Povestea nasterii - Iris Miruna

Povestea nasterii - Iris Miruna | Autor: lyvy

Link direct la acest mesaj

Totul a inceput in decembrie 2006, era data de 28, cand am hotarat cu sotul ca nu ne mai protejam, vom face un copil.
Tot timpul vietii, de cand mi-am inceput activitatea sexuala, aveam impresia ca se ramane repede insarcinata, dar nu a fost chiar asa.
Doctorul meu ginecolog mereu imi spunea ca voi ramane greu insarcinata sau deloc, am SOP (Sindrom de ovar polichistic) asociat cu hipotiroidie si tiroidita cronica nodulara, toate impiedicand fertilitatea.Am tot facut tratamente, controale, totul era la fel.Pe langa astea aveam si prolactina marita, ce iarasi impiedica instalarea unei sarcinii, dar pe asta nu am mai apucat sa o tratez.Eram foarte stresata, timpul trecea , numaram zile, faceam curbe de ovulatie, teste de ovulatie, si nimic.
Prin mai 2007, mi-am zis ca nu ma mai stresez, cand va fi, va fi, D-zeu le pune in ordine pe toate, si in 30 mai s-a intamplat sa fie ultima zi de ciclu menstrual, iar in 17 iunie a avut loc conceptia, de asta sunt foarte sigura.
Cand am facut testul si am aflat ca sunt insarcinata, am avut niste sentimente unice, plangeam si radeam in acelasi timp, nu-mi venea sa cred, eram bucuroasa si speriata in acelasi timp. Sotul a aflat la telefon, pentru ca nu am avut rabdare sa ajunga acasa, s-a bucurat si el foarte mult, eram fericiti.
A inceput o odisee frumoasa.Am avut o sarcina usoara, frumoasa,nu am avut greturi si nici probleme majore.Am avut o amenintare de avort prin luna a treia, dar cu tratament si mult optimism ,am trecut si peste asta.Si repet, pentru mine sarcina a fost ceva foarte frumos, imi iubeam burtica in fiecare zi tot mai mult,a fost ceva unic.
Intre timp am descoperit si acest forum, am mers la mamicile mele de Martie-aprile 2008, niste femei exceptionale, unde am gasit prietenie si intotdeauna un sfat bun, am impartit si bune si rele, de toate. Vape toate randunicile.
Tot timpul am avut sentimentul ca voi naste mai repede decat data probabila care era pe 6.03.2008, dar nu a fost asa.Am trecut deja de aceasta data si nu aveam nici un semn de nastere, am inceput sa fiu frustrata, stresata, nerabdatoare, medicul imi spunea sa am rabdare( am uitat sa spun ca am avut 2 medici, unul la Tg-mures, Dr.Molnar, foarte bun si unul aici in Toplita, Dr. Chirtes, nu stiam unde voi vrea sa nasc, dar m-am hotarat spre sfarsit ca voi naste in Toplita).
In data de 7.03 , am fost la control, toate bune, bebe la locul lui, nici un semn, si doctorul imi spune ca ar trebui sa ma interneze sa ma aiba sub supraveghere, am negociat cu el (urasc spitalele), si am reusit o amanare , sa ma interneze marti 11.03, dar lunea sa merg la control.Luni 10.03, am mers, totul la fel, colul inchis beton, nici un semn.Dupa consultatie, cand am ajuns acasa, am inceput sa elimin dopul gelatinos si era si o mica sangerare.
Marti,11.03,am mers sa ma internez pentru supraveghere.Intre timp, eu tot eliminam din dop, dar si sangeram, doctorul mi-a zis ca e normal pentru ca mi-a stimulat el putin colul, care era tot inchis.Am tot fost consultata, monitorizata, de 2 doc., si mi s-a spus ca daca nu nasc pana in 12.03 dimineata, la pranz imi pun perfuzie pentru provocarea nasterii.Nu am fost de acord, am zis sa mai asteptam, nu mi -au raspuns nimic.
Marti noaptea am tot sangerat,miercuri dimineata in 12.03 la consult nici o dilatatie, colul inchis, a venit pranzul , nu mi-au pus perfuzia, au zis ca maine, m-am mai linistit.Pe la 14.00 simteam ca am niste contractii, dar foarte slabe, dureau putin dar fooarte suportabil.Insa ele au inceput sa creasca in intensitate si pe la 17.30, am inceput sa am contractii dureroase, m-au consultat si mi s-a zis ca voi naste pe dimineata, ca incepe sa se dilate colul, copilul nu e coborat inca.Au sunat-o pe vara-mea, ea e moasa si am zis ca vreau sa nasc cu ea, a venit, intre timp, mi-au facut clisma pentru orice eventualitate.
Pe la 18.30 durerile au inceput sa creasca in intensitate, dar erau inca suportabile, m-au consultat si au zis ca voi naste catre miezul noptii.La 19.30 mi s-a rupt apa si durerile au inceput sa fie din ce in ce mai puternice, intre timp eram monitorizata.Lucrurile au inceput sa se precipite insa, durerile tot mai puternice.Tot travaliul am stat cu ochii inchisi si nu am vorbit cu nimeni, asa reactionz eu la durere.La ora 20.30 ma consulta pe patul de travaliu si toata lumea se mobilizeaza, se vede capul copilului.Am pornit catre masa de nastere, care era in camera alaturata, m-am urcat cu greu, deja nu mai simteam durerea,in 3 minute am impins de 2 ori gresit, o data eficient si la 20.55 fetita mea a iesit, i-am auzit plansetul, nu mi-a venit sa cred, au pus-o langa mine pe masa de infasat,am plans, era acolo, avea tot ce ii trebuie, era PERFECTA.
Bineinteles ca nu am scapat usor, am avut epiziotomie si 2 rupturi, dar ce mai conteaza acuma!!
A avut 3700 g, 57 cm, Apgar 10, s-a nascut Iris Miruna.

In concluzie, am nascut 100 % natural, am avut dureri mari dar in timp scurt, dureri pe care le-am uitat. Am avut parte de o nastere frumoasa, un travaliu scurt si o expulzie rapida.Am nascut asistata de o moasa si 2 asistente de la neonatologie, fara doctor, asta a fost dorinta mea, a fost Ok.
Acuma la 2 luni si 2 sapt,sunt complet recuperata si ma gandesc cu drag la momentul nasterii, moment care mi-a adus atata bucurie in viata, sunt fericita si repet ceea ce am mai spus pe forumul meu drag,de cand am nascut am inteles ca DRAGOSTEA NU ARE HOTARE.

Livi Mamica de Iris Miruna (12.03.2008)

Pozele mele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amira_roxana spune:

lyvy f frumoasa povestea, m-a emotionat tare mult! bravo si pt curajul nebunesc pot spune de a naste 100% natural! acum imi aduc aminte ca iti ziceau fetele ca ai o fetitza fotomodel, la cat de lunga a fost la nastere! sa-ti traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii!

ROXANA, mami de AMIRA (16.03.2008)
pozici
pozici noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Lyvy, desi stiam prin ce-ai trecut( eram cu ochii beliti pe forum pe vremea aceea!) ai reusit sa ma emotionezi!
Va imbratisez cu drag!

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Lyvy mi-a placut mult de tot povestea
mamica curajoasa care a infruntat cu succes toata obstacolele sa aduca minunea mica pe lume.

www.flickr.com/photos/11356870@N07/sets/72157604728702923/" target="_blank">Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Livi,emotionanta povestea nasterii Gemenei!Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!

Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL CASIAN -1 martie 2008
POZE



Faptul ca ai un pian ,nu te face pianist,dar faptul ca ai un copil cu siguranta te face parinte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Imi amintesc f bine ce ti s-a intamplat...si atunci si acum mi-au dat lacrimile.
dulce.

www.dropshots.com/ursuleata14" target="_blank">Vlad cel mic

poze

http://b1.lilypie.com/P27rp3.png
Mami de ursulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

lyvy, iti mai amintesti galeria pe care ti-o faceam eu, cand se cam lasa asteptata fata ta? 'HAI, IRIS, CHAMPION FROM TOPLITZA!!'
Ai fost foarte curajoasa si ai o fetita superba, sa-ti traiasca si sa-ti aduca numai bucurii!!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

lyvy,

Sa-ti traiasca Iris si sa va bucurati de ea.
Impresionanta poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

Sa traiti frumosilor!
Iris esti o flore in toata regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali_bia spune:

Lyvy emotionanta povestea ta, asa am nascut si eu 100% natural
si ai o scumpa de fetita

_
Mami fericita de:
Bianca(23.10.2003)
Alexandra(17.04.2008)


Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

o sa merg si eu la

dar tocmai am citit o povestioara care se termina asa am inteles ca DRAGOSTEA NU ARE HOTARE...

LA MULTI ANI IRIS SA CRESTI MARE ,SANATOASA SI SA-TI BUCURI PARINTII IN FIECARE SECUNDA,MINUT,ZI...


acum va zic nopate buna ...fug langa puiutul meu...pe maine...sa gasecs cafeaua facuta da...ca socrelu'nu-mi mai face ca el nu mai bea,a facut tensiune si are interdicti de la doftor...


RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ... ANDREI


http://family.webshots.com/album/570074746HPOtHR


Mergi la inceput