*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (68)*
Raspunsuri - Pagina 4
BraveGirl spune:
Alra, f frumos. Vreau si eu!!!!
Bertha, si Ariannei ii placea cel de la Nestle si nu i-am mai dat cd am vazut ca are si lapte praf. (de fapt nu-i mai dau nestle). La fel de mul tii place si cel de la Humana cu vitel, orez si legume. II place pt ca are si rosie...ea cam prefera rosia. Azi am facut-o: i-am dat din supa de rosii facuta de soacra-mea pt noi. Era doar cu legume din gradina, insa avea sare. A mancat peste 20 de lingurite mari. Apoi a supt putin si cu paiul.
Ariannei ii place iaurtul cu banana. Dc pun alt fruct, nu vrea. Nu stiu ce sa-i mai dau ca sa poata manca cu paiul. Dimineata ii dau iaurt, la pranz cateva lingurite d epiure, apoi il diluez dc e borcanel sau ii fac eu supa crema. Pe la 18 ii dau iar iaurt. I-l dau sub forma d einghetata. Adica blenduiesc un iaurt Humana cu fructe (banana, caisa, piersica) si il pun in forme d einghetata. Il bag la congelator si manaca ea o inghetata intreaga. De maine sper sa gasesc si eu biscuiti organix sa-i dau. Si seara ii dau cereale. As vrea la 18 sa-i dau altceva, insa ce?
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
Darling_ spune:
Si eu ii dau lui Eduard borcanele cu bucatele mai mari de legume. Si e inebunit dupa cel cu legume, cartof dulce si pui. Intr-adevar e f bun, miroase atat de bine ca-mi face si mie pofta. A inceput sa manance iar mai bine, adica papa cam 200 ml, inainte nu-mi lua decat 100.
Ia uitati-va ce retete ciudate de baby food aici:
http://www.ellaskitchen.co.uk/our-products/
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/photo/2540320870103785880CThOau
cameliam spune:
Salutare mamici
Am tras chiulul zilele astea.
Raspund fara adresa, da' la subiectele discutate:
De innotat si eu stiu. Si chiar azi am fost la piscina sa ma interesez de un abonament, sa mai fac si eu miscare. E un sport pe care-l fac cu placere. De fapt, singurul sport pe care-l fac cu placere, in rest sunt foarte lenesa. Sa nu aud de aerobic, sala, alergat... mai ales nu de alergat, scot limba dupa primii 50m. Dar innotul merge. Am invatat de mica, m-au dat ai mei la cursuri cateva veri la rand. Sfatul meu e cine nu stie, sa invete ca merita.
Eu i-am dat Alexandrei saptamana trecuta primul borcanel, la masa de seara, cereale cu banana, Hipp, 190g. Dupa ce l-a papat, a mai trebuit sa-i fac rapid iaurt cu piersica si cereale Milupa, si a mai bagat vreo 200ml si din ala. Si in noaptea aia mi s-a trezit la 3:30 de foame. Asa ca la noi primul borcanas n-a prea fost un succes, de placut i-a placut, i-a picat bine, dar n-a saturat-o.
In rest, doarme frumos, azi noapte de exemplu a dormit 22:30 - 08:00 neintrerupt. Seara i-am dat mamaliguta cu branza de vaci, 300ml, a ras tot pe la ora 19:00.
Asa ca eu cu borcanasul nu prea stiu ce sa fac, sa-i dau 2?
O solutie trebuie sa gasesc, dar daca ii trebuie 2 borcanase la fiecare masa, si ea are 3 mese diversificate pe zi si mergem 7 zile.... mamaaaa ce de borcanase tre' sa pun cu noi!
Eu am luat decizia sa n-o pun in premergator si nici in antepremergator, ca am capatat si noi de ambele de la niste cunostinte a caror copilasi au crescut deja. Dar am zis pas.
Asaaa... si s-o laud, azi s-a ridicat in picioruse in patut. Initial doar intr-un picior, pe celalalt il tinea indoit din glezna de mi-era si frica sa nu-si luxeze glezna, apoi l-a intreptat si pe ala si a stat triumfatoare pana am pus-o eu inapoi in fund. Dupa aia n-a mai incercat, probabil suficient o data pe zi .
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
Darling_ spune:
Olivia, si eu stiu sa inot, si intr-adevar e un sentiment sublim sa te simti liber in apa. Si am invatat singura, la 10 ani. Cand aveam 9 ani parintii mei m-au dat la balet iar pe fratele meu la inot. Aveam amandoi program martea si joia, numai ca ora mea de balet se termina cand incepea inotul lui iar eu asteptam cumintica sa termine si el sa putem merge acasa. Si stateam pe margine si beleam niste ochi pofticiosi la ceea ce faceau ei acolo. Mi se parea atat de usor (de pe margine privind). Am urmarit fiecare miscare timp de 4 saptamani si muream sa ma arunc si eu in piscina convinsa fiind ca stiu sa inot. Muream de ciuda cand il vedem pe frate-miu ca ii este frica sa sara la trambulina, lui i se parea asa o corvoada toata chestia asta iar mie imi sfaraiau calcaiele. Eram convinsa ca stiu ce sa fac, ca sa pot sa stau la suprafata. Si asa am mocnit toata iarna si primavara (era octombrie atunci) iar cand s-a facut vara m-am aruncat in bazin la strand (nu in ala mare ) Si am repetat miscarile pe care mi le aminteam si sfaturile instructorului. Si am inotat. Secretul e sa nu-ti fie frica sa-ti intre apa in nas, gura, ochi. Lasa-te in voia apei, nu tine gatul incordat ca sa-ti mentii capul la suprafata. Tr sa stai cat mai relaxat.
Uite aici o poza cu Gabi (sotul), uite si tu cat de relaxat sta si pluteste, nu misca un muschi, si pluteste asa in deriva si 20 de minute. Asta nu am reusit s-o fac.
http://family.webshots.com/photo/2327809370103785880DGmVXi
Poate nu e bine sa inveti unde e apa sarata ca e bleahhh cand intra in gura.
Darling_ spune:
Camelia, wooow ce bine papa Alexandra. Si noi plecam in vacanta in septembrie dar ma gandesc ca voi gasi si pe acolo borcanase, de ce sa ma car cu ele de aici. Probabil ca voi lua cateva dar sa-mi fac meniul pe toate zilele nu-i cam exagerat? Felicitari pt ridicatul in picioare, puiul tau e mai mare cu o luna decat Edi. Deca sa ma astept si eu la ridicari in curand. Iupiiii.
Azinoapte a fost dezastru la noi. A adormit f bine in patut pe la 21.30. La 12 oracaiala. Nu i-am putut face nimic sa-l imbunez, l-am luat in pat. I-am pus suzeta a scuipat-o instantaneu si a inceput sa caute tz. Am zis ca nu-i mai dau tz macar in prima parte a noptii. A papat f bine seara, nu-i era foame. Mamaaa si s-a enervat rau, deci e mai rau cu el langa mine in pat dar cu restrictie la tz. L-am luat atunci usurel si l-am pus inapoi in patut. Era deja 1 si ceva. Si surpriza, in cateva secunde a tacut si apoi a adormit. S-a mai trezit la 4.30, atunci l-am alaptat si ne-am trezit amandoi la 8.
cameliam spune:
Noi mergem la turci. Io stiu ce gasesc acolo?! Si in ce limba scrie pe ele ce contin? Ca vitel inca nu i-am dat, de exemplu si nu vreau sa incep pe-acolo sa risc vreo alergie.
Multumim de felicitari!
De mancat, da... baga nu glumeste.
Fiecare bebe e diferit, e clar. A mea se trezea de foame. La voi e altceva, fiind alaptat, probabil conteaza si asta. Alexandra nu asociaza luatul in brate cu papa. Ea nici biberonul nu-l vrea in brate, ci pe pat, culcata pe spate, sa-l tina ea si sa nu o tin eu langa mine. Fata e independenta, scorpion autentic .
Citat: |
citat din mesajul lui Darling_ Si noi plecam in vacanta in septembrie dar ma gandesc ca voi gasi si pe acolo borcanase, de ce sa ma car cu ele de aici. Probabil ca voi lua cateva dar sa-mi fac meniul pe toate zilele nu-i cam exagerat? |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
Darling_ spune:
Ai dreptate Camelia, poate au totusi si eticheta in engleza sa-ti fie mai usor. Eu am intrat pe tripadvisor pt review-uri si am gasit ca in Tenerife gasesc borcanase de Hipp si Heinz (f scump acolo, e adevarat, in conditiile in care aici pot lua 10 la 5 lire). Mai au si produsele locale si zice lumea prin review-uri ca sunt ok si mult mai ieftine. Imi voi lua cateva cu mine, eventual din alea in pungulite sau casolete ca-s mai usoare.
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cameliam Asa ca eu cu borcanasul nu prea stiu ce sa fac, sa-i dau 2? O solutie trebuie sa gasesc, dar daca ii trebuie 2 borcanase la fiecare masa, si ea are 3 mese diversificate pe zi si mergem 7 zile.... mamaaaa ce de borcanase tre' sa pun cu noi! |
da-i cu paine e mai economic.
da ma, alea de 6 luni sunt cumva omogenizate cu lichid cu tot cred si sunt prea subtiri. eu upgradez la 8 luni, am zis!
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
bertha spune:
Nu vreti sa va donam noi juma' de borcan? Noua ne-ar trebui 3-4 zile sa terminam unul de 200ml si mai mult de 2 zile nu-l tin.
BraveGirl, n-am inteles de ce ai renuntat la borcanel cand ai vazut ca are lapte. Nu vrei s-o obisnuiesti cu combinatii nefiresti?
Darling, deci poate adormi singurel, dar dupa o ora jumate de show. Hai ca poate merge si ramane doar trezirea de foame de pe la 4-5 dimineata.
Alra, de curiozitate o sa ma uit pe borcanelele pt 6 si 8 luni, sa vad ce diferenta de calorii este/daca este sau daca gradul de pasare face diferenta.
Dandusa, tare frumos ai povestit! Am inteles ca Raducu doarme la mijloc? Asa e? Eu n-am curaj sa pun fata la mijloc, ambii dorm imprastiat, zbuciumat, dau din toate membrele ca o broasca rasturnata, stau eu la mijloc sa amortizez socurile. Bine, noi dormim toti 3 numai la pranz.
Ioana se trezeste de 2 nopti si se ridica direct in picioare, rade, vorbeste singura, se joaca pe bezna cu manutele, le canta...dureaza cam o ora pana readoarme, timp in care colinda patul dintr-o parte in alta, se suceste, se rasuceste, altfel spus, mergem din ce in ce mai bine.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana