Colectia de toamna - iarna 2005 (243)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

Lavi, sa traiesti, La multi ani, te lefonul tau imi spune ca sunt in reteaua Orange, ca si cum nu stiam:) mai incerc si maine. ai o seara romantica si l-ai inchis probabil:)

bic, pai asa ziceam si eu, ma potrivesc mai bine cu sistemul "nu ma las de fumat, doar ca nu vreau acum sa fumez"

meems, iarta-ma. stii tu pt ce. imi spal pacatele in seara asta.

bbalinus, bravo pt amalia, cred ca e prima care foloseste literele de aici. mai era vreun copilas, ca nu mai stiu? parca mai era unul, dar nu stiu cine. invatam si noi, ne-am dotat cu zeci de tablite si magneti. nic pare mai talentat la socoteli, spune rezultat la adunari de obiecte cu suport vizual, dar sta sa se gandeasca. mult. dar tot sunt fte incantata.

roxi, sa-ti dea D-zeu sanatate cu magic english, incepe sa prinda una-alta cateva cuvinte deja. lucram, lucram, acum la baie ii vorbesc numai in engleza. e un inceput, nu intelege tot desigur, dar suntem incantati si eu si el.

joy, nu e bine cu analizele, dar nu am idee de la ce sunt. cred ca lavi isi dadea cu presupusul, daca ar fi vazut, dar nu e in bucuresti. cauta pe net sa-ti faci o idee ceva, inainte de a merge la dr.

miri, sanatate lui david. cum mai sunteti?

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

lavi, La multi multi ani!
o www.gradinamea.ro/_files/Image/galerie/5/flori6.jpg" target="_blank">floare pentru cea mai calma mamica, sa ai parte de tot ce iti doresti, sanatate, noroc si fericire.

mirisanatate multa, nu este acelasi lucru, frisoanele sunt datorate febrei mari, cresterii rapide a ei. cum se mai simte?

alina sunt mesmerizata(patentat anda) de missa ta.bravo ei!

joy sanatate multa si este bine sa mai repeti analizele in alta parte, sa ne spui cum decurg lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Laaaavi, sa traiesti 100 de ani in bucurie si armonie cu cei dragi tie, sa fii sanatoasa si sa calatoresti exact unde-ti doresti!

Feli- chiar ma gandeam la tine azi ca nu ai mai dat niciun semn de viata. Noi nu mergem in Antalia anul asta, ci in Marmaris (Club Turban) si in Bodrum (Club Voyage Torba). In Bodrum am mai fost in luna de miere, dar mi-a placut foarte mult si am vrut sa revenim. In MArmaris nu am mai fost, abia astept.

Alinus- extraordinara e missa!

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Maria-Alexia, Aniversare Fericita!!

Alinush, tare de tot missa ta.

Anda

Miri, sanatate lui David!

Bic, sa stii ca si la noi mai sunt accidente in timpul zilei si ma irita la culme, deci... I feel for you. Asa si Rianna, tine pana in ultimul moment, ca nu vrea sa se desprinda de jucarii/desene/etc. Dar per ansamblu sunt ft multumita de cat de repede a facut tranzitia scutec-chilotei.

Rianna e pur si simplu incantata de litere si citit. Recunoaste deja de multa vreme toate literele de tipar, acum se chinuie cu literele mici. Citeste cuvinte intregi, dar pe litere doar. Faza tare ieri la daycare: cand ajung sa o iau, tanti care o ingrijeste ii arata niste carduri cu litere – fiecare card avea cate o litera si apoi un obiect cu litera respectiva. Tanti ii citea litera si o intreba apoi pe Rianna “E is for…”; la care Rianna “E is for… ou!” (raspunsul corect ar fi fost “E is for egg”) Mi-a zis tanti ca asa a tinut-o la prima tura, toate obiectele le spunea in romaneste, dar ea i le repeta in engleza. Deja la a doua tura a stiut cam jumatate din cuvinte in engleza, cealalta jumatate tot in romaneste i le-a spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Meems chiar nu indrazneam sa te mai intreb ca stiu ca voi mai erati cu scutec la ziua ei. Si cum stiu ca asta e subiect sensibil - cel putin pt. mine - nu vreau sa-i torturez si pe altii.
Ce fata desteapta ai.
Ca si Amalia.
Smaranda clar nu le are cu literele si cu desenul. Ea mai mult cu sportul. Si cu muzica si baletul. Lasa ca o face mama atleta, ca tot aici e la moda. Parintii sint innebuniti ca scolile sa aiba program de sport foarte bun. Mie una mi se rupe. Sau poate o facem artista, dar va trebui sa puna osu' sa invete si ceva litere.
Smaranduca mea stie sa recunoasca S (si eventual O si T) iar parintii ei credeau pina acum - tatal inca traieste in aceasta iluzie - ca e geniala!
Alina si Mees, voi ati facut ceva exercitii cu ele sau pur si simplu fetele voastre, cum ar veni, le are cu literele???
Ca eu una recunosc ca nu fac nici un fel de exercitii de scris; nu de alta dar nu o intereseaza, se plictiseste, iar eu ma enervez. Mai studiem noi pe inscriptiile de canale, dar cam atit.
Meems unul dintre motivele pentru care nu am facut litere acasa este pentru ca nu m-am hotarit daca facem alfabetul in engleza sau in romaneste. Dar uite ca exemplul Riannei ma convinge ca nu conteaza. Draga de ea, a facut switch-ul imediat in capsorul ei.
Dar cum faci cind, de exemplu, la litera D este desenul cu Deer, iar tu trebuie sa gasesti un echivalent.
Mi-am dat seama cu adevarat de talentul lui mama de traducator cind i-am citit Smarandei "Ursuletul Paddington" tradus de mama, in care personajul principal participala un Spelling Bee in care trebuie sa gaseasca in jurul lui cuvinte care incep cu litera B. Textul a venit cu tot cu ilustratii, deci va dati seama ca mama saraca a trebuit sa gaseasca cuvinte in limba romana care inceo cu litera B si care se si potrivesc cu ilustratiile. Pot sa va spun ca a facut o treaba fantastica. Daca nu ma credeti, cautati cartea.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Bic, eu chiar nu stiu de unde a invatat Rianna literele, o fi de la daycare, sau poate de la dvd-urile la care se uita. Sigur nu de la mine pt ca eu, spre rusinea mea, nu am nici talent nici rabdare sa stau sa o invat prea multe. Insa de mica era efectiv absorbita de carti si a inceput foarte devreme sa recunoasca formele, apoi cifrele, apoi culorile, iar acum e la faza de litere. Si vad ca interesul e complet al ei, ca vine la mine cu cine stie ce reclama sau orice hartie pe care vede scris cate ceva, si ori imi citeste daca literele sunt usor de recunoscut, ori ma intreaba "mami, asta cine-i?" Asta e talentul ei, daca il pot numi asa. Iar Sma are talentele ei si cu siguranta e geniala in acele talente. Rianna de exemplu ma mostenste, cred, la cap. sport spre disperarea lu' taica-sau care o vede tenismena de performanta. Om vedea, da' tare-mi pare mie ca visele i se vor transforma in cosmaruri.

Mergi la inceput

Tot Bic... la tradusul cuvintelor in romaneste eu nu ma strofoc sa gasesc echivalentul care incepe cu aceeasi litera. La faze ca cele din exemplul tau ii spun "asta e Cerb, dar in engleza ii zice Deer, deci D is for Deer". Doar recent am inceput sa introduc notiunea de doua limbi diferite, vorbim in continuare doar romaneste dar cand e nevoie ii explic ca "noi il numim asa, dar in engleza ii zice asa".
Daca mama ta a reusit sa traduca si sa adapteze cuvintele cu atata precizie, inseamna ca a facut o treaba fantastica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Neata,

Eu incep sa realizez abia acum ce usor era cu un singur copil...mai ales seara cand trebuie sa ma ocup de amandoi..e tare obositor.Cel mai nasole ca andreea ma vrea doar pe mine ..numai eu sa/i dau mancare,sa/i dau pijamaua,sa/i citesc poezii...etc.Si cateodata am rabdare,dar uneori cand plange si asta mic ca vrea sa pape..se complica treaba...

Referitor la pampers,de exact 1 an Andreea nu mai are,nici de zi nici de noapte..Cand am scos pampersul,l/am scos de tot.adica nu i/am mai pus nici noaptea si n/au fost probleme mari...Ceva accidente..dar nimic deosebit.A fost o perioada acum vreo jumate de an cand ziua ..daca o scapa..imi spunea si pana ajungeam la olita facea pe ea..si asta de vreo 3 sau 4 ori la rand..si ne/am impacientat,dar a fost situatie izolata ca n/am mai avut pb de atunci.

Cu literele nu vad la ea vreo atractie deosebita,stie sa/si scrie numele cu litere de tipar si cam atat...si asta ajutata...dar ea are alte preocupari,poezii,inventeaza la greu acum cantecele...iar de ceva vreme dezlegam impreuna rebusuri pentru copii...

De numarat stie pana la 20 si in romana si in germana...in germana se mai incurca dupa ce trece de 10...

acum sora-mea e la mare..si m-a apucat si pe mine un dor de duca...,cred ca daca nu era cu alaptatul o luam pe Andreea si zburam pana la mare la o tura de balaceala..dar poate in septembrie..cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ne topim de cald. M-a mancat undeva si m-am apucat de dimineata sa fac gem de caise, le-am bagat la cuptor si am fugit pe afara, cand ne-am intors insa, era in casa ca-n cuptor. Noroc cu AC, sa-i dea D-zeu sanatate cui l-a inventat.

Felicitari Amaliei pt performante in ale scrisului si cititului....

A mea nu le are deloc cu cifrele si literele, in schimb e foarte tehnica. Nu degeaba o striga tasu Minitehnicus. Cred ca pot s-o las singura in casa si sa plec ca se descurca...cel putin in we cand dormim mai mult nici nu stim ca avem copil. Se trezeste dimineata, se duce la frigider isi pune lapte in cana, si-l baga la microunde si il incalzeste, isi scoate branzica, rosie, paine..ce mai vrea de mancare, isi da drumul la Tv sau la DVD si sta pana ne trezim. Eventual duce si gunoiul daca il las langa usa in punga. Se spala, se imbraca/dezbraca singura, surubareste prin toate cele, stie sa foloseasca computerul, il inchide, n-are nici o treaba. In schimb....dac-o pui sa coloreze sau sa citeasca e jale...10 minute rezista. Aici seamana cu mine...numai mama saraca stie cate fiare de calcat si radiouri i-am desfacut cand eram mica

Mai nou i-am luat trotineta aka topineta si de nu ma alearga prin tot cartierul

Lavi cu intarziere...LMA si mult noroc!

Am fost azi si mi-am facut analizele...Dumnezeu cu mila!

Fug sa bag maimuta in pat si mai revin

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii si zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Va citesc in timp ce iau pranzul in fata calculatorului, ca deh sunt atat de dedicata muncii ca nu reusesc sa ma desprind.
So citesc si acumulez raspunsuri, revin deseara ca in sfarsit nu mai iesim nici unde, ne pregatim de venirea misse!
Si prietena mea cea mai buna a plecat azi definitiv sa locuiasca in Singapore si mi-a trimis un ultim sms din avion, sa mai imi zica inca odata bye, bye, si mie mi-au dat lacrimile....Incepe valul de expatriati sa plece ( majoritatea sunt aici doar pr cativa ani). Si missei o sa ii fie greu sa tot isi vada prietenii plecand. Acuma e `iubitul `ei Jojo ( nu stiu daca va mai amintiti ce se pupau cand erau mici), la anul sunt cele 2 prietene nedespartite care pleaca si ele....Va trebui sa ne obisnuim ca noi nu plecam de aici pana la pensie
Ma duc sa imi termin supa...

Mergi la inceput