Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (139)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Urez cu intarziere, La Multi Ani! tuturor celor care si-au sarbatorit numele in ziua de sf Maria.
La Multi Ani!
KLA
ROBERT
ANA

Multumim de urari tuturor. Va pupa Andreea Maria pe toate

o sa intru mai pe seara sa va mai povestesc din clclul "mama la doi copii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

MONA- ce nostim tre' sa fie Codrin cu papucii lu' frate-su'!!Si sterge si praful!

BOTI-ce fel de Ca?Cat si sub ce forma il administrez??

RUXI-n-am apucat sa -ti scriu cat ne-a incantat poezioara de 1 an!

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui sursula

BOTI-ce fel de Ca?Cat si sub ce forma il administrez??

O fiola de 10 ml de Ca gluconic/zi (recomandarea ambelor doctorite). Si daca-ti bea limonada, da-i-l in limonada. Eu ii fac gargaritzoancei limonada dintr-un lime (ca-i mai dulce si mai aromat) cu o lingurita de zahar/miere si 120 ml apa. Plange pe langa mine pana termin de facut melanjul si in asta ii dosesc si calciul.

Si eu la randul meu am baut tone de limonada in copilarie pe motiv de urticarie. Si functiona, cam in 12 ore dispareau bubele sau macar nu ma mai mancau

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gallyb spune:

BOTI si eu ii dau Ca gluconic 5ml/zi timp de 10 zile, pentru ca mi-a facut cateva zile transpiratii reci. Probabil ca nu se asimileaza Ca bine la ea, desi lapte bea c-am 400 ml in 24 ore, branzica si iaurtel papa aproape in fiecare zi. La voi 10 ml de Ca nu e prea mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina
Si acum, despre album:
1. Coperta: zici ca albumul e facut a.i. paginile sa poata fi intersanjabile -> problem: asta inseamna ca coperta va fi gen mapa cu arc sau cumva, altfel nu vad cum, ceea ce-i poate da o usoara nota de ieftin.
2. ideea cu zanele din ce in ce mai putin transparente pe masura ce creste bebe: nerealizabila din cauza de diferente intre lunile de nastere ale diferitilor copii.
3. Ramele (cadrele) fotografiilor: sunt mai mici, mai mari, oricum ne-standard, a.i. parintii vor trebui sa decupeze fotografii si sa le lipeasca in rame. De unde se naste problema marimii subiectului in fotografie pentru ca in ramele mici nu pot fi puse decat anumite poze, nu poti umbla si scala poza, etc.
4. Sexul copilului: Ori il faci unisex, ori o sa ai surpriza ca ti se vor cere pe mai roz/bleu. Pina si zanele pot fi considerate "neadecvate" pt un baietel, chiar daca "publicul" e educat.

Parerea mea: toate astea se pot rezolva daca nu faci un album deja tiparit la care sa asude parintii taind si lipind poze, care vor fi mai mult sau mai putin colorate, mai mari, mai mici ci oferi posibilitatea personalizarii albumului pana la cel mai mic detaliu, de la coperta, la culoarea/nuanta funditelor pe care le pui ca se legi paginile. Rezolvi si problema copertei ca o poti personaliza si pe asta si apoi sa legi albumul corect, ca pe un album de arta propriu zis, cu cusaturi in lagin si alea-alea. Poti sa personalizezi si forzaturile (paginile care unesc coperta cu corpul cartii). Poti chiar sa inserezi ganduri de-ale parintilor pe hartii speciale, din-alea, transparente, sau hartie de orez sau alte sofisticarii d-astea, poate cineva vrea sa aiba scrisa in album si povestea nasterii, asa cum am scris-o fiecare din noi atunci cand evenimentul era proaspat...

Pozele pot fi prelucrate, scalate, marite, micsorate, scoase fundaluri cu aparatura de spital de ex., pot primi diverse nuante, pot fi si alb/negru cu accent colorat doar pe un anume element specificat de parinti.

Oricum, cred ca cel mai bine se preteaza comercializarea unui astfel de album pe net, unde sa creezi cateva variante pentru exemplificare, apoi sa oferi printr-un chestionar cu intrebari personalizarea lui pas cu pas, apoi sa oferi parintilor posibilitatea sa incarce pozele online pt fiecare pagina, sa poti obine de la ei bunul de tipar pe mail si apoi sa-l trimiti ramburs.

Dar asta e parerea mea. Eu as cumpara ready-made ori ceva neutru ori ceva highly customizable. Sper sa nu te superi si s-o iei ca pe o chestie constructiva. Oricum e posibil sa nu fi inteles io diverse aspecte doar din ce-ai povestit tu

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Sarmana de sfaturi. Hai sa iti zic neshte detalii, ca nu ai cetit probabil ce scrisai:
1.albumul va fi legat cu snururi care de altfel pot fi schimbate dupa o perioada, cand te plictisesti de ele. daca ai fetita poti sa pui roz, daca ai baiat...stii tu... In plus, ca sa nu existe posibilitatea ca paginile sa fluture in vant, avand in vedere ca nu sunt legate clasic, va in in cutie. Problem solved.:-)
2.Culorile zanelor nu vor fi extreme, tocmai am si zis ca nu le pot face cu diferente mari din cauza diferitelor varste ale copiilor ... In plus, ele vor urma zanelor anotimpuri, adica, de ex.zana primavara poate fi urmata de zana florilor, chiar daca bebeul are 3 sau 11 luni, nu? In pagina cu zana florilor se pot pune nenumarate poze la iarba verde, in parc, samd. Daca faci poze iarna cu saniutza, indiferent ca are 3 sau 11 luni, le poti pune la capitolul zana iarna...
3>Problema ramelor mi-am pus-o si eu si am intrebat fetele daca le-ar placea sa fie dreptunghiulare (clasice - 10/15, sau 9/10) sau merg si asa. Majoritatea a spus ca e ok. Nu mai stiu cine a avut chiar o idee originala, aceea de a le face chiar triunghiulare sau alte forme. Ca sa va spun si mai sincer, ma gandeam sa fac ramele in forma de frunza, de floare, de ceva...insa chiar ca munca de decupare ar fi prea mare... Dar, ca sa nu facem poporul sa munceasca prea mult la decupaje, am spus ca pe spatele paginilor cu zanele vor fi pagini unicolor (dar nu albe) doar cu rame - clasice, unde vor putea sa puna poze mai multe. Cele de pe paginile cu zane vor fi cele pe care le considera mai....speciale...
4. Albumul va fi clar unisex, de altfel am intrebat fetele inainte daca le plac albumele speciale de fetite sau de baitei si majoritatea a raspuns ca unisex. Deci, va fi si roz, si bleu, si verde, si galben si lila in album...si toate culorile curcubeului.
In plus, va fi scrisa o explicatie a albumului, tocmai pentru ca nu e clasic, ca sa se inteleaga de ce e asa..cu snur, si mai ales...de ce zane si nu printi si printese. Pentru ca albumul este din pct de vedere al bebeului si el ne vede ca pe zane...
5. Vor mai fi si alte surprize pe paginile speciale de la capitolul cu evenimente importante, aka craciun, paste, botez si taierea motului. Pe coperta va fi si un plic unde se poate pune CD-ul cu pozele folosite in acest album...daca se doreste vreodata inlocuirea lor,sa nu se caute cu disperare in vraful de cd-uri...Mai sunt multe chestii, nu pot da acum toate amanuntele, eu am scris asa....mai general, nu vreau chiar sa plictisesc pe toata lumea despre albumul meu...
Ideea cu albumul virtual exista deja pe piata si mie personal mi se pare prea impersonala. Cand am facut "sondajul de opinie" am intrebat ce fel de poze plac, daca cele clasice, pe hartie, sau cele virtuale. Toate, fara exceptie, au spus ca cele pe hartie raman... E drept,cine mai are timp sa le duca la facut...?:-)
Cred ca suntem multe dintre noi care dorim sa participam activ la formarea unui album poveste. UIte o mamica care a confectionat cartonase cu animale (iarta-ma mamica, dar nu mai stiu care esti...)desi exista pe piata nenumarate. Toate coasem, taiem, desenam, lipim ceva cu mana noastra pentru ca ne face placere sa facem ceva pentru bebeii nostri, nu numai ceva ce cumparam. NU e un album perfect, e perfectibil si e o incercare, insa directia pe care doresc musai sa o apuc este de a face ceva la care parintii sa participe suficient de activ incat sa fie considerat creatia lor, fara a-i pune binenteles la munca silnica....
Dar repet, fiecare sfat imi este util si va multumesc pentru toate! Daca deranjez pe cineva cu acest subiect, va rog trageti-ma de maneca si vorbim prin PM sau mess.

Boonnnn..Capri, ai scapat curca de un abuz, sa stii..:-)))Ma si gandeam pe care sa o aleg. Deci, iau ceva de impins (desi aia scriu ca nu este recomandat copiilor sub 3 ani, oare de ce?), cred ca iau si un trenuletz cu chestii de pus in el, sa il incarce, ca e obsedata sa scoata si sa bage in cutii si cred ca ii iau si o bicicleata, sa se obisnuiasca cu ideea...Si ii iau nene opere complete Shakespeare, sa ma lase cu prostiile!Alabala Portocala... Kant!
Noi raportam nopti albe cu stele multe...Se trezeste bestia de cate 4-5 ori pe noapte, urla, ne asteapta in picioare, o leganam, se culca...peste o ora...la fel..M-a chiaunit. Cred ca ii ies dintii, toti deodata nene...si nu aia de lapte.. Cred ca-s de fier, ca prea o dor... In rest...azi a facut cativa pasi spre mine, fro 4-5, dupa care s-a prabusit de frica in bratele mele, dar victorioasa. Pot sa spun ceea ce stiti si voi deja, ca m-am c...at pe mine de fericire! Am uitat ca ma dor shalilii, ca ma doare capu', ca's batrana, bolnava si nebuna...am uitat tot! Ramasei numa io cu fi-mia: un pas mic pentru omenire, unul urias pentru noi..
NO, ma duc la nani, ca's cuminte...Ma mai scol de fro 5 ori la noapte, asa ca maine iar sunt fresh...
Pup u ol

My heart leaps up when I behold
A rainbow in the sky:
So was it when my life began,
So it is now that I am a man,
So be it when I shall grow old,
Or let me die!
The child is father of the man.." William Wordsworth
Carmenela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenela spune:

hehe, hai ca iar am venit io, cu mesaje intinse pe toata pagina.... Noroc ca nu stau mult de obicei, ma suportati putin...
da'.... neshte lince din alea pentru bicicloantze nu aveti? Da nu asa...de 10mil....unele...doo roti...pe o sarma...exista?
Sancs!
Pup u aghen

My heart leaps up when I behold
A rainbow in the sky:
So was it when my life began,
So it is now that I am a man,
So be it when I shall grow old,
Or let me die!
The child is father of the man.." William Wordsworth
Carmenela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

In seara asta Ilincu a mancat pentru prima data struguri, vreo 15 bobite, cu coaja si samburi (care aveau, ca i-am ales bobite mai mititele), si i-au placut tareee!

pup you all,

In concursul cu ratzuste ne puteti vedea www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3" target="_blank">aici, pozele cap1 si cap2

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

mai multe poze cu ratuste

Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Salutare1Ne-am intors si noi de aseara din preumblari,a fost super fain, pacat ca s-a terminat prea repede.Alexandra a fost de milioane,nu am recunoscut-o, a fost cel mai sociabil,mai dulce si mai cuminte copil de l-am vazut in viata mea,inca nu-mi revin din soc,ea care era capul rautatilorRevin maine cu mai multe amanunte,acum inca ma mai lupt cu muntii de ardei ,rosii si alte zarzavaturi de le-am cules de pe la bunici,printre raurile de musafiri care curg de ieri intr-una de zici ca-i sfarsitul lumii
Si tot maine pun si poze ca am facut o groaza,nici n-am reusit sa le descarc pe toate.

LA MULTI ANI TUTUROR PEPENASILOR CARE S-AU ANIVERSAT CAT AM LIPSIT ,LA MULTI ANI TUTUROR CE POARTA NUMELE SF MARIA,MAMICI SAU PITICI

povestea nasterii nazdravanei

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Carmenelooo, iar am murit de ras aicea . Felicitari pentru cei 4-5 pasi ! Si fata frumoasa sa-i treaca durerea de dinti si s-o lase pe ma-sa aia nebuna sa doarma noaptea . Sau, mai bine nu ? Ca uite ce frumos scrie cand e obosita . Daca odihnita nu mai e asa prolifica la scris ???

pup you,

In concursul cu ratzuste ne puteti vedea www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3" target="_blank">aici, pozele cap1 si cap2

Mergi la inceput

Violeta, bine ati revenit! Asteptam pozele .

Boti, ce fain ca bea gargaritoiul lapte de vaca ! Te-ai scos!

pup you all,

Mergi la inceput