CIRESE de mai-iunie 2006(74)
Raspunsuri - Pagina 6
OanaRusu spune:
Virgi, succes la scoala - of, deja suna asa serios... eu am fost mereu serioasa, abia dupa ce am ajuns prin anul 2-3 de facultate m-am relaxat, si imi doresc pt copii mei sa fie veseli cat mai mult timp, si relaxati la scoala... toate notele alea de 10 nu mi-au tinut loc de prieteni....
Ia sa vedeti ceva poze cu noi.... Turcia 2009
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
doroti_5 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mikiion Doroti ti-am admirat cele doua printese. Arati asa de fericita si implinita in poze... [ Am o poza noua facuta la gradinita: www.dropshots.com/mikiion2009#date/2009-10-22/20:49:05" target="_blank">aici www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> www.dropshots.com/mikiion2009" target="_blank"> Virsta Marc-Adrian |
Da obosita nu arat de loc? ca asta mica e o terorista cum nu s-a vazut, numai in brate, si daca deja e in brate, numai in picioare, adica cel care o tine tre sa stea in picioare, si are orar de sonm tare mindru, noaptea adoarme de la 12 in colo, ziua doarme cite 15min un somn, e un chin.
L-am vazut pe Marc, bai de cind nu am vazut copii in poze nu-i mai cunosc, iar Marc e flacau in toata firea
.Oana saptamina asta ma interesez de medicament, si cum sa ti-l trimit, nu stiu daca in colet se poate medicamente, da facem noi ceva, orice numai sa fie Paul bine.

doroti_5 spune:
| citat din mesajul lui virgi Am azut pozele cu printesele lui Doroty. Mie inca mi-e teama sa ma gandesc la bb2. Nu stiu de ce , poate si faptul ca suntem mereu pe drumuri, agitati, nu avem inca un loc pe care sa-l numim " casa ". |
Sa stii ca nici eu nu eram gata de al doilea bb, da asa s-a primit, incet ma acomodez, si noi tot nu suntem la casa noastra speram din tot sufletul ca la primavara vom fi.
Da unde ii albumul?
doroti_5 spune:
| citat din mesajul lui OanaRusu [ Ia sa vedeti ceva poze cu noi.... Turcia 2009 Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006) Priveste partea buna a lucrurilor |
Oana ti-am vazut pozele, ce-s faine, eu numai cu visatul pe acolo...
virgi spune:
Oana - si mie mi se pare destul de serioasa scoala asta pentru 3 ani si jumatate, insa partea cea mai grea a fost acomodarea, faptul ca ea era obisnuita la gradinita sa se joace, sa aibe foarte multe jucarii, sa se ridice de pe scaun si sa faca ce vrea. Ei, aici, alta lume, alt sistem. De ex, au de invatat un cantec pe zi, si au o ora dedicata acestui cantec. Toti, sunt pusi jos pe podea si canta cu teacher de 10-15 ori pana invata cantecul. In acest timp, nimeni nu pleaca din formatie, nimeni nu vorbeste etc. Cand ii lasam dimineata, fiecare copil primeste de la teacher o litera, astazi copila mea a ptimit T, toata ziua va fi stigata T, maine va primi o alta litera. Pana la sfarsitul zilei, trebuie sa stie sa si scrie aceasta litera. Apoi, au de colorat in fiecare zi cate un desen, colorat care deja a ajuns la perfectiune, o aud seara prin casa, " ai grija mami, sa nu depasesti linia, ca nu ai voie". Au in fiecare zi o discuite libera, ieri de ex. au iesit in curte si au invatat despre toamna ( asta din ce mi-a spus ea). " Mami, stii, nu toate frunzele cad, numai cele care isi schimba culoarea in galben, cele verzi au inca viata si raman in copac, ai inteles mami? " not all of them".
Eu sunt multumita de tot ce face la scola, dar mi se pare cam mult s-o tina 4 ore atat de concentrata pe cate o tema.
In dupa-amiaza asta suntem invitati si noi parintii sa participam 2 ore la scoala cu ei, sa-i auzim cum se descurca cu teacher, cum vorbesc, cat de mult participa la ora. Va spun maine cum a fost!
Cel mai mult m-a impresionat faptul ca sunt dusi in biblioteca scolii si invatati sa-si aleaga cartile de lectura. Apoi, sa-si bage cartile in niste sacose speciale si sa aibe grija de sacosa pana la intalnirea cu parintele. A trasformat-o intr-un copil mare, foarte independenta, foarte grijulie cu lucrurile ei, mereu atenta sa faca lucruri aproape perfecte. Dupa orice raspuns pe care i-l dau, sau obiect cerut ne spune multumesc..si are grija sa ne atraga atentia....cand ea ne face un serviciu si uitam sa-i spunem multumesc " Hei, cand primesti ceva de la cineva, trebuie sa spui intotdeauna " multumesc". "Asa se comporta o mama civilizata"
. I-a fost foarte greu sa invete sa iasa singura afara in pauza, nu intelegea de ce teacher sta in clasa si nu este si ea prezenta afara cu ei. Am avut emotii cand am auzit-o prima data vorbind despre 2 fete de la clasele mai mari, cu care obisnuieste sa se joaca in pauza. A trebuit sa investighez si sa le cunosc si sa stau de vorba cu ele. Mi-a fost greu sa inteleg de ce s-a imprietenit ea cu acele fete care au 12 ani. Din fericire, sunt doua fete dragute cu care sta de vorba in pauza. Probabil a simtit nevoia sa se ataseze de cineva mai mare decat ea, sa-i suplineasca lipsa unui adult pe care l-a avut mereu in preajma. ( asa cred eu acum, sper sa nu ma insel)
Wow, cat am scris!
Cami - voi ce mai faceti?
OanaRusu spune:
Virgi, totul e sa-i placa ei la scoala, pt ca indiferent cum suntem noi, parintii, copii au personalitatea lor.
E mult 4 ore pe zi sa se concentreze, noi cred ca suntem in cealalta extrema, e mult prea putin, sunt prea multi copii si nu cred ca au destul timp sa se ocupe cu as vrea eu de toti.
Insa nu ma gandesc la asta pt ca n-am cum sa schimb nimic asa ca mai bine ma adaptez ![]()
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
doroti_5 spune:
Virgi am vazut si pozele voastre, cita mincare diochiata, mai nu intelegeam ce e acolo. Luana pare asa matura, a mea parca e mai micuta. Si mie mi se pare ca prea repede incerci sa o maresti, dar e alegerea ta, eu din aceasta cauza nu prea am simtit ca am copilarie, si acum memoria mea e dusa, insa daca ei ii place bravo ei.
virgi spune:
Multumesc frumos Doroty!
Ohh, da, mancarea tailandeza este intr-devar speciala, iar gustul nu l-am mai intalnit in alte bucatarii. Cand am fost acum 2 ani acolo, n-am putut manca nimic, insa de data asta, n-am mai alergat dupa mancare europeana si se pare ca i-am dat putin de gust. Foarte ciudata mi s-a parut o salata de fructe pe care am comandat-o, si care are o poza in albumul meu. O combinatie de fructe exotice ( ananas, portocale verzi, nuca de cocos), cu mere, rosii si alune, iar deasupra avea un sos foarte iute, foarte sarat, foarte acru si foate dulce. A fost ceva foarte ciudat, sincer n-as putea sa mai incerc a doua oara
.
Insa am gasit si macaruri pe care copila mea le-a mancat cu placere, nu mai vorbesc de fructe, si acum ma intreba cand ii ofer cate o banana, " mami, este banana din tailanda?". Bananele acolo aveau un gust deosebit, eu care nu manac never acest fruct, l-am mancat acolo cu placere.
Cat despre scoala, deocamdata pare ok. Are o teacher pe cat de dulce pe atat de crazy, dar munceste cu ei foarte mult si asta conteaza. Are in clasa 5 indieni si cu aia nu te joci, sunt flamanzi dupa informatie.
Astazi, sarbatoresc Halloween day, m-am speriat eu de costumul doamnei, nu stiu cum o vor privi copiii toata ziua. Acum cateva sapatamani in urma au sarbatorit Crazy day, si doamna purta un pantalon cu un singur picior, niste batice foarte colorate si doi pantofi diferiti, ca unii dintre ei au inceput sa planga cand au vazut-o si i-au spus ca s-a incaltat gresit.![]()
Pe la 9:30 a trebuit sa ma reaintorc la scoala sa duc niste dulciuri si erau toti obsorbiti de povestea scary pe care le-o spunea doamna ca nici nu m-a vazut fiica-mea ca am intrat in clasa pentru cateva secunde. As fi vrut si eu sa ma transform in ceva sa raman acolo sa ascult, super atmosfera, iar doamna are un talent deosebit.
Urez un Happy Halloween cireselor care sarbatoresc astazi si sa primesca multe multe dulciuri.
OanaRusu spune:
Ia uitati, din 11 noiembrie, de la fulguletii de nov-dec 2009
mesaj de la DIANAR:
sunt dianar, aseara la ora 20 s-a nascut teodora 2760, suntem bine impreuna, eu alerg deja, a papat tzatza. pup toate fetele.
Felicitari, Diana, sa-ti creasca mare printesa!