Clasa a 5 a-2009-2010
Raspunsuri - Pagina 3
LILIMAR spune:
Ma alatur si eu grupului de clasa aV-a. Am avut emotii ca am schimbat scoala, dar acum totul este ok. Diriga e tinara, preda romana si engleza si flacaul meu o place. Si doamna de mate e ok, explica bine, dar ne scoate la tabla daca vorbim in timpul orei (ce ma bucur, ca eu am un guraliv acasa). Deja am dat 2 teste la romana si mate care au fost de nivel mediu si am luat note mari.
Si noi avem manual de romana de la Humanitas,deocamdata nu avem culegeri.
otau spune:
Noi nu avem teme pe weekend ! Copilu' e fericit, eu dezamagita! Cred ca o sa-l pun eu sa faca ceva la mate.
A dat test la mate azi si a luat 16/20. De fapt cica era 16.5 dar profa i-a rotunjit la 16. Greseli? De neatentie, in stilul caracteristic fiului meu... Francezii astia au si un program destul de incarcat (in fiecare zi de la 8.30 la 16.30 incluzand pauza de 1 ora de cantina). Vine copilul destul de rupt de la scoala. In timpul programului, in anumite zile are cate o ora de studiu unde sta si isi face temele.
Cate ore de matematica se fac in Romania ? Aici face 4 ore/saptamana. Franceza 5 ore/saptamana, Engleza 4, Biologie 2, Istorie-geografie (e considerata o singura materie) 3, Desen 1, Muzica 1, Sport, 4, Tehnologie 1. Mai are dirigentie, metodologie etc
La muzica invata sa cante la fluier. Deja a invatat trei note si ma fluiera....
toata ziua.... La sport face rugby si judo. La primavara inot.
Weekend placut!
isabela spune:
Pana acum au dat lucrare de evaluate la romana si engleza. Banuiesc ca vor da si la mate. La romana a luat 9, cea mai mare nota fiinf 9,65. Ma intreba daca e bun 9. Eu, cum sunt mai exigenta in ceea ce priveste scoala, i-am spus ca e buna nota, dar ca se poate si mai mult.
Impresiile despre profesori dupa prima saptamana? Toti sunt OK in afara de profesoara de tehnologie si muzica. Ii place dna de mate, care desi este exigenta, stie sa le explice in asa fel incat sa priceapa.Si asta ma bucura tare mult, mai ales ca mate nu este printre preferatele fiica-mi. Vad ca teme primesc din culegerea Mate 2000.
Au 6 ore de matematica, 6 romana, 4 ore engleza, 2 ore germana, si cate 1 de:istorie, geografie, biologie, educatie tehnologica, desen ,sport, religie , muzica,pe saptamana. De fapt au 26 ore/saptamana.
albinutza spune:
bun gasit, tuturor. ma alatur si eu grupului de clasa a V-a si sper sa readucem subiectul in actualitate.
fata mea este clasa a V-a la scoala nr. 280 Mihail Sebastian si pot sa zic ca au inceput in forta anul scolar.
multe teme, foarte multe teme.
programul este de la 11 la 15 si seara ne apuca si orele 22-23 facand lectii.
in mare se descurca, ea este destul de constiincioasa si silitoare doar ca uneori parca nu este suficint timp pentru lectii dar si pentru odihna.
ce mai fac copii vostri? cum se descurca cu profesorii ?

LILIMAR spune:
Noi maine dam prima lucrare la romana din ce s-a predat pina acum si ma tot intreaba cum o sa fie. S-a predat ceva pina acum si este putin stresat.
Pina acum s-a descurcat bine cu toate ca ritmul este destul de intens.
grati.ela spune:
si Ozi cu lucrari...la romana a luat 9 la evaluare (greseli din crasa neatentie
) iar la mate 9.20 (a citit in loc de cel mai mic numar din 3 cifre impare consecutive, cel mai mic nr impar din 3 cifre consecutive)...notele de la evaluarea initiala nu au fost trecute in catalog. La lucrarea data la puteri a luat 10 dar nivelul a fost scazut. Desi preda f bine prof de mate vad ca nu ridica deloc stacheta...doar baza, maxim nivel mediu.
la clasa la copiii vostri s-au lucrat sume gen 123+130+137+....823? eu am zapacit-o desi la ea nu s-a atins subiectul dar vad ca la olimpiade sunt preferate alaturi de patrate perfecte.
pt mine este insa surprinzatoare pasiunea Ozanei pt istorie si pt franceza.
App de istorie: la lucrare i-a cerut sa scrie 1887 gen mileniu, secol, deceniu si Ozi a scris al doilea mileniu, secolul 19, deceniul 187 si proful i-a taiat 187 si a scris 7 si i-a scazut 0.5p...ea l-a intrebat ce a fost gresit in logica ei: daca este corect deceniul 7 atunci e gresit secolul 19...ori spui al saptelea deceniu din al 9 secol al mileniului al doilea ori te raportezi la origine si ai al doilea mileniu, al 19-lea secol si al 187-lea deceniu.
LILIMAR spune:
Noi trebuie sa citim la limba romana Poveste fara sfarsit pina la vacanta de Craciun si nu ne prea place ca este "cam plictisitoare".Degeaba am zis eu ca e frumoasa ca el ramane la parerea lui. La mate nu am trecut inca de puteri, iar nivelul si la noi este mediu. Am primit chiar si o culegere care este structurata pe trei nivele: standard, mediu si greu, dar deocamdata nu s-a lucrat decit de la standard si mediu.
isabela spune:
Nici noi n-am ajuns la puteri inca. Deocamdata lucreaza numai din mate2000.
Teme multe la matematica; intr-una din zile s-a trezit la 7:30 si pana a plecat la scoala la 13, abia a avut timp sa-si termine lectiile pentru ziua aceea. Seara vine destul de obosita, asa incat abia putem sa ne uitam pe temele din ziua urmatoare.
La romana au de citit, si facut un fel de jurnal, care sa contina povestirea cartii, si nu mai stiu exact ce alte cerinte, 4 cartie:Lungul drum catre Santa Cruz, Enciclopedia zmeilor, Cartile cu Apolodor. Toate pana dupa vacanta de iarna.
Maine dimineata se duce ma concursul Evaluare in educatie la Mate. Vom vedea cum va fi.
grati.ela spune:
ce va fac copilasii? pe mine ma dispera Ozi...nu vrea sa lucreze la mate decat cat ii da profesoara dar vrea sa mearga la olimpiada si la concursul Lumina Math
. din pacate la clasa se lucreaza la nivelul de baza fara a trece decat ocazional la un nivel mediu. asa e peste tot? referitor la Lumina Math- concursul pe care-l promoveaza profesoara lor - e o bataie de joc!!! 40 de pb in 120minute...sunt tip grila dar se cer si rezolvarile...http://epsilon.ro/component/option,com_docman/task,doc_details/gid,71/Itemid,18/ aici sunt sub de anul trecut...
radaver spune:
Multumim pentru subiectele de anul trecut la Lumina Math. Rada a participat in clasa a IV-a, mie mi s-a parut foarte greu. Plus ca au si o modalitate de notare cel putin ciudata, in sensul ca depuncteaza raspunsurile gresite, nu mai stiu exact cu cat. Ei au fost supravegheati de o doamna invatatoare care nu le-a primit lucrarile pana cand nu au incercuit cate o varianta de raspuns la toate intrebarile, indiferent daca raspunsul era sau nu corect. Motiv pentru care copiii din acea sala de clasa au mai pierdut cateva puncte.
Despre clasa a V-a. Rada a inceput anul in scoala noua (scoala 97), s-a adaptat foarte bine, si-a facut prieteni. Au avut si ei testarile initiale, apoi au dat inca un rand de lucrari, la romana si mate, din materia predata. Subiectele au fost de nivel mediu, note mari toata clasa, ceea ce ma bucura, inseamna ca sunt copii buni.
La matematica se lucreaza foarte mult la clasa, si exercitii de nivel normal, si mai grele, dar, de fiecare data, doamna le spune ca cele grele sunt pentru olimpiada, ca nu le vor avea la lucrarile de evaluare de la clasa. Si temele, la fel, se compun din exercitii obligatorii (nivel mediu) si suplimentare (mai grele). De o saptamana, au inceput sa mearga la cercul de mate, cei care merg la cerc au ca tema obligatorie inclusiv partea de suplimentar din tema zilnica. Plus o tema consistenta de la o saptamana la alta pentru cerc. Au doua culegeri, va zic data viitoare autorii (una are un pui galben pe coperta).
La romana doamna e destul de severa, Rada insa o place foarte mult. Mare accent pe gramatica, compuneri, la gramatica folosesc un caiet tipizat, nu-mi amintesc autorii, l-am cautat prin tot orasul pana l-am gasit.
Materia preferata a copiilor din toata clasa si ora la care e liniste desavarsita ramane insa (va rog sa nu radeti) educatia tehnologica. Au o profesoara tanara pe care o iubesc toti, ii spun problemele lor, ii cer sfatul si, in plus, ii face, ea stie cum, sa invate pe rupte. Fac desene, schite, folosesc culori, sunt fascinati.
As vrea sa o dau la pregatire la franceza si engleza. Franceza e a doua limba si e primul an, ii vine sa rada cand citeste lectia, nu stiu de ce i se pare ei amuzant felul in care suna limba franceza. Daca aveti recomandari in sectorul 4 (zona parcul Tineretului), va rog mult.
Bafta tuturor si … mai vorbim.