*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (68)*
Raspunsuri - Pagina 5
Olivia26 spune:
Eu am avut azi prima lectie de inot...comuniunea om-apa Am intrat pana sub barbie dupa care am bagat si capul de buna voie si nesilita de nimeni Bine, nu mi-a fost usor...dintre mama, tata si bebelusul nu te astepti sa tipe tocmai mama: Aoleu moooor, acu' ma ineeeec, aaaauuuu Ei, hai ca tot e un pas inainte.
Anca, nu-i o idee rea sa deschidem subiect, si eu ma gandisem dar acu' cu plecatul n-am timp.
Mav, felicitari pt dintisori, stiu cum e perioada asta in care erup Tin pumnii sa pape mai bine puiul.
Alra, misto de tot la parcul de distractii.
Bertha, noroc cu voi ca ma faceti la pisic ca altfel Daca invat sa inot e si datorita voua.
Oceanborn, asa deci te pricepi, astept meditatii
Darling, ce super cum pluteste sotul tau.
Cami, ce fetita model ai, si frumoasa, si papacioasa si mai doarme si bine...supeeeer!
Ia poftiti de va distrati, toata ziua am ras azi...
Sebi are nevoie de noi
de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Otiliav spune:
Am adormit si eu piticele.
Adriana si Camelia, pe langa borcanase eu va sfatuiesc sa luati cu voi 1-2 pungi de cereale. Merg si in bagajul de mana la avion si daca aveti un pahar la indemana imediat puteti amesteca cu apa si gata masa lui bb.
Si eu ma uit la calorii, unele au 250 altele 300. Cand ii dau cu bucatele mananca mai incet ca trebuie sa mestece si se plictiseste relativ repede de dat din falci. Deci daca ii dau papica cu legume pasate la furculita nu prea depaseste 100 de ml, daca e din borcan/casoleta papa mai binisor.
Bertha, eu i-am desfacut azi un Hipp si am observat ca tine doar o zi.
Corina, chiar asa ce ai cu laptele adaugat?
Si eu i-am bagat a patra masa de o saptamana cred. Pana acum i-am dat iaurt cu branzica calcica, branzica si un fruct, piure de fructe, www.nestlebaby.com/no/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=2&r=138&pci=3" target="_blank">asa ceva, sau www.nestlebaby.com/no/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=2&r=138&pci=8" target="_blank">iaurt cu fruct, uneori le mai pun si o lingurita de cereale. Azi insa am facut exceptie si i-am dat tot un amestec de legume ca la pranz nu mi s-a fiert bine oul si a inceput brusc sa tipe de foame asa ca am scos un borcan de urgenta. Sau poti sa-i dai ciorbita la pranz si mai tarziu mancarica sau orez cu un fruct, chiar si mamliguta cu branza si smantana.
Edit:
Astia dau pe aici la 6 luni si capsuni in www.nestlebaby.com/no/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=2&r=138&pci=1" target="_blank">piure de fructe. Are mar 66%, zmeura 14%, capsuni 10%, afine 3% si mure 1%. Ba mai jos scriu ca se pot incerca de la 4 luni . De fapt nu stiu de ce ma mir ca de la 4 luni au borcanase banana/capsuni. Si chiar se vand bine cele cu capsuni.
A mai incercat cineva capsunile ?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
Otiliav spune:
S-a trezit piticul meu dar nu asa oricum. Nu mai face uaaa, uaa ci trece direct la "mama, mama, uaaaa, uaaa" adica "hai mama odata, lasa forumul". A papat regulamentar la 4 ore fata de ultima masa, ce ceas bun are la stomacel.
Ies la plimbare cu ea sa scoata aerul.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
bertha spune:
Suntem drepti de la 6.15. Cine se trezeste dimineata, departe ajunge.
Am studiat problema caloriilor cu 2 borcane, atat am avut cu eticheta. Borcanul Nestle cu vita pt 6 luni contine 146 cal/200ml, iar cel pt 8 luni 144cal/200ml. Deci, nicio scofala. Poate alte borcane or fi mai consistente, eu am analizat ce am.
Otilia, doar o zi se poate consuma un borcam Hipp? Pe Nestle scrie ca se poate tine in frigider 48 de ore, dar eu ii dau azi si maine la pranz, deci papa max 24 de ore din el.
Olivia, bravo, mami! Tot inainte! Si daca depasesti frica, fara sa inveti sa inoti acum, e un mare pas inainte. Am inteles ca veniti in tara, scuze, n-am retinut din ce zona esti.
Casca galusca de-i troznesc falcile si comenteaza ca-n filmele xxx "ia, ia, iaaa".
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
oceanborn spune:
Neata!
Pfuu, am scapat de musafiri...casa mi-e intoarsa cu fundul in sus, am si nisip pe jos...ce ma asteapta...Noi am tinut-o dintr-o distractie in alta si weekendul asta si ala trecut, thomas a fost cel mai fericit, iar eu pe langa el ca n-am avut probleme cu somnul mai deloc, a picat de fiecare data ca un bolovanel.
De mancat mananca ...nu ma plang dar s-ar putea si mai bine, cand nu-i mai trebuie imi impinge mana si mai trage si o fata de sictirit....daca s-ar putea sa manance tot singur cu mana ar fi perfect, si el e fan paine, e singura chestie pe care n-o refuza niciodata...spre deosebire de biscuiti. cu lactatele stam prost, trage cate o strambatura dupa ce simte gustul de zici ca-i dau lamaie, oricum eu incerc zilnic spre sa se imprieteneasca..
Mai nou, se ridica si se mentine cateva secunde nesustinut,continua plimbarile de-a busilea prin casa in descoperirea a noi prize cabluri etc...s-a pus pe povestit in araba zic eu, sotul zice ca ar fi chineza , ce stie el..intr-o zi dupa ce a supt s-a culcat pe san si il privea cu mare drag, i-am zis sa-i faca draga draga ca e titi lui ce -i da laptic, dupa care el a repetat dupa mine takataka, eu cred ca aia a facut, de atunci tot zice asta...
Olivia concediu placut, spor la invatat sa inoti, daca vrei cu adevarat poti, titan ice
Pupam toti cozonaceii si mamicile!
O saptamana frumoasa , nopti dormite si pitici mancaciosi si sanatosi!!!
mami de Thomas
oceanborn spune:
Sa va zic ce a facut Thomas la plaja.., cand il ducem in apa ii dam jos pampersul si ii dam slipul..si uite asa prin apa si ieri doar in slip, numai l-am vazut ca se inroseste..si guess what? caca...l-am scos din apa, am aruncat slipul, legat intr-o punga sa nu fuga toti de pe plaja..ce era sa mai facem cu el plin de caca...asa ca urmatoarea imbaiere a facut-o in pantaloni scurti.
Edit: am cautat prin magazine huggies little swimmers, speciali pt apa dar am gasit doar de la 11-15 kg, marimea cea mai mica...a folosit cineva?
mami de Thomas
miki01 spune:
Buna dimineata!
Ce mamici matinale!
Olivia, felicitari pentru prima lectie!
Alra, tare frumos lucol unde ati mers!
Ref la borcanase si eu i-am dat lui Andrei, Nestle si Hipp (de 200 g) si intradevar mananca unul la o masa si mai comenteaza dupa terminare (mai mult la cel de la Nestle). Nu am incercat de 8 luni cu bucatele dar luam in calcul.
Fetelor baiatul meu a mancat iesi 300 g de ciorbita de vacuta cu bors facuta pentru si noi (cu f putina sare, noi tinem regim la sare si cu rosii fara coaja si seminte). Nici nu-mi venea sa cred! In rest la pranz nu mananca mai mult de 150 g din puiureurile, supele dulci facute pana acum. Cred ca este un mare ciorbar!
Ieri chiar a mancat cate 300 g la fiecare masa.
Camelia, f bine mananca Alexandra!
Edit: Felicitari pentru ridicatul in picioruse! Tot inainte de acum!
Premergator nici noi nu-i luam, am cochetat si eu cu ideea dar am zis nu pana la urma. La cat este de fasnet cred ca va merge repede si singurel. Oricum in patut/tarc deja sta intr-o mana si este din ce in ce mai 'stapan' pe picioruse.
In privinta sanului, aseara dupa ce m-a refuzat de 3 ori i-am dat lapte praf. Era singurul moment al zilei (dupa baita) cand accepta sanul. S-a trezit la 1.30 (a tras 120 ml laptic) apoi la 5.30 (inca 120 ml) si la 8.30 unde a mai bagat 160 ml. Cred ca se apropie finalul alaptatului si la mine. Ma duc, cred ca s-a trezit!!!
Pupici!
Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
www.stavila.ro/album_foto.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru
ginye55 spune:
Neatza!
Am avut un copil suuuuuuuuuper cuminte la munte! Probabil pt ca fiind multa lume a avut cine sa-l distreze in permanenta.
Acum sunt putin stresata. I-au aparut niste bubite sambata si azi-noapte au mai aparut altele. Sunt destul de mari si au cap cu lichid. Suspectez varsat. Diseara ma duc cu el la dr. Sper sa fie doar o alergie, cu toata ca nu-mi dau seama la ce. nu a mancat nimic nou zilele astea. Acum ma gandesc, daca e varsat si el a stat numai afara, oate sa-i faca rau? Temperatura nu a facut deloc zilele astea. Abia astept sa ajung cu el sa-l vada dr.
ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii
oceanborn spune:
Eu sunt imbracata si astept sa se trezeasca maria sa ca avem de mers la banca..
Chiar ca mananca bine piticii vostri, Elisa, Alexandra si Andrei...300g , mi-ar placea sa-l vad si pe al meu mancand asa bine...a mancat si el 250 de cateva ori in rest tot sub 200...
Otilia si aici sunt borcanase cu banane si capsuni sau zmeura nu mai stiu, eu inca nu i-am dat dar am incercat cu branzica cu banane si capsuni..nu ii place..
Cameliaaici carnea de vita se recomanda inainte de cea de pui, si curcanul la fel, cica ar fi mai putin alergizante..
Bertha eu cred ca Alra se referea la faptul ca borcanasele de la 8 luni avand bucatele sunt digerate mai greu si stomacul lucreaza mai mult deci li se face foame mai greu, zic eu...nu stiu..
I-am dat si eu galbenus de ou, intr-un final..saptamana trecuta..
ii place combinatia de legume cu galbenus..
mami de Thomas
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bertha Am studiat problema caloriilor cu 2 borcane, atat am avut cu eticheta. Borcanul Nestle cu vita pt 6 luni contine 146 cal/200ml, iar cel pt 8 luni 144cal/200ml. Deci, nicio scofala. Poate alte borcane or fi mai consistente, eu am analizat ce am. |
si eu aseara dupa ce ai scris tu. la mine a fost pe dos, cel de 6 luni era de vita si avea mai multe calorii ca cel de 8 luni de peste
otilia, da, eu dau lui nicole borcan cu amestec de fructe cu capsuni si e de 4 luni. am citit in cartea de aici ca sunt facute in asa fel incat sa nu ai prb comune de la ele. de capsuni auzisem ca semintele ar fi alergene, probabil ca sunt fara seminte
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania