Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (139)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Gata, am decapitat ardeii,si-am kilarit rosiile,da tot mi-au ramas o groaza de treburi pentru maine.Asta e, ma resemnez.
Cum spuneam,am avut in astea doua saptamani un copil nesperat de cuminte,dar cu o energieeee ce n-am putut vedea.Pai in ritmul asta eu mai dau jos vreo zece kile, ca ea nu stie sa mearga normal,stie numai sa alergeSi io bineinteles fuga fuga dupa ea,ca inca mai are niscaiva probleme de echilibru
Si ca tot veni vorba am si eu un pitic, daca a cazut in fund,nu se poate ridica singura in picioare decat daca se agata de ceva.Ar trebui sa faca asta deja sau mai astept?
Cu mancare a fost dezmat total,se bateau turcii la gura ei,pana si zarzavatul din ciorba la mancat(pentru prima data pana acum)se ducea singura in gradina si se infrupta cu rosii ardei,struguri,pamant,frunze,sau alte chestii care ii pareau ei a fi comestibile pe-acolo.La struguri cel putin era jale mare rupa din ciorchine cu amandoua mainile si indesa in gura pana nu-i mai ramanea loc nici sa-i mestece,asa mult ii placeau.
S-a certat si totodata a cercetat toate vietuitoarele care i-au iesit in cale:gaini,pisici,caini,cai ,porci si cate si mai cate.Si eu mandra tare ca o intrebam unde-i porcul, unde-i vaca,unde-i catelul iar ea mi le arata frumos cu degetul,concluzionez ca am fata desteapta si-i cumpar carticele din alea cu animalele domestice,sa ma dau mare si la altii ca ce odrasla inteligenta amSi ce credeti voi ca a facut inteligenta de fii-mea?Bineainteles ca s-a apucat sa-mi manance carticelele,total dezinteresata .Io o intrebam care-i porcu si ea se uita prin sufragerie sa vada daca se vede vreun porc la orizont
Am fost si plecati putin in plimbari pe la Vulcanii noroiosi, la Manastirea Ciolanu,tabara de sculptura Magura,si alte chestii interesante
Una peste alta a fost frumos, ne-am oxigenat creierasii,dar acum am revenit cu picioarele pe pamant
Si apropo de mancare,alt pitic, da mai baban oleacaFiica-mea s-a cam grasunit rau de tot, a pus o burta si niste falci!Ce naiba fac?Eu ma gandisem sa-i scot cerealele de dimineata si sa ii dau atunci iaurtul care i-l dadeam pe la 5.Barbata-miu zicea sa o intarc ca mananca prea mult lapte,dar eu as vrea sa o mai las pana la primavara.Pe-afara mai roade un colt de covrig,o crocheta,un biscuit,dar daca renunt la alea ce naiba fac ca numai asa o pacalesc sa stea in tricicleta?
Asa si mai vroiam sa intreb ceva,acuma repede pana nu apuc sa va stresez de tot .Alexandra vorbeste din ce in ce mai mult si mai bine,stie destul de multe cuvinte zic eu, avand in vedere ca are aproape un anisor abia,dar vorbeste si muuuult de tot intr-o limba a ei, pe care cu greu o inteleg,zici ca-i chineza nu altaCand vrea ceva arata cu degetul si tot zice intr-una bazde,bazdePrima data am zis ca e ceva de genul da-mi(desi cand vrea ceva zice dei dei),dar eu ii dau tot ce e in directia degetului ei ,ea nu vrea nimic ,si arata in disperare si tot zice bazde, bazdeCe naiba sa insemne chestia asta,ca eu ma simt asa neputincioasa ca nu o inteleg,iar ea mititica e vizibil frustata si derutata ca nu pricep ce vrea.
Hai ca m-am lungit ca o zi de post.Am recuperat si un capitol, mai am unul,apoi revin si cu comentarii

povestea nasterii nazdravanei

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

CAPRIOARA ,multam fainPozele am reusit sa le descarc, sa le vizionez,dar sincera sa fiu la ora asta mi-e cam lene asa ca o las pe maine,poimaine

Mergi la inceput

Buna!Ce-i cu linistea asta pe-aici?Toata lumea e la plimbare?
Am ramas numai eu sa ma cert singura pe-aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Carmen, hai ca m-am mai luminat in unele aspecte ale albumului. Deh, e greu sa iti faci o viziune completa doar din bucati.

Io tot mai am neste nelamuriri vis-a-vis de modul de prindere impreuna a paginilor. Tu vei avea niste spreaduri (adica 2 pagini deschise) care in fata si dupa vor fi colorate. Fiecare spread din asta va avea panglicute? Cate spreaduri vor fi? ca mi se pare ca vor fi prea multe ate pe-acolo... Io as folosi la spreadurile astea niste capse Omega (capse ca alea de capsator, din sarma, dar care in exterior au forma literei Omega, asa ca poti sa tragi fire/panglici prin ele.

Sau daca pui panglicute la fiecare 4 pagini (un spread inchis) atunci trebuie sa lasi niste margini in care sa dai gaurile, care trebuie prevazute in "dizain".

Sau iar nu am inteles io tot . Oricum, mie mi-ar placea sa printezi unul si sa-i faci poze cu cutie cu tot ca suna f frumos ce vrei tu sa faci, dar io nu vad the whole picture si nu reusesc sa-mi creez o imagine mentala a albumului, uuuof...

Vio, m-am prapadit de ras, auzi... cauta cupilu porcu cu privirea prin sufragerie

Gally, 5 ml de Ca dupa un an al copilului e doza profilactica. 10 ml e doza de tratament - asa mi-a zis si pediatra si doc din spital. Chiar am intrebat pentru ca si noi alte dati cand am luat calciu, luam cate 5ml ea si restu de 5ml eu

Mona as povesti si io de ce mai face Garga dar mie mi se pare ca toti cupiii fac aceleasi lucruri si deci a mea e ca al tau. Pot sa va spun insa ce distractie totala a fost ieri la rezervatia naturala unde cupiii (Nancy si Vladimir, finutul) au indesat pufuleti in toate animalele, de la paun la cerb, cai, ponei, iepurasi, orice animalut le-a iesit in cale a fost imbuibat cu pufuleti . Tre sa va pun si poze, e una mortala cu cerbu cu pufuletu in varfu buzelor de zici ca-i o tigareta fina...

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

fetelor aveti idee ce trebuie sa fac sa-mi schimb medicul de familie?
s-a mutat cu sediul si imi este tare greu sa merg, daca voi avea nevoie.

multumesc!
bufi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bufi

fetelor aveti idee ce trebuie sa fac sa-mi schimb medicul de familie?
s-a mutat cu sediul si imi este tare greu sa merg, daca voi avea nevoie.

multumesc!
bufi

Depistezi in zona ta un alt medic, il intrebi daca mai primeste pacienti (vezi ca tre sa va inscrieti toti, adica si tu si sotul si cupilul) si aduci fisa de la vechiul med de fam. S-ar putea sa-ti mai trebuiasca o cerere dar iti zice noul doc ce si cum cand il chestionezi daca mai are loc si pt voi...

Eu cel putin asa stiu, sper sa nu vorbesc prostii

Mergi la inceput

Multumesc!

Am mai citit pe net si uite ce zic astia:

Pa#351;ii schimb#259;rii medicului de familie

Procedura schimb#259;rii medicului de familie este simpl#259;: asiguratul adreseaz#259; o cerere doctorului pe lista c#259;ruia vrea s#259; se înscrie, precizând numele de la care pleac#259;. Dup#259; înregistrarea cererii, doctorul de familie primitor are obliga#355;ia s#259; anun#355;e în scris, în maxim 15 zile lucr#259;toare, doctorului de familie de la care a plecat asiguratul, precum #351;i Casa de Asigur#259;ri de S#259;n#259;tate cu care se afl#259; în rela#355;ii contractuale. Fi#351;a medical#259; a pacientului va fi transmis#259; noului medic de familie al acestuia, iar o copie a acestei fi#351;e va fi p#259;strat#259; de cabinetul medical vechi, cel pu#355;in un an de la plecarea acestuia.

Sincer mi-ar fi mai usor asa si la dr la care vreau sa ma mut este si sotul...ioana este la aceesi policlinica, dar la dr de copii.

Bufi

Mergi la inceput

Bufi daca doc la care vrei sa te muti e deja doctorul de familie al sotului, acesta este obligat sa te primeasca. Cf legii o familie tre sa aiba acelasi medic de familie, pe mine cand m-am maritat m-a intrebat doctorita mea daca raman la ea sau ma duc la MF al sotului. Decisesem atunci ca vine barbata-miu la ea dar n-am mai apucat sa facem permutarea, din varii motive...

Mergi la inceput

Sper sa rezolv asa...sa nu mai bat drumurile, dar daca nu reusesc va trb sa fac asta, sa am problema rezolvata

in alta ordine de idei...m-am pus pe intrebari ;)

aveti idee s-a schimbat valoarea stimulentului sau tot 100 lei este?ce acte trb? inteleg ca ar intra in vigoare de la data depunerii documentelor, nu de la data intoarcerii la munca

trb sa-mi depun dosarul, eu m-am intors la munca...ce misto :(

bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare dragele mele!
Mai dam si noi din cand in cand cate un semn de viata.

Eu sunt prinsa cu 1001 de treburi si incerc sa supravietuiesc si cu munca si cu cupiii si cu nervii intregi....hmmmm...sa fie oare pleonasm?

Vio....asa e si nepoata-mea ...ii turuie guritza non stop, dar pe bebelusheasca antica...si-i tare frustrata ca ma-sa n-o intelege cand copilul ii explica asa frumos si ...rar cate ceva
Cresc ei!

ANtonia e si ea in stadiul de imitat adultii si pe sor;sa, de facut diverse corelatii intre lucruri-actiuni.
De exemplu mai zilele trecute gasise o oglinda si se admira in ea ....cica...Tonia mai-mai
Deodata o vad ca o taie spre dormitor in viteza....ma duc si eu dupa ea sa vad ce-i trece prin capshor ca era clar ca urmarea o idee....
Mno...cauta pieptenul sa se piptene fata....ca asa a vazut-o pe Daria ...asa ca a venit la mine cu pieptenul intr-o mana, oglinda in alta si zicea: Tonia mai-mai

Si alte de-alde de-astea!
Pupicim puii si mamicile!

Fug la munca!

Mergi la inceput