CIRESE de mai-iunie 2006(74)
Raspunsuri - Pagina 14
DianaR spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui amiss_zip virgi uite aici o poezioara pe care mi-o tot canta Petra prin casa ...nu stiu cat o va incanta pe micuta ta dar fetita mea este indragostita de ea... Fulgi de nea R: Fulgi de nea Mii si mii Strada si pomii au haine argintii Fulgi de nea Cad din cer Nasul si-obrajii sunt rosii de ger. (atat imi canta ea, am gasit si continuarea:) I:Mii de stele de zapada fulgii argintii Vin din cer pufosi si vii, Neaua s-a depus pe stada Hai cu sania copiii! R:II:Voie buna,veselie Ras cu pofta,nebunii Iarna este-o bucurie Cand vin fulgii argintii. R:III:Ce minune este iarna Tot ce vezi e ca-n povesti Pe covorul alb ca spuma Sari,te joci,te tavalesti. Amiss |
este si cantecel, interpretat de un cor de copii.
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09) Filmulete
neda spune:
unite o poezie pe care Mihai a invatat-o de la mama :
Bunicuta-i suparata,
Ca de-un ceas intreg tot cata:
Cata-ncolo, cata-ncoace,
Ochelarii nu-s si pace!
A mai stat, a mai oftat,
Iar s-a pus pe cautat!
Sta si-aprinde-o lumanare:
Unde sa-i mai cate, oare?
Nu-s in raft, nu-s in cutie,
Poate-or fi-n bucatarie…..
Cand sa-i cate si prin tinda,
Da cu ochii de oglinda,
Si ce vede, ce nu vede,
Parca nici nu-i vine a crede:
Ochelarii, pozna mare!
Ii stateau pe nas calare…..
Ii catase-n cui, sub pat,
Dar pe nas nu i-a cata.
Si de nu-i vedea-n oglinda,
I-ar cata si-acum prin tinda!
si un cintecel pe care amindoi il cinta frecvent:
Saniuta fuge,
Nimeni n-o ajunge,
Are dor de duca
Parc-ar fi naluca.
R: Toata ziua prin zapada
Vine lumea sa o vada
Saniuta e usoara
Fuge parca zboara.
Are talpi lucioase
Varfurile întoarse
Pod de scandurele
Sa tot stai pe ele.
Vine lumea sa o vada
Saniuta e usoara
Fuge parca zboara.
Peste hopuri sare
Ca un zmeu calare
Hatul de –o sa scape
Tranta e aproape.
Vine lumea sa o vada
Saniuta e usoara
Fuge parca zboara
Incerca sa faci rost de "cutiutza muzicala".Sunt cintece interpretate de teo trandafir ,Mihaela Radulescu si Oana..
Sunt destul de frumoase .Ai mei le asculta cu placere.
Neda
virgi spune:
Amiss, Neda, Diana - multumsc frumos! Astea da! Sunt usoare si dragute. I-am descarcat cutiuta muzicala si o sa asculte in masina...
Sper sa va pot spune in curand ca a invatat "Fulgi de Nea" si "Bunicuta-i suparata". Deocamdata in limba romana nu mai stie nici o poezie....e si vina mea in mare parte, dar are un program asa de incarcat, si de la scoala are cele 3 carti saptamanal, plus teme in fiecare zi. In vacanta de anul nou, care se apropie o sa invatam/citim numai in romana.
Mihaela - cum este Marc?
Cami - tu nu mai spui nimic?
EllaX spune:
Nasu-i un ardei,
Ochii de carbune,
Matura sub brat
Ii sta de minune!
(E, de fapt, ghicitoare - evident, e omul de zapada)
Asta-noapte, gerul mi-a batut la geam.
Cine sa-l auda, daca eu dormeam?
A venit zapada si s-a luminat!
Vaaai, ce flori frumoase gerul mi-a pictat!
Morcovelul cu codita
A crescut in gradinita
Si mamica l-a luat
Si in supa l-a tocat:
Toc-toc-toc,
Supa e pe foc,
Buna si gustoasa.
Hai copii la masa!
Poeziile au, cand le recita Ana, si gesturi si mimica specifice, care le cresc valoarea
, dupa mine-cea-subiectiva. Mi-ar placea odata sa-mi filmez fata in timp ce le recita si sa pun pe net filmuletele, dar nu stiu exact cand o sa fie asta.
Si uite aici cantecul "Fulgi de nea", cantat de grupul BimBam: http://www.esnips.com/doc/fbfc575d-6750-4681-b9ec-81dd28964a9c/Bimbam%20-%20Fulgi%20de%20nea
Ei mai au si alte cantecele faine, de pe albume mai vechi. Cele noi sunt asa... mai generatia Barbie.
Va salut pe toate si pe toti, va pup si ma bucur pentru bebelusii vostri cei noi! Un an 2010 buuun, pentru toata lumea!
... nu pot sta acum, din toamna am inceput un master si acum sunt in sesiune
, care s-a dovedit mai serioasa decat ma asteptam. Ana e tot grozava
, in fiecare zi ma bucur ca o am! Povestim dupa sesiune!
Am editat sa pun linkul cu cantecul. Bimbam se gaseste de descarcat, pe ici-pe colo. ![]()
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
EllaX spune:
Anei ii mai plac si astea:
http://www.youtube.com/watch?v=cNYDch0L3C0
http://www.youtube.com/watch?v=x-2Xr-hK1OM&feature=PlayList&p=D0BDBA6B19871B3C&playnext=1&playnext_from=PL&index=81
http://www.youtube.com/watch?v=zzte04Q5FeQ
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
mikiion spune:
Sorry ca n-am intrat si pe aici, eu mai mult pe la Sezatoare m-am plans.
Marc a trecut relativ bine de operatie, cu recuperarea stam mai prost. Adica mai plange de durere, asa brusc , mai ales noaptea...Si refuza sa manance orice ii dau.Inclusiv inghetata lui preferata. Cu asta e tragedie mare , a devenit complet straveziu. Vroiam sa-l ducem de luni la gradi, dar cred ca o sa mai il tinem o zi acasa.... Mai grav e ca noi nu avem cu cine sa-l tinem acasa....Ei ne-au spus ca in 7 zile o sa fie bine, mie nu mi se pare ca el evolueaza prea bine.....
In rest, Cutiuta muzicala, noi o folosim in fiecare seara. Si ii place mult Un motan cat un pisoi. Inainte era doar zgomot de fond, dar recent a inceput sa ne intrebe din cantece. De genul, mama ce e aia gunoi?. De ce cauta in el? si vesnica intrebare ...unde e mami lui? Cu asta ne sufoca, toate jucariile trebuie sa fie mami, bebe si eventual tati....
Am fost la acvariu si acolo e magazinul de suveniruri la iesire. Intai si-a ales un bebe foca si apoi n-am putut iesi din magazin fara mami foca. Imi spunea cu lacrimi in ochi, nu poate pleca fara mami
Acum sa vedem ce beneficii o sa aiba operatia, mai ales cea contra otitelor. El a evoluat fantastic ultimele 2 luni, acum un an pe vremea asta nu spunea nici un verb.
Acum vorbeste acceptabil in romana si franceza....A inceput chiar sa faca si pipi la toaleta..... Dar aici a fost meritul nostru, ca am avut vacanta de 3 saptamani de Craciun. Ca pe baza gradinitei ramanea in scutec pana la 5 ani
ca pentru educatoare era mai comod asa.. Acum sa invatam si treaba mare si o sa il scot din categoria de bebe![]()
Marc a evoluat mereu in salturi, luni intregi nu facea nimic nou si apoi le face pe toate in aceeasi luna.
Despre glume; iese din parcare si trece o masina de politie fara girofarul aprins prin fata lor. Marc: tati, dar nu mai are baterii?
Un pupic la toata lumea
arleena spune:
virgi sa sti ca la noi sistemul educational inca tot incearca sa evolueze asa ca slabe sanse sa gaseti poezi si cantecele care i-ar putea acapara interesul luanei.....
alex la gradi invata tot felu de poezii, cantecele si noroc ca educatoare mai lipeste pe usa unele din ele si asa stiu ce invata ca acasa nu vrea sa ne rcite/cante NIMIC....cand am vazut filmul de la serbare nu mi-a venit sa cred cate au invatat si el acasa nu a vurt sa-mi zica nimic.....vesnica replica...da' am cantat/spus la gradi!
mor de ciuda. imi pare rau ca nu le afiseaza toate,dar care le afiseaza le pozez si asa mai reusesc sa scot de la el cateceva cand le citesc acasa.....dar ff rar....
acum am vazut ca incep sa lucreze pe ceva fisa sa recunoasca cifrele si cantitatile corespunzatoare....gen pe fiza este trecut 1 sau 2 sau 3 etc scris cu diferite caractere si trebuie sa incercuiasca cifra care li se cere sa o recunoasca.....apoi sa caoloreze multimea care are numar de elemente corespunzatoare cifrei inconjurate mai sus....nu ii pune sa scrie cifrele ci doar sa le recunoasca...deci e suficient pentru varsta lor....
picteaza/coloreaza/lipesc/decupeaza/etc din astea manuale, fac sport(ii invata elemente de gimnastica simpla) si la alex tare mult ii place....se joaca, ii invata sa respecte regulile jocurilor, deci numai chestii soft fata de ce face luana
alex in schimb e pasionat-interesat de dinozauri, corpul uman(schelet, mucshi, celule, a vrut sa vada cum se dezv un bebe in burtica...si i-am pus pe youtube ceva facut 3d.....s-a uita ff interesat oana au inceput sa apara mainile si picioarele cand s-a socat....si nu a mai vrut sa vada, si-a pus mainile la ochi , a doua zi a vrut continuarea
, ne mai uitam pe visualbody.com, sau pe youtube la imagini de p-acolo), evident de buldozere nu am scapat,
eu fac poza la toate lucrarile lui alex(le pune aducatoare pe un panou lucrarile la finalul fiecarei zile sa vedem ce au lucrat)....
hai ca iti scriu cateva din ele:
Familia mea
Mie draga mamica
Drag si taticul
MI-e draga bunica
Drag si bunicul
Sora si fratele
Luna si soarele.
Draga mi-e draga
Familia intreaga.
Ca puii
In cuibul de randunea,
Incap toate, toate
In inima mea.
Catelusul hotoman
Catelusule sa-mi spui
Unde-i laptele de nu-i
Cine mi-a umblat prin oale
Le-a lasat pe toate goale.
Cine-i hotul?N-ai fi tu?
Dai din coada, zici ca nu
dar esti plin de lapte tot
Si pe labe si pe bot!
Toamna
- Toamna draga, un'te duci?
Doar in fusta si-n papuci?
- Eu ma duc sa scutur nuci
Sa dau soarelui porunca
Sus pe deal si jos in lunca
Sa-ndulceasca viile
Sa coaca gutuile
- Toamna daca obosesti,
Spune cand te odihnesti.....si raspunde tot el cu o explicatie alambicata ca defapt iarna...nu stiu unde merge toamna si acolo se odihneste
...macar am inteles
Umbreluta - cantecel
Am o umbreluta pic pic pic
Mica si draguta pic pic pic
Ploaia cade si stropeste plici plici plici
Umbreluta ma fereste plici plici plici.....cu mimica si gesturile de rigoare![]()
Omul de zapada 1
Eu sunt omul de zapada
Asezat in colt de strada
vantul si cu soarele
Mi-au topit picioarele
Chiar daca;s mai mititel
Nu sunt suparat defel
Fulgii cand incep sa cada
Se asterne iar zapada
Toti copii vor venii
Impreuna vor muncii (ce comunist suna
)
Dintr-un bulgare mai mare
Imi vor face iar picioare
Omul de zapada 2
Dintr-un bulgare de nea
Am facut un om, asa:
I-am pus nas si-o gura mica
Si l-am botezat Ionica
Dimineata soarele
I-a topit picioarele
Din Ionica a mai ramas
Doar o gura si un nas.....tot cu gesturile si mimica de rigoare
Iarna - cantecel
Iarna ne-a sosit in zori
La fereastra ne-a pus flori
A sosit cu gerul ei
Cu zapada si polei
ref:
Cat de veseli suntem noi
Ca ne-aduce bulgari moi
Cu zapada ne jucam
Si cu bulgari aruncam.
Saniuta va pleca
Sus pe partii va zbura
Clopoteii vor suna
Si pe noi ne-or bucura
doar astea le aveam pe telefon acum si nu stiu unde le-am salvat pe restul...
mai am o surpriza pentru voi...http://aluhora.blogspot.com/...nu mai stiu cine a intrebat de Hora.....am vb zilele trecute cu Luana pe mess ...Hora e vorbitoare non stop....si daca a uitat ceva in timpul zile mai zice si noapte in somn
....exact ca alex al meu....se pare ca a ramas tot lungana....zicea luana ca are unde spre 1.20 m.....
miki sanatate piticului sa-si revina repede.....il inteleg de ce nu manaca ......eu am ramas cu traume de cand mi-am scos amigdalele si polipii.....ff naspa senzatiile dupa ce trece anestezia...brrr....
ellaX vezi ca ti-am scris pe mess un offline...daca la tel nu raspunzi.....apropo....mi-e lene sa scriu smsuri...cred ca am inceput de 10 ori sa-ti scriu si nu apucam....mi-e mai usor sa sun....CAND NE VEDEM????Bafta la examene!
nu stiu daca v-am mai zis dar vrea sa se insoare cu mine cand creste mare
si cand vrea sa se linguseasca sau sa ne ceara ceva textul este:
- Tati/mami sti ca esti dragutul/a meu/mea dar....
in seara asta am avut musafiri si era as de obosit ca de abia l-am imbracat in pijama.....il intreb
- Da' asa tare esti obosit??
- daaaaa, is rupt in bucati de obosit![]()
noapte buna
Macrina spune:
Arleena, e tare Alex, ce de replici da
Pacat ca odata ce cresc isi pierd naturaletea asta![]()
Miki, multa sanatate lui Marc.. Ce ma impresioneaza sensibilitatea lui (scena cu mama foca) 
Ella, succes in sesiune. Mi se pare o vesnicie de cand n-am mai avut examene.. dar nici ca le duc dorul![]()
virgi spune:
Salutare ciresime!
Hei, va multumesc frumos pentru poezii. Sunt frumoase, simple si interesante pentru varsta lor. Stiam eu ca la voi pot gasi altceva decat pe net.
. Le-am copiat pe toate pe un caiet si abia astept vacanta sa ne delectam cu ele.
Ella - succes in sesiune!
Mihaela - multa sanatate lui Marc. Te inteleg, stiu ce inseamna sa n-ai cu cine sa-l lasi. Si pe mine problema asta ma termina. Nu pot sa-mi iau niciun angajament nicaieri, trebuie sa fiu la orice ora disponibila pentru ea.
Ce funny a fost Marc cu bateria de la girofar. Sunt bestiali la varsta asta!
Arleena - sistemul romanesc e mai "dificil", insa cred ca depinde foarte mult de fiecare teacher in parte. Daca nimereste la unul dedicat, pasionat si cu o pregatire speciala pentru varsta lor, se vad si rezultatele. Luana lucreaza la scoala dupa motoda Montessori, o metoda pe care eu am gasit-o foarte buna pentru vasrta lor. Este adevarat ca-i destul de costisitoare, insa copiii invata cu placere. Este una cat se poate de funny, cu multe materiale didactice, dar in final totul depinde de profesor, cum stie sa-i organizeze si sa-i implice in astfel de activitati. Sunt invatati de mici sa fie responsabili si sa-si exprime ideile, indiferent ca sunt bune sau nu. De ex. fiecare copil din clasa ei este pus sa le povestesca celorlati povestea citita de teacher in ziua respectiva. Este pus pe scaunel, i se da cartea, ceilalti stau in jurul lui si asculta. Sunt fortati sa fie atenti la ce se citeste in clasa.
Sunt motivati prin diplome date de Principal la careu in fata intregii scoli. Luana a luat una singura la matematica in noiembire, de atunci n-a mai luat nimic. Ea se descurca binisor, stiu ca nu-i cea mai buna, nu putem concura cu indienii, insa astept sa-i vad evaluarea la sfarsitul lunii. Evaluarea asta se face la fiecare jumatate de an, si este asta: Mid-year Report
Name:
Year :
Key:
E : Exceptional Effort : Exceptional Achievement
Vs : Very Satisfactory Progress : Satisfactory Progress
N : Not achieving as well as expected : Working Towards
Language Development
Speaking and Listening
Expresses thoughts clearly
Confidently speaks in front of a group
Recognizes letter sounds
Listens to and follows instructions
Uses observation skills to support classroom learning
Writing Development
Can write own name
Can trace words
Uses know letters or approximations to convey a message
Displays conventions of writing (left-right, top-bottom)
Reading Development
Recognizes own name
Can talk about what is happening
Can say alphabet
Beginning to recognize letters
Arts
Colouring
Pasting
Cutting
Experiments with colour, texture and line
Participates in singing
Beginning to use percussion instruments
Mathematics Development
Number
Can count forwards to from 0 to 10
Matches object one to one
Understands and writes number symbols to 10
Understands the concept of long/tall and short;heavy and light
Shape
Recognizes and names planes shapes
Can sort objects according to shape, colour or size
Continues a pattern of 2 elements
Physical Development
Pencil/crayon grip
Scissors use
Gross Motor Skills (e.g. Running, Jumping & Skipping)
Balance
Ball Skills
Social Development
Listening nd responding to other staff members
Cooperation with others
Contribution to story telling
Self confidence
Independence
Respect for School rules
Respect the property of others
Accepts responsibility for self and won actions
Class Work
Follows directions
Displays neatness in key areas
Completes set work
Comments:
_
Teacher's Signature Principal's Signature
Indiferent de rezultat stiu ca va fi unul real, atunci voi vedea daca trebuie si unde trebuie s-o ajut mai mult.
mikiion spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Macrina Miki, multa sanatate lui Marc.. Ce ma impresioneaza sensibilitatea lui (scena cu mama foca) ![]() |
Noi insa ne cam chinuim cu asta. El nu poate sa vada Regele Leu sau Bambi. Orice desene animat unde se intampla o tragedie il fac sa sufere. A reusit si performanta sa planga si la Veronica.....
Nu stiu de ce e asa, a inceput acum vreun an. Nu mai spun ca si acum dupa 2 ani de gradinita, (am schmbat ce-i drept 3 ) inca plange cand il duc la gradinita
Daca pe pagina din carte e doar bebe ratusca si nu e mami, incep sa-i dea lacrimile.....Am inceput sa-i spun ca e la gradinita bebe rata si ca mami e la servici
Gata s-a terminat pauza....