Cum alegem scoala si invatatoarea?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Buna,

imi poate spune si mie cineva impresii despre scoala 172 - SFANTUL ANDREI din DRUMUL TABEREI ?

Multumiri anticipate,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Stiu ca directoarea este extrem de autoritara, taie si spanzura cum doreste si de aceea cadrele didactice nu rezista mult pe acolo. Am vazut in fiecare an, pe listele inspectoratelor, multe posturi libere. La invatatori.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Clau....daca ar taia si ar spanzura in sensul bun....ok...dar am inteles ca e de fapt mafie curata...

Am deschis un topic despre scolarii 2010 - 2011...daca poti intra, ca am spus acolo ce am auzit din acesta scoala...

Multumesc frumos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elegance spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Elegance daca vrei sa-ti spun la ce scoala e Monica activeaza-ti pm-ul.
Despre scolile scrise de tine eu am auzit ca 88 e foarte buna, de celelalte nu stiu.

Vedeti si subiectul cu intratul in scoli. La mine a contat si criteriul asta in alegerea scolii - adica sa nu se poata intra in scoala pentru siguranta elevilor. Dar vad ca sunt multi care ar dori sa intre in scoala, ba chiar in fiecare pauza ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Intrebarea mea e cum ajungi sa vezi invatatoarele?

Daca nu ai copil acolo si nu e voie sa intri in scoala, ce spui?
Cum abordezi invatatoarea? Ce ii spui? Ca ai un viitor scolar? Si daca vezi mai multe si apoi se supara vreuna ca nu te-ai dus la ea?

Cum faci sa ajungi la o anumita invatatoare? Precizezi pe cererea de inscriere?

Noi mai avem vreo 2 ani, dar as vrea sa ma pregatesc din timp.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana72

Intrebarea mea e cum ajungi sa vezi invatatoarele?

Daca nu ai copil acolo si nu e voie sa intri in scoala, ce spui?
Cum abordezi invatatoarea? Ce ii spui? Ca ai un viitor scolar? Si daca vezi mai multe si apoi se supara vreuna ca nu te-ai dus la ea?

Cum faci sa ajungi la o anumita invatatoare? Precizezi pe cererea de inscriere?

Noi mai avem vreo 2 ani, dar as vrea sa ma pregatesc din timp.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Eu am avut 2 variante:
- am asteptat copiii si parintii de la clasa a patra la pranz si politicos am cerut informatii despre invatatoare.
Ma interesa si parerea copilului nu numai a parintelui.
- a doua varianta cand am stiut intre ce invatatoare as putea opta m-am interesat la gradinita, la educatoare daca le cunosc si pot sa imi faca o recomandare.
La noi gradinita e langa scoala.

Pasul urmator a fost sa merg la scoala, la secretariat in pauza am rugat sa fie chemata doamna care ma interesa, m-am prezentat, i-am spus ce doresc. In saptamana urmatoare am venit cu copilul sa o cunoasca si el si sa vedem daca se plac.A fost dragoste la prima vedere.
In cererea de inscriere am precizat ca este inscris la d-na x.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Aprox. cam ca Lala am facut si eu
Pasul 1: Secretariat. De acolo am aflat cate clase sunt, cine iese la pensie , cati titulari sunt.
Pasul 2: Asteptat mamici cu copii de a IV-a si intrebat la cine sunt si cum le place
Pasul 3: Cunoscut invatatoare.
Pasul 4 - Decis la care mergem.
Pasul 5 - vorbit cu directoarea scolii si spus unde vrem

(Apropos de forma oficiala, daca precizezi pe cerere sau ce si cum se face cel mai bine stie secretara)

Sanziana - pai si daca se supara ce? Ca "cea aleasa" n-are cum sa se supere, doar pe ea ai ales-o, iar cu celelalte n-ai nicio legatura, nici tu si nici copilul tau.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Dar cum abordezi copiii si parintii copiilor de clasa a-IV-a? Ca presupun ca astepti in curtea scolii. Sau stai pe la usi? E ok sa bantui prin scoala dupa elevi, parinti, invatatori ? Chiar daca ar fi permis accesul in scoala, nu m-as simti confortabil sa pandesc pe la usi .

De un an ma preocupa alegerea scolii/invatatoarei, dar inca nu am facut nimic concret .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cornelia eu am abordat copiii si parintii la ora 12.00 in curtea scolii
Fara jena , ceva gen " ma scuzati, aveti cumva copilul in clasa a patra ( oricum iti dai seama care sunt a patra, asta era doar introducerea :) )" ." Sunt si eu o mamica de viitor bobocel si m-ar interesa sa stiu impresii despre doamnele invatatoare "

Toata lumea a fost foarte amabila, nu s-a suparat nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Exact asta vroiam sa intreb si eu, poti sa-ti alegi invatatoarea ? Sa specifici acest lucru pe cererea de inscriere ? Sau sa cotizezi pe la directoare ca vrei sa fie repartizat copilul la cutare sau cutare ?

Din noiembrie incep si eu "sapaturile"...

Ingrid si Cristi

Mergi la inceput