Burtici fericite de septembrie-octombrie (144)
Raspunsuri - Pagina 14
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aidaciolac 'neata again adimercedes nu am inteles , adica daca e sa nasti natural te lasa dupa ce ai facut cezariana? Ca al meu a zis ca nu e ok chiar si dupa 7 ani ... desi la ultimul control ma intreba cum vreau sa nasc si el e cu nasterile naturale si imi e sa nu ma pacaleasca sa ma lase sa nasc natural ca nu sunt curioasa ![]() |
Aida, depinde de mai multi factori. In primul rand de doctor, daca el "se incumeta" la asta, in sensul ca pt ei e mult mai simplu sa taie din prima, daca au facut-o prima oara, ei insisi, dar mai ales alti colegi de breasla.
In al doilea rand, sa fie taietura pe orizontala.
Apoi conteaza motivul pt care a fost ceza. Daca a fost din cauza conformatiei mamei sau ceva probleme de sanatate la mama, atunci e mai mult ca sigur ca si a 2-a oara sa merge pe ceza. Daca bb era maaare sau pozitionat invers si situatia nu mai e aceeasi, se poate incerca.
Citisem mai multe articole care ziceau ca e ok, cam 70% dintre femei incearca si multe reusesc. www.babycenter.com.au/pregnancy/labourandbirth/labourcomplications/vbac/" target="_blank">Aici sunt detalii mai multe.
Mie, sincer, mi-e frica de inca un travaliu nereusit si total inutil, de eventual rupturi uterine si de taieturi in alte locuri decat daa trecuta
Insa am zis, medicul meu a reactionat chiar pozitiv la intrebarile si grijile mele si cred ca el vroia sa imi ofere sansa unei nasteri naturale si "implinire" ca femeie nascatoare
Insa nu cred ca daca te intelegi cu medicul din timp pt o ceza programata, te va lasa sa intri in nastere naturala, pt ca ceza o va face cu cateva zile in avans fata de DPN. Insa depinde daca nasterea nu se declanseaza mai devreme de programarea pt ceza si cum evolueaza. Mi-a zis ca daca mi se rup membranele inainte si nu se intampla nimic (ca la Lisa), atunci intram in ceza fara nici o incercare de naturala.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
aidaciolac spune:
Adi eu cu Emma nu am avut nici o contractie de nici un fel. Am simtit ca s-a fisurat membrana si din cauza asta am plecat la spital. Cand m-a controlat era cu capul in sus ... nici nu s- a pus problema unei nasteri naturale , am fost monitorizata , cand au terminat de nascut cele cu naturala m-au urcat pe masa si au scos-o pe Emma cu 4.400g si 53,5 cm , deci nici o sansa sa fi nascut natural ... Mie una mi-a fost foarte bine cu cezariana si m-am refacut imediat fara probleme , dar cu 2 zile inainte sa plec acasa m-au mutat in salon normal si ce povesteau fetele cu naturale mie mi se parea horor si imi venea rau direct ...
Practic DPN ar fi in 22 septembrie , dar el a zis ca in 15.09 e ok , desi practic pot naste la termen si fara probleme pt bebe si la 1.09
, deci cum e mai bine de facut? 
Aida ... 34+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine ![]()
mimika spune:
M-au furat niste kkciosi
![]()
Asa. Deci momentul nasterii il vedeaam tare departe. La ora 6 dimineata a venit si Tutu sa ma vada. A zis ca el cauta o rezolvare sa fie bine pentru copii, ca eu pot fi operata oriunde si de oricine dar ei sunt acum importanti. Intre timp eu eram monitorizata si aveam perfuzii care ar fi trebuit sa imi opreasca contractiile. La ora 8 a venit iar Tutu si mi-a zis ca a vorbit cu doctorul Dumitrascu de la Municipal, fost coleg cu el, sa ma primeasca ca si cum as fi pacienta lui. Cum ar fi sa ma duc pe shustache
. Pana s-a intors Razvan (ca plecase pe la ora 6 spre serviciu, sa incheie treburile pe acolo), pana a venit socru-meu cu masina, s-a facut ora 10. Am plecat la Municipal cu masina noastra, cu perfuzia in vena si cu rezidentul lui Tutu cu noi. Am ajuns acolo, doctorul intr-o cezariana. Dupa vreo 15-20 de minute m-au reperat aia de la camera de garda si s-au luat de mine, ca de! eram in camasa de noapte si cu vena gaurita
pe holuri la urgente. Eu minteam cu nerusinare
ca sunt pacienta lui Dumitrascu si il astept sa iasa din cezariana, ca stie ca vin...bla bla bla. Evident, intrebarea era cum am ajuns cu perfuziile. eee, am trecut pe la Elias ca aveam o cunostinta acolo si alte abureli. In fine, m-au trimis la maternitate sa il astept pe Dumitrascu. Aaaa, Tutu nu i-a spus ca am membranele rupte, a zis ca doar am contractii, ca ii era frica ca nu ma primeste. A minciunit si Tutu un pic
. Am ajuns la maternitate, m-au bagat la monitorizare. Eram OK, nu aveam contractii mari, ori regulate. Doar din cand in cand si usoare.
uve_got_mail spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mimika Am revenit. Cu o mana pe friptura, cu una pe tastatura Sunt mamica de 2 pitici frumosi si cumintei 2 sufletele care au crescut in mine si care acum imi cauta caldura si papica si stiu ca eu sunt centrul universului lor iar ei sunt tot ceea ce ma inconjoara.Nu au avut probleme deosebite. O usoara hipoxie la nastere, in special Matei. Insa au tipat din prima, au primit nota 8 ambii. Matei este intaiul nascut, 2120g, 48 cm iar Luca 2240g, 49 cm. Astea sunt greutatile reale, nu cele pe care le-am zis initial, cred ca era Razvan prea ametit cand mi le-a zis. Am nascut la Municipal, deoarece Tutu a luat decizia care i s-a parut mai buna pentru copii. Se pare ca neonatologia din Elias nu vrea prematuri. Varianta oficiala este ca nu sunt echipati corespunzator, insa se pare ca nu este asa. Asta mi-a zis-o un rezident de-al lui Tutu, cu care m-a trimis la Municipal. La 2 fara 10 noaptea m-am dus la toaleta. Eram cam balonata, ca papasem fasolica Dormea in continuare. Am zis sa fac incercarea cu chilotii uscati, m-am asezat in pat, m-am ridicat in 30 secunde, iar balta. Am zis: asta este!. M-am dus la Razvan din nou i-am repetat ca mi s-a rupt apa, el a gangurit nu stiu ce...Dupa care am zis: EU NASC! A deschis brusc ochii, parca rostisem cuvantul magic. Stateam in picioare amandoi, el zicea suna la doctor, eu incercam sa ma adun. L-am sunat pe Tutu, mi-a raspuns, mi-a zis sa ma duc sa ma internez la Elias. Eram paroasa peste tot |
Super tare povestea...rad si plang in acelasi timp!!!
Sa va bucurati de bebitii vostri si sa ne ajute Dumnezeu si pe noi toate care suntem in asteptare!
31+ , mami de
sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria
mimika spune:
In cele din urma a venit si Dumitrascu. afla ca am membranele rupte si il suna pe Tutu sa il certe. El zice ca mi s-au rupt dupa ce a vorbit cu el
. Dumitrascu imi zice ca el ar vrea sa nasc, sa nu mai astept cu membrane rupte, ca exista niste riscuri. De fapt, existau riscuri in ambele situatii. Mi-a zis ca pot sa nasc si natural. Se pare ca se intorsese si bebe Luca cu capul in jos. M-a lasat sa ma hotarasc si sa il anunt. Cum eu nu stiam ce sa fac, l-am pus pe sot sa il sune pe Tutu. Tutu deja vorbise cu Dumitrascu si cazusera de acord ca sa nasc in aceasi zi, daca eram si eu de acord. Daca si Tutu mi-a dat OK, am zis ca asa fac. In momentul in care mi s-a terminat perfuzia cu ginypral au inceput contractiile. Regulate, dureroase raaaau, scurte, dar la 2-3 minute. Dupa jumatate de ora, vazand ca nu se calmeaza nimic, l-am sunat pe doctor. A venit la mine la ora 2 fara 10, m-a controlat. Dilatatie 3! In doar 30 minute. Mi-a zis: natural sau cezariana? Eu am urlat: cazarianaaaaa! Ce-i drept, asa eram setata.
uve_got_mail spune:
Eu chiar nu inteleg cum pot fii astia din spitale asa iresponsabili, adica in loc sa salveze vietile bebeilor, ei se gandesc ce motive sa invoce ca sa refuze nasterile
Am uitat sa va spun ca in weekend am vizitat bebele prietenei mele; acum la o luna jumate are si el 3,800 si l-am tinut in brate ca sa o ajut pe mamica lui-sa nu spun ca nu stiam ce sa fac si imi era un pic frica-si bebele cauta tzitzi
, de-abia astept si bebeloaica mea
31+ , mami de
sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria
kawaichan spune:
Ola fetele,
Eu azi am fost toata ziua cam blue,m-a dat peste cap cam tare cutremurul de azi dimineata(la ora 5.07 a fost).Ca tot intrebau fetele de celalalt de duminica seara-ne-am leganat atunci mult si bine(vreun minut jumate) dar nu m-am speriat deloc,stateam la taclale pe messenger bine mersi iar sotz se uita la televizor.Ni s-a parut noua putin aiurea ca nu se mai opreste o data si ca leganatul e cam mare..dar ne-am linistit fix cand a incetat.
Ei cu asta de azi a fost putin altfel..desi magnitudinea a fost culmea,mai mica(6.6,celalalt fusese de 6.9).Noi locuim fix in zona cu epicentrul asa ca va imaginati distractie
De cand sunt in Japonia m-am leganat de destule ori cu prilejul a multe cutremure dar ce am trait azi n-am trait niciodata..dormeam cand a inceput si am sarit instantaneu din pat amandoi.De data asta nu mai era leganat era zguduitura in toata regula,pe verticala,nici nu stiu cu sa v-o descriu,era atat de tare incat ma asteptam ca din moment in moment sa cada tavanul pe noi/darame cladirea.Dupa care a inceput si pe orizontala,ca sa fie tacamul complet.Ei,ce fusese duminica era joaca de copii..acum cladirea parca se smucea efectiv intr-o parte si-n alta,cel putin asta a fost senzatia la et 10.Toata distractia a durat vreo 40sec...Inutil sa va spun ca desi nu eram genul panicos si alte dati ma hlizeam la cate un cutremur,de data asta am sarit in bratele sotului si am inceput sa plang ca disperata,de mi-era si jena..bine ca macar el nu s-a pierdut cu firea si mai avea saracul energie sa ma si linisteasca pe mine in timp ce in jur era totul numai o zguduiala..In fine,n-o mai lungesc,bine ca a trecut.Am avut cateva contractii imediat dupa dar au disparut treptat treptat,bebe vad ca e miscaret,n-are nici o treaba.
Pt cine vrea sa vada cam cum a fost,va las un link pe youtube,pe la min 2 e o weather camera care a prins in direct.
http://www.youtube.com/watch?v=qUYexeDJ5is
Dau send si revin
Mihaela
36+ cu
baby Joshua
kawaichan spune:
Asa..sa felicit si eu mamica de Mimikosi

Ai niste copilasi superbi,imi vine sa-i mananc
Multumim pt poveste,astept si eu cu sufletul la gura urmarea![]()
Mihaela
36+ cu
baby Joshua
mimika spune:
M-a luat o asistenta, infirmiera, ce o fi fost si am plecat spre sala de operatie. Am ajuns, m-au pus pe un scaun, mi l-au prezentat pe anestezist (care si-a luat tzeapa, ca nu aprimit nimic
- asta in alta poveste), eu nu mai stiam cum ma cheama
de durere. M-au urcat pe masa, m-au pus sa ma intind pe o parte, mi-a facut dr. rahi-anestezie. In mod instantaneu nu mi-am mai simtit picioarele, mi-a pus sonda, un paravan in fatza. Auzeam discutii si ma intrebam cand se apuca de mine. Din cand in cand simteam ca se misca masa de operatie si ma gandeam ca ma aranjeaza, sa le "cad" bine la mana. Cam la 10 minute de cand m-am urcat pe masa am auzit: El este primul! Cum? M-au taiat? L-au scos pe primul?