Burtici fericite de septembrie-octombrie (111)
Raspunsuri - Pagina 17
ramsan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui raluk16 Fetelor, am niste intrebari. O prietena imi da niste sfaturi referitoare la nastere. Bine, n-am inteles nimic de respiratie (poate ne spuneti careva cum trebuie sa respiram ). Doar ca trebuie sa iti tii barbia in piept, ca sa nu impingi din cap, sa nu se sparga venele... si sa nu urli, ca iti pierzi toata puterea pe urlat, in loc sa impingi. Dar mi-a mai spus niste chestii care mi se par bizare. A spus ca dupa nastere (naturala!) nu ai voie sa te misti cateva ore, ca sa nu se rascuceasca uterul . Si trebuie sa-ti masezi uterul sa se retraga... Pai eu vedeam in cartile straine, care incurajeaza alaptarea, ca imediat dupa nastere, mama se punea pe o parte in pat si alapta. Nu mai inteleg nimic ![]() 27+ ![]() |
mamai... te-ai uitat cumva la materialul despre nastere pe care l-am trimis eu pe emailul comun?? e prin folderul despre nastere.. cred
Acolo te lamuresti sigur cum e cu respiratia.
Despre uter...asta nu atarna de un fir de ata, e prins in muschi si sigur stie cum sa revina la locul lui dupa nastere, atunci el se contracta cel mai puternic datorita oxitocinei secretate de corpul nostru in timpul nasterii. Da. pui bebelusul la san (il ceri pentru a-l pune sa suga) dar asta nu inseamna ca te vei da jos din pat imediat dupa ce ai nascut. Daca esti norocoasa poti incerca sa vezi daca te mai tin picioarele, si nu te ia cu ameteli de cap dar eu nu cred.
Eu dupa nastere am stat 4 ore monitorizata la pat pentru a nu provoca hemoragii mai mari si pentru ca uterul sa se stranga bine la forma lui de para micutza... oricum nici muschii abdominali parca nu te mai asculta in acele momente de dupa nastere (pentru ca ei s-au indepartat catre laterale in timpul sarcinii). Cand am incercat sa ma dau jos din pat dupa aprox. 9 ore de la nastere era sa ma prabusesc in ameteala mea peste saraca infirmiera care dorea sa ma ajute.
Ramona
Tudor Gruia 29+ 
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
claucia spune:
BINE AI VENIT PE LUME LISA MARIA, papusica de Sabina! Bravo ei si mamicii ca sunt niste dulci cu toatele si ei toti o familie foarte frumoasa!
Lucia, unele din cele pe care le-ai mentionat sa stii ca sunt importante...de aceea nu se mai culca pitici pe burtica pentru ca exista posibilitatea sa se inece daca regurgiteaza.
Adi, asa este, daca mananca prea mult copilul regurgiteaza surplusul, dar si daca nu. Alessiuta nu prea regurgita, cele cateva picaturi pe umar dupa masa cand scoteam aerul, dar prietenul ei cel mai bun, la fiecare masa, cateva gurite bune de lapte. Unora nu li se inchide perfect inelusul acela ci lapticul vine inapoi.
Lucia, ca sa revenim la oile noastre (nu esti tu oaie aici of course
) daca regurgiteaza nu ar trebui sa inspire lichidul, asta e cel mai rau, nu ca s-ar ineca cu laptic ci sa aspire o cantitate mai mare, in somn sau nu. Se intampla fff rar, iar bebelusii chiar daca stau pe spate sau intr-o parte, capsorul cam sta tot intr-o parte daca nu e sustinut de nimic, asa ca e bine. Nu si-l tin neaparat drept si privind la mami in primele saptamani.
Sa stau in cap nici eu n-as sta, oricum cica nu exista dovezi ca ar ajuta, dar daca tot e inofensiva procedura de ce sa nu stam in cap?
Monica sa iti traiasca nepotelul, si eu eram gravida cu Alessia cand a nascut sora mea, fix cu o luna si jumatate inainte a nascut si tot la Polizu. Si stiu ca mergeam pe acolo mandra de burta mea si misterioasa ca nu stiau aia de unde sa ma ia, am venit in vizita, sa nasc, sa le fac vreo farsa, eu eram vesela, fardata si emotionata si nici nu vroiam sa nasc atunci
. Intre Alessia si varul ei sunt tot o luna si jumatate si se joaca super impreuna, la un moment dat nu se mai simte diferenta deloc si e super sa aiba un prieten de joaca.
Unombun imi pare rau ca nu va ajungeti cu banii, da zi si tu buna dimineata!
La legislative sunt ff multe informatii, oare ii poti obliga sa acorde acea diferenta?
Uterul se retrage si fara masaj, stiu eu ca am facut ceza si nu e cazul sa masezi nimic pe acolo
. Intr-adevar cica sunt dureri de la retragerea uterului, nu atat de mari ca la nastere, dar el trebuie sa se contracte ca sa se stranga. Nu cred ca e tragic, daca cu cezariana si nu mi s-a parut ceva foarte dureros. Uterul incepe sa faca o gramada de chestii (ce smecher e!
) cand se prinde ca a plecat placenta. De fapt fara placenta care genereaza o gramada de hormoni de sarcina, tot corpul incepe sa se schimbe, asta era ideea. Din pacate odata cu placenta care dispare brusc, mai toti hormonii sunt un pic la pamant si de aici si o mini-depresie fara motiv...peste care unii trec foarte foarte usor, altii mai greut.
Apropos de depresii, baby blue, tin minte ca statm de vorba cu sotul si ii spuneam ceva de inot. Si el ma intreaba: auzi, dar tu cum inoti, asa (adica bras) sau asa (adica in alt fel, nu mai tin minte?) Ce suparare m-a apucat ca el nu stie dupa atatia ani (7 de iubire, 3 de casnicie) cum inot eu, si da-i si plangi ca el nu stie nimic despre mine dupa atata timp...
exemplu de depresie la care imi vine sa rad acum...'
Nici eu nu am camasa de noapte, vreau si eu sa imi iau una zilele astea, pampers si tampoane, macar atat sa stiu ca am. Bodyuri micute am, sosetele am, paturici si paturici din alea impermeabile am.
Clau
31+ cu
si Alessia Maria
13 iulie 2007
varsta bb2
lutoniana spune:
| citat din mesajul lui ramsan Eu dupa nastere am stat 4 ore monitorizata la pat pentru a nu provoca hemoragii mai mari si pentru ca uterul sa se stranga bine la forma lui de para micutza... oricum nici muschii abdominali parca nu te mai asculta in acele momente de dupa nastere (pentru ca ei s-au indepartat catre laterale in timpul sarcinii). Cand am incercat sa ma dau jos din pat dupa aprox. 9 ore de la nastere era sa ma prabusesc in ameteala mea peste saraca infirmiera care dorea sa ma ajute. |
Mesajele astea imi plac mie la nebunie, pline de incurajari

Te pup Ramo, stii ca glumesc, nu ?

Cea mai fericita
32 + cu
anadomnica spune:
| citat din mesajul lui lutoniana Hai ca va mai povestesc ceva fain si apoi ma bag la dus si plec la vizionari. Ca poate v-ati saturat de hazul meu. Ieri am fost intr-o agentie de inchirieri si m-a intampinat un mosulica simpatic british de la mama lui. Pana sa zic eu ceva ma intreaba daca lucrez eu sau sotul ca altfel nu stam la discutii. Ii spun ca da si pare putin mai relaxat,....trecusem primul test. Cred ca sunt si ei satui de tot felul de oameni fara job-uri, fara bani... Si ii povestesc lu' Adi pe seara faza si imi spune: "Vezi sa te imbraci si tu frumos ca sa faci impresie buna, sa creada ca avem bani si suntem avuti. Daca e nevoie sa-ti iei si blana pe tine, ca da bine " ![]() ![]() ![]() ![]() Cea mai fericita 32 + cu ![]() |

fetelor, ce ma distrez; danangie super si faza cu mancatul lui bebe de catre mamica, ce mai scot si copiii astia, mie mi-s dragi de nu mai pot.

Doamne ajuta!
26+
Maria 
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!
elenuta23 spune:
| citat din mesajul lui raluk16 Fetelor, am niste intrebari. O prietena imi da niste sfaturi referitoare la nastere. Bine, n-am inteles nimic de respiratie (poate ne spuneti careva cum trebuie sa respiram ). Doar ca trebuie sa iti tii barbia in piept, ca sa nu impingi din cap, sa nu se sparga venele... si sa nu urli, ca iti pierzi toata puterea pe urlat, in loc sa impingi. Dar mi-a mai spus niste chestii care mi se par bizare. A spus ca dupa nastere (naturala!) nu ai voie sa te misti cateva ore, ca sa nu se rascuceasca uterul . Si trebuie sa-ti masezi uterul sa se retraga... Pai eu vedeam in cartile straine, care incurajeaza alaptarea, ca imediat dupa nastere, mama se punea pe o parte in pat si alapta. Nu mai inteleg nimic ![]() 27+ ![]() |
INTR-ADEVAR capul trebuie tinuta barbia in piept si impins , sa nu fie din gat ca vei ragusi, cu prima nastere odata impingeam bine odata nu
,oricum iti vor spune asistenteleapoi dupa ce nasti tre sastai in pat 2 ore fara sa dormi timp in care iti masei uterul dar nu ca sa nu se rasuceasca ci ca sa isi revina incet la forma initiala, oricum numai dupa sapt isi revine in totalitate
iar bebele iti va fi adus mult mai tarziu la alaptat, e o mare prostie ca trebuie pus imediat la san sa ai lactatie
mie una abia dupa o sapt mi s-au desfundat canalele si a venit laptee pana atunci am avut colostru, iar degeaba pompam ca nu venea nimik, si dupa ce a venit lapticu am avut de numa, dadeam la inca o prietena
asa ca totul va fi bine o sa vedeti , nu va mai tot bateti capul cu toate nimikurile
Elena , mamica lui Dragos Stefan
si
33+
Iulia Anamaria
claucia spune:
Lucia, nu ne-am saturat de hazul tau, esti tare draguta! 
Am uitat sa spun ca ti-am admirat burtica si in parcare cu nenea bine imbracat si care nu fura aparate foto desi nu are carucior sa il impiedice sa fuga
si in casa cu burtica mare si frumoasa. 
Clau
31+ cu
si Alessia Maria
13 iulie 2007
varsta bb2
mariaanna spune:
Multumesc de incurajari, fetelor!
DEspre rasucit, ce sa zic?Nu mi s-a spus nimic despre asta, dar oricum, cred ca cel mai confortabil e pe spate, pentru ca altfel te doare burta si oricum curge mult sange...Mie mi s-a zis sa nu adorm 2 ore....
Ma duc sa pap ceva....revin mai pe seara!
Mariaanna
29+
Mamica de
si
in asteptarea unui 
sunt doar o frunza-n vant(despre mine)
cateva poze
www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?photoId=1394674036&albumId=167696965&ownerId=169157907" target="_blank">familia noastra
povestea nasterii lui Alex
ramsan spune:
| citat din mesajul lui anco iti tinem pumnii la Iosup, monica, dar pemine nu ma baga in seama chiar nimeni cu ovulele mele? ![]() ![]() anco 32+ |
Din pacate nu am vreun sfat cu care sa te ajut...Probabil ca tu avand doi colocatari spatiul din vagin a devenit fff stramt si nu vor sa mai stea si ovulele alea acolo... asta o fi.
Ramona
Tudor Gruia 29+ 
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
anco spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lutoniana
...eu nu stiu ce sa spun draga mea ....doar ca imi amintesc ca ziceau fetele ca ar ramane totusi ceva acolo inauntru si nu se elimina tot.... Asa imi amintesc ca parca s-a mai discutat asta. Dar pot sa te pup daca vrei ![]() ![]() Cea mai fericita 32 + cu ![]() |
mersi, macar de pupaturi daca nu de altceva.
anco 32+
raluk16 spune:
Lucia pai daca ai blana, eu propun sa mergi cu blana si la maternitate in loc de camasa 
Ramo multumesc mult de detalii
. Eu mi le tot salvez, apoi nu stiu cand le-oi reciti
. Si de pe mailul comun am inceput sa citesc pe randuc, asa, mai incetuc, ca-s tare multe carti pe acolo...
ellenuta multumesc si tie!
. Dar eu citisem ca e mai important colostrul decat laptele si de atunci nu mi-am mai batut capul ca ma voi stresa ca nu vine laptele adevarat.
Care-i dreapta acum? Si de adus bebe la mami, de aia am specificat ca in cartile straine e adus la mami repede. Stiu ca la noi nu e asa. Si nu pentru a veni laptele, ci asa e mai bine pentru bebic, sa o simta pe mami aproape si sa bea colostru, nu lapte praf...
27+