima zi de cresa din septembrie (dupa pauza din august) a "comis-o" de 3 ori.. Am gasit-o cu pampersi ceea ce mi-a displacut... iar am vorbit cu educatoarea.. A doua zi i-au arata olita, i-au spus ca daca vrea sa faca ceva o gaseste in locul acela... Si a functionat, de atunci nu am mai avut "accidente".

Nu stiu cum sa fac pentru somn ca acolo inca mai pune pampersi... Are cineva vreo sugestie?

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

hello fetelor, hop si eu .
iri am venit tarziu acasa, am fost in vizita la nana lui Adi, ne-am simtit foarte bine, Adi a mancat tot timpul cate ceva ( e de nerecunoscut) , inclusiv prune, adica ce n-a vrut niciodata.
Azi l-am dus la gradi si era bucuros acasa cand ne pregateam de plecare, dar cum am ajuns acolo s-a intristat brusc, asa mi s-a pus un nod in gat ca nu pricep de ce.... Missa noua mi-a zis ca-i foarte cooperant si linistit, ii place de el ca prinde imediat orice informatie noua ( ieri ne-a povestit despre ce a colorat la gradi, cainele Dog si pisica Kat, bineinteles avioane si autobuze, preferatele lui.
Io tot cu cumparaturile, azi am intrat in cateva magazine printre care si unul de metraje, de unde i-am luat o perdea absolut superba, alba cu personajele din desene , ursul Pooh si prietenii lui, o sa o tivesc si ii pregatesc camera pt ziua lui ( poate fac si ceva schimbari pe-acolo de mobilier ).
Cu mana e ok, o foloseste normal, dar ieri a cazit si s-a sprijinit in ea, a alunecat pe parchet ( nu suport parchetul dat cu ceara ) . Zicea ca-l doare mana, dar dupa aia nu se manifesta delocca si cand ar avea dureri, doar zicea sa mergem la "nenea dotol" sa puna bandajul.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Am fost o fuga la coafor si m=am vopsit si tuns, acum sunt pe-aici, vreau sa scot masina de cusut sa o verific , imi scurtez niste pantaloni.
Sper ca sunteti bine, acum ma apuc sa citesc si din urma.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Lol, adimercedes.. chiulesti tu ce chiulesti.. dar si cand te pui pe scris! Ma bucur ca sunteti bine! Trusa aia medicala cred ca ar incanta-o si pe Ioana... o sa ma uit si eu dupa ea

Noi suntem OK... eu nu povestesc pentru ca nu-s multe de spus.. tot ce facem si modul in care evoluam mi se pare normal... Notabil pentru noi e ca nu mai plangem cand mergem la cresa incepand de prin aprilie, insa nici vacanta din august nu a schimbat situatia.
Bunica o sa mearga acasa la ea in octombrie.. Am ceva emotii gandindu-ma cum vom "suporta" despartirea (ea, eu, bunica).. dar asta e, trebuie sa rezistam pana data viitoare

=====================

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui papanash
imi scurtez niste pantaloni.

Ai intrat la apa?

Sa-ti fie de bine tunsul si vopsitul!

=====================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Carpatina, sa stii ca indoielile astea le-am avut si eu vizavi de pampers, nu mi se pare ca incurajeaza mersul la olita, chiar daca ei inca nu se cer acolo. Nu as vrea sa regresam ca tare frumos am evoluat la capitolul asta! Poate am fost eu prea permisiva si toleranta cu termenul de gratie...Chiar mi-a prins bine discutia cu tine ca voi fi mai ferma in legatura cu acest subiect! Inteleg ca Ioana nici la somn nu mai foloseste pampers? Si daca da, cum ati reusit?

Papanash, ce de-a activitati pe capul tau! Te simt in forma, si ma bucur

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007) si bebe mic 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

La multi ani Sabina, mamica de mogaldetze simpatice foc! Sa-ti fie viata luminoasa

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Yaia, felicitari ca ai plecat de pe bancuta . Tu cum te mai simti su sarcina?

Multumesc pt sugestiile pt crema. Am in casa mereu Weleda, dar din pacate acum nu a ajutat mai deloc :( Tot cu Sudocream am rezolvat-o, ca mai mereu... Gama cealalta cu crema pe baza de ulei de migdale nu am vazut-o la noi, dar o sa o mai caut.

P.S. Ii dau educatoarele pantaloni lui Tudor, au ba?

Cu sarcina e asa si asa. Mai rau decat la Tudor, dar de...batranetile! Nu prea mananc bine si corect pentru bebe doi si starea de rau e mult mai accentuata, dar e drept ca nici nu ma pot odihni asa cum o faceam la Tudor, cand dormeam de cand veneam de la birou cam pana dimineata. Casa e cu fundu'n sus si nu am putere sa fac mai nimic si e asa deprimant deja...Dar rezistam!

Zilele trecute mi-am dat seama ca urmezi la nascut...conform listei. Nu mai ai mult si vine Samburel...uau!

Da, pantalonii sunt acum pe el, s-au executat din acea zi inca, nu am de ce sa ma plang. bine, s-a racit si vremea, deci nu cred ca l-ar mai fi lasat nici ele fara pantaloni.

In plus, am vazut prima creatie de anul acesta. Ceva cu o picatura de ploaie colorata si lipita pe o plansa pe care scria ceva...E inca expisa la gradi, nu am fotografiat-o.

Pupici Lisei doctorite si lui Samburel! Tie nu-ti trimit , ci o ora de liniste si relaxare, daca se poate!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

Mergi la inceput

Eu acum am sunat-o pe buni, pt raportul pe ziua de azi! Vesti imbucuratoare, zicea educatoarea ca a plans putin de dimineata, ca a fost cuminte si s-a jucat frumos, a papat din nou tot, ba chiar de dimineata a cerut inca o portie! Asta nu poate decat sa ma bucure! Sint optimista si increzatoare in evolutia ei!

Mergi la inceput

Roxana, ce face? e cu munca multa? Sau plecata pe undeva si am ratat eu!

Yaia, si eu tot asa simt vizavi de sarcina asta, ca mi-a fost mult mai rau, acum s-au rarit si diminuat mult starile de rau, ca mananc mai prost, ma odihnesc mai prost! Ba de multe ori ma simt asa vinovata, ca parca nu-i acord atentia cuvenita!

Mergi la inceput