CIRESE de mai-iunie 2006(74)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Virgi - multumesc frumos, cam asa ceva ar fi minunat daca ar fi si la noi; oricat l-as invata eu acasa, stiu ca efectul jocurilor de grup organizate nu poate fi obtinut in alt mod.
Ina - nereguli la capitolul mancare nu sunt, adica meniul e destul de ok, gustarea e uneori pregatita in gradinita, alteori primesc iaurt, prajituri Kinder, biscuiti Liebniz etc. Oricum el aduce gustarea acasa sa o manance mami
Problemele care exista sunt cauzate de educatoare: dimineata ii spunea unei bunici ca nepotelul ei este rau - si bunica incerca sa-i explice ca este un copil normal si nu ar trebui sa-i spuna ca este rau ...

Wapi 32+ &Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Diana - felicitari! Ai o familie superba.

Ina - hmm, avem copii cu pasiuni comune!, insa din ce povestesti, au avut parte cam de acelasi program pana acum.
Si ea asculta muzica clasica, mai ales in weekend, cand stam cu orele in masina. Pianul e si el trecut pe lista noastra, insa va trebui sa astepte pana la 5,5 - 6 ani, atunci fiind varsta recomandata acestui instrument.
La dans n-am reusit s-o atrag cu nimic. E drept, ca nici tara nu ofera nimic in sensul asta. Au dansurile lor traditionale, unde predomina sunetul de toba, si devii intr-o descunda mai trist ca niciodata, daca din intamplare trecem pe langa un astfel de eveniment. In partea asta de lume nu se danseaza, nici la nunti nici la alte petreceri, so, chiar n-a avut unde sa vada ce inseamna dans. Iar muzica pe care o asculta ea nu se danseaza, sangele latin nu-si face treaba.
Si mai am un mare "of" cu parcul. Si eu sunt pro joc in parc, in aer liber, insa parcurile din tara asta sunt mai mereu goale. In parc vin doar cei foarte mici, sub un an, care nu merg inca la gradinita, de la 3 ani in sus copiii nu mai au timp de parc. Un copil korean de la 3 ani , are un program pe care eu nu mi-l pot imagina. Ce facem noi in international e nimic pe langa ce se intampla in sistemul korean. Au tot felul de academii, de activitati extrascolare...nu stiu daca al meu copil ar rezista la programul lor.

Eu oricum ma declar invinsa de programul ei. Nu mai am timp de nimic altceva, sunt intr-o continuua pregatire. Cum vine de la scoala, mananca, vorbim putin si ne apucam de citit ( are cele 3 carti in engleza obligatoriu), apoi trecem la teme..aici nu are nevoie de ajutor, stie sa si le faca singura, insa cat scrie si coloreaza..eu ii citesc in limba romana, cel putin doua povesti...Am suprapus aceste doua activitati, ca altfel n-ar mai ramane timp de joaca.
Joaca la ea, inseamna iesit la stadion cu bicicleta/role sau o intalnire programata cu vreun pieten la un loc de joaca din mall - maxim o ora. Cand are art class, se joaca acasa singura cat ii mai ramane timp.
Maine o duc si eu la teatru la "Pororo".., e de fapt un show..

Da, caietul e de la Letterland. Iti fotocopiez cu placere coperta, insa dupa-amiaza, intruct caietul este la scoala acum. Il primim doar vinerea acasa. Sincer, nu mi-a trecut prin cap...la inceputul anului sa-l fotocopiez gol....si acum e lucrat pana la F....
Daca poti da-mi pe PM adresa ta de email..si dupa-amiaza, iti trimit pe mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

VIRGI, am trimis, multumesc frumos de toate informatiile!!!

pacat de chestia cu parcurile de acolo, joaca la mall, in spatiu inchis nu se compara cu joaca in aer liber... aici desi sunt copii in parc, mare problema este cu curatenia (pe langa copii, mai exista si "mizerie" de catel)...

sa stii ca pianul se poate incepe de la 3 ani!!! copiii de 3 ani sunt capabili de acest lucru, insa nu prea gasesti profesori dispusi sa faca acest lucru. e greu de lucrat la 3 ani. se incepe cu 10-15 minute o sedinta si nu direct cu clapele, ci cu educarea auzului... in fine eu nu am facut muzica, in schimb toti cei 3 frati (adica sotul si cei 2 frati ai lui) au facut. si ma bombardeaza pe mine cu teoriile lor. i am spus sotului ca daca are chef el, sa caute el pe cineva care sa l ia pe copil si sa invete eu sunt de acord. sora sotului a inceput pianul la 5 ani, a facut scoala de muzica, apoi a trecut la vioara. desi s a indreptat spre alta facultate si nu Conservatorul, si acum in Anglia, canta la vioara in diverse orchestre (extra-profesie). poate de prin aprilie-mai o sa incerc sa l duc la pian (avem o promisiune). oricum o sa va tin la curent daca am gasit pe cineva...si daca i-o placea copilului de respectiva persoana si cum il abordeaza...

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Experienta de camin - daca tot eram multumita pana la un punct...

Trei pedepse in 5 sapt - izolare langa perete:
1. A rasturnat un ghiveci. E copil eu una nu l-as pedepsi pt asta. Cand mi-a povestit, am ras.
2. S-a urcat pe banca cu un coleg si au "impuscat" pe restul copiilor. Asta e totusi joaca - mi-e greu sa pedepsesc un copil de 3 ani si jumatate ca-si inchipuie ca e pompier - el impusca cu foc... asta pt cine are rabdare sa-l asculte pe el, nu sa-si imagineze in locul lui..
3. S-a strambat in oglinda si educatoarea s-a simtit vizata. Mereu se stramba in oglinda si vorbeste cu baiatul din oglinda... face conversatii Totusi, la camin la el se pare ca asta e infractiune.

4. Si-a blocat manuta intr-o cutie. I-a scos-o o educatoare si cealalta l-a plesnit peste manuta. (sper) nu tare, dar el mi-a povestit foarte impresionat - waw mama sa vezi ce a facut dna Olga..

Acum trebuie sa gasesc solutie.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

doamne, l-au pedepsit ptr atata lucru: ptr ca se juca??? si a vrut sa stea la colt?

si i-au dat peste mana? eu as lua foc sa mi spuna ca au lovit copilul, chiar si peste mana!!!
poate din acest motiv mi a si zis directoarea ca sunt prea cu pretentii: ca am comentat la tot ce faceau "doamnele" si nu-mi convenea...
ca sa nu crezi ca noi il tinem pe al nostru doar in puf: si noi avem conflictele si bataliile noastre, dar la noi pedeapsa inseamna sa-l trimitem la el in camera si sa nu vorbim cu el.

oricum, pe mine m-ai distrat cu ce facea el......nicidecum nu consider ca-i de pedeapsa...

sa ne tii la curent cu peripetiile!!!

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Oana, e foarte revoltator! Adica nu-ti bati tu copilul si vine un strain si ii da bataie.. As fi tare furioasa.. Astea-s metode comuniste. De aia nu-mi plac gradinitele, multe abuzuri complet inutile..

Mergi la inceput

Furioasa e prea putin spus. Nici revoltata nu mai sunt - am aflat ca a fost pedepsit la pere cu mainile sus pentru ca nu a vrut sa se culce.
El a fost foarte sceptic si cand i-am schimbat patutul - el si-a ales patul nou si tot n-a vrut sa doarma in el vreo 2 sapt daca nu mai mult.

Toti imi spun sa ma duc si sa vorbesc cu tact.
Ce fel de tact?
Daca pentru o chestiune delicata cum e dormitul ele iau parul - ce pot sa schimb eu in mintea lor intr-o discutie cu tact??

Gandul meu, sincer, e la protectia copilului.
Am o prietena care lucreaza acolo - in alt judet - si vreau sa discut cu ea ce as putea face legal. Pentru ca eu imi iau copilul si pe restul ii tabacesc in continuare.

Nu pot sa aud nimic acum. Nu pot sa gandesc.
L-am intrebat pe Paul daca e adevarat ca l-a pus la perete cu mainile sus - si a zis ca da. Apoi l-am rugat sa ne arate cum - si n-a vrut nicicum.
Si ma mir ca o loveste pe Ana peste cap.
Si ma mir ca in decembrie n-a mai vrut sa mearga la camin. Pe atunci imi spunea ca se cearta copii pe jucarii - si acum inteleg ca e mai mult.
Culmea e ca acum, fiind racit, il tin acasa si vrea la camin.
Dar nu pt ce invata acolo - pt prietenul lui cu care e mereu pedepsit.

E un copil asa dulce - vineri l-am intrebat dupa somnul de pranz daca se simte mai bine (era cu raceala in faza culminanta, cu ochii incercanati si stranutand in continuu) si mi-a raspuns ca el se simte foarte bine, dar nasul lui se simte foarte rau...
Isi aduce gustarea de la camin intreaga acasa sa o imparta cu Ana.

O noapte usoara pentru toti

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Oana si la noi la grupa au fost cazuri in care s-au plans parintii ca au fost copiii loviti de educatoare. Raspunsul a fost: daca nu sunt cel putin doi adulti sa depuna marturie scrisa in acest sens ca au fost martori oculari - nu se poate face nimic cu marturisirile copiilor.

Oricum eu as face scandal: cum sa tii un copil de trei ani cu mainile sus la perete ( sa incerce si dna sa stea).

Stefy nu s-a plans de asa ceva, dar vineri a fost un episod mai "dramatic": m-a sunat bona sa-mi spuna ca Stefy a vomat la gradi, a fost chemata asistenta sa-l ia pe copil la cabinet; in fine, l-a verificat: nu avea febra, nici un alt simptom; din nou educatoarea i-a spus ca are astm - adica noi nu ne-am dat seama ca ar fi bolnav, de cate ori am fost la doctor nimeni nu a sesizat nimic in neregula, nu raceste des, nu a avut nimic niciodata la plamani - dar ea la diagnosticat cu astm!!!
Imi bat capul - oare ce-ar putea avea; dimineata il dusesem eu la gradi in stare buna. Seara - era totul ok, mancase bine, dormise bine. Ca sa aflu ca de fapt il certase educatoarea, iar el a plans si a tusit din aceasta cauza - si ea nu a putut face legatura intre faptul ca-l certase si "criza" lui de autoaparare.

Wapi 32+ &Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Asa e, Wapi. Joi l-a pedepsit din nou pe Paul - fara sa vada ca el avea ochii rosii (si le-am explicat la toate cum debuteaza la el crize) si ca se simte rau, de aceea era hiper-activ.

Nu stiu ce sa fac... azi e ora deschisa - adica merg copii cu un parinte - si ma tenteaza sa merg si sa le intreb pe educatoare ce se intampla cu el.
Mai am timp pana la 4 sa ma hotarasc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Wapi, voma poate sa fie si o reactie a organismului la stress.. Mie mi se intampla sa am tulburari digestive la examene, cand eram f stresata de ele.. Saracul copil..

Oana, stiu ca esti suparata, nu vreau sa pun gaz pe foc, dar trebuie sa discuti cu ele, chiar sa le spui ca faci plangere la protectia copilului... Nu stiu de vreo lege care sa ceara marturia a doua persoane adulte, asta e culmea, daca tu ai dovezi ca Paul e maltratat la gradinita e destul.. un copil nu minte mereu. Poate spune o data o minciunica, dar sa repete si sa varieze pedepsele nu-l cred capabil..
Si bataia in fata altor copii, data de un strain, ii provoaca mult distress.. daca nu se vede acum, mai tarziu o sa-si aminteasca, trebuie protejat..

Mergi la inceput