Bucurii de sept-oct 2006 ( 170 )

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Ramo, bine ati revenit si succes la gradi. Ce bine ca nu a plans Patri azi, sper din suflet sa nu aveti niciun fel de probleme cu adaptarea. Noua ne e tare greu.
Abia astept pozicile.
Itzy, ce mult ma bucur ca ai mai scris de voi! papusica mica si dulce. Va uram mult succes la gradi, sper ca in cazul vostru adaptarea sa fie mai usoara. Noi am hotarat sa ramanem totusi la program scurt anul asta. Era prea de tot daca incepeam sa o lasam si dupa-amiaza acolo cand ea plange intruna cat sta acolo.
Casa de piatra surorii tale si nastere usoara si bebe sanatos!

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Nu plec inainte sa felicit si eu mamicile frumoase din luna August care si-au aniversat ziua de nastere dar si bucuriile care au implinit deja 3 anisori.

MIRABELAC
MINI_ME
MARTHA78
YOANNAMARIE

David
Sophie Marie Theodora
Darius Teodor
Adelina Oana
Teodor

La multi ani cu sanatate si fericire si sa aveti numai bucurii si impliniri!

Sephora ...asa expeditiva esti dupa atata timp?

Pupici si ne auzim saptamana viitoare cand o sa fim iar in Bucuresti si mai intru atunci pe net.

---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Hello!
Eu am revenit de sambata in Franta,dar nu am avut starea de spirit sa scriu...
Vacanta a fost frumoasa,am reusit marti sa ne decidem unde plecam si miercuri sa plecam.am fost la turci si a fost foarte bine..
Doar ca sunt deprimata pentru ca ,casnicia mea scartaie din ce in ce mai rau..
Nu este nici un motiv grav,doar ca nu mai suntem pe aceeasi lungime de unda,nu mai comunicam si ne_am departat.Am crezut ca patru luni de pauza vor schimba ceva ,dar se pare ca nu.
Nu stiu ce va fi in continuare,dar se pare ca soarele nu vrea sa rasara pe strada mea...

As vrea sa ii spun AdineiF ca sunt alaturi de ea,daca ai nevoie vreodata sa vorbesti cu cineva eu sunt aici,mult curaj si putere sa mergeti mai departe.
Felicitari Floricel si Credo pentru sarcini!Sa fiti sanatoase!

La multi ani cu intarziere pt Sophie,Adelina ,Darius si Teodor!

Pot sa va zic ca intalnirea cu Stefan a fost destul de ciudata pentru amandoi,mai ales pt mine care am regasit un baietel mult schimbat,doua zile ne_am studiat,dar apoi ne_am regasit unul pe celalalt.Sunt tare mandra de cat de mare a crescut si de ce multe lucruri stie sa faca!Mai avem doar pampersul de noapte ,pe care il gaseam uscat dimineatza.Din pacate,,cred ca sunt singura de aici,am gasit trei carii chiar pe dintii din fata,cu siguranta de la biberon pe care l_am intrerupt de a doua zi cum am vazut cariile.El folosea biberonul noaptea mai mult ca suzeta,si in biberon avea ceai cu zahar si sigur asta a cauzat cariile.Acum ma intreb ce pot face?ca la dentist nu il vad stand cuminte...are cineva idee?
Altfel a fost destul de agitat la mare si destul de obraznicut,dar nu a contat...sotul meu zice ca deobiecei nu e asa,se gandea ca s_a alintat ca e cu noi impreuna.
Cand am plecat inapoi in Franta, am incercat sa il pregatesc cu o zi inainte, spunandu_i ca mai plec inca opt degetele(adica opt saptamani)si o sa ii aduc o masina si un tigru si m_a impresionat atat de tare ,ca mi_a zis ca are de toate si masina si tigru,cat e el de mic a inteles ca daca ii aduc toate astea inseamna ca eu plec...
Mama mi_a zis ca nu a plans dupa mine,ca stie ca ma intorc repede,mai tare a plans dupa biberon,i_a zis mamei sa ma sune sa ma duc la mare sa iau biberonul de unde l_am lasat.
La mare nu avrut sa intre in apa,este ingrozit de apa,nu stiu de ce ca nu a patit niciodata nimic,e o frica innascuta.
Am organizat pt ziua lui Stefan pe miercurea viitoare o mica petrecere,sper sa ajunga toate bucuriile invitate pt ca Stefan e foarte entuziasmat ca vine ziua lui si o sa aiba multi copii invitati,si sper mamicile de bucurii sa faca poze si sa imi trimita si mie sa imi vad si eu baiatul.

Ma bucur sa vad ca, CristinaGoji a scris si m_a marcat ce ai zis ca mai vrei un copilas!bravo tie!Si ma bucur sa vad vesti si de la Pufy si de la Sephora.

Sper sa imi mai creasca tonusul pentru ca sunt intr_o perioada de cumpana,nu stiu in ce directie sa o apuc si ce sa fac cu viata mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns credo spune:

Buna seara (cred) la voi
Fetele multumesc de urari tuturor- speram sa fie si bebe si mamica bine la nastere.
Aveam o intrebare la voi caci am avut ultimul ecograf si rezultatul - in general a fost OK - in sensul ca sarcina este pozitionata jos (dar se poate ridica precum medicul zice) si stomacul fatului este "proeminent". Din aceste 2 motive (mai mult stomacul fatului) trebuie repetat ecograful peste cateva sapt 4 cred.
Ati mai intalnit/auzit asa cazuri?
Ma cam streseaza mai ales cand stiu ca eu am avut (am inca) probleme cu stomacul - trebuie sa am o dieta fara gluten 100%.
Am inteles ca fatul se poate dezvolta disproportionat mai mult sau mai putin intr-o perioada anume-dar recupereaza.
Daca ati mai auzit sau ati fost in situatia asta si vreti sa impartasiti eu va multumesc tare mult.
Se pare ca tot cezariana voi avea - problema este cand - 2009 sau 2010 .
Tare ma sperie gandul caci este perioada cand majoritatea sunt liberi sau dupa petrecere.
Sper ca totul sa fie bine pana la final si sa nu mai am parte de surpize neplacute ca la prima.
Problema cu acomodatul la gradinita o cunosc si eu - eu incerc sa o duc pe Sophie 2 ore numai Sambata sa se acomodoze cu "grupul" sa socializeze si sa invete ca exista reguli cand esti in comunitate pe care tre sa le respecti - ceea ce ea acasa nu prea le baga in seama.
Pentru unii copii este mai greu dar pentru altii este floarea la ureche - daca ar fi floarea la ureche sunt sigura ca as fi geloasa ca nu ma mai iubeste si ca isi ia zborul de la cuib (asta e impresia mea).
Sophie a avut probleme si ea cand a inceput acum 5 luni dupa care a venit vacanta - sper sa nu fi uitat de gradi si sa fe mai pozitiva la gandul asta - mai vedem.
Fetele o intrebare - voi mai pregatiti una alta pentru camara? gemuri, dulceturi zacusca?
Eu am pofte acum de ardei copti - noroc ca ai mei sunt aici si imi fac toate ooftele mele, mai rau e cu sotul care e tare dificil.
Ma duc la lunch caci deja aici miroase ba usturoi ba gratar - fiecare ce aduce de acasa (adica din store).
Mai vorbim si pupici la toate.
Pe curand
Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Credo, de stomacel marit al fatului in burtica n-am auzit. Dar am sa intreb pe aici prin spital, cand o sa merg si o sa am ocazia.
Cat despre dulceturi, conserve pentru iarna, dulceturi nu fac pentru ca pe noi ne ingrasa , dar azi vreau sa pun niste rosii in borcane (le-am cules de la tata din gradina) si vreau sa fac o zacusca din vinete, ardei, gogosari, ceapa, morcovi sau ce reteta usoara voi gasi pe internet. A, si castraveti murati..., un borcan mai mare...
As pune si niste vinete, dar nu stiu cum sa le prepar sa nu-si schimbe gustul, ca loc in congelator nu am.

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.5,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput

Lulla, tare imi pare rau ca nu ati gasit o cale de comunicare...
Carii Maria nu are, nu reusesc sa o spal in fiecare zi, cam la 2 zile o spal. Dar din experienta mea neplacuta cu cariile mele, stiu ca odata ce s-au pus sa macine dintele, nu se opresc si pana n-am mers la dentist n-am rezolvat problema

Poate celelalte mamici au alte pareri.

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.5,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput

Adriana_mica, bine ca a scapat Dudu de antibiotic. Multa sanatate si tie, si sa scapi de tusea care te supara!

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
In primul rand la multi ani, Crisnemes! Multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi iti doresc!
Lullabay, imi pare tare rau ca ai asemenea probleme. Eu sper din suflet sa rasara soarele si pe strada ta! Lui Stefan ii urez distractie placuta de ziua lui impreuna cu celelalte Bucurii. Din pacate Maria nu stie de ziua ei. Nu am ce sa ii spun pentru ca noi nu avem pe cine invita. Vom petrece intre noi, ca si anul trecut. Poate de la anul sa fie mai bine, cand va avea si ea prieteni.
Credo, sper din suflet sa nu fie nimic fals, si sa fie, asa cum spui tu, o etapa in care bebe se dezvolta disproportionat.
Mai vroiam sa scriu ceva si am uitat. Imi da tarcoale tanti Roza, offf...

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Hola!

Ce face trupa?! Am rarit-o, zilele acestea, cu forumul...deoarece...sunt prinsa cu organizarea zilei lui Mitzu... De fapt...nu stiu, nici azi, cum si ce vom face pana la urma... Imi facusem atatea planuri, i-am cumparat, in urma cu vreo doua luni, chiar si o rochita, gen de printesa...din tul cu fluturasi brodati...e faina...special pentru a o imbraca de ziua ei... Initial am spus ca o vom serba la Mc Donalds...ca sa renunt in favoarea unui loc de joaca, recent deschis, in mall... E ok locul numai ca... e "putin" cam scump... 40 de lei de copil...pentru doua ore de serbat (daca depasesti cele doua ore...platesti 50 de lei pentru fiecare jumate' de ora in plus )... Iar meniul presupune ori pizza, ori cartofi prajiti cu snitel de pui si cate un suc... Tortul, sampania pentru copii etc...nu sunt incluse in pret... trebuie aduse de mine, nu au nici un program festiv...ceva muzica...doar ca au toboganele gonflabile si minilabirintul...atat... Ca invitati ar fi...cam 10 copilasi...cu Mitzu 11... si, in timp ce fii-mea si-ar serba ziua... e liber sa intre si alti copilasi in spatiul de joaca... deh...dar am renuntat si la varianta aceasta...intrucat, ne-au dat planurile peste cap doua evenimente la care va trebui sa participam: pe 12 septembrie cununa niste prieteni alti prieteni... iar pe data de 19 septembrie trebuie sa mergem la botezul fiului verisoarei sotului... Tocmai ce am primit, in weekend-ul trecut, invitatiile... Amandoua in aceeasi zi...la intervale de cateva ore... ... Asa ca bugetul a devenit pe cat se poate de limitat... (nu mai spun ca trebuie sa-mi cumper si "tinuta " de bal... etc... )
Deh...in Bacau...cam astea ar fi variantele de a serba micutii in loc public... Doar daca nu te tine...punga...sa inchiriezi o sala de restaurant si sa organizezi totul.... Deh...o alta varianta ar fi sa serbam la taica-meu, la curte...dar m-am uitat pe prognoza si...va ploua...... Acasa...e prea mic spatiul pentru cati invitati ar fi...ar presupune si parintii, rudele...si sa organizez doua zile...depaseste bugetul...
Ieri, am fost la gradi' si cand am vazut-o pe listuta... a doua, inscrisa......m-am emotionat pana la lacrimi... offf...cred ca in prima zi voi "urla" mai tare ca ea......nu ma voi putea stapani...... pe langa listute... mai era un anunt cum ca in prima zi va trebui sa achitam 250 de lei pentru alimente- luna septembrie si octombrie... Mai avem si hainute de cumparat... incepe sezonul toamna-iarna... Eu serviciu nu mi-am gasit.... si nici viitorul nu suna prea bine... e varza oferta locurilor de munca in Bacau......deh...ce pot sa mai spun?! ...
Sa mai spun ca...sambata se casatoreste si un coleg de-al sotului?! ... Nu stiu sigur...dar probabil vom merge la cununia civila si...atat... E ziua micutei mele si...e de inteles... offf...cat ma-m lungit... M-am racorit... o tzara......

Lexi,vazut pozici! Superbe locuri... ma bucur pentru voi ca va puteti minuna de asemenea frumuseti! Iar Maria, de fiecare data tot mai frumusica! E schimbata,oarecum... A mai crescut...se cunoaste clar... Ori are parul mai lungut...sau i s-a mai inchis la culoare?! Ceva e usor schimbat...minunatie de fetita!
Sunt sigura ca in curand se va acomoda si la gradinita...si sa vezi tu ce domnisoara mandra va fi!!!

Adina, !

Citat:
si de mai insista cu tractorul le cumpar un abtzibild (sau cum se scrie) si-l lipesc pe el numai sa am liniste :).

....super tare!!! si sotul avea idei de genul...sa-i cumpar fii-mii un rucsac obisnuit,,,si sa-i cos papusica Fifi de el... Deh...noroc ca m-a salvat Lexi...si rucsacelul cu Fifi e pe drum acu'...... Sa mai spun ca, acum fii-mea isi doreste rucsac si cu Stephanie din "Oraselul lenes"?! Eheeeee..... i-am spus...usurel...ca si eu imi doresc un exemplar "LV"...si...raman cu dorinta...
Bafta la gradi', acomodare usoara si rapida! Oh...nasol moment cu educatoarea respectiva... Ma gandesc...daca de fata cu parintii pune problema asa...oare cand e numai cu prichindeiii cum se comporta?!
Multa sanatate lui Alex!

Elenia, frumuselul de Darius cu ochisorii lui verzi! A crescut si el...s-a inaltat...dar...unde-i sunt carliontii?! ...Faine pozele si de la piscina...! Frumos copilas...faina mamica!
Ce ai mai rezolvat cu postul?!

Roxana, spor la pregateli! Multa sanatate!

Credo, sracina usoara si bebe sanatos!

Mexxa, superba mamica cu parul intins si frumusel prichindel...rujat... bine ati revenit!

Ramo, fetele!!! Bine ati revenit! Ehe...Patri e, si ea, deja la gradi'... Ce scumpa...sa va trimita "bezele"... Doamne ajuta sa ramana constanta in comportament si sa nu intampinati probleme de acomodare! Cat despre plans...desi ma repet...si eu am dat apa la soricei, ieri, numai cat am vazut-o inscrisa pe listuta... Cred ca in prima zi voi face "prapad"......

Ancuta, un maaare ca sa-ti revii!!! Ei?! Are efect?!

Itzy, ehe... multi pentru fete...Multam pentru urare!
Bafta cu acomodarea la gradi'... sa ne pui poze... Drum bun!
Casa de piatra surorii tale si nastere usoara!

Adriana, multa sanatate!

Xandrutza, Monique, deloc- deloc pe aici?!

Salut si restul mamicilor ce au re-venit pe forum...

O zi buna tuturor...

Perlutzele...

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">

Ioana, mami de fetita cu fundita

De prin viata...adunate! ""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Buna, tuturor!
In primul rand vreau sa urez si eu La multi ani! tuturor bucuriilor si mamicilor de bucurii care s-au serbat. Sa va dea Doamne Doamne sanatate si tot ce va doriti voi!

Apoi, din ce am retinut, raspund:

Andreea, sa iti fie de bine noul look! Ce mai face Sebi?
Lexi, ceea ce e important e ca nu abandonati cu gradi, o sa treaca si perioada asta de plans, stai linistita, nu dureaza o vesnicie. Important e sa nu te simta Maria stresata.Am mai tot scris eu despre chestiile astea, au fost niste subiecte cu inadaptabilitatea la gradi (ceea ce la voi nu e cazul). Legat de germana..Petru vorbeste fluent iar Toama a inceput si el de o saptamana sa o invete. Ca ei merg la gradi cu predare exclusiv in germana. Nu trebuie sa te streseze ca Maria inca nu stie, ei invata ff repede la varsta asta. Insa eu nu as vorbi germana cu ea, daca as fi in locul tau, ca as ameti-o parca prea rau. Cel putin acum.Parerea mea.

Lilina, succes cu noul job!

Itzy, drum bun inapoi ..la China!
Yoanna, imi pare rau ca ai pb cu gasirea unui job..intr-adevar e tare greu in perioada asta.

Fetelor, care aveti pb in relatia cu partenerul..imi pare rau, singurul lucru pe care pot sa il spun..timpul le va rezolva pe toate.
Adriana, multa sanatate, si tie si lui Dudu!

Credo, eu am avut pb in a doua sarcina, dar nu cu stomacelul. Mi s-a spus ca ventriculii cerebrali ai lui Toma sunt peste limita superioara a normalului, ca o sa se nasca cel mic cu epilepsie, retard mental si locomotor, fara sanse de recuperare si ca ar fi mai bine sa intrerup sarcina..asta la 29 saptamani. Ma rog, a fost un calvar, dar eu am simtit tot timpul ca va fi bine. Am mers pe instinctul meu matern si nu m-am inselat. Pe la 33 saptamani ventriculii nu s-au mai dilatat, apoi au scazut si Toma e perfect sanatos. Sarcina usoara si bb sanatos va doresc!
Cristina, si pe cand bb no 3?
, toate fetele, scuze ca nu am mentionat tot poporu..ma cam grabesc.

Despre noi, punctual:
-am copt vinete
- am zugravit
- invat pt examen, cica (incep miercurea viitoare 5 zile)
- am pus pastai pt la iarna
- vreau sa mai pun ardei gras si capia la congelator pt mancare si tot la congelator ardei capia copti. Asdta din ciclul bucatareala pt iarna. Muraturi mai incolo (pastai murate, varza si castraveti)
Sunt suparata ca Toma a avut a 4 a criza de bronsiolita intr-un an. Dar analizele au iesit bune, si dr a zis ca e pe fond alergic. Da la ce o fi alergic??Nu se stie.Asa ca suntem pe tratament si cand il terminam vom intra pe tratament de preventie.Ca cica daca nu e tratat putem ajunge la astm.
In rest..am inceput gradi imediat de o saptamana. Toma se comporta ireprosabil si seara vrea la gradi. Sunt ff dulci dimineata cand isi pun gentutele in spinare si pleaca tinandu-se de mana. Si din ciclul "baietzii mei", daca majoritatea mamicilor spun ca cei mici plang in primele zile..eu nu spun asta..eu spun doar ca va fi vai de capul meu cu ce baietzi gagicari o sa am eu cand o sa creasca.
Va reproduc discutzia mea cu Toma dupa prima lui zi de gradi
- Toma, cum a fost la gradi? Ti-a placut?
- Da, a fost bine. Mai meg.
- Si ce ti-a placut?
- Tzitzi lui O. Ale tzitzi flumos.
O. fiind educatoarea lui.

A doua zi i-am zis educatoarei ce a zis copilul la care ea a inceput sa rada si a zis ca ei nu numai i-a zis ci a si "controlat-o" intr-un moment de tandrete. Si asa a trecut debutul nostru la gradi.
Sper ca v-am mai binedispus.

Va doresc o seara placuta!

Baietzii mei

Mergi la inceput