Clasa a 5 a-2009-2010

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi merge la inot la Lia Manoliu.
Eu am un mare of cu privire la nivelul de predare din scoala. Degeaba incerc sa depasesc stacheta acasa la mate de exp, ca nu are concurenta in clasa; la olimpiade insa se vede cat de departe e de performanta. La engleza va fi un dezastru total...desi am reclamat la dirrector profesoara (pe care o au din clasa I), nu am reusit sa o schimbam. Daca mai continua cu comportamentul ei bizar (urla la copii, daca vreunul vrea sa-i arate ca stie mai mult tipa la el ca vorbeste neintrebat, nu respecta nici o programa, habar nu au de nimic...) fac sesizare la inspectorat si la minister...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

La noi, la colegiu, exista doar clasa de engleza intensiv,(spre deosebire de alte colegii unde exita cls de engleza intesiv, de mate intensiv, sau de inf intensiv) iar ca limba a doua, am optat pentru germana. Asa stiam si eu, ca la clasa de engleza intensiv, vor face cu 2 ore mai multa engleza decat ceilalti, dar aceasta clasa, se pare, ca va avea cei mai buni profesori din scoala. Acum ramane de vazut cum va fi.
Inca n-am inceput cu recapitularea, dar i-am spus ca incepand cu 1 August, vom incepe, incet,incet. Vreau ca pana la inceputul scolii sa-si reaminteasca ceea ce a invatat in clasa a IV-a.
La noi, in fosta clasa a IV-a au fost multi copii buni, iar nou formata clasa a V-a, va avea se pare cei mai buni elevi din fostele cls. a IV-a. Mie imi convine, pentru ca astfel, stacheta va fi sus. Parerea mea, este ca , lucrand si tu cu copilul, suplimentar fata de scoala, se vor obtine rezultate bune.

Mergi la inceput

Isabela, Ozi are potential mare la mate dar nu e interesata sa traga de ea pt ca in clasa nu are competitori. Sa zic ca la olimpiada de mate la faza pe sector au mers doar 5 copii iar mai departe unul singur? Ma simt intr-un fel vinovata ca nu o mut la 79 sau 97...chiar si Marin Sorescu ar fi o optiune mai buna. Sotul ma calmeaza spunandu-mi ca important e sa aiba medie mare si sa intre la un liceu bun...e si asta drept!

Mergi la inceput

se duce vacanta si eu am intrat in panica...am terminat cu cumparaturile si am definitivat si hainutele de scoala: http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/3884794358/
Ozi a citit lecturile obligatorii, a repetat la germana si engleza si acum ma bate la cap sa faca o recapit si la mate si eu vreau la mare si la munte si la Paris Vara asta a stat 5 sapt la Brasov, 3 la mare si mai deloc in Bucuresti asa ca s-a si distrat din plin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

Buna Gratiela. Felicitari pt Ozi ca a citit din programa scolara. Adri a citit doar ce a vrut ea, nimic din ce are legatura cu scoala. M-am multumit ca a tot citit si nu am cicalit-o deloc vara asta. A fost relaxata complet.
Frumoasa tinuta pt scoala. Si noi tot aceeasi uniforma avem. Obligatoriu camasa alba si sarafan sau fusta nagra sau bleumarin.

Numai bine. Pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Care sunt primele impresii din clasa a 5-a ?
Urmaresc subiectul cu interes pentru ca baiatul meu invata la o scoala franceza si vreau sa stiu ce cerinte sunt in Romania pentru clasa a 5-a.
El a inceput scoala de la inceputul lunii septembrie. Deja s-a obisnuit cu profesorii si a scapat de emotiile de inceput.

Mergi la inceput

impresii proaspat culese: "diriga e asa ca meme - bunica! - (frumoasa, grijulie dar si severa cand trebuie respectata o regula); doamna de muzica e ca o catifea, doamna de mate e stranie, e mai rea decat tine, mami (azi i-a spus unui baiat ca e dobitoc si i-a mai aplicat si o corectie dupa ceafa ), domnul de geografie e cel putin ciudat (ne-a dat lucrare in prima ora fara ca macar sa ne intrebe cum ne cheama)...". Asta-i viata! Mi-ar parea rau ca profa de mate sa-i indeparteze prin comportament pe copii mai ales ca si-asa matematica e o Cenusereasa. Eu sunt severa cu Ozi cand e vorba de mate dar in sensul bun...ii vorbesc frumos, ii spun povesti despre matematicieni, vorbim in limba matematica; daca insa doamna de la clasa se va purta urat atunci trebuie sa fac cursuri de make-up ca sa cosmetizez ce invineteste ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Si noi la raport:
La noi "diriga", adica profesoara de romana este ok, dna de mate este exigenta, cele de engleza, germana, biologie- ok, cea de tehnologie - nervoasa.
Azi are istoria, educatia plastica, muzica..
4 zile pe saptamana 5 ore/zi, 1 zi - 6 ore.
Luni avem sedinta cu parintii.
Deja, la romana, am primit lista cu dictionarele de care avem nevoie plus lecturile pe care trebuie sa le citeasca pana dupa vacanta de iarna.
La mate pana acum aven doar 1 culegere.
Inca sunt grupulete, grupulete, pentru ca in noua clasa provin elevi de la cele 3 foste clase a IV-a, plus 2-3 de la alte scoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Vlad are diriginte de biologie. Profesorii sunt ok, mai putin cea de franceza care e "prea severa, mami; ne ia 2 puncte pentru o greseala de accent". (Notarea este de la 1 la 20). La englaza au fost separati in doua grupe; standard si avansati. Vlad e la avansati ceea ce inseamna ca vor invata materia de clasa a 6-a. la matematica profesoara a zis ca nu le da teme pe weekend si nici in vacanta. Bucurie mare pe copilul meu dar nu si pentru mine. De culegere, nici vorba! Eu am cumparat din tara manualul de matematica de clasa a 5-a tiparit de editura Radical. Manualul lui de matematica e mai simplu si nu contine partea de "logica" si cea de "puteri". In schimb contine foarte multa geometrie, atat in plan cat si in spatiu. La Romana am cumparat un manual editat de Humanitas. Poate imi spuneti ce manuale folosesc copiii vostri.
Tinem legatura!

Mergi la inceput

sigur anul acesta dam de greu pe la o materie sau alta...la mine e mai greu cu biologia, istoria, engleza; la romana si mai ales la mate ma pricep asa ca dak aveti pb de mate la care se blocheaza copiii dati o strigare aici si dau o mana de ajutor.

Mergi la inceput