Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (139)
Raspunsuri - Pagina 15
gallyb spune:
Ce liniste e aici...
INTREBARE: A tuns careva dintre voi piticul la "Ciufulici"? Daca da, cat costa si daca ati fost multumite...
Carmenela spune:
La multi ani Mariutzelor, Marielor, si tuturor care au legatura cu Maria..
Moni_or, da, ai inteles bine, cam ce ai descris tu acolo este ce vreau eu sa fac. Vor fi zane pentru o luna, doua luni, samd, separate de zanele pentru dintisori, samd...Ele se vor intercala acolo unde vreti, in functie de varsta si evenimentul din viata bebelului. Cred ca zanele anotimpuri vor fi unele din zanele pe luni, adica sa zicem ca bebelul are 4 luni cand incepe primavara, atunci bagam o zana primavara si restul de 5-6-7 luni in continuare. Daca il prinde craciunul pe la 7 luni, bagam zana de iarna plus zana de craciun....samd...sau lasam zana de craciun la capitolul special de la sfarsit... Cam asa... Cam asta e ce vreau eu.. Ceea ce e greu este sa creeze omu o zana de "prima oara cand am stat in popo"... Adica...zana maselutza...mai e cum mai e...dar zana popou cum arata? ce trebe sa faca ca sa se vaza ca e zana popou?

In fine....pe parcurs mai vedem ce si cum , dar ideea e ca albumul vreau sa fie povestea bebelului iar zanele sa se poata schimba in functie de varsta bebelului...
Sib...

acu...sa stii ca io nu ma supar daca poporului ii va placea albumul meu si il va cumpara engros....si daca devin milionara peste noapte...![]()
Realitatea este ca sunt convinsa ca fiecare dintre noi incercam sa facem albume speciale pentru copii nostri, si chiar pentru noi... Asa ca o poveste cu zane cred ca ne poate ajuta...

Va pup tare si multam inca o data!
My heart leaps up when I behold
A rainbow in the sky:
So was it when my life began,
So it is now that I am a man,
So be it when I shall grow old,
Or let me die!
The child is father of the man.." William Wordsworth
Carmenela
Carmenela spune:
si acu intrebare legata de bebei
io as vrea sa ii cumpar o bicicleta chestiei roz care doarme acum, dar nu merge inca...asa ca ma intreb daca nu e cam penibil sa ii iau bicicleta daca ea nu merge... In fine, pot sa i-o iau pentru mai tarziu, dar io as vrea sa ii iau acum...ceva de ziua ei pentru acum... Si asa haine ii iau pentru 2 ani, de sormia rade de mine si zice ca mai bine ii iau direct pentru opshpe ani, ca sa scap de o grija...![]()
![]()
Deci, pentru ziua ei as vrea sa ii iau ceva pentru creieras, sa si-l foloseasca, si ceva pentru fizicaul ei rapitor, sa mai dea din colacei jos (desi...acu a mai dat odata cu diareea din ultimile zile...) Pentru neuroni...ma gandeam la ceva cu forme din alea de se baga in fel de fel de gauri, sau ceva de semi construit. Pentru fizic ma gandeam sa ii iau bicicleata... NU vreau castele cu printese si regi....asta fuge dupa javre si trage matza de coada...cred ca un castel cu printese ar fi mai degraba pentru mine...ca-s o finutza....![]()
![]()
(100 de kile si 1,80m pentru cine nu stie)...
No, va pup
My heart leaps up when I behold
A rainbow in the sky:
So was it when my life began,
So it is now that I am a man,
So be it when I shall grow old,
Or let me die!
The child is father of the man.." William Wordsworth
Carmenela
Violeta_m_tm spune:
La multi ani pepenasilor si mamicilor care si-au serbat ayi yiua numelui, sa fiti fericiti, sanatosi si Dumneyeu sa aiba mereu grija de voi
moni_or spune:
CARMENELA, poti sa-i iei bicicleta din aia de copii mici, cu un bat in spate de care sa o impingi. N-are importanta ca nu merge, nici cand va merge nu va sti sa pedaleze ca probabil nu va ajunge la pedale. Noi avem pentru Luca un fel de masinuta da fara pedale, tre' sa impinga cu picioarele ca sa se deplaseze si desi Luca merge singur nu am reusit inca nicicum sa-l invat cum sa impinga cand dintr-un picior cand din celalalt ca sa inainteze, deci mai mult eu il imping.
Cat despre jucaria pentru creieras, noi avem spume la gura ca atatea i-am luat, si de sortat si de pus unul peste altul, si ceva chestie sa invete sa lege si dezlege fermoare, sireturi chestii trestii si el tot cu sticle si cutii goale se joaca
Singurul lucru ce-i place lui e ceva jucarie cu un bat in mijloc pe care se pun niste inele de la mai mare la mai mic. Si acum vrem sa ii luam si ceva "Stacking cups", tot de pus unul peste altul, ca asta ii place, si cuburile si toate le pune unul peste altul. Sotul zice sa-i luam lego, eu ii zic ca a luat-o razna,ca doar copilul are numai un an si o luna.
A, si PUNE SI TU POZE CU CHESTIA ROZ SI FIZICUL EI RAPITOR!!!![]()
Concedii placute celor care merg!
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
boticelina spune:
Carmen la noi in topul jucariilor de "miscat kuru" sunt: pe locul 3 si medalia de bronz: un carucior de papusi solid pe care-l impinge de zor peste tot, pe locul doi, medalia de argint: diverse mingiute si pe locul unu, medalia de aur cu felicitari: un pasaroi de lemn de impins.
La jucariile de antrenamentul creierului sunt 3. niste cartonase cu animale colorate facute de mine, 2. carticele din alea cu animale, devenite interactive, adica ea arata cu degetu' si io fac ca toate animalele
, si pe locul unu cu coronita si urale: un puzzle din lemn cu animale in care daca potrivesti animalul, placuta face ca animalu respectiv. Nu-ti zic ca umbla cu vaca de lemn prin casa si face "muuu" 
revin mai pe seara cu comentariile vis-s-vis de album ca am inteles ce vrei sa faci si am mai multe de dat din bot...
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
monalac spune:
codrin nu sta in tricicleta ,iar cele mai captivante jucarii pt el sunt baloanele,mingile...,insa nu se joaca prea mult cu jucarii,prefera sa se catere.
ieri s a urcat pe fotoliu,de pe fotoliu pe masa de la calculator , a luat telefonul meu si l a azvarlit in cana cu suc de pe masa..noroc ca a uscat barbata meu telefonul cu foenul si inca functioneaza..
m a disperat codrin cu cataratul peste tot,o secunda daca nu esti atent se urca peste tot si poate cadea...
e din ce in ce mai rasfatat,se boceste din te miri ce,se arunca pe spate daca ii iei ceva din mana... si se duce si se da cu capul daca nu i convine ceva...
acum sa ne si laudam,cris a invatat sa mearga pe 2 roti[cu bicicleta] ,a invatat imediat .bine,el la 2 ani mergea deja pe bicicleta cu 2 roti ajutatoare.
moni_or spune:
BOTI, de unde ai luat puzzle-ul ala din lemn de care zici? Ca suna foarte interesant.
INTREBARE: Putem da copiilor ciuperci proaspete? Ma refer la champignoane din alea din magazine, nu ma duc eu sa culeg ciuperci nebune din padure...
Dar nuci le putem da sau si alea sunt alergene ca alunele? Ca de ex. mie tare imi plac taieteii cu nuca si nu stiu daca pot sa-i dau sau nu. I-am dat o data unul, cand mancam, au fost si cateva faramituri de nuca pe el si n-a patit nimic, dar nu stiu daca pot sa-i dau mai mult.
MONA, felicitari lui Cris pentru mersul pe bicicleta! Sa stii ca am tot citit eu ca copiii mai dificili sunt foarte inteligenti, si Cris a fost mai dificil cand era mai mic si uite ce baiat destept e. Precis asa va fi si Codrin.
Eu sunt fascinata de copilul meu si de cat de mult s-a dezvoltat in plan mental in luna asta cat a trecut de cand a implinit un an. Pricepe imens de multe lucruri si stie sa se faca inteles foarte bine chiar daca nu vorbeste. Mi se pare o minune sa vezi cum dintr-un mormoloc devine un omulet cu vointa si inteligenta proprie.Si mi se pare ca are simtul umorului, cand vede ca ne distreaza ceva repeta de nu stiu cate ori chestia respectiva, face pe clovnul cum s-ar zice.
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Marina_1609 spune:
moni, uite puzlle de care zice boti www.pampam.ro/Jucarii-dupa-MARCA-Djeco-Puzzle-jungla-cu-sunete-p-17946-c-288-pg-1-p.html" target="_blank">aici
sa vedem daca o merge linkul
sa-mi ziceti si mie de ciufulici daca ati fost ca ma intereseaza..pt cand i-o creste parul la loc![]()
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi