CIRESE de mai-iunie 2006(74)
Raspunsuri - Pagina 13
arleena spune:
http://picasaweb.google.com/arleena/PozeAlex# pozele cu alex promise...
am tot sperat ca pot sa pun si cateva imagini de la serbare dar nu reusesc sa editez filmuletul si sa scot numai ce e cu alex.
La noi nu s-a facut serbare cu parintii din cauza de gripa porcina
....dar i-au filmat si a fost fain se pare ca.
am observat ca alex e foarte sfatos cu toata lumea, si cand nu suntem noi de fata....asa ca ma bucur ca e comunicativ si descurcaret.
doroti las ca cresc fetele si te-or ajuta la treburile din casa si o sa multumesti ca ai fete. iti doresc nervide otel si sanante. mie mi-a placut costumul de mos btw....si nuta e tare dragutica...asa ca o bombonica...da ea ce constum avea? ca nu m-am prins?
diana faina familie aveti, sa va traiasca. o curiozitate....bradul vostru e natural?
mikiion moama ce zapada la voi
neda, cami io n-am vazut pozele voastre, neda la tine n-am gasit niciun link si cami la tine nu mai e valabil![]()
amiss felicitari pt baietel, sarcina usoara pe ultima suta de metri...si evident nastere cat mai usoara. sa sti ca imi place blogul tau...am mai intrat ca mi-am pus la fav. idea aia cu meniul walle e super tare. tre sa o pun si eu in practica
macrina
pentru curaj. da chiar, neste poze si cu echipa ta???apropo de gran'ma....tot de batic...
m-am spalt pe cap si trebuia apoi sa fac ceva prajit si ca sa nu-mi afum parul imi pun un batic pe cap...ma vede alex...si ma intreaba de ce mi-am pus baticul...ii explic si-l intreb daca vrea si el sa-l fac asa frumos ca o papusica....la care el....cum? asa o sa fiu ca buni cu batic
deci se pare ca gandesc la fel....
sa va mai zic cateva perle de-a lui alex.....
cum ma tot innebuneste cu miorlaitul si prefacutul .....
intr-o zi vine la mine si imi zice...
mami stiu ca esti draguta mea si ma iubesti , te rog, hai lasa-ma sa te iubesc, sa te pup un pic....(vroia ciocolata) incepe deja sa se smiorcaie....
la care eu....
alex, stiu ca ma iubesti, si eu te iubesc dar acum tu nu vrei sa ma iubesti sau doar sa profiti de mine
si copilul sincer...
sa profit....dar numai un pic...ca esti draguta mea....
in ultima vreme vrea sa se insoare cu mine cand creste...si cand o sa avem o fetita si creste mare tati se insoara cu ea
e si glumet si sec cateodata....
eram in vizita la fini si alex cum intra vede masa plina cu de toate....saluta frumos dar cu ochii inspectand ce bunatati sunt...ii zice fina...vai alex ce mare ai crescut....la care alex fara sa-i disraga atentia de la mancare....asa, si??
dupa cum vedeti si in poze e ff mare....grasunel chiar....mananca cam mult....si tot incercam sa-l retinem de la mancare....facem miscare....dar se pare ca nu suficienta....si din pacate nu am mai mers nici la inot.....sper sa reusim din martie sa reluam....ca n-am io vreme sa-l duc
va
si un weekend placut tuturor
virgi spune:
Salutare ciresime si La Multi Ani!
Ne-am intors acasa de o saptamana si abia astazi pot sa spun ca mi-am revenit. Foarte grea acomodarea cu somnul, a inceput sa ma ingrozeasca schimbarea de fur orar. Pana acum am suportat mai usor, de data asta a fost un calvar. In romania, am fost mai tot timpul obosita, dar a meritat sa fim acolo de sarbatori, sa vedem zapada naturala si s-o introduc pe domnisora in traditiile romanesti. A vazut colindatori, am primit copii cu colindul, asta la Galati, ca la Bucuresti n-a venit nimeni. Important este ca si-a facut o idee si ca i-a placut ce-a vazut acolo. Am dus-o la Sinaia, imediat dupa revelion si am prins doua zile superbe cu ninsoare cum numai in povesti stia ca exista. S-a dat cu sania pe derdelus, si nu-mi aduc aminte s-o fi vazut vreodata mai fericita. E invatat expresii noi in limba romana, vorbeste binisor romana, nu pot sa spun ca-i la nivelul unui copil de aproape 4 ani, care a trait numai in romania, insa sunt multumita. Eu fac eforturi mari, ca aceasta diferenta sa nu se accentueze pe viitor, insa vom vedea.
A inceput scoala, imediat ce am ajuns, a incheiat deja o saptamana din noul an, si a invatat foarte multe.L-au recapitulat pe A,B,C si a,b,c in scriere. Pentru fiecare litera au invatat si cate un cantecel. Are si tema de scris cateva randuri cu fiecare litera mica si mare...si de recunoscut si colorat intr-o pagina doar pe a, doar pe b si doar pe c. La story telling au ascultat si discutat " The Emperor's New Clothes", de fapt tema saptamanii s-a numit " Prince's and Princes's cloths. Au mai studiat despre partile unui castel in termeni ca: gate, door, window, kitchen, bedroom, bathroom/toilet, garden si au facut art class cu parti din castel. Au spalat la propriu cu apa si sapun haine de printi si printese.
La matematica, au invatat "ordinal concept of 1st to 5th". Astept cu nerabdare programa pentru saptamana viitoare.
As vrea sa pot citi aici ce activitati fac ciresele voastre la gradi sau la scoala, m-ar ajuta foarte mult sa gasesc....un catecel sau o poezioara funny in limba romana.
Am vazut poze cu ciresele voastre. Arleena, eu n-am gasit in albumul tau poze noi, cele pe care le-ai pus acum, imi aduc aminte ca le-am mai vazut. Poate ma ajuti sa le gasesc pe cele noi.
Va urez o saptamana frumoasa si pup toate ciresele.!
Multumesc celor care mi-au trimis felicitari de sarbatori. N-am avut cum sa raspund pana acum, insa o voi face in curand.
DianaR spune:
Neata buna!
Macrina, felicitari! Trebuie ca sunteti o familie tare frumoasa (apropo, niste poze, ceva?
).
Amis, am vazut poze cu voi, sunteti frumosi ca-ntotdeauna! O sa te descurci tu f bine si cu 2 copilasi, esti o mama minunata, blogul tau demonstreaza asta!
Virgi bine ati revenit acasa! Gasesti poezioare si cantecele pe net, da o cautare pe google dupa ceva poezioara celebra gen catelus cu parul cret si o sa gasesti destule site-uri cu poezioare si cantecele, sa ai de unde alege.
Arleena, o ce-ati mai crescut! Si Mosu a fost taaare generos cu Alex! La noi la gradi la fel, nu s-a tinut serbarea cu parintii pe motiv de gripa. Au fost ei, educatoarea si Mosul. Bradul nostru e cat se poate de artificial, l-am luat anul trecut. Cum si eu si sotul suntem mare fani brazi naturali, a trebuit sa cautam unul care sa aduca a brad natural, altfel nici mie nu mi-ar fi fost drag sa-l fac si sotul cred ca n-ar fi acceptat in veci. Cand l-a vazut pe asta s-a induplecat sa-l luam.
Miki, multumesc de aprecieri, bradul il facem asa mai de copii cu mosi, oameni de zapada si ornamente vesele, am renuntat la brazii "la moda" in 1/2 culori etc.
Doroti, deci asa cu mosu'. Nici eu nu-mi dau seama cu cine seamana Teo, lumea spune ca pe Vladut seamana izbitor, habar n-am 
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
mikiion spune:
Virgi bine te-ai intors acasa.....
cu gradinita nu pot sa te ajut, aici copii se joaca inca la varsta asta, fac doar putin lucru manual( sau cum sa-i spun) si mai canta putin. Poezii nu se invata .
Literele incep abia la 4 ani + sau chiar la 5 ani, depinde de provincie....
Nu laud sistemul, ca nu sunt 100% incantata....Dar lui Marc i se potriveste.
Noi de obicei il gasim pe Marc alergand de colo colo..... Alti copii mai stau la masa, mai deseneaza...Marc nu e insa genul. Iar plastelina e buna doar ca sa lase animalele urme pe ea..... Asta ca idee de joaca![]()
Eu am intrat sa va spun ca maine il operam pe Marc. Nu-l interneaza, ca asa e aici
Ne dau durumul acasa pe la pranz....
Vor fi polipi, amigdale si tuburi in urechi....
Sa ne tineti pumnii pt. ca e anestezie generala....
OanaRusu spune:
Sanatate, Mikiion, va tin maine pumnii sa treaca cu bine 
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Macrina spune:
Miki, succes maine, Doamne ajuta sa fie bine si sa se recupereze usor piciulica![]()
Diana, multumim
Arleena, sunt haiosi mai, nu stiu de unde le scot, noi n-avem nicio grandma primprejur
.. Bine, mai zice lucruri fun, dar uite ca le-am uitat..
Virgi, succes cu scoala, mie ce face ea acolo mi se pare stiintifico-fantastic, nici pomeneala sa pun cireasa mea la vreun program. Cred ca fiu-miu asta mare facea lucrurile alea la k, cand avea 6 ani..
Nu stiu dece, dar Lia inca mi se pare inca un bebe.. O mai las sa copilareasca pana vine bebemicu![]()
Doroti, lasa mai ca se fac fetele mari si sa vezi ce bine e cu ele.. 
virgi spune:
Salutare ciresime!
Diana - felicitari pentru noul membru din familie. Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai fericire. Esti o mama foarte curajoasa! Sunteti o familie frumoasa si implinita.
Am cautat si inca mai caut pe net cantecele si poezii in limba romana, insa nu gasesc nimic care sa i se potriveasca copilului. Multe au teme comuniste, altele mi se par grele pentru ea. Caut ceva de 4 randuri maxim si sa aibe o tema cat se poate de distractiva, altfel refuza sa ma asculte. Singura poezie care i-a placut a fost "Zdreanta", a incercat chiar sa memeoreze cateva randuri in vacanta. I-am cumparat Abecedarul de cls 1, am sperat eu, ca voi gasi texte scurte, poezii si cantecele, ei..l-am citit pentru mine, ea lucreaza din el doar bastonasele, liniutele si literele. Cantecelele care apar acolo le pot incadra la "Amintiri din epoca de aur", chiar nu-i pot citi asa ceva :"A ruginit frunza din vii", "Ana are ata-n ac" etc....Noi o ducem la cercuri de stiinta cu roboti care danseaza, cu lansari de rachete si apar cu astfel de poezii, clar ca nici nu ma asculta. Daca as gasi poezii cu astfel de teme, cred ca le-ar savura, dar n-am gasit.
I-am cumprat de la magazinul Muzica din Bucuresti, cateva Cd-uri cu cantece pentru copii. Am avut o surpriza de mari proportii cand le-am ascultat, primul cantec, care nu mai stiu cum se numea, a inceput asa: "sunt o zapacita, sunt o aiurita,", foarte educativ, si restul " sunt vedeta, sunt cea mai tare....". in final din 3 cd-uri prin care am trecut, am gasit un singur cantec decent." Un prieten e-o comoara" care i-a placut si mi l-a cerut sa-l asculte de cateva ori, dar atat. Investitia mea s-a dus pe apa sambetei.
Am ramas doar cu cartile, pe care le-am ales cu mare grija de data asta, ca anul trecut am cam data-o in bara cu ce i-am cumparat. I-am luat Craiasa Zapezii, pe care o asculta cu drag, Pisica din vis, o carte foarte draguta si educativa, carti despre Ferma, Port, Orasul meu, cu termeni mai din zilele noastre.
Mihaela - mult succes, sa intri sa ne spui cum a decurs operatia. Va tin pumnii sa terminati cu bine!
pentru Marc, dragul de el!
Macrina - felicitari pentru sarcina!
Hmm, si mie mi se pare ca fac prea multe, insa s-a obisnuit si nu se plange ca ar fi greu, din contra, se duce cu placere. Sunt o mana de copii in clasa si folosesc fiecare minutel din cele 4 ore la maxim, au doar 15 min de pauza, cand se pot juca. Mai au 3 ore de sport pe saptamana cand se joaca in grup cu teacher, dar tot dirijat pe o anumita tema. Se joaca seara cate o ora dupa ce-si termina temele, o las libera sa faca ce vrea, dar si atunci cred ca din obisnuinta, se joaca tot de-a scoala, ea este teacher si noi suntem elevii. E simpatica, ca ne striga pe nume si ne spune " cand va auziti numele sa ridicati mana sus,ok?", apoi ne aseaza in cerc si ne da de scris, ne invata cantecele, adica repeta ce invata dimineata la scoala
.
Va dorec o zi buna!
toate ciresele
DianaR spune:
Salutare!
Miha, cum a decurs operatia? Cum sunteti?
Virgi, uite de aici poti descarca cutiutele muzicale, sunt cantecele ptr copii interpretate de diverse persoane cunoscute (prezentatori tv, actori, cantareti, etc). Eu zic ca is faine, acu vezi tu, la pruncii mei tare le plac: http://btjunkie.org/torrent/Cutiuta-Muzicala/3952c46fc41f9d9a9943b103bf8792c4888990f79cd6
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
amiss_zip spune:
virgi uite aici o poezioara pe care mi-o tot canta Petra prin casa ...nu stiu cat o va incanta pe micuta ta dar fetita mea este indragostita de ea...
Fulgi de nea
R: Fulgi de nea
Mii si mii
Strada si pomii au haine argintii
Fulgi de nea
Cad din cer
Nasul si-obrajii sunt rosii de ger.
(atat imi canta ea, am gasit si continuarea:)
I:Mii de stele de zapada fulgii argintii
Vin din cer pufosi si vii,
Neaua s-a depus pe stada
Hai cu sania copiii!
R:II:Voie buna,veselie
Ras cu pofta,nebunii
Iarna este-o bucurie
Cand vin fulgii argintii.
R:III:Ce minune este iarna
Tot ce vezi e ca-n povesti
Pe covorul alb ca spuma
Sari,te joci,te tavalesti.