Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (161)
Raspunsuri - Pagina 17
Nausica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nocom c valy Daria mananca cam de toate, adica : - supa de pui cu fidea - ciorbita de vacuta cu bors - supa crema de legume - ciobitza de perisoare - supa crema de rosii cu orez si la felul II: - ciulama de pui cu sau fara ficat - pilaf - dovlecel sau rosii umplute cu carne, cu sau fara smantana - chiftelute la gratar cu piure de cartofi - peste la cuptor - spanac cu galbenus de ou si as vrea sa incerc : - mamaliguta cu branza, unt si smantana |
Cum ii dai mincaricile de mai sus? Pasate cu blenderul? Farimitate cu furculita, sau cum? Mie imi suna tare SF.
Nausica si Ania
poze
"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babytza Lidia baga domnule poze sa te vedem sirena ![]() ![]() Babytza si puii Valentina DavidPoze |
pardon ..am zis ..in curind sirena
dar la cerea publicului
asa cum ma stiti voi...IOR-istele...
asa cum arat acum...
dar superdieta continua....
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006) Cu SUPERDIETA... in curind sirena
Nerantula spune:
Mamici, luati la studiat acest subiect si vedem cum ne organizam pentru party, cate om fi ..
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=7" target="_blank">Votati leusorul Iedi! (giu1)
ratonelu spune:
ada, mai neneica....ia nu ma mai admira atat!
e mulltttt mai greu cu doi, sunt convinsa, oricat m-as plange eu in leg cu Sasha (desi eu nu prea ma plang

)
si nu mai baga tu atata...seama
ca vin astia de la protectia cochilului.
..in leg cu mancarea, adaug si eu la lista lu'Nocom: ciobita d eperisoare din piept de pui, piept de pui cu rosii la cuptor, tocanita de ardei copt cu ou(reteta bulgareasca), piept de pui+cartof+dovlecel+ceapa+ardei=un fel de supa(asta ii face soacra-mea in disperare si cica mananca), piept de pui+cartof+branzica, ciorbita de pui , supa cu galuste, galbenus+cartof+branzica, de cateva ori ficat(ultima oara a vomitat si nu i-am mai dat)+cartof,fiert in lapte etc....peste la gratar(de vreo 2 ori, recunosc), ardei umplut cu orez+piept de pui(rar), mancarica de fasole verde +piept de pui(ieri)....adica eu ii dau mancarica buna ca pentru noi, difera sarea ...si bine, inca nu i-am dat ceafa ori pastrama la gratar.
(dar, i-am dat carnita de la kfc
daca va amintiti)
cristina
spor la treaba(saraca de tine, sincer)
lidia....
vaiiii, ce fata neascultatoare, sa doarma ea atat!
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Vad ca se discuta despre deplasarile cu copiii in concediu. Eu cred ca depinde de fiecare copil. Stefan al meu dormea in masina ca o valiza insa Lucia mai mult de 40 de minute nu doarme dar si daca se trezeste e cumintica, nu prea plange. In general isi petrec timpul strambandu-se unul la altul in spate, cantand... ce le mai trece lor prin cap. N-am stat niciodata cu ei in spate asa ca s-au obisnuit cu ideea ca le place sau nu... trebuie sa suporte.
Despre micul dejun: Lucia mea cand se trezeste bea suc de mere indoit cu apa din cana cu pai (cca 30ml) apoi eu pregatesc micul dejun pentru toata lumea. Ea papa de obicei ceva iaurt natur cu mar ras sau piersica sau alt fruct, la care adaug cereale sau biscuiti sfaramati la robot. Pentru variatie ii dau uneori branza tartinabila Philadelfia pe paine sau branza de vaci cu biscuiti si in completare fruct cu iaurt. Oricum, iaurtul nu lipseste de la micul dejun.
Despre pranz: de obicei Lucia papa de la borcanel si anume Hipp dar nu papa niciodata un borcan intreg ci de obicei jumatate (125g) dar mai papa apoi ca desert ceva fruct, napolitane de orez, biscuit. Dupa ce se trezeste isi termina borcanelul de legume inceput la pranz si apoi papa un piscot de fructe (nu stiu cum sa-i zic, se gasesc in comert).
Despre somn: de cateva zile Lucia doarme doar o data pe zi: de la 13 la 15 iar noaptea de la 20 la 8-9 dimineata. Adoarme singura in patut, cu suzeta; avem acelasi ritual: tragem storul, o pun in sacul de dormit, ii dau un biberon cu lapte (intotdeauna in brate), apoi ii dau suzeta si o pun in patut. Lapte nu bea decat la culcare, deci 2 biberoane de lapte (in cel de seara pun si cereale).
Sugestii de retete pentru peste 10 luni (am o carte dar sunt prea comoda ca sa gatesc):
1. Mic dejun: 1/2 banana, 3 linguri suc de portocale, 2 linguri iaurt natur, 2 linguri fulgi de ovaz
2. Pranz: cartofi cu gulie si pui: 300g cartofi o gulie de marime medie, 2 morcovi, 150g piept pui, o lingura ulei de rapita (puteti inlocui cu ulei de floarea soarelui) 30 min timp de preparare, in total 485 kcal.
Preparare: Legumele se curata, se spala si se taie in cuburi de cca 1 cm. Carnea se spala, se usuca cu un servetel si se taie in cuburi la fel ca si legumele. Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga legumele si carnea prajindu-se cca 2-3 minute. Se adauga 500ml apa iar dupa ce da in clocot se acopera cu capacul si se fierbe la foc mic cca 30 minute. (Gulia contine multa vit. C, acid folic si vit. B6)
3. Pranz: "Munte de cartofi pe campie de spanac": 300g cartofi, 400g spanac, o lingura ulei, 4 linguri de smantana, 100ml lapte, o lingura unt. 30 minute, 485 kcal.
Preparare: Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Spanacul se spala bine si se toaca marunt. Uleiul se incinge intr-o cratita si se adauga apoi spanacul amestecandu-se mereu pana se moaie. Se adauga 2 linguri smantana si la foc mic se fierbe 3 minute amestecand incontinuu. Se incalzeste laptele intr-o oala. Se curata cartofii si se sfarma. Se amesteca apoi cu 2 linguri smantana unt si lapte cald. Se intinde o "pasune" de spanac peste care se inalta "muntele" de cartofi.
4 . Desert: Briose cu capsuni si vanilie: 15 minute preparare, 25 minute coacere, 150 kcal pe bucata. 250g faina, 2 lingurite de praf de copt, 1/4 linguri bicarbonat, 1 pliczahar vanilat, 200g capsuni, 2 linguri dulceata de capsuni, 2 oua, 80 ml ulei, 250g iaurt, 12 forme de briosa.. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat. Se spala fructele si se paseaza cu dulceata. Se adauga iaurtul, ouale si uleiul, se amesteca iar amestecul obtinut se amesteca in final cu faina (nu se amesteca mult timp). Se pune in forme. Se coc 20-25 min la mijlocul cuptorului.
5. Cina: Cus-cus cu portocale. 10 minute, 555kcal. 6linguri cus-cus instant, 2 portocale, 2 lingurite migdale macinate, un praf scortisoara, 60g smantana. Preparare: 200ml de apa se fierbe. Se trage apa de o parte si se adauga cus-cusul si se lasa 5 minute. Se curata portocalele cat mai bine posibil. Se taie in bucatele micute. Se adauga la cus-cus impreuna cu smantana, migdalele si scortisoara.
6. Supa de bruschette: 20 minute, 360kcal. cca 80g paine uscata, 1 dovlecel, o lingura ulei, 300ml suc de rosii, o lingura smantana, 2 linguri de busuioc tocat. Painea se taie in cuburi mici. La fel si dovlecelul. Se incinge uleiul in tigaie, sea dauga dovlecelul si painea si se amesteca cca 2 minute pe foc. Se adauga sucul de rosii si 200ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute. Se adauga smantana si busuiocul si se mai lasa 1 minut la foc.
Gata ca nu mai pot, nu mai am chef de tradus. Daca v-au fost de folos retetele spuneti-mi ca incerc sa-mi inving lenea si sa va mai scriu ca mai am.
Va urez o zi buna!
ratonelu spune:
lumi
claudia, ce cuminte e si Lucia!
mai baga retete(desi eu nu-s o priceputa in bucatarie, oricat as incerca,tre sa recunosc ca-s mai bombita
)
Nausica spune:
Nerantula, eu nu stiu ce sa zic despre ideea cu party-ul intr-un loc inchis. Nu pot sa zic ca am mare experienta, dar mi-e sa nu fie o chestie mult prea complicata si prea stresanta pentru mamici si pitici.
N-ar fi mai bine sa ne intilnim intr-un parc? Undeva la iarba verde, unde sa aiba cei mici loc sa misune pe iarba?
Nausica si Ania
poze
"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

o fantezie are omu' si hopa si tu in ea!
iertare, am uitat sa felicit sarbatoritii!