Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (19)
Raspunsuri - Pagina 14
vladimirescu spune:
IOANA5255 bine ai venit! Si aici sa stai pina la 40 de saptamani, numai vesti bune sa ne aduci!
OANA, tu care esti mama noastra a tuturor si postezi lucruri interesante si utile pentru toate burticile de toate marimile, ba mai si muncesti din greu sa tii in buna randuiala odiseea noastra, te rog mult trimite-mi si mie parola mailurilor comune! Vreau sa descarc si eu din intelepciunea adunata de voi si, cind am ceva interesant, desigur ca pun si eu! 
11+
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
oanaiacovita spune:
Vladi
iti trimit, dar te rog activeaza PM.
In dreapta paginii ai undeva Mesaje private. Acolo la Options bifeaza activarea lor.
Oana
15+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
nemary spune:
si eu am tot visat ca am baietel, de cateva ori, ca-l cheama Dragos. si am avisat asta chiar si dupa eco in care imi spuse fff clar si sigur ca e fata.
si tot legat de vise, vroiam sa va spun ca daca visati flori SIGUR aveti fetite in burtica. eu cam toata sarcina am visat ca primeam flori si asa mi-a spus si o colega. se pare ca este singura superstitie legata de sexul copilului care s-a adeverit. in rest...feelinguri, sare, ace, forma burtii, pofte, semne pe fata, absolut nimic nu trada ca am in burtica o fetita.
sarcini usoare in continuare
si bb sanatosi si miscareti
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
9+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
POZE DARIA
Ioanact spune:
nibi_niki da, mi-a recomandat Dr, pe cale orala, si am 1 sapt de cand am inceput sa il i-au.
Am vb m dvm cu Dr, si mi-a zis ca pot sa il i-au pe cale vaginala, si daca tot ma voi simti rau, va vedea ce va face..il intrerup..se suprapun si greturile sarcinii cu starile de rau de la utrogestan.
Chiar din seara asta voi lua pe cale vaginala.
Multumesc ca m-ai intrebat.
Ioana5255 bine ai venit!
Sa ai o sarcina usoara insotita de o nastere si m usoara cu un bebelus sanatos.
V-am vazut pozele, ai o minunatie de fetita
. Sa va traiasca si va bucurati de ea!
Ina_3040 asa sa ai si de acum in colo sarcina: fara greturi sau alte stari neplacute. Vom tine pumnii Vineri sa vii cu rezultate bune.
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
7+ - IUSTIN/IUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
Ioanact spune:
Mi-am schimbat semnatura, ca nu cumva sa uit maine.![]()
Maine voi merge sa imi fac analizele.
Am culcat-o m dvm pe Ioana (17:30) in speranta ca maine dim se va trezi m dvm, daca nu, o vom trezi noi.
Ma retrag, imi voi lua utrogestanul si ma voi culca.
Sa aveti o seara placuta si linistita!

ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
8+ - IUSTIN/IUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
oanka80 spune:
multumesc fetelor ce mi-au raspuns legat de baia mea
. voua v-a aparut vreo linie neagra pe burtica de la ombilic in jos?
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
14+
*mamica unui fluturas*
oanaiacovita spune:
Alina bafta multa la analize.
Oanka la mine a aparut linia neagra de la inceput. De fapt mi s-a pigmentat puful de pe burtica. Sper sa se decoloreze inapoi ca ma simt cam "maimutica"
Eu zic ca de la atata progesteron cat am bagat in mine.
Oana
15+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
Ina_3040 spune:
Oanka, nu te ingrijora, acesta linie neagra e ceva comun. Uite ce informatii am gasit pe nou-nascuti.ro:
"Linea nigra se numeste aceasta schimbare a pielii. Numele provine din latina si inseamna “linie neagra”. Exact asta si este: o linie mai inchisa la culoare decat restul pielii care apare pe abdomenul femeilor insarcinate, unind buricul si zona pubiana. Mai rar, linea nigra trece de buric si ajunge pana la apendicele xifoid (capul pieptului). Miturile po****re spun ca mamicile care vor naste o fetita au linea nigra pana la buric, iar la cele care vor avea baietei, ajunge pana la xifoid.
Cum poate sarcina sa duca la formarea unei asemenea linii pe burtica ta? De vina sunt hormonii, ca si in cazul altor simptome ale sarcinii. Probabil ai observat (sau vei observa in curand) ca si aureolele sanilor devin mai mari si mai inchise la culoare, pistruii (daca ii ai) devin mai pronuntati, iar pe fata iti mai apar si alte pete inchise la culoare, care formeaza asa numita “masca a gravidei” sau cloasma.
Hormonii sarcinii provoaca un exces de melanina, pigmentul care da culoarea pielii. Melanina este acelasi pigment care ne inchide pielea la culoare atunci cand ne bronzam. De ce hiperproductia lui se manifesta printr-o linie dreapta pe abdomen nu se stie inca. Tot ce se stie este ca femeile cu pielea inchisa la culoare au mai multe sanse sa faca linia nigra decat cele cu pielea mai alba. Inainte sa apara, linia nigra se poate observa ca o linie deschisa la culoare, numita linea alba.
Linea nigra apare in al doilea trimestru de sarcina si dispare in majoritatea cazurilor la cateva luni de la nastere. Dar la majoritatea mamicilor nici macar nu apare.
Daca totusi te-ai ales cu asa ceva, nu-ti face griji. Linia nigra dispare singura dupa nastere, deci nu vei ramane cu ea pentru toata viata. Pana la nastere, ai grija cat si cum te expui la soare. Razele ultraviolete, fie naturale, fie provenite de la solar, accentueaza petele de culoare de pe piele, inclusiv linia nigra. De aceea, evita soarele, iar daca mergi la plaja foloseste o crema cu factor de protectie solar (cel putin SPF 15)."
O seara placuta.
Ina
11+
Ina_3040 spune:
[b]Ioanact[/b iti multumesc pt urare. O sarcina usoara si tie iti urez si cu copilas sanatos si voios.
Ina
11+
dayanara spune:
ioana 55 bine ai venit , sarcina usoara si bebe sanatos, sa ai!
ti.am admirat fetita, e superba :)
valdimirescu, ma bucur sa te citesc
ca mi.am adus aminte: anul asta cand am fost cu ivan in romania, cam asta faceam in fiecare zi ma plimbam cu tramvaiul 41 de la tricodava la herastrau si cu autobuzul prin druml taberei, era pur si simplu fascinat :)
eu ma omor cu gatitul, datorita poftelor clar, salata de vinete, pateuri cu branza , daca aveam vreun loc de unde sa iau forneti sau cum le zice la pateurile alea din romania, eram cea mai fericita
roxana
9+ si
ivan (2.12.2006)