Cum alegem scoala si invatatoarea?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Ingridnen, depinde de scoala. La unele unde inghesuiala e mai mica se respecta cerintele parintilor (in leg cu invatatoarea sau cu prima limba straina invatata) - chiar din fisa de inscriere te intreaba in clasa carei doamne invatatoare doresti sa iti fie inscris copilul (daca sunt prea multe cereri pt aceeasi inv, probabil ca se ia in calcul si criteriul cronologic), la altele...nici nu ai posibilitatea sa optezi, decat daca ai "pile", poate chiar "pile mari". Asa ca...depinde de scoala! Afla mai intai ce fel de scoala este "aleasa" si apoi ...vezi ce ai de facut. Stiu persoane care au cotizat si la directoare si la secretara si la invatatoare si...tot nu au nimerit unde au vrut (se pare ca cotizatia a fost sub asteptari...sau sub media "pietii"). Groaznic! SI nici macar nu era o scoala f bine cotata, dar avea f multe cereri.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Acum am si eu o idee de unde sa incep.

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

De un an ma preocupa alegerea scolii/invatatoarei, dar inca nu am facut nimic concret .

Cornelia, nu esti singura .

Eu am mai cautat pe internet, dar despre invatatoare nu gasesc mai nimic. Despre profesori gasesti si calificative si la ce scoala sunt, dar despre invatatoare nu am putut afla nici macar cum le cheama.

Uf, sper sa gasim ce ne trebuie.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

si pe mine ma intereseaza o scoala in cluj.offfffff,greu si buna,si aproape de casa,si far afitze.ca fitzele mi-au mancat nervii 3 ani.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Ingridnen, depinde de scoala. La unele unde inghesuiala e mai mica se respecta cerintele parintilor (in leg cu invatatoarea sau cu prima limba straina invatata) - chiar din fisa de inscriere te intreaba in clasa carei doamne invatatoare doresti sa iti fie inscris copilul (daca sunt prea multe cereri pt aceeasi inv, probabil ca se ia in calcul si criteriul cronologic), la altele...nici nu ai posibilitatea sa optezi, decat daca ai "pile", poate chiar "pile mari". Asa ca...depinde de scoala! Afla mai intai ce fel de scoala este "aleasa" si apoi ...vezi ce ai de facut. Stiu persoane care au cotizat si la directoare si la secretara si la invatatoare si...tot nu au nimerit unde au vrut (se pare ca cotizatia a fost sub asteptari...sau sub media "pietii"). Groaznic! SI nici macar nu era o scoala f bine cotata, dar avea f multe cereri.
Succes!

Eu sunt curioasa daca s-au returnat cotizatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Claudia, nooo, nici vorba. Dar acum...si parintii strica. Tipei de care spun i-a zis directoarea in fata sa nu ii lase pachetul (cu niste cosmeticale) ca nu o rezolva, dar ea a replicat: Vai, placerea mea Aceeasi directoare primise insa cu bucurie niste bijuterii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ca Lala am facut si eu. M-am postat la 11.45 la poarta scolii si am intrebat "Buna ziua. Aveti cumva copilul in cls IV-a? Am si eu o fetita pe care as vrea sa o inscriu la aceasta scoala".
Toate mamicile abordate au fost dragute si comunicative .
Ce zice matahut .. poate ca se intampla la scolile cu multe cereri. La noi scoala era in pericol sa nu isi ocupe locurile deci au fost foarte cooperanti, doar-doar aduci copilul la ei .
Sanziana asa cum am mai zis - incearca la secretariat. De la secretara afli cate clase sunt, cati invatatori, cum ii cheama. Vei afla probabil si parerea secretarei despre ei dar o poti ignora cu gratie . Tot secretara iti va spune si cum decurg lucrurile la scoala respectiva, "modul de lucru" ca sa zic asa.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Cornelia eu am abordat copiii si parintii la ora 12.00 in curtea scolii
Fara jena , ceva gen " ma scuzati, aveti cumva copilul in clasa a patra ( oricum iti dai seama care sunt a patra, asta era doar introducerea :) )" ." Sunt si eu o mamica de viitor bobocel si m-ar interesa sa stiu impresii despre doamnele invatatoare "

Toata lumea a fost foarte amabila, nu s-a suparat nimeni.

Si ce faci daca primesti referinte bune pentru mai multe invatatoare?Cum alegi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noa

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Cornelia eu am abordat copiii si parintii la ora 12.00 in curtea scolii
Fara jena , ceva gen " ma scuzati, aveti cumva copilul in clasa a patra ( oricum iti dai seama care sunt a patra, asta era doar introducerea :) )" ." Sunt si eu o mamica de viitor bobocel si m-ar interesa sa stiu impresii despre doamnele invatatoare "

Toata lumea a fost foarte amabila, nu s-a suparat nimeni.

Si ce faci daca primesti referinte bune pentru mai multe invatatoare?Cum alegi?

M-am facut mare!

Ai sa razi poate de mine dar la selectia finala dintre 2 invatatoare la noi a decis copilul
Mai precis am avut ocazia sa i le arat in curtea scolii fara sa ma duc cu el la ele si a ales-o pe d-na lui pe principiul " uite mami d-na e micuta si slabuta ca tine "
Cea de a doua era genul mai masiv si l-a intimidat inca de la prima ocheada

Acum flacaul meu e cam cat d-na de inalt si inca are impresia ca e micuta si draguta
Si eu tot la dansa doream mai mult, era genul meu mai mult decat cea de a doua. Profesional amandoua erau/sant excelente.

In alta ordine de idei vei vrdea ca vei alege ce iti va surade tie, ce iti va placea si ca tip de om .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noa mergi si le cunosti pe d-ne. Noi am cunoscut 3 in total de la 2 scoli . Decizi la instinct impreuna cu copilul.
Posibilitate de a te insela exista oricum. Dar macar ti-o faci cu mana ta ca sa zic asa

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Asa am sa fac. Deocamdata marti ma duc sa o cunosc pe prima.
Abia astept sa vad cu ce impresii plec de acolo.Ma rog din suflet sa-mi placa si astfel sa se termine odata cu toata agitatia asta a mea.
Am intrat intr-o panica, stiu ca trebuie sa iau o decizie importanta si mi-e frica sa n-o iau gresit.
Toti din jur ma judeca, spunand ca sunt exagerata si mult prea pretentioasa.da nu pot altfel.Simt ca trebuie sa ma zbat cat pot si sa sper ca nu va fi in zadar.

Mergi la inceput