Clasa a 5 a-2009-2010

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radaver spune:

42 de puncte a luat Rada. E foarte fericita ca nu s-au afisat rezultatele pentru cei care au sub 50 de puncte. Anul trecut a avut peste 70 de puncte si i s-a parut rusinos scorul de anul asta, desi i-am explicat ca nu-i cazul sa-si faca probleme, ca in viata se mai intampla si sa pierzi, fie ca e sau nu vina ta. In cazul asta, s-ar gasi explicatii: s-a speriat cand a vazut exercitiul cu 2009!, i-a intrat in cap ca nu i s-a predat asa ceva si nu stie sa-l faca, s-a blocat si a facut o varza si din restul de probleme. Pe unele probabil ca nu le-ar fi stiut nici in conditii normale si au fost si foarte multe, dupa parerea mea. Bine, acum eu incerc sa-i gasesc scuze, in conditiile in care, daca te uiti la clasamentul pe tara au fost copii cu 95 de puncte! In fine, eu una nu ma stresez foarte tare, imi pare rau de ea, ca nu prea e invatata cu esecul si e suparata rau, insa eu raman la parerea ca exista rele mult mai mari pe lumea asta. Are colegi de clasa cu punctaj bun, peste 60 si 70 de puncte, Rada imi spune despre ei ca-s cei mai buni din clasa la mate. Ea e cea mai buna la romana si parerea mea e ca matematica nu e, cel putin deocamdata, punctul ei forte, desi a luat 10 la toate testele de pana acum, incepand cu cel predictiv. Stii cum e ea? E genul de copil caruia, daca ii explici un tip de problema, il intelege si apoi stie sa-l rezolve, insa problemele noi o sperie si cere ajutor. In concluzie, nu cred sa am probleme cu ea la examene, insa nici rezultate stralucite la olimpiade nu ma astept sa obtina. Astept sa-i vad evolutia. Bafta la Arhimede, mai vorbim atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

http://www.mateinfo.ro/ este foarte interesant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LILIMAR spune:

La noi maine e olimpiada de limba romana faza pe scoala.
Profesoara de romana i-a mai inscris si la Povestile Cangurului.Din ce am vazut pe net pare cam mult de citit in 2 ore. Copilasii vostri au mai participat la acest concurs ?

Mergi la inceput

Romana asa de repede? In Bucuresti apare in ianuarie. Ozi a participat la Cangurasul povestilor...copilul trebuie sa fie atent. succes!
noi ne pregatim sufleteste pt Arhimede. Din pacate nu a lucrat suficient...Profa de romana ii omoara efectiv cu temele, compunerile....este enorm de lucru. Ma supara ca nu tine cont ca joia de exp vine dupa o zi in care copiii au 3 materii de toceala...maine Ozi are teza la mate si tona de scris la romana

Mergi la inceput

Noi pe 4 avem teza la romana si pe 10 la mate. In privinta temelor ai nostri sunt mai relaxati, nu au exagerat cu teme multe. Succes la concurs si la teze.

Mergi la inceput

acum am vazut programa pt olimpiada de mate la cls a Va (deci si pt Arhimede)...include Principiul cutiei si metoda reducerii la absurd. E cam dur pt elevi asa de mici. Ozi nu a prins princ. lui Dirichlet...la pb f. simple se descurca dar nu vede cutiile de cele mai multe ori. Cred ca ma las pagubasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

astazi raluca are prima teza din viata ei, la matematica. a plecat destul de increzatoare catre scoala, sper sa nu se piarda sau sa greseasca la ex. simple (cum i se mai intampla, din cauza grabei sau din cauza ca ea considera ca e usor).
la lb. romana teza o au programata pe 7 dec.

la luminamath a facut 41 de puncte, a fost cel mai mare punctaj din clasa ...cand a ajuns acasa si s-a uitat peste ce nu a facut a constatat ca pe unele le stia daca ar fi incercat sa le rezolve.. asta e

au avut si ei olimpiada la lb. romana, faza pe scoala, din pacate a zis ca a fost f greu, ramane de vazut ce note vor fi.

bafta copilasilor de clasa a V-a.

Mergi la inceput

Si noi am fost ieri la olimpiada de romana. Intr-adevar a fost destul de greu. Partea teoretica, gramatica a facut-o f.bine. S-a cam inpotmolit la interpretarea literara si la compunere, in sensul ca ar fi trebuit sa fie mai elaborate, dupa spusele profesoarei.Si mie mi s-au parut pretentiile cam mari pentru clasa V.
Succes si note mari la toata lumea.

Mergi la inceput

olimpiada la romana - faza pe scoala - a avut loc pentru toate scolile in aceeasi zi? si noi am avut olimpiada tot joi... din pacate, rada a lipsit de la scoala toata saptamana, a fost bolnava si-am lasat-o sa mearga doar la olimpiada. subiectele la literatura mi s-au parut foarte grele, poate nu atat subiectul in sine, cat felul in care erau formulate cerintele.
de exemplu, li s-a cerut sa "scrie o compunere de 10-15 randuri in care sa interpreteze sensurile versurilor din ultima strofa a fiecarei poezii, coreland ideile cu figurile de stil si cu imaginile artistice". nu-i cam devreme, pentru comentariu literar?
sunt curioasa daca subiectele au fost unice sau fiecare scoala a avut subiectele ei.
maine avem arhimede... vai de noi. n-a apucat sa repete mai nimic, cu raceala asta. ce-o fi, o fi.
cred ca ma stresez prea mult.
bafta tuturor!

Mergi la inceput

Doamne, Gratiela, cine-a mai fost si Dirichlet asta? Sigur se invata asa ceva la clasa a 5-a? Eu n-am auzit sau poate-am stiut candva si am uitat... principiul cutiei mi-e la fel de necunoscut... ma intreb cateodata, oare nu cerem prea mult de la copii astia? Pe bune, de cand a inceput scoala, numai lectii si lectii... cand eram copii, parca ne jucam mai mult.
Saptamana asta, cat am fost bolnave (ca m-am molipsit si eu), ne-am mai odihnit si noi... cand ma gandesc ce ne-asteapta de saptamana viitoare, cand va trebui sa recuperam...

Mergi la inceput