Puiuti de Randunici 2008!! (295)
Raspunsuri - Pagina 13
VioletaH spune:
Tocmai ce ma framanta acest subiect cu spalatul copiilor pe dinti, senchiu Mimo ca l-ai deschis.
Eu l-am spalat pe fi-miu o vreme cu degetarul ala de care vorbea Luny. Apoi toata lumea mi-a spus ca trebuie sa trecem la periuta si ca musai spalat de doua ori pe zi, dimineata si seara. Iar seara sa nu mai mananace nimic dupa periaj. Na belea! In primul rand fi-miu nu adoarme fara tzatza. Incerc sa nu-i mai dau sa suga in timpul noptii, nici nu prea se mai trezeste, dar uneori se mai intampla si daca nu adoarme in 5 minute cedez si-l las sa suga. Dar nu asta e problema ci faptul ca uraste periuta, de fapt uraste periajul. Eu il spal fortat, il tin de maini, el urla si il periez cu pasta fara fluor. Nu de doua ori pe zi ca mi se pare ca-l chinui prea mult, doar seara dupa baie. Mai dar aseara a urlat in asa hal ca mi-am pus problema daca fac bine ce fac. Toata lumea (pediatrul, dentisul..) zice ca spalatul pe dinti nu se negociaza si ca trebuie facut indiferent ce zice copilul. In mare sunt de acord, ca am vazut multi copii cu dintii cariati si e foarte greu sa lucrezi pe dintii de lapte si eu nu vreau ca Sean sa ajunga la asa ceva, sa-l doara sa faca infectii, sa-i scoata dintii cum i-au scos unui pusti de 3 ani pe care il cunosc...
Dar nici nu vreau sa-l traumatizez. daca l-ati fi vazut cum facea aseara si se zbatea...Doamne... asa de trist a fost, dupa ce i-am scos periuta din gura s-a agatat de gatul meu plangand si suspinand si nu mi-a dat drumul cateva minute. si a adormit tot suspinand, la san.
Si am incercat mai multe periute diferite, i-am luat si electrica de copii si simpla, diferite marimi, forme, mai moale, mai tare...Nu mai stiu ce sa fac.
Cand ma spal eu pe dinti sta si se uita si zambeste si-i dau si lui o periuta si o roade. Dupa baita ii zic "hai sa spalam dintii" si zambeste si face semn cu mana ca si cum s-ar peria, deci intelege si nu riposteaza pana nu incep periajul.
Nu stiu ce sa fac. Sunt in mare dilema. Ma gandesc..oare sa iau o pauza de vreo 2-3 saptamani ca sa uite si sa reluam iar? Dupa cum v-am zis, dr aici nu accepta negociere la periaj. Trebuie facut! Offffff. Cum sa-i curat dintii altfel?
Sean are deja 15 dinti si masele in total, iar al 4-lea canin sta sa iasa. Cei 3 canini sunt inca mici, abia au rasarit dar, oricum e clar trebuie ingrijiti ca are destui...
Vio 8s+ (17 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)
ariel_7000 spune:
vio, stiu ca sunt niste periute muzicale...am auzit ca au dat roade la pici...sau unele cu clopotei in interior. daca nici asa, incearca servetelele pt dinti...poate gasesti la voi, eu am avut la magazin unele "spiffies", erau aduse din usa, deci ai sanse sa gasesti.
incearca...
uite,am gasit:
http://www.dentist.net/spiffies-dental-wipes.asp
http://www.homesteadmarket.com/product/247/dental_oral_care
http://international.drugstore.com/templates/brand/default.asp?brand=47503&aid=333181&aparam=sespider
http://www.drraysproducts.com/
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
luny spune:
Vio, de acord cu tine...daca ar face chiar asa de urat, eu m-as opri..adica, atunci..si asd incerca mai tarziu, daca nu, ziua urmatoare, ca am inteles ca asa cum a fost aseara nu face mereu..recunosc ca nici eu nu-l spal pe dinti zilnic..dar fac tot ce pot!..iar de cand e bolnavior, nici nu s-a pus problema, ca are gingiile sangerande si umflate...reluam cum se reface!
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
VioletaH spune:
Ariel, multam mult de idee, habar nu aveam de aceste spiffies. O sa cumpar sa le incerc dar nu imi pun prea mari sperante pentru ca Sean musca foarte rau. In urma recomandarii terapeutei pentru food disorder la care mergem ar trebui sa-i fac masaj in gurita cu degetul de cateva ori pe zi. Am niste manusi fara pudra pe care mi le-a dat sa le pun si sa-i masez interiorul gurii, gingii, partile laterale ale limbii, etc. Crezi ca pot? Ea a incercat sa-mi arate cum sa fac si cand a scos degetul era aproape invinetit de muscaturi. Si pe mine ma musca la fel, nu stiu cum voi putea sa folosesc aceste wipes., mai ales ca are masele si doare rau cand capseaza...Offf...Greu la deal cu boii mici...
Vio 7s+ (17 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)
ariel_7000 spune:
vio, cred ca poti sa infasori pe degetul de la manusa...nu vad de ce nu. eu infasuram pe coada periutei
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
VioletaH spune:
Luny el a inceput mai demult sa planga la periaj, si din zi in zi mai tare iar aseara a fost apogeul. Eu nu m-am lasat si tot l-am frecat putin da cu pretul unui urlat si zbatut pe care vreau sa-l uit...NU mai vreau asa...
Sanatate lui Matei, ii doresc din suflet sa se faca bine cat mai repede. Am citit tot prin ce ati trecut...groaznic..numai mama sa nu fii...
Ca mi-am amintit de discutia cu viral/bacterian. Cand a avut Sean febra prin Mai, ne-am trezit in toiul noptii si frigea, am sunat la asistenta de garda si ne-a zis sa-i dam Tylenol (care e paracetamol) si ne-a chemat dimineata la prima ora la cabinet. Acolo l-au verificat in gat, in urechi, l-au ascultat...n-au gasit nimic. Imediat i-au luat un pic de sange din deget cu un aparat minuscul, nu stiu cum se cheama dar e o chestie asa de simpla, l-au bagat la analiza la computador si in 5 minute (fara exagerare) aveam rezultatul: era viral, ca leucocitele erau in valori normale. Deci nu inteleg de ce nu are fiecare cabinet de pediatrie asa ceva si in Ro! Nu cred ca e asa greu sa investesti intr-un echipament care sa faca niste analize de rutina care sa elucideze problema antibioticului din start! In baza rezultatului ne-au trimis acasa doar cu Paracetamol ca tratament.
Vio 8s+ (17 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)
luny spune:
Vio, multumesc..hemoleucograma i s-a facut si lui, dar abia cand am ajuns la urgenta, a doua oara, tot 5 min a durat!..de ce nu exista in fiecare cabinet?...fara raspuns...dar nici nu se vrea!
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
lyvy spune:
Ariele, ce sa se vada mama?????
Livi Mamica de Iris Miruna (12.03.2008)
Pozele mele
Povestea nasterii
Nicoleta spune:
Tuuuchiiiii! Arata-mi repede un Suzuki cu portbagaj mare cu 15.000 si-l cumpar!
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei