CIRESE de mai-iunie 2006(74)
Raspunsuri - Pagina 19
virgi spune:
Oana / Wapi - am ramas uimita de ce ati povestit.Sper din tot sufletul sa gasiti cei mai potriviti si draguti profesori pentru puiutii vostri, sa-i faca sa invete cu placere. Mi-am retrait perioada gradintiei prin mesajele voastre. Tin minte si acum palma pe care am luat-o peste fata, ca am rupt din greseala o chestie care trebuia s-o lipesc pe un caiet...Insa nu-mi explic de ce nu le spuneam alor mei ce pateam acolo, imi era frica, apoi mai tarziu m-am retras in carapacea mea, imi era frica sa vorbesc, sa nu fiu certata in fata colegilor......
Mi-e foarte teama ca al meu copil sa nu ajunga astazi pe mana unui astfel de "specimen", de lovit cu palma nu cred ca se mai practica, insa mi-e teama de atitudinea lor, de modul lor de adresare. Eu le-as face reclamatie daca le-as auzi vorbind cu " mai fatao", mai baiatule".
Eu sper sa se legalizeze "home schooling" in romania, si sa urmam scoala romaneasca dupa acest sistem. Vad ca noul ministru al educatiei face ceva demersuri in acest sens. Dupa pararea mea este singura sansa sa facem scoala de calitate fara stres. O sa-i pun meditator personal la 2-3 obiecte principale..sa fie tinuta putin din scurt, iar restul materiilor le vom studia acasa din placere. Am inalnit multe mamici aici care fac home shcool ( din alte state), si nu cred ca exista copii mai fericiti si mai bine pregatiti. Asta in cazul in care ne vom intoarce, daca nu..va merge aici la scoala, ca-i distractie mare si scoala este o placere..si vom echivala sistemul romanesc cu home schooling, sper sa-l legalizeze cat mai curand posibil.
Ina - se poate sa ai dreptate cu pianul, insa aici este obiect obligatoriu. Nu conteaza ce scoala/liceu alegi, daca ai talent sau nu....pianul este materie obligatorie....ma tot intrebam cum toti stiu sa cante la pian...
...am aflat in cele din urma. Anyway, a doua profesoara din clasa Luanei, este profesor de muzica si este koreanca ( le acompaniaza cantecele la pian, si stiu ca preda pianul in private la straini, " pentru ca vorbeste si engleza foarte bine. Ea mi-a spus...ca trebuie sa astept pana la 5,5- 6 ani...ca mai devreme este imposibil. Cu siguranta la 3-4 ani au de muncit mult mai mult..si probabil nu se incurca....Noi trebuie sa asteptam, ca pe astia nu-i scoti din ritmul lor....
OanaRusu spune:
Virgi, as prefera sa-l dau la program scurt sa ma pot ocupa mai mult de el. Insa lucrurile sunt foarte simple, lucrez din noiembrie si am doi copii - Ana de 20 de luni care suge si Paul de 3 ani si 7 luni. Si trebuie sa mancam. Asa ca nu pot nici macar sa visez la home-school - de aceea am vrut sa se obisnuiasca la camin, la program prelungit, insa nu se pune problema sa se obisnuiasca abuzat, asta-i clar.
Din pacate, parintii nu reactioneaza - nu le prea pasa - la multi - dc sunt loviti copiilor. Ma bucur sa vad ca si alte mamici vad lucrurile ca mine -dar suntem tare putine.
Am mai multe prietene in oras care au 1 sau 2 copii la diverse gradinite din oras, nici una nu se confrunta cu ce ma confrunt eu.
Acum mi-am linistit - intr-o anumita masura - nervii, o sa merg sa vorbesc cu educatoarele - sunt 4, asa ca e aiurea dar voi incepe cu una dintre ele.
Macar am aflat ca nu-i cazul de cadouri - se pare ca se poarta la fel de prost si cand duci si cand nu, alea care se poarta nashpa, iar cele dragutze n-au nevoie de "stimulente". Oricum nu mi-e felul sa dau mita...
Multumesc pentru emaptie - asta face tare mult

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
andruskandu spune:
O primavara frumoasa, cu multe flori si zambete va doresc!
Noi suntem bine, Andrei merge tot la cresa, pana in iulie, apoi din Septembrie la o gradi, trebuie sa incep sa caut, in Campina, cu program prelungit. Ne-am acomodat super cu olita, si noaptea, daca am grija sa-l scol cand se foieste, nu mai avem accidente. Altfel, tot asa cum il stiti, vesel bucuros de toti si toate, zambaret... si dulce de-o sa dau in diabet![]()
mikiion spune:
Un Martisor
pentru voi de 1 Martie si o primavara frumosa...E adevarat ca aveti inca zapada?
Aici mai e inca de 1 metru, asa ca noi asteptam 1 martie la 1 aprilie...Ca de obicei. Asta daca nu mai vine cu vreo pacaleala( a se citi zapada....)
Oana iti tin pumnii sa fie totul bine la gradinita.
De lacri mai stiti ceva?
Cand va aud pe voi cu ce va confruntati acasa , ma vad in situatia voastra
Si zic ca Marc a avut noroc sa se nasca aici!!!! Au meritat toate sacrificiile din ultimii 6 ani si despartirea de parinti...Ca uneori, mai ales primavara, cam intru in depresie din cauza dorului de casa si a lungii ierni de pe aici..... daca ma gandesc mai bine, chiar sunt intr-o depresie acum
Dar pe de alta parte ma gandesc ca eu cu salariul meu de profesoara, locuind cu chirie nu stiu ce i-as fi putut oferi acasa....
Si el e si foarte sensibil, cum il scoti din ritmul lui e bulversat. Chiar daca il pedepsesc putin( non-violent, logic) tot e afectat. Nu-mi imaginez cum ar fi cu pedeapsa fizica.....
In rest, e tot mai pasionat de cavaleri si de pirati, spre bucuria lui taica-su( el e istoric
)
Am inceput sa ma uit dupa scoli, aici se incepe de la 5 ani. Inscrierile se vor face la anul pe vremea asta , asa ca incerc sa ne mutam printr-o zona unde e o scoala buna. oricum sistemul aici e foarte lejer, lumea nu se streseaza cu temele acasa si alte chestii...Dar si multi copii nu ajung sa termine scoala, ceea ce e cam nasol. Isi gasesc de lucru si abandoneaza scoala.... in general romanii incearca sa ii trimita la scoli private sau la scoli internationale.....
by
andruskandu spune:
Salut!
Mikiion, Andrei nu-i cam deloc sensibil la pedepse... doar daca ma supar rau pe el se "ataca", dar are un "dar" de a te face sa-ti treaca supararea iute. Da' nici nu-i place sa fii suparat pe el, si face tot felul de giumbuslucuri sa-ti treaca. E smekeras tare, dragul meu. De obicei il iau in brate si-i spun ca-l iubesc, dar m-a suparat.
Si dupa cateva minute vine si ma-ntreaba;
- Ti-a trecut supararea?
Cum sa nu-mi treaca daca-mi arunca si-un zambet dulce, iar daca are si confirmarea ma pupa pe unde apuca.
Dragoste mare....
Va tot aud ca puii vostri rezolva puzzle cu usurinta... al meu nu
, cred ca n-are rabdare... desi avem de-alea usoare de 6 sau 9 piese, doar ii place sa se uite cand le asez eu. Nu cred ca nu poate, pur si simplu nu vrea. In schimb avem joculete lotto si pe-alea le rezolva simultan adica aseaza piesele pe cate 6 planse simultan. Da' la calculator sta super, semn ca atentia si memoria ii sunt dezvoltate bine. Inca nu s-a plictisit de poisson.rouge, mai are un site cu thomas si altul cu Bob constructorul... si desene cat cuprinde pe care si le pune singur, la alegere.
Oricum, i-am redus mult programul la calculator, doar S si D, restul sapt. e la cresa si seara, datorita butonului magic din spate, de care inca
nu stie, "nu meghe calculatolul, mamy, e obosit!"...
Cu olita, v-am zis, nu mai avem treaba, l-am lasat in ritmul lui si bine am facut
, cine stie ce fobie avea de nu vroia sa faca kk decat la scutecel. Acum a vazut ca nici nu se mai murdareste... si nu-l mai deranjeaza asa nici mirosul sau vederea a ceea ce a "creeat". Ca inainte icnea de mama focului daca-i venea damf la nasucul sensibil, sau daca se uita in scutecel, ca de' era si tare curios![]()
andruskandu spune:
Lacri, hai, mai da-ne vesti despre voi, te rugam
. Stiu ca ti-e greu, dar noi suntem aici si te sustinem din toata inima.
nikolett2445 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andruskandu Salut! Va tot aud ca puii vostri rezolva puzzle cu usurinta... al meu nu , cred ca n-are rabdare... desi avem de-alea usoare de 6 sau 9 piese, doar ii place sa se uite cand le asez eu. Nu cred ca nu poate, pur si simplu nu vrea. In schimb avem joculete lotto si pe-alea le rezolva simultan adica aseaza piesele pe cate 6 planse simultan. Da' la calculator sta super, semn ca atentia si memoria ii sunt dezvoltate bine. Inca nu s-a plictisit de poisson.rouge, mai are un site cu thomas si altul cu Bob constructorul... si desene cat cuprinde pe care si le pune singur, la alegere.Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii (Vrajitorul din Oz) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> [font=Georgia][size=3] Povestea unui licurici Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andreiwww.dropshots.com/andruskandu" target="_blank"> PozeAndrei Muzica mea![]() BAZAR UNIC!!! Andreea [purple]mamica fericita de Andreiut Puiut 11.06.2006 |
vrem si noi situl cu Thomas si Bob constructorul

suntem fan constructii,trenulete,de doi ani aproape.
nici David nu s-a plictisit inca de poissonrouge
*
*
*
*
O primavara frumoasa va dorim si noi,chiar daca nu ne mai cunoasteti,am facut parte din odisee,acum asteptam ,inca un tauras, o fetita,cu o data probabila de 10 mai 2010
stiu ca mai sunt mamici cu doi taurasi si vroiam sa intreb cum se inteleg intre ei,sunt caposi,certareti,furiosi,care ar fi relatia intre doi taurosii

fetita mamei
NIKOL
29+
ANTONIA si DAVID
(15 MAI 2006)numaratoarea inversa incepe AMR 11 saptamani
Inaf78 spune:
buna!
am deschis aici un topic, unde am pus un link cu un filmulet de 6 minute, bazat pe o Conferinta UNESCO, care ne arata consecintele unei alimentatii moderne, cu pesticide, asupra copiilor nostrii, si nu numai.
din pacate acesta circula doar cu circuit inchis.
aici poate o sa-l vada mai multa lume, si desi nu reprezinta o noutate ceea ce se spune in el, o sa ne readuca aminte si o sa ne faca mai constienti de ceea ce ne inconjoara:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149410
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
Inaf78 spune:
si demult vroiam sa mai aduc un subiect in discutie: Uleiul de Peste la copil. eu il folosesc pentru cel mic. voi?
am si niste materiale stiintifice daca va intereseaza. le-am mai pus la un topic, unde intrebau mamicile de cantitatea ce trebuie administrata copiilor:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145100&whichpage=2
aici nu si-a mai dat nimeni cu parerea...
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Povestea unui licurici
Nasterea lu' Andrei
PozeAndrei
Muzica mea
[purple]mamica fericita de
Andreiut Puiut 11.06.2006