Sapunuri naturale

Sapunuri naturale | Autor: creata2008

Link direct la acest mesaj

Fetele de la "Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008" ma stiu...

Pentru ca stau acasa cu Mariuca si vroiam sa facem ceva pentru sufletul nostru, eu si cu mama mea ne-am gandit sa ne ocupam de sapunuri naturale. Daca aveti timp si chef, puteti sa intrati pe blog, unde veti gasi o gramada de informatii. Lansarea oficiala a marcii de sapunuri se va realiza pe 1 septembrie, speram noi.

M-ar interesa mult parerile voastre. Daca folositi sapunuri naturale, de ce le folositi, daca ati incerca o noua gama si orice altceva aveti sa ne spuneti.

http://sapunnatural.blogspot.com
http://www.sapunnatural.com (din 1 septembrie 2009)

Va astept opiniile si va multumesc!

Creata 1 cu Creata 2
www.brideparade.ro" target="_blank">Bride Parade - Fii mireasa pentru inca o zi!

Poze in studio - Mariuca la 11 luni
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
NOU!! Blog Director de Gradinarit
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dierna3 spune:

Buna idee, la mai mare! O singura obiectie: folosesti ulei de palmier. Adevaratii ecologisti (potentiali clienti) nu cumpara produse care contin asa ceva. Oricat de frumos l-ai descrie pe blog, uleiul in cauza are o parte intunecata: cererea crescuta la nivel mondial si extinderea continua a plantatiilor de palmier a dus si duce la distrugerea habitatului natural al unor specii de animale deja pe duca, precedate de defrisari masive ce afecteaza comunitatile umane, stabilitatea solului, stratul de ozon.... Citeste rapoartele Greenpeace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Multumesc, stiu toate rapoartele respective. Se distruge si padurea Amazoniana, din pacate, datorita defrisarilor masive. Si noi am stat in cumpana daca sa il folosim sau nu, dar am luat decizia ca il vom folosi, datorita proprietatilor benefice si stabilitatii acestui ulei. Mai mult decat atat, daca citesti cu atentie informarile, deocamdata Greenpeace descurajeaza numai folosirea uleiului de palmier ca si combustibil, precum si in zona industriala.

Stiam de toate controversele legate de uleiul de palmier de cativa ani, insa atata timp cat nu s-au gasit alternative viabile, noi il vom folosi in sapunuri.

Multumesc pentru info si vizita! :)

Citat:
citat din mesajul lui Dierna3

Buna idee, la mai mare! O singura obiectie: folosesti ulei de palmier. Adevaratii ecologisti (potentiali clienti) nu cumpara produse care contin asa ceva. Oricat de frumos l-ai descrie pe blog, uleiul in cauza are o parte intunecata: cererea crescuta la nivel mondial si extinderea continua a plantatiilor de palmier a dus si duce la distrugerea habitatului natural al unor specii de animale deja pe duca, precedate de defrisari masive ce afecteaza comunitatile umane, stabilitatea solului, stratul de ozon.... Citeste rapoartele Greenpeace.

Creata 1 cu Creata 2
www.brideparade.ro" target="_blank">Bride Parade - Fii mireasa pentru inca o zi!

Poze Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dierna3 spune:

Nu proprietatile benefice il fac cautat, ci pretul foarte mic si gradul inalt de saponificare. Din punct de vedere comercial, nu exista alternativa mai buna. Natural poate, eco in niciun caz.

Greenpeace are intr-adevar treaba cu marile companii si a reusit sa faca mici schimbari, insa ideea promovata de toate organizatiile de protectie a mediului e: nu consumam, deci nu incurajam productia. Nu poate sa te oblige nimeni sa fii eco-etic, poate doar constiinta (pe principiul "be the change you want to see in the world") si gandul la viitorul copiilor tai.

Distrugerile sunt pe o treapta mult mai inalta fata de cele din padurea amazoniana. Exploatarea acestui ulei e pe locul 5 in topul marilor poluatori, iar in 10 ani s-a estimat ca isi va dubla activitatea datorita cererii. Deja nu mai conteaza ca un gigant energetic il transforma in biocombustibil sau tu ca persoana il ingurgitezi (btw, e foarte nesanatos pt. organism si e prezent in aproape toate alimentele gata preparate) sau folosesti cosmetice ce-l contin zilnic, consecintele asupra planetei sunt devastatoare, fara nicio exagerare.

Din pacate, la noi educatia ecologica e aproape nula, iar cand stihiile cu care ne-am obisnuit de cativa ani incoace lasa prapad in urma, e mai usor sa-ti speli constiinta spunand ca a fost voia Domnului. Doar sapunelul Dove e atat de alb si ciocolatelele Nestle atat de mici si nevinovate...

http://www.greenpeace.org/canada/en/campaigns/boreal/resources/documents/cooking-the-climate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras2 spune:

Bravo,Dierna3,ai perfecta dreptate.Nu conteaza ce se intampla in jurul nostru si mai ales al copiilor nostri.Pentru un pumn de bani nu vrem sa avem constiinta,doar altii sunt de vina.Suntem atat de mici incat nu putem rasturna buturuga mare!Si doar cu o floare nu se face primavara!O gandire gresita.Si nu imi place ca-ti faci reclama intr-un mod cat se poate de ieftin.Deci ,sa inteleg ca afacerea ta e ieftina?

Mergi la inceput

Greseala multor persoane este de gandire. Cred ca vanzarile catre Romania ale celor de la La Redoutte s-au inzecit (daca nu mai bine) dupa ce pe DC au aparut tot felul de informatii despre ei. Daca se face reclama unui produs strain aici (si nu numai!) este extraordinar si li se multumeste fetelor cu cerul si cu pamantul. Daca se face reclama unui produs romanesc autentic, este vorba de reclama proasta/ieftina, iar produsul nu merita nici macar o privire.

Cand o sa va schimbati mentalitatea, multe lucruri se vor schimba si in tara noastra. Pana atunci, sa te citez, cu o floare nu se face primavara.

Citat:
citat din mesajul lui ingeras2

Si doar cu o floare nu se face primavara!O gandire gresita.Si nu imi place ca-ti faci reclama intr-un mod cat se poate de ieftin.Deci ,sa inteleg ca afacerea ta e ieftina?

Creata 1 cu Creata 2

Poze Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simmonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingeras2

Bravo,Dierna3,ai perfecta dreptate.Nu conteaza ce se intampla in jurul nostru si mai ales al copiilor nostri.Pentru un pumn de bani nu vrem sa avem constiinta,doar altii sunt de vina.Suntem atat de mici incat nu putem rasturna buturuga mare!Si doar cu o floare nu se face primavara!O gandire gresita.Si nu imi place ca-ti faci reclama intr-un mod cat se poate de ieftin.Deci ,sa inteleg ca afacerea ta e ieftina?

Vai, cata rautate gratuita ! Ca sa nu zic ieftina
Pai nu se trambiteaza ca DC=ul e o mare familie si ca aici suntem toate prietene? Unde sa-si faca fata reclama, daca nu intre prietene?

Creata, mult succes in ceea ce ti-ai propus.
Personal eu sunt dispusa oricand sa incerc produse noi, cu conditia ca acestea sa aibe toate avizele necesare. Si in cazul de fata, cred ca m-as uita in mod special dupa avizul Societatii Romane de Dermatologie pentru ca eu am sensibilitati de tipul asta. As vrea sa stiu carui tip de piele se adreseaza si daca e antialergic sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Grrr, cat de rele sunteti!
Draga mea, mult succes va doresc tie si mamei tale! Daca ai un produs de calitate si pui tot sufletul in el.. ai toate sansele sa reusesti! Spor la vanzari!

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Simona si Lara, multumesc pentru incurajari! :)

Sper sa reusim ce ne-am propus, mai ales ca, intr-adevar, am pus si punem suflet in fiecare lucru legat de aceste sapunuri naturale.

Simona, referitor la avize, pentru inceput, sapunurile vor avea avizul Ministerului Sanatatii pentru produse cosmetice, analize realizate la un prestigios laborator independent, avizat de MS si de ANPC. Pe viitor analizam posibilitatea obtinerii unui aviz de produs natural de la Ecocert. Nu am luat in calcul un aviz emis de Societatea Romana de Dermatologie, dar ne vom gandi la ce ai spus. Oricum, ingredientele fiind 100% naturale, numai uleiuri vegetale, uleiuri esentiale din plante si plante crescute organic, problemele alergice ar aparea numai daca ai alergie la unul dintre ingrediente. Toate vor fi mentionate pe site, iar pentru cele comune, exista avertizari clare (exemplu la iod si arahide).

Multumesc!

www.soapmill.ro
sapunnatural.blogspot.com

Creata 1 cu Creata 2

Poze Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

creata2008 felicitariii ptr ceea ce ti-ai propus ..oare te apuci sa faci si livratri in tare , dar sapunuri ptr copii faci ?

pana la mai putin de 2 saptamani

Mergi la inceput

Multumesc mult, Cinezee!

Da, facem livrari in toata tara, precum si in strainatate.

Deocamdata nu avem sapunuri pentru copii in oferta. Dar de-abia ne lansam! Avem in plan multe lucruri pentru viitor, inclusiv o gama de sapun lichid. Mai multe detalii gasesti pe blog-ul nostru. Acolo afli si date despre mostrele gratuite pe care le trimitem cu ocazia lansarii.

Astept mail-uri pe adresa office [at] sapunnatural.com din partea tuturor fetelor interesate sa primeasca o mostra gratuita Soap Mill!

Citat:
citat din mesajul lui Cinezee

creata2008 felicitariii ptr ceea ce ti-ai propus ..oare te apuci sa faci si livratri in tare , dar sapunuri ptr copii faci ?

pana la mai putin de 2 saptamani

Creata 1 cu Creata 2

Poze Mariuca
Blogul Creata la patrat
Blogul Creata la cub
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput