Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (15)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

ma, asta nu stiu daca e bine sau nu..pe mess nici eu nu am vazut-o in ultima vreme.
tu, te preg de serviciu? cd incepi?numa in nov.?

mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

victo hai sa vb la odiseea noastra dc vrei.....

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Dragele mele fete,
va citesc cu mare drag, iar ultimul capitol a fost chiar un deliciu( cu exceptia vestii de la Msymo,dar care am sentimetul ca se va transforma intr-o mare bucurie).
Mi-a placut mult povestea ta Castelana.
Pe tine Vladi nu te inteleg cum te poti defini pe undeva ca nu o grozava gospodina, cand omului ii curgnumai cand citeste cu cat lux de amanunte descrii fiecare proces tehnologic si fiecare buruienuta care trebe pusa pt un gust cat mai exotic.Ma bucur de personajul gagalice care da dovada ca stie ce vrea de la viata... de fapt ca vrea viata.Sa ti-l ocrotesca Doamne -Doamne.
Ioana, de mult vroiam sa te felicit pt bebelus, si mai ales pt promtitudina cu care i-ai afisat si numele.Sa iti mearga bine.
Freedelia, bine ca nu mai citesc de cat de rau iti este.Ma trecea pe sira spinarii rece cand vedeam prin cate treci.
Nikoleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee felicitari.Io credeam ca numai io am piticul sa am copil de acelasi sex cu primul... se pare insa ca nu.Sa fie sanatosi si poate face Domnul tu sa-l ai pe maronel si io pe maronica.
Stefimic acum esti sigura cu piticu? Cum te descurci? Cum te simti?
Ela ti-am admirat locatarul din burtica, si pe tine mireasa...eu mi te imaginam bruneta si mai scunda .Important e ca esti frumoasa oricum, chiar daca nu te suprapui imaginatiei mele.
Ancuta imi pare rau ca nu a fost cu ochisori.Un pup ca sa nu iti pierzi speranta
Ralucaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa(uta-ciun) unde esti.Esti bine? de cateva capitole bune nu ai mai dat nici un fel de semn de viata.
Oanaiacovita, concediu placut.
Fetele venite din concediu, chef de munca....
Fetele noi bun venit si sarcina cat mai usoara.
Eu am avut saptamana trecuta niste emotii cumplite.Aveam prima programare la ginecolog si aveam 12 sapt.Aici nu iti fac papanicolau inainte de 12 sapt( in caz ca nu ai unu facut in ultimile 6 luni).Boooooooooooooooon, imi zice tanti doctor ca ea nu face papanicolau pana nu asculta inima de bebe.Si pune pe burtica mea "stetoscopu" ala de bebei si cauta si cauta si cauta si nimic, nimic, nimic.Initial eu nu m-am panicat, avand in vedere ca nu am burtica prea mare, am zis ca bebe nu e suficient de sus,si cu asta basta.Eu aveam programata echo in 4 zile, si tanti doctor imi arunca pastila daca pot sa rezist 4 zile fara sa stiu de e bebe bine.Atunci tot optimismul meu s-a prabusit, si ora care am avut de asteptat sa ajung la echo mi s-a parut ca o mie de ani.Cele mai vechi pe aici stiti ca spuneam ca eu nu ma simt legata emotional de sarcina asta, ca tot ce conteaza e fetita mea, dar ca vreau ca bebe sa fie sanatos si sa il cresc cum se cuvine.Eiiiiiiiiiiiiiiii, acum dupa ce am trait o ora cu gandul ca bebe poate sa nu mai fie, stiu exact ce simt pt el....in fine,ajung la echo si la echo un bebe care nu misca.Iarasi sec pana a prins inimioara pe ecran a fost grea,infernal de dureroasa.Timp de 20 de min bebe nu a miscat.Apoi a inceput spectacolul unui bebe adevarat cu etalare de picioruse manute si tot ce mai avea el/ea.Se pare ca dumnealui isi facea somnul de frumusete( asta e un semn ca sigur e fetita, nu?!)Ne-a masurat si noua pliul nucal si e un rezultat f bun.Miercuri merg la tanti doctor pt papanicolau, si de data asta bebe, convins ca e iubit, sper sa se lase ascultat de publicul larg( eu si tati).
Heheiii, ar fi vremea sa ma opresc.Nu scriu nu scriu, da si cand scriu sint la un pas de a va nevroza.
V-am pupat burtici si sa va fie pretiosii bine.
Daaa, stiu tre sa imi schimb semnatura ca deja sintem 13 sapt

Stefanna mami de fetita si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 25miky spune:

BUNA GRAVIDUTE !!! Doar ce am venit de la servici , prin ce am trecut ....lucrez la banca si a venit un nene cu spray impottriva gandacilor ,am glumit si am ras cu colegii pe seama lui '' bugman face"" chiar avea fata de gandac , in fine , in 2 minute m-a apucat o ameteala cumplita si o durere de cap de la miros ,nimeni nu simntea mirosul decat mine ,asa ca am venit acasa si am luat masa la 10 dimineata ...cine a murit de foame in restul zilei? EU.Mi-a fost o pofta nebuna dintrodata de ananas , il vazusem in frigider si nu stiam cine l-a adus-- stiti superstitia ''sa nu iei ceva fara sa intrebi ca cica se naste copilul cu semn , pana la urma am intrebat ,nu am gasit pe nimeni sa zica ca e a lui asa ca am luat o bucatita , sper copilul sa nu aiba semn , am intrebat ,macar atat.Anyway .. spuneati de vise... well cu Michael am visat ca copilul s-a nascut NEGRU - sa vezi ce plansete si cum ii spuneam lui Steve ca nu stiu ce s-a intamplat , Steve e blond , in spital ma uitam curioasa la bebe -ce bucurie sa il vad cu parul blond si ochi albastrii !!! acum cu bebe din burta , am visat ca vrea sa iasa din abdomen , burta era trannsparenta , si am vazut o groaza de par negru , era FETITA , sper sa fie fetita ... sau baiat ce va fii va fii bine . Si sper sa nu fie adevarata superstitia cu ''nu cumpara lucruri , cumpar in fiecare zii-(rochite ) sau costumase galbene si verzi , bassinnette alba cu verde ,am luat-o asa de razna incat am luat si un nou set de dormitor alb- e neutru ,nu? iapppp am inebunit !!!Fetele cu mici probleme , aveti incredere in Dumnezeu ca totul va fii bine , nu sunt cea mai religioasa persoana , dar imi spun rugaciunea de seara si toate sunteti in ea !!!! Va pup ,noapte buna , maine e intalnirea cu doctorul , va dau vesti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemary

neata
daca tot vorbeati de ingrosarea randurilor, pai sa le ingrosam. ma alatur si eu voua, in frumoasa odisee de martie-aprilie 2010. azi am implinit 8 saptamani, vineri am fost la eco si i-am auzit inimioara lui bb2.
UM 29.06
duminica am avut si eu putina sangerare maronie, m-am cam speriat, mai ales ca la prima sarcina nu am avut-o.
va doresc o zi minunata si lipsita de greturi si sarcini duse pana la sfarsit.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria
POZE DARIA

Waaaw , nu-mi vine sa cred ...pai bine mai , mie nu-mi spui nimic ?!

Sa fie intr-un ceas bun si sa ai o sarcina usoara ca un fulg iar bebe sa vina la termen !

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )
POZE BOTEZ
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Marsy baby... nu stiu ce sa zic, stii si aceste intamplari nefericite fac parte din viata noastra, mama mea (destul de incercata acum saraca de diverse afectiuni cronice si incurabile, dupa ce o viata a tratat pe altii) imi spune asta-i viata, unii se duc mai tarziu, altii mai devreme... nu te intrista acum, sa stii ca imi pare rau ca a trebuit sa participi dar ai fost de mare sprijin si un suport moral imens este cand te vezi inconjurat de oameni care te sustin (ma refer la familia indurerata, vb din experienta) Esti tare ca te-ai putut duce! Acum gata, putina veselie si gandeste-te cum sa compensezi momentul acesta cu ceva care sa te bucure!!!! te pup

CoriMami... ah ciorba acra, ah cat imi lipseste leusteanullllll, dar pun eu alte patrunjeluri si compensez!!! faci un "muguras" ciorbos!!!!! bravo!!!

Child, asa asa stai in pat si citesteeee, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva sa stii!!! Ma bucur ca nu e bebe afectat, asta da veste buna!

andra s, imi pare rau ca nu poti sa papi ... dar trece, asa zic veteranele, nu? pana cand greturile astea nebune si atatea arsuri la stomac... mama lor!
te pup

vladimirescu bune borsurile dar si musacaua... numai ca sotul asta al meu nu papa aceeasi mancare de 2 ori... si mereu trebuie sa ma limitez ca altfel ma umflu eu de ce am gatit pana termin (stiti chestia cu e pacat sa arunci papa, o am inca in minte)

oanka...he he he sa vezi fluturasul, fain de tot, erau si floricele? felicitariiiiiiiiii!!!
n-ai luat mult in greutate sa stii, mi se pare normal, mie una, fara a fi o parere avizata!

ioanact bine ai revenit din vacanta, mi-ai facut mare placere sa revad ceva peisaje romanesti!! superb si voi niste frumusei! felicitari!

bbyangel, fraga mea, trebuie sa faci instructie, ca toti te iubesc, te cocolesc dar cand vine traeba de de chestii tomberonoase toti au ceva de facu... vezi ca si tu mai mult ca toti, faci un copill!!! daca ti se pare putin!!!!!! aparte ca-ti face scarba excrementele de animale... nu-s asa indicate in vecinatatea unei gravide. deci trasezi directive clare, gasesti tu metode, ce daca esti in conced, asta nu e o scuza pentru nimeni, clar.
Fii tare ca... si pune instructia pe ei si sa vezi ca daca se invata, nu mai comenteaza si o sa faca si dupa nastere, nu?
bafta!

ellanik, esti tare cu vorbele astea de la cumetre si domnite care le stiu pe toate de la facerea lumii!!! aia cu tunsul e buna, par mor, daca nu tund nimic inca 8 luni, am parul lungutz, cret, foarte des... si costa mult si la coafor, e cald aici ...
Mie pentru ca unele persoane au aflat asa din gura-n gura (po****r) mi s-a scris ca o sa fie vorbaret ca tin secret, am raspuns si eu: ce surpriza din doi oameni joviali si plini de viata care vorbesc si rad toata ziua, ce te asteptai sa iasa sfios si mut? deci cumetrele ma gasesc si pe mine si la capatul pamantului!!!!!!!!!

freedelia da ai dreptate sistemul medical e foarte avansat aici si dr au toti specializari si masterate in Australia, Anglia, America, nu e ca am asa o stima pentru tarile astea dar sunt mult mai avansati in cercetarile asupra fertilitatii de ex si al tratamentelor de sustinere! Eu merg ce-i drept la o clinica unde te crezi la hotel de 5 stele, si la unele cabinete completezi un formular daca ai fost multumit si daca ai asteptat mai mult de 15 min!!!!! auzi tu! Nu este asa scump, asta facand comparatia cu aceleasi proceduri in Europa si atentia, suportul uman sun excelente!!! Examenul gineco decurge asa: intrii in cabinetul dr, ramai masca, esti ca la el acasa in biroul lui: canapele, fotolii, muzica in surdina, el la birou, peretii tapetati de diplome, si poze de familie, toate comentarii si explicatiile sunt insotite de machete, cataloage, proiectii, stai acolo pana ai terminat tu de intrebat. Apoi asistenta te invita la separe... aici e un pat, un eco, te ajuta sa te dezbraci, te acopera, face lumina mica si vine dr care daca face intern controlul te lumineaza doar la fofo cu o veioza, tu nu ai picioarele suite la stele, ci doar genunchii flexati, el vorbeste tot timpul cu tine ce face, si tu vezi sus pe ecran ce face al acolo.
In timpul sarcinii, nu stiu eu asa bine cate controale faci, dar la mine pentru ca am 36 ani si 8 luni, am facut FIV, vad ca ma cheama saptamanal si facem teste si parateste, eco, etc. Normal ca iau hormoni, ca asa am inceput, ac folic si vitaminele care mi s-au recomandat dinantea inceperii procedurii si acum asteptam sa ni se spuna cand putem scadea din ele. Deci cazul meu nu poate fi etalon.
Cat despre educatia bilingva... eu sper sa putem sa-i transmitem cat mai mult. Noi in max 2 ani cica placam de aici si nu stiu daca ne intoarcem la baza (tara sotului) sau in alta parte, asa ca schimbarea va fi oricum. Noi doi vb romaneste oricum si sotul meu e chiar fenomenal cat de bine se descurca (a stat in Romania cativa ani) noi noi intalnindu-ne dupa multi ani de la plecarea sa din tara mea, el vorbea perfect, fara lacune mari! Asa ca tin mult de tot sa vorbesca si limba mea, viata e imprevizibila, nu se stie unde si de ce te poarta, cand si unde, nu? Am prietene aici carora copii le vorbesc :araba, engleza, italiana, malaeza si ceva chineza la doar 5 ani!!! limbi cu alfabele, pronuntii si structuri foarte diferite, asa ca prindem sperante si noi ca ne von descurca!
Bafta si tie si e bine asa cate un cuv... pana la urma prind ei ceva si de limba romana!

Stefanna, bafta multa si curaj, o sa fie bine, stiu emotiile sunt mari de tot cand te gandesti sa fie tot bine cu bebe!!!

fetelor, m-am intins mult de tot cu scrisul, scuze!
va pup pe toate si va urez o zi excelentaaaaaaaaaa!!!!

castelana fericita 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

buna dimineata la fete!!! Eu azi m-am trezit bine dispusa, odihnita...de ma mir si eu. N-am mai varsat la spalatul pe dinti ...sper sa o tin asa toata ziua.
child bine ca totul e ok cu bebe!!! Stai linistita in pat si odihneste-te acum.
ioanact bine ai revenit din concediu. Ti-am admirat fotografiile. Micuta e superba!!!! de peisaje nu mai spun....foarte frumoase locurile prin care ati fost!!
Am sa ma invrednicesc sa pun si eu ceva poze din concediul nostru.
oanka80 acum trimit cartea...am vazut ca am ceva pm-uri si de la alte surate. Stai linistita nu-i nici un deranj pentru mine...si eu la randul meu am primit-o de la cineva si chiar cred ca ne va fi util sa ne documentam pana cand vine bebe.
ellanik interesante superstitiile, chiar m-am amuzat cand am citit ce-ai scris

asteptam un 11+ Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Hai ca mi-ai facut pofta sa descriu si eu cum e la America.
nu fac comaratie cu Romania ca nu are rost. primul copil l-am nascut acolo si de la "incruciseaza picioarele" (in timpul travaliului) si astepta-ti doctorul"zis de catre dr de garda (pintilie de la cuza din iasi) pina la altele.
Aici eram ca o oaie ratacita in cabinet. astepti putin cind ai programare, dai datele la asistenta, intri la baie cu borcanul de urina la fiecare control scrii numele si il pui intr-un dulap special in baie. iti iau tensiunea, te cintaresc doua asistente diferite. cind ntri in cabinet, urina te astepta cuminte pe masa doctorului, ai cersaf de hirtie pe care stai si fusta din hirtie, ti se explica ca trebuie sa te dezbraci de la jumatate in jos si sa iti iei fusta de hirtie. stai intins la orizontala pe masa vine dr intii bate la usa! mi se parea comic) trage masa la picoare stai cu genunchii relaxati si face controlul. explica sotului si ti e ce face dar control vaginal nu se face decit la inducerea nasterii si la teste. deci nu e asa de agresiv ca in Romania unde tuseul vaginal era omniprezent. doar 3 ecografii ca nu face bine la bebe. astea le face tehnicianul, dr le face doar pt amuzamentul tau nu masoara nu da date. nu mai povestesc la nastere, ca zici ca esti la hotel de 4 stele cu meniu la masa pe care il alegi din cartea de meniuri pina la paturi incalzite mereu pe tine daca ti-e frig!

nu-s subiectiva ci am aterizat dintr-un sistem fost comunist de sanatate in unul super performant dar care se si plateste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

buna dimineata fetelor, sper sa pot tine pasul cu voi dar mai greut un pic cand mai ai un puiut acasa.

cu greturile stau mai bine, desi mai sunt dar nu mai vomit ca practic de asta am fost in spital ca m-am deshidratat rau.

de stat singura acasa da stau ziua doar eu si piticul, seara vine si tati, asa ca e un pic mai greu dar in septembrie va pleca la gradi, ce emotii am.

saptamana viitoare mi-am facut programare la echo si abia astept sa vedem ce ascundem in burtica.

am vazut ca vorbiti de superstitii dar pe mine ma amuza atat, dar adaca o sa aflu cate ceva o sa va anunt.

apropo saptamana trecuta am visat ca am nascut o fetita pe 21 februarie si chiar ma gandeam daca asa o fi.

cat de mult ne-am inmultit in ultimul timp, cat de frumos o sa fie la noi la odisee cu atatea mamicute.

pot sa spun ca noi am miscat deja si este asa de jucaus dar numai cate un pic in fiecare zi, cred ca trebuie sa mai creasca ca sa aiba mai multa forta.

va pup fetelor si sper sa aveti o zi linistita si fara greturi.

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Neatza!
Putina aerobica de dimineata? Glumesc , numai faptul ca i-am pus micul dejun sotului m-a obosit cumplit.
Acum beau cacao cu lapte, fara zahar, pt grasutzi :)
Ieri mi-am recoltat si eu Papanicolau, Chlamidia, cultura col si secretie vagi iar maine ma duc sa-mi dozez hormonii tiroidieni ca sa primesc tratament. Ieri m-am enervat cam tare la servici, sper sa nu-i fac rau lui "muguras". Sefa mea m-a sunat fix cand mi se recolta la gineco, va dati seama ce placere, apoi cand am iesit de la control si i-am zis ce faceam, mi-a tinut teorii , ca cine mi-a dat mie voie sa ma duc la doctor, etc. Intoarsa la birou, deschid mailul (am lipsit fix 30 min) si directorul HR imi zice ca sunt pasibila de sanctiune ca am plecat la dr in timpul programului, ca nu i-am anuntat.
F frumos, dupa ce lucrez de 5 ani pt ei, iar directorul are nevasta gravida in luna a 8-a si sefa a facut 2 copii la firma asta si nimeni n-a batut-o la cap. Dar...asa e omenia asta.

Mami si tati il asteapta pe mugurashul lor cu drag!
DPN 19 martie 2010

Mergi la inceput