Concediul paternal

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

quote:
Initial creeata de liviu`s

Cursul de puericultură constă în prezentarea unor noțiuni elementare teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic (procesul fiziologic al nașterii, primul ajutor dat mamei în perioada pre și post-natală, comportamentul față de bebeluș etc). Acest curs va fi ținut de medicul de familie al tatălui, în perioada de sarcină a mamei sau după nașterea copilului. În urma verificării noțiunilor dobândite, medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultură.
Model de atestat de absolvire a cursului de puericultura:

Cabinet medical individual de familie
.......................................................
ATESTAT
de absolvire a cursului de puericultură
Dl./dna .........................................., posesor al B.I./C.I. seria ....... nr....................., eliberată de ......................................... la data de ........................, domiciliat în ..............................................................................................................., încadrat la .................................................., asigurat la Casa de Asigurări a Municipiului București, posesor al carnetului de asigurat seria ..........................., a însușit temeinic noțiunile elementare teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic, necesare participării efective a tatălui la îngrijirea copilului nou-născut, prezentate în cadrul cursului de puericultură ținut la cabinetul medicului de familie.
Prezentul atestat se eliberează pentru a-i servi asiguratului la acordarea concediului paternal, în condițiile prevederilor art.4 alin.(1) din Legea nr.210/1999 privind concediul paternal și art.7 din Hotărârea Guvernului nr.244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr.210/1999.
Data Semnătura și parafa
medicului de familie



Liviu's, te rog frumos, spune-mi macar de unde ai luat informatiile de mai sus. In 210 nu sunt! Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Acel formular este un exemplu, fiind redactat de mine pe baza prevederilor Legii nr.210 si ale normelor metodologice de aplicare. El nu are o structura reglementata, nu este un model tip, deci fiecare medic de familie poate sa il conceapa dupa imaginatia sa, in limitele legii.
Acesta constituie de altfel modelul de atestat in baza caruia eu am beneficiat de cele 15 zile de concediu paternal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Cei doi nu sunt casatoriti, dar traiesc impreuna. Mama va trebui sa-si reia serviciul in ianuarie. Poate sa ceara tatal concediu de ingrijire a coopilului ? Copilul poarta numele tatalui, dar am inteles ca, acum, mama va trebui sa faca la primarie o cerere in care va scrie ca bebele e in ingrijirea ei. Atunci, cei doi nefiind casatoriti, vor fi probleme ca tatal sa ceara concediu de ingrijire a copilului ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Sunt in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani din decembrie 2004,copilul fiind nascut pe 1 sept 2004,dar am beneficiat de concediu de maternitate pana atunci.
Va rog sa-mi spuneti daca incepand cu 1 martie 2005, cand vreau sa ma intorc la servici, sotul poate obtine in continuarea mea concediu de crestere a copilului si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca?

Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Poate, daca indeplineste conditiile referitoare la stagiul minim de cotizare: 10 luni din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mosoru spune:

concediu de crestere a copilului pina la virsta de 2 ani inseamna inclusiv ziua in care implineste copilul 2 ani??
fetita mea implineste 2 ani astazi 7 ianuarie iar cei de la personal au sunat sa imi spuna ca 7 ianuarie este prima zi de reluare a lucrului,asa sa fie??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Gresit:
ART. 138 din Legea nr.19/2000:
(1) Plata indemnizatiilor de asigurari sociale inceteaza incepand cu ziua urmatoare celei in care:
b) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile legale pentru acordarea indemnizatiilor;

In cazul CIC, aceasta zi este cea in care copilul implineste 2 ani. Prin urmare, de a doua zi trebuie sa mergi la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mosoru spune:

multumesc,o sa am o discutie cu cei de la personal pt ca am pierdut o zi de CO pe 2005 pe chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gia22 spune:

Buna,am si eu o intrebare:astept un copil care se va naste in martie 2005 eu am lucrat dar fara carte de munca,sotul meu a lucrat timp de 4 ani si din decembrie 2004 este in somaj intrebarea este daca sotul meu poate lua indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani si daca da ce acte sant necesare si unde trebuie depuse.Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denii mic spune:

As vrea sa fac o completare. Potrivit prevederilor Codului Muncii si a Legii nr.19/2000 cu modif. ulterioare perioadele de concedii de maternitate, crestere a copilului, paternal sunt stagii de cotizare dar nu si vechime in munca.
Stagiul de cotizare este cel care te intereseaza la pensie.
Vechimea in munca e importanta pt. sporul de vechime si durata concediului de odihna pt. bugetari precum si pt. anumite profesii (in special liberale) pt. care vechimea in munca/ specialitate este necesara pt. obtinerea unor drepturi suplimentare. In rest in domeniu privat vechimea in munca e mai putin importanta pt. obtinerea unor drepturi suplimentare.


Deni mic

Mergi la inceput