Colectia de toamna - iarna 2005 (243)
Raspunsuri - Pagina 10
maria_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coralia76 Eu incep sa realizez abia acum ce usor era cu un singur copil...mai ales seara cand trebuie sa ma ocup de amandoi..e tare obositor.Cel mai nasole ca andreea ma vrea doar pe mine ..numai eu sa/i dau mancare,sa/i dau pijamaua,sa/i citesc poezii...etc.Si cateodata am rabdare,dar uneori cand plange si asta mic ca vrea sa pape..se complica treaba... |
Fix, fix la fel si la noi. Chiar povesteam, ce copil cuminte era Cristi pana era singur, ce bine ne intelegeam... S-a suprapus criza de 2-3 ani fix peste venirea surioarei si de atunci e dezastru, nu credeam ca poate fi atat de solicitant, suntem varza de oboseala . Bafta sa treaca cat mai repede faza asta. Desi... urmeaza altele .
Citat: |
citat din mesajul lui madau ...cel putin in we cand dormim mai mult nici nu stim ca avem copil. Se trezeste dimineata, se duce la frigider isi pune lapte in cana, si-l baga la microunde si il incalzeste, isi scoate branzica, rosie, paine..ce mai vrea de mancare, isi da drumul la Tv sau la DVD si sta pana ne trezim. Eventual duce si gunoiul daca il las langa usa in punga. Se spala, se imbraca/dezbraca singura, surubareste prin toate cele, stie sa foloseasca computerul, il inchide, n-are nici o treaba. |
Mamma mia, cata boierie pe unii, domnule!! SF curat!
Bic, Meems, nici nu-mi imaginam cat de complicat poate fi limba materna diferita de cea a tarii de bastina. Sunteti tari ca reusiti sa depasiti problemele, iar fetele vorbesc atat de frumos - din cate citeam si asta e o mare problema.
roxisialexia spune:
alexia mea nu scrie, nu citeste, nu se dezbrca si nici nu se imbraca singura, nu vrea sa spuna nicio culoare, nu spune poezii, nu isi pune de mancare, nu duce gunoiul , nu face adunari sau altele ci este doar un copil de 3 ani si 9 luni care vrea sa se joace toata ziua si sa tipe non stop.
Oare numai a mea este asa??
chiar m-ati pus pe ganduri ......
madau spune:
Roxi....nu-i nimic in neregula cu ea, asta o intereseaza pe ea acum, sa se joace. In fond sunt copii, daca acu nu se joaca, cand s-o faca, la 20 de ani?
Miruna are o noua ocupatie, se joaca bowling pe Wii, daca o vedeti cum tipa si alearga prin casa va stricati de ras
Io-s foarte deprimata, cand ma gandesc ca duminica pleaca domnu' peste mari si tari ma apuca iar toate cele...noroc ca am primit si vesti bune, e gata masinuta marti, macar pot sa plec sa ma mai plimb
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii si zorzonele
alexandrina spune:
Roxi, stai linistita. Uite inca unul care face prea putine. Mihai se imbraca/mananca foarte rar singur, stie vreo 3 litere de acum un an si studiul s-a oprit pe parcurs, de numere nu mai zic, pana nu de mult erau "1, 2, multe", acum cifrele le poate arata pe degete bine, dar nu le stie denumirile. Poezii, cantecele n-a invatat pana nu le-a inteles pe deplin sensul, dovada ca le spune diferit de original dar cu acelasi sens (oricum cred ca in total sunt mai putin de 5 poezii si cantecele).
Cel mai ieftin e sa ne tragem o scuza ca avem 2
Eu admir toti copiii avansati de pe-aici dar sunt pe deplin multumita de fi-miu. Nu vad sa exceleze in nimic, dar ma bucur ca pare in grafic la ceea ce consider eu ca e important si ca e relativ sanatos. Si mai ales ca ma inteleg cu el de 10 ori mai bine decat in luna mai.
Super Amalia... foarte pretios dar.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
anda77 spune:
madau, nu exagerezi? isi pune lapte in cana si nu varsa pe jos? isi scoate si despacheteaza branza din ambalaj etc? de dus gunoiul nu mai vorbesc. nu-ti e teama sa iasa singura pe casa scarilor in bloc? daca o ia pe scari in jos ca-i vine ideea sa iasa la plimbare? adica vreau sa zic ca daca face toate astea, e de peste 4 ani, asa, ca manualitate. felicitari!
ori poate ne-am obisnuit noi sa ne cocolosim copiii? ma gandesc ca la tzara (mediul rural vreau sa zic) ii pun sa faca singuri mai multe lucruri de mai devreme. e adevarat si ca sunt mai multe accidente cu copilasi care patesc cate ceva.
eu eram incantata ca fiu-,meu isi duce pampersul dimineata singur la gunoi:))))))))
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
miri__b spune:
hello
prima zi fara febra. am schimbat ieri dru si medicatia.
Lavi la multi ani fericiti.
Multumesc mult tuturor de urari.
voiam sa va intreb cate din produsele voastre cosmetice sunt folosite de copii? de ex, D. are oja pe o unghie de 2 saptamani.in prima zi arata tututor celor care veneau pe trotuar din sens invers ca are oja. nu-i pasa ca e numai ptr fete.
s-a mai demachiat de cateva ori, acum am grija sa nu mai ma vada, ca nu l pot pacali cu apa tre sa miroasa frumos .
eu scriu el da space si enter
finish
maria_alexia spune:
Roxi, Alexandrina, Anda, si al meu e in gashka
Anda, cred ca la David al lui Miri te gandeai, ca stie scrie/citi. Si mai cunoastem noi un baietel de pe la noi care inainte de 3 ani citea firma de pe cutia de pizza (nu, nu-i al meu!)
Acum sar de la una la alta, dar de vreo 2 zile ma tot bate gandul: a incercat cineva sa foloseasca un sistem de recompensa/pedeapsa bazat pe buline/buburuze etc? Sper ca stiti la ce ma refer, cum facea super-nanny: pe un pa nou, la fiecare lucru bun primea cate un simbol, la cele rele punea altceva sau lua din cele bune, iar premiul il primea doar daca reusea sa adune o serie intreaga de simboluri.
Ma gandesc ca poate i-ar prinde bine lui fii-miu o chestie dintr-asta, la el cumintenia e ceva fff punctual, e cuminte 10 sec si deja a uitat cate a acumulat in ultimele ore. Sistemul asta cred ca-i deprinde sa fie consecventi cu comportamentele bune. Dar mi-e ca e cam mic pentru asa ceva.
anda77 spune:
maria, buline primea nic la gradi. si bune si rele. nu parea ca-l misca. nici unele nici celelalte.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
crissy77 spune:
asta cu stiutul... eu zic ca depinde de copil cat e de interesat. eu daca vad ca nu percuteaza atunci abandonez, nu insist. de ex. Nik al andei, stie sa identifice marci de masini. intreabati-ma pe mine si stiu sa va arat pe strada doar o dacia logan.
miri, mi-a stricat un ruj cand era mai mica. a pictat cu el pe perete. pe ea nu foloseste nimic. stie ca o sa le foloseasca cand va creste mai mare.
pupici si sanatate bolnaviorilor.
Cristina & Elise-Stefania
miri__b spune:
maria-alexia cred ca functioneaza mai bine alt gen de recompense/pedepse. de ex. dc face ceva ce trebuie dar nu-i place, stie ca primeste recompensa:mers cu metroul la imgb si vazut afara locomotivele de interventii.hard nu gluma.
cand stiu ca vine socrella cu cateva zile inainte ii fortez mana sa manance mai mult, variat, sa doarma si altele dc vrea sa mearga cu trenul.
cred ca am divagat de la subiect.
intr-adevar D. a inceput sa lege literele cand citeste,dar nu are chef in fiecare zi, nu mai recita toata ziua tarile sau localitatile din Romania. la capitolul memorie e mult peste medie, zic eu.la capitolul indemanare...jale.spre zero.de ieri a invatat sa desurubeze dopul de la sticla de apa, de insurubat nu-i iese din prima.pictat, colorat...poate la facultate.