Cum alegem scoala si invatatoarea?
Raspunsuri
loryi1974 spune:
Distanta fata de casa,scoala fara fitze deosebite dar cu rezultate in limite acceptabile,vecinatatea scolii,dotari decente.
Inceea ce priveste invatatoare,fac parte din categoria celor care nu sunt stresati pe aceasta tema.Am in jurul meu prieteni care au alergat la cel mai cel invatator si s-au transferat dupa nici un an.
asi spune:
La invatatoare ma gandeam in sensul varstei- una mai tanara sau una mai in varsta? si la felul de a fi- mai blanda sau mai militaroasa.
Ai dreptate cu scoala fara fitze.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
szivarvany spune:
Eu am ales o doamna invatatoare mai tanara si mai blanda, acum ii preda fiicei prietenei mele; m-am gandit foarte mult, insa stilul militar nu ar functiona cu fie`mea.
Este o scoala de cartier, fara fitze.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
asi spune:
Giulia va merge la anul la scoala sau peste 2 ani?
Eu as prefera o invatatoare autoritara dar care sa se impuna fara ca si copii sa se simta restrictionati.Asa are acum o educatoare si a facut progrese uimitoare in anul asta.
sorana spune:
Parca a mai fost un subiect din asta ...
La invatatoare e foarte, foarte complicat. Trebuie sa-ti cunosti bine copilul si sa stii cum reactioneaza in diverse situatii. Pentru fi-mea ... una prea blanda / mamoasa - s-ar plictisi in clasa si cine stie ce i-ar da prin cap; una militaroasa ... nici nu vreau sa ma gandesc ca am trecut in grupa mare prin ceva de gen nu mai deschidea gura deloc cand era intrebata si daca se insista - vomita!
In concluzie invatatoarea aleasa e destul de tanara (30+) nu e nici blanda nici militaroasa, e foarte vioaie, parca nu poate sta pe loc
simpatica, vorbareata, cu multa logica. Sper ca asa si e in realitate nu doar impresia "la prima vedere". Oricum a existat si "a doua vedere" impreuna cu fi-mea ca sa fiu sigura ca-i place si ei si ca se inteleg ![]()
La "ce intrebam despre ea?" - eu n-am intrebat "despre" prea multe - am fost si am vorbit personal cu invatatoarele "eligibile" ca sa zic asa
. Mi se pare varianta cea mai buna pentru ca una dintre invatatoarele vizitate de mine care mi-a fost recomandata si para-recomandata de multa lume .... am fugit mancand norii cand am cunoscut-o ![]()
Ce o intrebi? Pai ... cum decurge ora, cam ce / cate teme le da, ce pretentii are (in sensul de scris frumos si aliniat sau sa fi inteles copilul), ce face cu copii lipsiti de rabdare care au terminat ce aveau de facut, cum se face notarea , etc
In cazul meu d-na pe care am ales-o le da test in fiecare ora 10 min la inceputul orei. In plus sunt evaluarile anuntate din timp, de 2 ori pe semestru. In plus fata de calificativ (FB, B, S, I) scrie in paranteza nota reala ca stii pe unde e copilul (B este 6.50 - 8.49!). Ca tema primesc cate 3 "ceva-uri" - deci teme egale in fiecare zi - de ex. 3 probleme la mate, 3 propozitii la romana ... ceva de genul.
Cu ajutorul testelor zilnice are o buna imagine asupra cunostintelor si evolutiei copilului. Si acele teste pot contribui la medie (daca are de ex. un B la un test si un FB la celalalt - conteaza restul de teste din timpul semestrului). Mi-a povestit multe si diverse
- de gen ca avea un baietel care nu scotea o vorba si se inrosea tot daca il scotea la tabla sau in ridica in picioare - asa ca il asculta doar discutand cu el, el asezat in banca lui si ea langa el
Hai ca ti-am facut capul mare - bafta!
Sorana si Monica (in curand scolarita)
szivarvany spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui asi Giulia va merge la anul la scoala sau peste 2 ani? Eu as prefera o invatatoare autoritara dar care sa se impuna fara ca si copii sa se simta restrictionati.Asa are acum o educatoare si a facut progrese uimitoare in anul asta. Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra. |
Sper ca peste 2 ani, in caz ca nu vin alte legi

Sorana, asta da invatatoarea

-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela -------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
ioanatzuca spune:
Am ales ca scoala sa fie aproape de casa, mi se pare esential pentru copil.
Invatatoarea din pacate nu am ales-o pentru ca ne-a ales ea pe noi :(
Acum daca ar fi sa aleg din nou as vorbi cu parintii copiilor cu care a terminat si as intreba: cum preda,cum explica, daca copilul vine acasa cu notiunile de baza bine intelese, daca se ocupa si de copiii care inteleg mai greu sau nu sunt asa de atenti, daca primeste cadouri sau nu.
Ca varsta, sincer as alege o invatatoare mai tanara, dar energica. Careia sa ii placa meseria pe care o face si sa iubeasca copiii.
Destul de greu de gasit asa ceva, dar nu imposibil.
Mult succes!
sorana spune:
Ca exemplu mie mi-a placut si mai mult invatatoarea aleasa atunci cand am venit sa i-o prezint pe fi-mea. Eu am zis "Ea e Monica" si doamna invatatoare a intins mana si a zis "Eu sunt X" unde X e numele mic
. Si la finalul intalnirii a concluzionat ceva de gen "Nici tu nu poti sta locului? Ce ne facem noi doua la anul? Cum o sa stai in banca? Asa face si fi-mea ... nu poate sa stea pe scaun"
Mi s-a parut ca e un observator atent pentru ca fi-mea pare foarte linistita dar daca te uiti atent vezi cum se freaca de pe un picior pe altul de nerabdare
.
Ioana - daca primeste cadouri sau nu ... e important sa nu tina cont de ele. Indiferent ce primeste sa nu aiba nicio legatura cu evaluarea copiilor. Si despre cat e de corecta afli doar de la alti parinti care au avut-o ca invatatoare nu cred ca poti afla altfel.
Si in cazul nostru e scoala de cartier, fara fitze. A contat in alegerea scolii (in afara de distanta mica fata de casa) modul de organizare si siguranta copiilor. Adica: se intra pe o usa, invatatoarea preia copii si se iese pe alta usa, invatatoarea duce copii pana in curte, ii preda parintilor. Am fost la terminarea programului si am vazut "procedura". Adica pana la cls IV-a nu merg singuri prin scoala sunt cu invatatoarea. Erau alinitiati pe culoar pe langa perete toata clasa si mergeau cu invatatoarea. Invatatoarea aleasa a iesit cu copii pana in curte desi erau deja la final de a IV-a.
In plus am nimerit o data cand terminasera mai devreme si erau cativa copii ai caror parinti nu venisera sa-i ia (probabil ca uitasera copiii sa le spuna) care stateau cu bodyguard-ul si isi asteptau parintii (deci nu erau lasati sa plece singuri).
In timpul programului se inchid si usa de intrare si cea de iesire, singura usa deschisa este cea a profesorilor si aia e pazita de bodyguard. Usa de intrare se deschide la 7.45 si se inchide la 8.00 (se mai deschide pentru cei mari la 11.45), usa de iesire se deschide la 11.45 si se inchide la 12.15.
Iar la 12 - cei mari intra pe o usa iar cei mici ies pe alta ... deci nu se ciocnesc.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
asi spune:
E bun invatamantul step-by-step pentru copilasi sau e prea obositor?Sincer mie mi se pare mult ca un copil de 6-7 ani sa stea 8 ore la scoala.
ingridnen spune:
Sorana, noi mai avem un an pana la scoala, dar citesc deja toate subiectele pe aceasta tema. Interesant ce scrii tu, discutii cu invatatoarele, urmarit ce se intampla...nu stiam ca poti sa te adresezi direct lor, sa le "alegi"... eu stiam ca se depune cerere si esti repartizat fara sa ti se ceara parerea ![]()
Cam din ianuarie vom incepe si noi cu "sapaturile", sa vedem ce si cum
Ingrid si Cristi 6 ani