*Cozonacei de nov-dec2008 (64)*

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Andy08... sper sa iti placa printesa..
http://family.webshots.com/album/573652924NLYQXB



Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Salutare!

Pfuuuu, Criss, ce pofta mi-ai facut cu pozele alea.....vreau la mare!!! N-am mai fost la mare in concediu de 5 ani! Aici la ocean n-am fost ca in Canada n-ai unde si ca sa gasesti plaja si apa faine trebuie sa cobori destul de mult in US si n-am ajuns inca. Mi-e un dooooor....
In alta ordine de idei am vazut niste copanele numai bune de rontait la Paula (poza din tarc/patut) si o familie frumoasa si relaxata. Cat mai cantareste pitica?

Amalia: Ma bucur ca Luca e mai bine. Uf! Greu e cand sunt piticii bolnaviori! Cand ma gandesc la el imi tot vine in minte poza cu el in vana.

Alra: Cum mai stai cu capsa? Sunt bune ierburile alea?

Miki: E un frumos Andreiul tau! Dulce foc!

Anes: Tot am vrut sa-ti spun ca Remus arata deja a baietel. E mare puiul tau!

Anca: Eu nu-i dau biscuiti deloc. Chestia cu glutenul nu imi e mie prea clara. Adica se fac biscuiti fara gluten, dar pe de alta parte cerealele pt. bebei din grane amestecate nu sunt fara gluten (cel putin aici eu n-am vazut).

Monicus: Asteptam poze cu printesa.

Am si eu o intrebare. E ok daca ii amestec piciului fructe cu legume? Nu mai vrea legume deloc (desi am inceput cu ele si a mancat vreo 3 sapt. numai legume pana am introdus fructe). Fructele le manaca cu placere, dar la legume e circ. Asa ca am inceput sa-i dau mar cu fasole vrede si alte alea. Am citit ca cica e ok asa si sa reduc treptat fructul si sa sporesc cantitatea de legume. Voi ce ziceti? Eu incerc in continuare sa-i dau si doar legume la o masa, dar vad ca fara succes. Ceva idei?

Andy, mami de Andrei


Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Criss, am vazut poze, frumos concediu.

Anca, pupici.sper sa ai putere sa mergi pana la capat si sa reusesti sa o dezveti de trezirile nocturne, de adormitul in brate, etc.eu nu am fost in stare si nici nu mai vreau.De cand cineva aici a scris ca ii e dor sa-si tina primul copil in brate, ca de cand a crescut nu mai sta la mangaiat si pupat, am uitat de toate durerile mele de spate, de toate trezirile din tipul nopti, si incerc sa ma bucur de fiecare moment de tandrete si dragaleala, fiindca nu stiu cat o sa tina.

miki, si noi avem acelasi scaun de masa si David este f incantat.II place mult sa stea in el, se simte confortabil probabil si in siguranta.

si eu, ca si alra, ii dau ocazional biscuiti lui David atunci cand suntem la masa si nu am ce altceva sa-i dau sa roada ca sa pot sa mananc si eu, cand suntem la restaurant si se maraie, etc. Nu cred ca un biscuit cand si cand poate sa-i faca rau.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

La 6 luni si 10 zile masuram 68 de cm si cantaream 8100 gr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorellay

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94892&whichpage=1
Anca ia citeste aici....si Diamisha....si cine mai are prbleme cu adormitul.
Sau poate ati citit deja..eu acum am vazut subiectul.
Cred ca merita incercat!


Lorellay, am citit si-acolo, si pe Spock, si pe Pantley, si pe Ferber, si pe Hull, si pe Alra , si pe alte multe mamici de peste tot, pana sa realizez ca
- devin tot mai frustrata si obosita
- prefer sa nu mai dorm decat sa dorm cate-o ora
- ma gandesc cu groaza la momentul de adormit si trezirile de noapte sunt tot mai dese
- Sara nu se odihneste destul
- am devenit `obiectul de tranzit` de adormit al Sarei - fara mine sau daddy ea NU STIE sa adoarma
- continui sa caut motive ca sa n-o fac: dintii, orteza, colici, frig, cald, trenul, motocicleta, bufnitele, ciorile si-nca mai `gasesc`
- incurajez in fiecare seara formarea si intepenirea unui obicei prost de dormit ... si la fel cum acum n-am incredere in mine si in ea, ca putem face o schimbare in bine ... la fel o sa mergem mai departe cand apare ceva nou de realizat... si cate nu avem in fata!
- ultimul si nu cel din urma ... zibe are 9 kile! si sigur n-o sa scada, eventual se mentine

Nu sunt nici pe departe atat de `strong` pe cat par scriind astea, dar scriind ma imbarbatez sa merg mai departe... a trecut si somnul de amiaza cu bine, dupa plansete peste plansete a dormit 2 ore dusa, urmeaza altele, si tot cate putin reusim cumva. Sper sa nu cedez la noapte! Acum e cu daddy la plimbare, in mei-tai, sigur o sa adoarma in el. Malinas, si eu m-am gandit la asta, dar cand vine ora somnului nici nu vrea oricum in brate, cu fata nicidecum, ma-mpinge, ma zgarie, eventual cu spatele sau cumva cu fata in jos, deci e chin. Sau la tz. O prind si-o pupacesc in timpul zilei, cand e vioaie si vesela, si ne putem alinta.

Eli, Criss, Ocean, Cami, mersic , Miki nu e petita, il ocheam mai demult pe Raphael, ca e ochios tare, dar n-am mai tratat problema. Puteti incepe sa faceti `curte` si-apai casa om face noi cumva...

Sar de la una la alta... ma laudam eu cu covrigii de Buzau, azi in timp ce noi doi mancam, i-am dat o bucata de ardei, si era happy. Pana a reusit sa rupa o bucata mai mare din el si sa se innece... Nu mai reuseam nici unul din noi sa-i desfacem centurile de la carucior s-o luam sus s-o batem pe spate. A tot tusit si cred c-a reusit sa-l inghita, dar m-am socat, c-am studiat ardeiul dupa si era bucata ditamai...

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

“Daca-mi aplec smerit genunchii,
Si mainile mi le-mpreun
Nu ma gandesc sa fie, Doamne,
Nici cel mai drept, nici cel mai bun…

Si nu te rog sa-i dai nici haruri,
Nici minte cine stie cat…
Mi-ar fi destul sa-l vad ca creste
Nici prea frumos, nici prea urat;

Si nu l-as vrea nici prea cuminte,
Si nici din cale-afar-nebun;
Nici prea de tot supus s-asculte,
Dar nici sa rada de ce-i spun.

Si mai ales, as vrea sa simta
In orice pas din trai, mereu,
Ca cel mai credincios prieten
I-oi fi de-a pururi numai eu…”

Elena Farago - ” Daca-mi aplec smerit genunchii “



Mami Fericita Non-Stop

perlute




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Anca, te inteleg foarte bine, sunt intr-o situatie relativ similara cu Sonia acum...diferenta este ca ziua doarme foarte bine si usor, 1 h dimineata si 2 h dupa-amiaza, are un program foarte bun, cu care s-a acomodat repede, aproape ca si l-a cerut singura...adoarme usor si seara, dar dupa 90 de minute incepe chinul...
Eu una nu pot sa duc acest lucru a la long, mai ales ca am inceput serviciul si nu ma pot culca atunci cand doarme ea in timpul zilei. Ceea ce ai scris tu este perfect adevarat si cred ca este un punct bun de pornire ca sa iti iei inima in dinti si sa faci o schimbare.

Zilele astea, eu am facut o documentare serioasa pe aceasta tema si am ajuns la concluzia ca metoda Karitane poate fi o varianta (gasesti mai jos linkul), se poate salva pdf-ul.
Aceasta metoda este relativ similara celei folosite de o dr din Canada, Cathryn Tobin, pe care am gasit-o in cartea "Copilul tau trebuie sa doarma". Mi se pare o varianta ok si pentru copil, si pentru mama, doar ca trebuie vointa si perseverenta.
Eu incep sa aplic aceasta metoda din seara asta, te tin la curent si-ti spun daca merge la noi.

Cred ca este in interesul copilului in primul rand, sa invete sa adoarma singur, mai exact sa stie sa se relaxeze si sa isi ofere confortul necesar somnului, fara ca mama sau oricine altcineva sa intervina in acest proces. In al doilea rand, o mama obosita si nedormita cred ca este mai stresanta pentru copil decat una odihnita, vesela si cu mult mai mult echilibru in atitudine. Asta nu inseamna, dupa parerea mea, ca renunti la toate ocaziile de a-ti tine copilul in brate si de a-l pupa sau alinta, ci castigi odihna de calitate si pentru tine, si pentru copil.

http://www.karitane.com.au/families/pdf/SLEEP%20AND%20SETTLE.pdf

Ref. la biscuiti, ce exista in ei important nutritional se poate lua din orez, paste si cereale, nu am spus deloc ca trebuie renuntat la aceasta grupa de alimente. Pe mine ma deranjeaza mult cantitatea de zahar din biscuiti, care este foarte mare, aprox 30 de gr de zahar la 100 de gr de produs. Eu o sa mai aman introducerea lor, ii dau in schimb cereale cu biscuiti (care au o cantitate mult mai mica de zahar), iar de rontait legume si fructe.
Pentru fetele interesate, am vazut la Mega biscuiti Hipp care se dau peste 8 luni si care sunt si bio.




Diana, de Sonia (02.11.2008)

Meet Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

La multi ani, Flori76!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)


poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui diamisha
Ref. la biscuiti, ce exista in ei important nutritional se poate lua din orez, paste si cereale, nu am spus deloc ca trebuie renuntat la aceasta grupa de alimente. Pe mine ma deranjeaza mult cantitatea de zahar din biscuiti, care este foarte mare, aprox 30 de gr de zahar la 100 de gr de produs. Eu o sa mai aman introducerea lor, ii dau in schimb cereale cu biscuiti (care au o cantitate mult mai mica de zahar), iar de rontait legume si fructe.


nu, intelesesem ca nu esti contra cerealelor. doar am vrut sa punctez ca biscuitii sunt niste cereale al naibii de la indemana in toate situatiile

in rest ce ai zis de somn total de acord. nici eu nu vad nici o smecherie sa suporti noptile nedormite cu stoicism, si apoi copilul ajunge el sa se chinuie oricand e vorba de somn, plange si protesteaza de fiecare data. eu nu cred ca un copil care nu stie sa adoarma singur e neaparat mai fericit decat unul care nu are probleme cu somnul.

...
noi am fost azi la mare (20km de noi). foarte frumos pentru laura - noi mai rezervati caci laura a mai facut un mic show combinat cu o alergatura peste sosea de am inlemnit si eu si taica-su. nicole a sta in carut, a baut apa si a mancat biscuiti si a facut un mega kk in conditiile in care nici nu ne-a trecut prin cap sa luam schimburi la noi sau sa ne uitam la ea acolo. mai bine ca nu am vazut ca oricum nu aveam ce-i face
maine servici ...


ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

anca, incerc sa imi dau seama daca e de bine sau de rau ca m-ai pus in aceeasi fraza cu spock si ferber

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Alra... e de bine... candva era de rau... ca nu intelegeam ce tot toraiti cu dormitul asta...pana n-am ajuns si eu la pragul de sus,

of, am plans si eu cu ea... 20 de minute. mi-a plans sufletul, sunt atat de slaba, imi venea sa ma zgarii, imi infingeam unghiile in palma, ma trageam de par inconstient ca mai apoi sa-mi dau seama ca trecutul mainii prin par era de fapt ca sa ma trag usor.... e al naibii de greu... plangea 2-3min, 1 minut mergeam si-o consolam, fara s-o ridic, si tot asa, dupa 20 de minute am luat-o sus, deja suspina urat, nu s-a linistit deloc nici in brate, la san nu putea ca suspina... cumva tot cu tz s-a linistit si-a picat.
Deci n-am facut nimic.... si-n plus ma simt si-o mama nemernica. Stiu ca ce incerc sa fac e spre binele tuturor dar ... ma simt mizerabil. ooooooooffffffff!

mersic Diamisha...

Mav, stiu poezia... si-acum mai mult ca oricand m-a atins... ce prietena credincioasa sunt...

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

alra io zic ca e de bine, tu esti mama lu' organizarea pt mine

mah, voi ce mai gatiti? ca mie imi vine sa ii tin pe toti pe branza cu rosii.

ginye, sunt o nesimtita, te-am luat cu ale mele.
mai bine zi cu ce dai tu oul, ca sa iti zicem noi daca a ramas vreo combinatie nedescopeita de tine.
eu il dau cu spanac, sau c uorice piure de legume;
ce am obs pana acum a fost ca nu ii place deloc oul de tara.

si azi am un gand bun pentru Ginye

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi

Mergi la inceput