Colectia de toamna - iarna 2005 (243)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Multumim de aprecieri, sa stiti ca nu am nici o contributie la scrisul ei, cum zice si Memsulici, dar stiu sigur ca la noi vine de la scoala, si totul s-a facut prin joaca cum va ziceam mai demult, au inceput sa construiasca litere cu partile corpului in sala de sport cand se tavaleau pe saltele. Unora dintre ei - gen missa- le-a placut mai mult decat altora, asa cum altii au fost mult mai receptivi la invatatul englezei, sau la memorat poezii, cantece sau la imaginat povesti, etc. Noua nu ne plac chestiile astea, si nici sportul. Deci ce imi place mie la scoala e ca fiecare e ajutat sa isi identifice aptitudinile prin joaca si nicidecum prin lectii, sunt prea mici.
Asa sa raspund lui Roxiutz ca nici noi nu facem lectii sau mai stiu eu ce cu miss, nu are birou ci doar jucarii amestecate cu carti de colorat, si cu mii de bucatele de playmobil pe care calc ori de cate ori trec pe acolo ca stau raspandite peste tot fara nici o ordine pt ca aranjatul camerei si missa sunt doua notiuni distincte....

Si ca urmare, uite ca raspund Mariei, a incercat sotul sa "instaureze" un joc de recompense : de cate ori missa face o fapta buna gen aranjat jucarii, mancat tot la scoala, ascultat bona, etc i se da 1 punct sau 2 depinde. Daca face insa ceva rau, gen capricii tipice i se ia 1 punct, 2 depinde iar cand acumuleaza 5 puncte i se da o imagine ( pe care io o asimilez cu bulina rosie) iar la 5 imagini are drept la un cadouas; Bine ca nu prea a prins, adica a lasat-o total indiferenta si faza cu imaginile si faza cu cadouasul....sau asa credeam noi. Missa cu taica-su la plimbare prin jurul casei, missa vrea sa il impresioneze si incepe sa zica ce cifre vede la case - ta-su bucuros ca in sfarsit zareste un minim de interes in ale matematicii la odor- o provoaca si o intreaba "hai spune lui papa, daca vezi un 1 si un 4 cat e suma, missa scoate degetele din dotare si spune, mai face ta-su deja tot emotionat inca o incercare de adunare, miss fara greseala, ta-su o lauda de numa, si atunci se aude o voce ferma si serioasa: Papa, pai daca tot sunt asa de buna, merit 5 puncte si deci o imagine....:)) La ea totul se negociaza, dar absolut totul.

Maria vroiam Boeing ca sunt mai noi si cad mai putin in ultimul timp, dar se pare ca nu prea mai am de ales, cred ca o sa rezerv la ce-o fi.

Buna idee cu ferma de animale, abia astept sa ne povestiti! Aici sunt multe ferme de astea ( fara ponei), prin toate cartierele, de aceea parintii vin cu pungulitele pline cu morcovi, salata, etc).

Woww Noki, deci mergeti si in Marmaris si in Bodrum??? Deci 2-3 saptamani de vacanta, ei asa da nene nu o saptamana amarata ca altii!

Meemsulici mortala faza cu e for ou!

Joy, Anda sanatate maxima!!

Mergi la inceput

Si daca tot m-am intins atata, termin cu o intrebare: oare de ce in Ro traim cu impresia ca scoala franceza (si altele) este atat de lejera ca mai ca nu merita sa te duci:)) Asa m-au intampinat toti prietenii in Ro acum, cand vorbeam generalitati despre scoala: " Ei lasa ca am auzit ca sunt lasati copiii sa faca ce vor, ca nu sunt implicati, practic imi spuneau ca stiu ei ca nu se face mare lucru. Si intreb pt ca si eu traiam cu aceeasi impresie pana cand am facut schimb de experienta cu Philippe - ma refer la nivel liceu sau univ - si mi-am schimbat complet parerea. Iar acum cu astia mici sunt pur si simplu uimita de metodele aplicate. Clar ca sunt programe bine studiate bazate pe varsta.
Dar ma intreb de unde oare vine la noi ideea asta ca e lejera?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Alinush, pai sistemul acesta cu atatea puncte si praguri mi se pare chiar si mie prea complicat

Si Cristi: prima litera - A - a invatat-o atunci cand i-am aratat cum poate s-o faca cu degetelele. Interesanta ideea cu desenatul literelor folosind partile corpului - probabil are ceva teorii solide in spate. Cum spuneam, la noi asta a prins. Am descoperit-o din pura intamplare. Ia sa mai exersam noi, sa vedem ce iese...

Mergi la inceput

Si ca sa inchei, am trimis in contul comun un mail tare interesant, legat de globalizarea in lume. Merita citit daca nu cumva il stiti deja.

Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxisialexia

alexia mea nu scrie, nu citeste, nu se dezbrca si nici nu se imbraca singura, nu vrea sa spuna nicio culoare, nu spune poezii, nu isi pune de mancare, nu duce gunoiul , nu face adunari sau altele ci este doar un copil de 3 ani si 9 luni care vrea sa se joace toata ziua si sa tipe non stop.
Oare numai a mea este asa??
chiar m-ati pus pe ganduri ......

Roxana mami de Alexia si Matei.

- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -

nu...nu numai ea este asa. Din nefericire. Si in plus, cum intru pe usa in casa, cum incepe maraiala/caraiala si ma striga " mami mami mami" de 20 ori in 5 secunde.

Seara buna.
Pana aici am citit, are dreptate Maria ca-i S.F. curatnoi sa mai motaim in pat si copiii sa fie treji si cuminti pe deasupra!!!
Asa ca Madau sa nu te plangi de Miru vreodata!!

Fetelor, sa va dea Dumnezeu sanatate ca mi-ati tinut pumnii si v-ati gandit la mine ca sunt in campul muncii acum. Adica de miercuri incep efectic, pana acum am facut numai protectia muncii, PSI, regulamente interne.
Dar ma pot numi angajata.

I-am repetat lui Alex analizele, nu erau gresite, doar ca aacum valorile au scazut cam l ajumate, doar TGP-ul (ce tine de ficat) este inca dublul fata de normal, dar este in scadere. Dr (2 la numar) au zis ca s-ar putea sa fie de la ceva mancat, o negolire suficienta de bila, i le refacem in septembrie.

Amu fug la un pahar de vin, revin zilele viitoare.
Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Anda nu exagerez deloc, e maestra la turnat sucuri si alte bauturi prin pahare, paine o are feliata la indemana, cat despre desfacut branzici, ciocolate si alte alea...iti dai seama ca n-o intrece nimeni. Cu dusul gunoiului e alta poveste, cica se face utila, ca sa-si castige recompensa zilnica (inghetata sau jucarie), eu de obicei seara il las la usa, daca-l gaseste, deschide usa, ghena de gunoi e alaturi deci nu coboara sau urca, pur si simplu arunca sacul si gata. Nu mi-e teama de fugit, ca n-are veleitati din astea, stii doar ca de mica merge pe strada langa mine si nu mi-a fugit nici macar o data spre strada, sau de langa picior....

Miri apai asta e intrebare retorica....NORMAL ca mi-a killarit toate cosmeticele, se rujeaza, rimeleaza, se da cu oja...

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii si zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Noi maine de dimineata la prima ora plecam la Duni, in jur de 5. Asa ca avem un week-end de plaja si soare, sper.

Alinus, de unde 2-3 saptamani? As vreau io...stam 2 saptamani cu totul.

Va doresc si voua un week-end racoros!

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Va zic sa nu interpretati gresit, eu acum m-am trezit.

Lavi fie-ti viata plina de surprize placute! Ca ce tine de planificare, e bine pus la punct!

miri sanatate de durata.

alinush eu stiam ca sistemul de invatamant francez e bine pus la punct, cele germane-austriece au in capul meu calificative reduse.
Totusi, am niste rude mutate si incetatenite in Franta, dupa 2 ani de la mutare una din fete devenea premianta clasei si am tras eu concluzia ca nu-i un sistem axat pe competitie. Dar e o concluzie punctuala.
... si la noi se negociaza totul. Un exemplu nu foarte la obiect, dar hazliu - "Mihai, au voie in fata in masina doar cei mai mari care au buletin, uite asa ca mine, eu am buletin, intelegi?" (mi-a venit sa ma laud tocmai pentru ca, cu o zi inainte imi gasisesm CI, ratacita din toamna, eram vesela). Dupa o jumatate de zi, la intoarcere, cica fi-miu: "mami, te rog sa-mi dai putin buletinul tau".

Mi-am adus aminte ca Stefan de Tania citea demult "VODAFONE".
Am uitat sa zic: pe Mihai l-a apucat oaresceva desenat, m-a uimit ca a schitat un soi de fiinta, baietel ii zicea, fara sa exersam ceva in prealabil, si-i place sa picteze, dar 95% din munca ma pune s-o fac eu.
Ca dealtfel orice, numai "mami" imi aud toata ziua, ma simt ca un prizonier cu doua ghiulele legate de picoare, ori ca un copac cu doua maimute.
Eu sunt o fericita mamica care se poate odihni cand e doar cea mica acasa, in cazuri mai rare dar s-a intamplat sa dorm si ea isi facea de treaba cu jucarii prin jurul capului meu. Ei, nu a fost odihna totala dar cand esti sfarsit orice intindere la orizontala e o gura de aer.
Joy dar ati incercat sa stati unul cu copiii si cel mai obosit sa mai motaie? La noi se poate.
Bafta multa la job... si la mai mare!

madau, eu nu m-as baza pe faptul ca n-a plecat de langa mine (precizez ca al meu a plecat) sa-l las singur pe casa scarii. Sper ca o sa fiu destul de lucida sa nu mai risc nimic cu Mihai, ca am avut doua inconstiente la viata mea, la care inca ma gandesc cu groaza.

Recompense doar pozitive si directe, adica fara "puncte luate", si fara consecventa, deci stil surpriza, nu de fiecare data cand face un lucru convenabil dat ceva. La noi "surpriza" e un concept care inca functioneaza. A inceput in vremea in care il antrenam la olita, abtibildele au ramas lipite prin baie.

cosmetice, daa, cel mai mare fan!
Am ales sa-mi tai unghiile scurt ca sa nu mai am parte de intrebari, oja a avut de la o ruda, mai transparenta dar s-a laudat la gradinita. Vrea par lung sa si-l lege ca mami. Necaz ultim in urma tunsului ca nu se mai prindeau fluturasi si floricele - agrafe de par. Foarte greu de convins sa nu-si puna in baie vreo crema de pe raft, asta-i o fixatie. Ruj, ar fi vrut, ca a vazut la buni, a fost musai sa folosim ir. Cu spray-uri/stick-uri a acceptat situatia mai usor. Si da, e vorba de ficioru-meu. Fica-mea deocamdata incearca papuci de toate categoriile si dimensiunile, la cosmetice nu ajunge.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Si fii-mea tot din categoria "NU", dar uite ca o face mama gourmet chef: ieri a fost la cumparaturi cu ta-su si ea singura a ales asa: un pachetelde brinza de capra cu stafide uscate pe deasupra, verdeata, cereale fulgi fara zahar si o sticla de vin rosu!

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Andreea mea e cu tati la Paltinis..ast dupa mult ifose si sclifose cu ce sa se imbrace...si ce sa/si prinda in par...Toata tevatura a durat in jur de 1 ora si jumate..de am crezut ca nu mai pleaca odata,va dati seama ca ne/a facut nervii prastie incat dupa ce i/am vazut ca au iesit din casa am tras aer in piept cat pentru 2 zile .
asta mic saracutul nu mai poate de caldura...dar rareori plange,e un fel de recompensa asta ca nu e plangacios...ca plange Andreea si pentru el din orice si la orice moft.
mai nou,fii/mea e experta in cumparaturi...daca e prezenta de fiecare data cu tati la supermarket..a invatat fata ce trbuie cumparat,dar cel mai tare ne/a uimit cand a ajuns la raftul cu lapte pentru bebei(unde sunt pe putin 5,6 marci fiecare cu diferite feluri de lapte) si tati a pus mana pe alt lapte(tot NAN) decat NAN-ul pe care il papa bebe sa vada daca observa..si bineinteles ca i-a spus ..tati vezi ca asta nu e bun..are alte litere pe el decat cel al lui bebe,la care tati ..nu-i adevarat uite tot NAN scrie,iar Andreea da..acolo e la fel dar mai jos scrie altceva .Si noi stiam ca ea doar numele stie sa si-l scrie si sa si-l recunoasca cand e scris undeva...

Madau chiar asa se hraneste singura Miruna?..Pai e boierie aunci,la noi masa e cel mai stresant moment...iar de deschis frigiderul singura nici nu se pune problema ..ca doar acolo e numai mancare..ceea ce pe miss a mea nu o prea intereseaza..

Bebe se apropie de 6 kg( are vreo 5,9 kg)si s-a lungit destul de mult...parca nu mai are fata de bebe mic,,acum e maricel si el...

Mergi la inceput