Clasa a 5 a-2009-2010

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

si Ozi tot dupa Puiul lucreaza la mate... la romana sunt foarte multumita: invatatoarea a lucrat mult cu ei si asta se vede - clasa este peste nivelul mediu iar doamna profesoara are cu cine lucra. Noi la engl/franceza avem noroc:profesoara cu care Ozi lucreaza de 2 ani la engl are specializare si pe franceza asa ca acum din 2 ore una e de franceza si am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura.
referitor la cerc de mate am asa un regret ca in scoala asta nu exista asa ceva...ma batea gandul sa ma ofer voluntar si sa lucrez eu cu copiii in weekend...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LILIMAR spune:

Vreunul dintre copiii vostri a fost pina acum la concursul de matematica Lumina math. Cum este, in ce consta? Ieri au fost anuntati si eu nu stiu in ce consta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Noi suntem a III-a, dar iata ce am gasit:

http://www.luminamath.ro/

Mergi la inceput

Multumesc mult Filofteia. Site-ul ala l-am descoperit si eu. Eu doream o parere a cuiva care a fost la concurs. Din subiectele afisate pe site mie mi se pare ca pina acum nu a fost parcursa toata materia din care au fost formulate, iar nivelul pare a fi ridicat.

Mergi la inceput

din ce am aflat: sub sunt de nivel mediu si un pic peste dar sunt 40 deci ffmulte; se specifica faptul ca vor si solutiile dar in fapt conteaza doar sa bifeze corect. Sub de anul acesta vor respecta programa afisata pe site (pana la media aritmetica) - in anii trecuti concursul era in primavara.

Mergi la inceput

Multumesc mult. Cam multe subiecte intr-adevar.Copilul meu s-a decis sa nu se mai duca fiindca i s-a parut prea scurt timpul de cind au fost anuntati pina la concurs, iar doamna le-a spus ca trebuie sa mai lucreze in plus. Dupa ce am vazut si eu nr.subiectelor l-am lasat in pace.

Mergi la inceput

vorbind cu prietena mea am ramas uimita cand am vazut ca Ozi are saptamanal doar 4 ore de mate - fata de 5 cat are baiatul prietenei mele; 2 ore de geografie si 2 ore de istorie - fata de o ora la fiecvare materie in parte; 2 ore de engleza - fata de 3. Nici una nu e clasa speciala (gen engl intensiv sau mate intensiv).
in alta ordine de idei: nu stiu pe la altii cum e dar la noi la mate e o poezie...lucreaza doar din Puiu' si numai pb cu o *...nici macar cele de nivel mediu...ori sunt eu o stresata si o nebuna dar las la o parte olimpiadele si iau in calcul eventualitatea unui examen...degeaba incerc sa lucrez acasa cu Ozi pb de olimpiada...mi-a zis clar ca nu e motivata...in clasa nu are concurenta si asa...Ce fac? ma dau si eu pe brazda si voi drege busuiocul daca va fi nevoie sau....SAUUUUU????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radaver spune:

noi avem 5 ore de mate pe saptamana, plus o ora si jumatate cerc. la clasa se lucreaza si probleme de nivel mediu, si mai grele. la cerc doar probleme cu un nivel de dificultate mai ridicat. lucram din manual, puiul si petrus alexandrescu (editura nomina). plus probleme propuse de dna profesoara, nu stiu de unde - ne da fise scrise de mana, xeroxate.
de asemenea, avem 5 ore de romana, 2 engleza, 2 franceza, 2 sport, 2 DESEN!!!, cate una de istorie, geografie, religie, educatie tehnologica, biologie, muzica, dirigentie.
nivelul clasei mi se pare ok deocamdata, astept primele concursuri sa vad rezultatele. nu-i cunosc prea bine pe copii, Rada zice ca sunt copii buni. o sa vad si eu mai tarziu si-o sa ma linistesc. si eu am cautat o clasa buna si sper sa fi gasit. am zis sa merg intr-o zi la scoala sa vorbesc si eu cu profesorii, macar de mate si de romana, dar nu am niciodata timp.
poate n-ar fi rau sa astepti semestrul asta sa vezi ce rezultate au copiii din clasa la olimpiade - macar la nivel local, sa-i vezi in comparatie cu altii, nu ei intre ei. si daca in continuare ti se pare nivelul scazut, poate n-ar fi rau sa o muti, e pacat, se pierde, oricat ai lucra tu cu ea acasa. concurenta e buna, cred eu.

Mergi la inceput

despre LuminaMath:
1. pb multe...22 din 40 de nivel mediu si usor sub mediu, restul de 18 usor peste medie.
2. elevul trebuie sa decida ce lucreaza intai astfel ca primele pb sa fie rezolvate in mai putin de 3 minute (pt a aloca diferenta celor mai dificile pb); tb sa se opreasca la timp daca se blocheaza la o pb, sa-si scuture neuronii si sa treaca sa rez o alta pb; sa citeasca bine enuntul (o regula de baza: tb sa stii lb romana ca sa stii mate!)...
referitor la Ozi: nu a reusit sa abordeze decat 18 pb din motive de mocaiala si ambalare inutila...din ele vreo 3 a gresit asa ca e trist...sunt suparata insa ca a fost si neatenta...a rezolvat corect dar s-a grabit si a ales rez gresit (la cea cu 9 +99+999+...+99...999 (2009 de 9)sau la unele nu a citit cu mare atentie enuntul si cu rez corecta raspunde in schimb la altceva. Ce concluzii a tras: nivelul la care se lucreaza la clasa este f. scazut (la 4 ore saptamanal nu e de mirare!); stie multe lucruri dar are nevoie sa le sedimenteze; la mate un neuron antrenat face mai mult decat 10 neuroni puturosi... Eu ma bucur ca a participat pt ca mi-a dat dreptate atunci cand ii spuneam ca prefer sa lucreze putin si des decat mult dar rar...
Radaver, succes Radei

Mergi la inceput

in fine...17 pb bifate, 13 corecte 44pct...putin dar s-au tras concluziile...trage acum pt Arhimede. Din scoala a avut al treilea punctaj dar asta nu ne satisface...la bilant insa: stia sa atace 32 de pb la 8 nu avea decat vagi idei; nu si-a gestionat bine timpul, a si fost cascata, i s-au impleticit neuronii dar macar a fost o lectie. E ok si asa..am vazut ca doar 90 copii din sase sute si ceva au reusit sa ia peste 50...

Mergi la inceput