Mladite relaxate!!!si mugurasi mai-iunie 2008(116)
Raspunsuri - Pagina 6
Doloress spune:
Nici al meu nu vorbeste, dar oricum al meu e in urma tare cu tot. Eu nu ma stressez deloc, mi-am dat seama ca mai devreme sau mai tarziu le face. Nu da semne de probleme grave neurologice, asa ca nu ma stressez, e putin mai lenes. Cu mersul de exemplu, este foarte precaut, face un pas si apoi se lasa jos, ii e frica sa nu cada. De ce sa-l grabesc si sa ma dau cu capul de pereti ca bebe X nascut dupa el merge si al meu nu. Va merge cand va avea el chef si cand se va simti in siguranta.
Asa si cu vorbitul, Einstein a vorbit dupa 3 ani. Zice mama, tata, dada si cate alte chestii neinteligibile, in legea lui. Mie mi se pare suficient ca recunoaste lucrurile. Azi stateam in bucatarie, spalam vase si vorbeam de ceas, spuneam ca am intors ceasul de pe noptiera, ca lumineaza si-l deranjeaza pe Patrick. Atunci el s-a dus la ceasul de pe perete si a inceput sa-l arate cu degetul. Nici unul din noi nu se uitase intr-acolo. Am ramas asa, de unde stie ca ala e ceasul nu stiu, nu-mi amintesc sa-i fi zis vreodata. Deci pentru mine e de ajuns, e cel mai destept copil
Imi pare bine ca e sociabil, ii plac copii foarte mult si nu-i mai musca. Nu vrea jucariile lor, in parc se comporta tare frumos. Trebuie si el sa compenseze cumva. ![]()
In legatura cu tantrumurile, am mai descoperit ca asa a fost si socru-meu. A zis ca era de pomina in familie. SE trantea cu fundul de pamant si urla pana lesina. A lesinat pana in jur de 5 ani de nervi. Deci MsBB uite inca o experienta cu lesinatul. Si socrul meu e cel mai sanatos om pe care-l cunosc. Adica a facut diabet, acuma la batranete, ca e din familie, insa in rest, nici macar la dentist nu a fost decat pentru control de rutina.
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran
Doloress spune:
Simonix nu te necaji cu alaptatul, stim foarte bine prin ce ai trecut! Si eu am stat cu pompa agatata de gat 2 luni de zile si stiu ce inseamna, e cumplit de greu. Mai ales ca Patrick papa si regurgita si dupa o ora dupa masa, deci trebuia tinut si-n sus vreo ora dupa. Multe altele in locul tau ar fi renuntat din prima, felicitari ca ai perseverat!
Imi pare rau sa vad ca s-au iscat si la noi la Odisee discutii, mie mi se parea ca suntem Odissea zen
Normal mi se pare sa impartasim fiecare din experienta noastra, fara sa emitem judecati de valoare. Orice adevar e relativ, mai ales cand e vorba de cresterea copiilor. Pana si doctorii se bat cap in cap cu diverse teorii.
Eu va pup pe toate, de la toate am avut ceva de invatat!
Peace man!
In alta ordine de idei, m-am inscris la sala. Imi plateste serviciul mai mult din jumate de abonament pe luna, (normal costa 40 de dolari pe luna, eu dau 16 pentru ca lucrez la compania asta) asa ca ar fi fost pacat sa nu profit. Asa ca daca am dat banii pe un an de zile (ca la noi se fac pe un an abonamentele la sala) sigur ma duc ca apoi o sa-mi para rau de ei. Sala e la 2 minute de servici, asa ca in loc sa ma scol la 6.20, am sa ma scol la 5.30 in fiecare zi, merg cu o ora inainte, in loc sa ies la 4 voi iesi la 3 si de la 3 la 4 ma duc la sala.
Asta inseamna ca seara am sa ma culc mai devreme, o data cu Patrick. Nu vreau sa iau din timpul petrecut cu el. Nu o sa mai am timp seara, dupa ce se culca el, sa mai stau la o sueta pe forum. Dar am sa intru eu de la servici! ![]()
Deci week-endul asta mi-am facut de cap : bere, ciocolata, inghetata... bad bad Doloress
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran
Reallaura spune:
Am venit de afara, a papat Mircea zdravan, o sa-l culc acu, isi cam canta...
Doloress super ca ai abonament la sala, nasol insa cu programul....ooof, ce bine e totusi sa stai acasa cu bb si sa ai grija numai de el!!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
YLARI spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Doloress
Ylarii cred ca era Deisree Am vorbt si cu al meu odata de asta si mi-a zis Doamne fereste, ce ai cu "bogatia" mea? Nu si-ar face vasectomie nici intr-o mie de ani. A zis ca nici el nu mi-ar cere mie vreodata sa fac histerectomie, asa ca nici lui sa nu-i cer asa ceva. Oricum eu n-am treaba ca nu am sterilet, nu iau anticonceptionale, deci nu trebuie sa fac nimic special, astfel incat sa-i cer lui sa faca ceva la randul lui. La noi prezervativul e de baza, nu il deranjeaza, nu ma deranjeaza asa ca am rezolvat problema. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran |
Da, ai dreptate, am "ghesit", sorry!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
cleo78 spune:
despre vorbire, Lucian Blaga avb la 4 ani. Scria intr-o poezie/intr-un vers:
am fost mut ca o lebada
despre vorbire, eu am invatzat ENORM de aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69256&whichpage=1
doloress, super ca mergi la sala! de 2-3 ori pe sapt. de reushesti - dar conditia fizica face mult la fizic/psihic. Si ca faci si ceva pt tine - iar ridica moralul. La inceput ma simteam vinovata... parca nu ash mai fi iubit asha mult pe fifi cand rup 1 ora pt mine. Discutand cu psihoterapeuta, mi-a zis ca e nevoie ca mama sa se simta implinita. si m-a incurajat sa fac mici lucruri si pt sufletul meu - asta nu ma face mai putin mama, trebuie sa invatz sa ma iubesc si pe mine.
fug la treaba.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Danicris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 despre vorbire, eu am invatzat ENORM de aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69256&whichpage=1 o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 |
Foarte interesant, multumim frumos.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
simonacip spune:
Seara buna fetelor.
Intru si eu ca am auzit galagia asta. Pacat.
Simonix, pt tine am primul gind bun. EU l-am intarcat acum pe Mati si sincer m-am gindit cum ti-o fi fost sa te mulgi atita...ca eu abia ma abtineam sa nu-i bag sinul lui bb sa goleasca el...CUmplit sa te mulgi, fie si numai 3 zile...Iar despre decalotare...Joia asta vecinii mei au fost cu baiatul de 2 ani si 10 luni si l-au decalotat chirurgical, cu anestezie generala, incizie, ac si ata...Pentru ca deja era periculos si se putea infecta...M-am felicitat ca am fost din timp cu el si n-am ajuns la bisturiu...Asta da, asta mi se pare trauma, bisturiul, spitalizarea, durerile dupa operatie.
Imi pare rau ca trebuie sa se ajunga la certuri pe temele astea unde mereu vor exista pareri contrare. Gindesc ca fiecare face cum crede mai bine si punct.
Eu va spun sincer ca-mi pare rau de Miss. Rau.
Vianne si Inais, 
La Multi ANi dragele mele, sa fiti fericite si sa va bucurati de minunatiile voastre de fete cucuiete!
CLeo, DOloress, va invidiez. Am vb si eu cu mama sa vad dc se va rezolva, sa vina sa stea 3 zile pe sapt, cite o ora, sa merg si eu la sala. Vreau sa fac abdomene. Asta ma doare mai tare.
Anisiap, ce scumpa e ale!!!La fel baietii Gabitzei la stand!Sis..poate incercam si noi intr-un we, sigur!
CIt despre vorbit, Fecian, nici Mati nu vb cine stie ce, cam ce spunea Gabitzam ca spune Raducu spune si Mati. In rest danseaza pe Michael(a devenit fan
), pa, bravo, scutura minutele cind cade, clampane din gura cind vrea apa sau papa, da cu piciorul in mingie ca un fotbalist adevarat, face crize cu tavaleala pe jos LA GREU...
Simona, mami de baieti 
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
simonacip spune:
SI Nu bea lapte praf,de vaca, de nicicare...
Simona, mami de baieti 
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
MsBB spune:
Exact ca si mersul: fiecare copil are ritmul lui propriu. Sunt copii care merg de la 8 luni dar poate isi vor da drumu la vorba nitzel mai incolo - pe cand unii mai leneshi in ale mersului isi vor da drumu mai curand la vorba.
Cred ca sunt indicii per ansamblu care dau semne de intrebare. Dupa cum reactioneaza la anumiti stimuli, cum raspunde la anumite cereri, cum interpreteaza si actioneaza - zic eu, ca ne putem ghida.
Chiar zilele trecute cand am aflat cate zic alti puiuti ma gandeam in sinea mea ca fie-mea e cam lenesha - cum ziceam si atunci, in afara de mama , tata , pa-pa si SHASE
( mai lucram la partea - cai frumoshi
) cam nada , nimic inteligibil.
Dar ma uit la alte aspecte si-mi dau seama ca , inca, cel putin, nu este nimic anormal.
De ex astazi am intrebat-o daca mergem pa, la plimbare
. Atunci ea s-a dus pe hol si a luat sandalutzele, a venit cu ele la noi
si facea din mana
. Nu se pune ca dreptul era dintr-o pereche si stangul din alta
- noi am luat partea pozitiva din intamplarea asta - am zis ca e in stare sa anticipeze ce urmeaza si asociaza cuvintele cu actiunea pe care urmeaza sa o facem
.
Deci, inca, nu ma impacientez.
Multi parinti pun presiune pe copil in legatura cu mersul/vorbitul/olitza si doar la urma urmei toate astea se intampla mai devreme sau mai tarziu in cazul tuturor copiilor. Slava Domnului
n-am vazut nici un student cu tzatza-n gura, cu pampersu la
, in premergator si zicand INGHE-AGHI!![]()
Asta, bineinteles, ca nu este o invitatie la relaxare totala, ca evident ca atunci cand se impune trebuie facuta o evaluare si constatat daca copilul are nevoie de ajutor - logoped, kinetoterapeut,etc.
Este normal sa ne dorim o dezvoltare normala, in grafic, daca nu inainte
dar trebuie sa avem in vedere ca multi copii au ritmul lor si intr-o buna zi te pot surprinde cu cele mai uimitoare achizitii.
Aici pot acorda un mare punct in plus comunitatii, gradinitelor, centrelor de activitati pt copii...etc, in fine locurilor unde copii pot socializa - unde acestia pot lua contact cu alti copii de aceiasi varsta sau mai mari, unde sunt stimulati mult mai mult, unde se ambitioneaza, unde se desprind nitzel ca invidid de personalitatea mamicii.
Sa va amintesc ca atunci cand fie-mea avea vreo 10 luni o tipa ma intreba in soc total daca fie-mea chiar nu zice nu stiu ce? lapte, tzatza sau caca? 
Noroc ca o rugasem de acasa pe Andra sa faca un eseu, sa nu se dea de gol ca nu stie lapte, tzatza, caca 
Cum bine spuneati si voi, sunt genii care n-au vorbit decat f tarziu in comparatie cu alti copii - si iata - au lasat in urma lor opere admirabile.
Am studiat si eu acum cateva luni "Vorbirea: un joc in 2! - metoda Hanen" si recunosc, mi s-a parut f fascinant si mi-a placut, mai ales, cum fetele si-au rupt din timpul lor, au sacrificat timp si energie si au tradus capitole intregi din aceasta carte
- si astfel au ajutat, cu siguranta, multe mamici.
Un
pt Leeloo - a ajutat f mult la traducere 
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
MsBB spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simonacip SI Nu bea lapte praf,de vaca, de nicicare... ![]() Simona, mami de baieti ![]() "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" |
Doamne ajuta sa fie doar un moft de moment, sa indrageasca lapticul, altul decat cel de la mami si curand sa rada canitze intregi de laptic
!Gata, je se catapulteaza in pat - mandra a aterizat in lumea viselor, semn ca trebuie sa trag si io jaluzelele si sa bag ZZZZZZZ
!Noapte buna
!Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

noastra!