Sapunuri naturale
Raspunsuri - Pagina 3
Dierna3 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui creata2008 Dupa cum am mai spus, exista probleme pentru ecosistem mult mai grave. Copacii nu se taie ca sa se planteze palmieri, copacii se taie pentru scopuri pecuniare, cum ar fi existenta unor rezerve foarte mari de petrol sub padurea amazoniana, pentru realizarea unei autostrazi si cate si mai cate. Plus ca uleiul de palmier pe care noi il folosim nu este importat din America de Sud. |
Nu conteaza de unde e, cum am mai scris, adevaratii ecologisti nu cumpara produse cu ulei de palmier, indiferent de provenienta. Gaselnita cu "sustainable" promovata de marile corporatii e doar un compromis la care s-a ajuns cu organizatiile pentru protectia mediului, acestea din urma nu sunt atat de puternice incat sa le dea in cap. Doar oamenii in calitate de consumatori informati si constienti pot face diferenta.
Zona 0 nu e America de Sud, ci Asia de Sud-Est si da, copacii se taie ca sa se planteze palmieri. Pentru hrana, cosmetice si combustibili la preturi infime si profituri gigantice, corect, "pecuniar" e cuvantul.
Trebuie sa ai un stomac foarte tare ca dupa ce ai vazut urangutani omorati in bataie sau arsi de vii, bastinasi fortati sa devina sclavii unor concerne pentru supravietuire, statistici referitoare la impactul mortal asupra mediului, sa citesti ingredientele unui produs alimentar sau cosmetic ce contine minunatul ulei si sa nu ai nicio reactie.
O reclama misto la sapun cu ulei de palmier: http://www.youtube.com/watch?v=odI7pQFyjso
ingeras2 spune:
Natasa,cata rautate?!
Vrei sa creasca pretul sapunurilor?
In ceea ce priveste lipsa mea de informare,am cautat ceee ce a postat Creeata anterior atat pe site-ul oficial cat si pe bolg si nu am gasit nimic asemanator.Sau pe care din bloguri tr sa caut?Ceea ce numeste ea capII mie imi pare ca isi propune sa faca porcul sa zboare,iar mersul la targuri e pentru a-ti promova produsul,a-l face cunoscut,a-ti cunoaste concurenta,si nu pentru cercetare.Eu stiam ca chestia cu cercetarea se face in laborator,de institutii specializate si abilitate in acest sens....,dar ma rog.Din lipsa de informare,MS a dat o gramada de avize pentru care nu i-a interesat decat financiar si de care habar nu au.Din lipsa de informare,sunt o gramada de oameni care merg la tot felul de naturisti si apoi se plang ca au fost pacaliti.Cunosc cazuri concrete si sunt convinsa ca nu doar eu.Din lipsa de informare ,de ce sa nu vina uraganele peste noi si copiii nostri sa traiasca intr-un mediu artificial doar pentru un cont in banca,o roata la masina sau mai stiu eu ce fandoseala,si doar ca ne dam cu ulei de lavanda sa spunem ca traim eco.
Natasa,poate face economii sa-si faca reclama pe OTV.
Ilinca_M. spune:
Daca voi credeti sincer ca necumparand vreun sapun din cele de care vorbim aici salvati planeta, felicitari, ati luat o decizie minunata. Sper ca etica ecologista va impiedica si sa folositi pungi de plastic, automobile (care nu merg cu energie solara), alte mijloace de transport in comun, pampers, carne de orice fel, produse din piele etc. Asta daca vreti sa fiti morale din punct de vedere ecologic pana la capat.
Cat despre vorbele lui ingeras...vorba aia:"vorbe de claca". Ce spui tu numai a critica nu suna, nu ai niciun argument pertinent, din postarea ta reiese numai rautate combinata cu invidie si un strop de mahalagism, asa, pentru "condimentare". Asa zisa ironie (extrem de ieftina si de nelalocul ei) cu privire la faptul ca initiatoarea topicului ar strange bani de "reclama la otv"...no comment. Poate tie ti se pare foarte amuzanta si taioasa replica, mie mi se pare ca te descalifica (nu ca ai fi fost in vreo cursa pentru ceva calificare
). Fara suparare, se vede ca in subiectul de fata nu te preocupa binele planetei, ca pe Dierna, ci doar faptul ca din afacerea ei Creata ar putea sa-si ia "o roata la masina"...
Revenind la subiect vreau sa spun ca pe mine m-au convins produsele, am citit site-ul, am citit blogul...am ramas foarte placut surprinsa si impresionata. Ideea cu cadourile personalizate mi se pare foarte buna, abia astept sa "coc" niste idei de cadou pe placul unor prietene de-ale mele. Te felicit, creata, si da, si eu te invidiez: as vrea sa am macar 10% din energia, ambitia si determinarea ta.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni
Dierna3 spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Daca voi credeti sincer ca necumparand vreun sapun din cele de care vorbim aici salvati planeta, felicitari, ati luat o decizie minunata. Sper ca etica ecologista va impiedica si sa folositi pungi de plastic, automobile (care nu merg cu energie solara), alte mijloace de transport in comun, pampers, carne de orice fel, produse din piele etc. Asta daca vreti sa fiti morale din punct de vedere ecologic pana la capat. |
Am comentat doar un aspect, in conditiile in care la data primei postari nu existau prezentari detaliate ale produselor. Nu m-am dat Captain Planet, nu e cazul sa-mi evaluezi footprint-ul pt. ca nu ma cunosti sau sa bagi in aceeasi oala veganii cu ecologistii s.a.m.d. Situatia uleiului de palmier e arhicunoscuta, e de-ajuns sa dai un search in orice motor de cautare, intr-o limba de circulatie internationala; cine vrea consuma, cine nu, nu. Intr-o Romanie in care se scuipa coji de seminte in nisip la plaja stiu ca pare neverosimil, insa in tarile mai civilizate presiunea consumatorului conteaza foarte mult, numai in ultimul an de exemplu marci hiperchimice precum Garnier si Pantene au scos game fara parabeni si siliconi, respectiv cu extracte naturale. Bad press.
La fel, inainte sa scotoceasca in postarile mele si sa se lege de topicul La Redoute, doamna Creatza putea sa compare nr. locurilor de munca pe care le-a creat firma dumneaei cu nr. fabricilor romanesti de confectii care supravietuiesc de pe urma comenzilor LR, C&A s.a. si paleta de oferte. Da, e etic sa cumperi local, adica papa de la agricultorul roman, cosmetice de la producatorul roman, cu atat mai mult cu cat au folosit ingrediente produse aici. Dar cand tu faci sapun cu palm oil si Elmiplant sau orice alta firma mare la fel, sunt libera sa le refuz pe ambele sau, fortata, s-o aleg pe a doua, pentru ca hraneste mai multe guri, contribuie mai mult la stat, iar rezultatul final e "copilul" unei echipe de profesionisti. Stiu sa ignor un claim emotional labartat pe pagini intregi si sa interpretez strict declaratia de ingrediente, indiferent de produs, asa-zis "natural", bio sau de supermarket. Imi plac foarte mult chestiile naturale, apropiate de brut, insa penibilitatile fara argumente stiintifice debitate pe site-urile ce promoveaza/vand produse naturiste, gen "pielea umana absoarbe 'nspe kile de toxine din cosmetice anual" sunt doar penibilitati ce merita tratate ca atare.
Despre sapun/ gel de dus, chimic sau bio, numai de bine in general, oricum astea au cel mai mic impact asupra pielii unui om sanatos, mai mult conteaza cele ce stau in contact prelungit timp indelungat: cremele, lotiunile sau unturile de corp.
creata2008 spune:
Eu am deschis acest topic din cu totul alte motive. NU este un topic ecologist sau cum mai vreti voi sa-i spuneti. Se numeste sapunuri naturale. Simplu. Am inteles parerile despre folosirea uleiului de palmier, eu m-am exprimat, cred ca e cazul sa mutati discutia despre acest ingredient la alt subiect.
Pe mine ma intereseaza parerile voastre referitoare la sapunurile naturale. Daca folositi produse de acest fel, de ce le folositi, daca ati incerca o noua gama s.a.m.d.
Nu vreau sa discutam despre firme, de-asta am dat doar blog-ul si nimic altceva. Pe blog vorbesc si despre ingrediente, despre chimicale etc. Nu am mai dat niciun alt mesaj legat de lansare sau firma, nu am in semnatura...
Va astept in continuare parerile. Despre sapunuri naturale, repet. :) Nu astept sa disecati si acest mesaj.
Creata 1 cu Creata 2
www.brideparade.ro" target="_blank">Bride Parade - Fii mireasa pentru inca o zi!
Poze in studio - Mariuca la 11 luni
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
NOU!! Blog Director de Gradinarit
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
creata2008 spune:
| citat din mesajul lui Dierna3 La fel, inainte sa scotoceasca in postarile mele si sa se lege de topicul La Redoute, doamna Creatza putea sa compare nr. locurilor de munca pe care le-a creat firma dumneaei cu nr. fabricilor romanesti de confectii care supravietuiesc de pe urma comenzilor LR, C&A s.a. si paleta de oferte. |
O mica paranteza: nu te simti lezata, nu-ti imagina ca am timp sa caut prin ce ai postat tu. Am amintit de Redoute, pentru ca este in voga pe dc si pentru ca este firma straina. Daca te-am "atins" a fost o pura intamplare. Eu activez pe acest forum de ceva timp si chiar il cunosc mult mai bine dect pare. :)
Creata 1 cu Creata 2
www.brideparade.ro" target="_blank">Bride Parade - Fii mireasa pentru inca o zi!
Poze Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
Dierna3 spune:
N-am de ce sa ma simt lezata, La Redoute foloseste mai multa mana de lucru romaneasca decat firma ta, apreciez cum "din intamplare" nimeresti 2 muste dintr-o lovitura. Marketingu' straluceste. Ai uitat sa pomenesti de banutzu romanesc ce ia drumul EDM, Coastal Scents, Victoria's Secret, de ce nu Yves Rocher, ca sa nu comparam mere cu pere.![]()
| citat din mesajul lui creata2008 Greseala multor persoane este de gandire. Cred ca vanzarile catre Romania ale celor de la La Redoutte s-au inzecit (daca nu mai bine) dupa ce pe DC au aparut tot felul de informatii despre ei. Daca se face reclama unui produs strain aici (si nu numai!) este extraordinar si li se multumeste fetelor cu cerul si cu pamantul. Daca se face reclama unui produs romanesc autentic, este vorba de reclama proasta/ieftina, iar produsul nu merita nici macar o privire. |
Hai sa nu exageram, produs romanesc autentic e magiunul de Topoloveni. Sapun 100% romanesc va fi cand materiile prime vor fi tot locale, adica atunci cand vor cultiva taranii nostri cocotieri, palmieri de ulei, ricin sau ylang-ylang. In strainatate tipele pe valul curentului natural fac sapun de casa si cosmetice DYI, le posteaza pe blogulete, fac troc, foarte dragut, nu pretinde nimeni ca-i chimist cosmetolog, imaginatie sa fie, ca site-uri de materii prime de genul asta exista: http://www.fresholi.co.uk/index.php?page=shop.browse&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=26
Reclama e gratis, din partea casei
Vezi ca pe alt topic se cerea ceva asemanator cu Chagrin Valley, poate-poate...
ralucutza77 spune:
| citat din mesajul lui creata2008 Eu am deschis acest topic din cu totul alte motive. NU este un topic ecologist sau cum mai vreti voi sa-i spuneti. Se numeste sapunuri naturale. Simplu. Am inteles parerile despre folosirea uleiului de palmier, eu m-am exprimat, cred ca e cazul sa mutati discutia despre acest ingredient la alt subiect.Pe mine ma intereseaza parerile voastre referitoare la sapunurile naturale. Daca folositi produse de acest fel, de ce le folositi, daca ati incerca o noua gama s.a.m.d.Nu vreau sa discutam despre firme, de-asta am dat doar blog-ul si nimic altceva. Pe blog vorbesc si despre ingrediente, despre chimicale etc. Nu am mai dat niciun alt mesaj legat de lansare sau firma, nu am in semnatura... Va astept in continuare parerile. Despre sapunuri naturale, repet. :) Nu astept sa disecati si acest mesaj.Creata 1 cu Creata 2 www.brideparade.ro" target="_blank">Bride Parade - Fii mireasa pentru inca o zi!Poze in studio - Mariuca la 11 luni Poze Mariuca www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca Blogul Creata la patrat Blogul Creata la cub NOU!! Blog Director de Gradinarit Povestea nasterii Cum creste Mariuca Maria Ilona |
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#
creata2008 spune:
| citat din mesajul lui Dierna3 Reclama e gratis, din partea casei |
Multumesc! :)
Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
creata2008 spune:
Nu, l-am deschis ca sa impartasesc cu voi o mare realizare, sa ma laud si sa ma mandresc. Ca intr-o familie, asa cum este dc-ul pentru multi dintre noi.
Deocamdata, din cate stiu eu, reclamele pentru produse care nu au legatura cu domeniul dc sunt permise. :) Cand vor fi interzise toate brand-urile, mai vorbim despre subiect. Pana atunci, daca ai pareri despre sapunul natural, in general, le ascultam cu mare placere.
| citat din mesajul lui ralucutza77 Aha, deci nu ai deschis acest subiect ca sa iti faci reclama....Moderatorii dorm cu totii? Poze: http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2# |
Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona