Burtici fericite de septembrie-octombrie (100)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramsan

Azi si eu fac cinste mare pentru ca in urma cu 9 ani (adik fix in 2000) am zis un DA hotarat si am fost si la cand m-am luat cu sotzu sa fim together forever.

Deci poftiti luati de savurati

Trebuie sa ma gandesc la o surpriza care sa nu implice mare fort financiar...si cred ca va fi ceva sau/si vedem noi cum ne vom decurca

Ma simt o norocoasa ca ne-am gasit si suntem impreuna o familie fericita si implinita.

Ramona

Tudor Gruia 28+

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Felicitari, sa va bucurati de bebe si sa aveti numai impliniri!

27+ , mami de sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Kateryna bine ai venit pe la noi si asteptam pozele ...yuhuuuuu

Cea mai fericita 31 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mary, la multi ani!!!! Sa ai parte numai de fericire si impliniri toata voata!!!
Ramona si Raluk, felicitari pentru aniversarea casatoriei!!
Eu iar nu am mai tinut pasul cu voi si nu va pot raspunde la toate!
Am vazut ca s-au cam aprins spiritele legat de concediul de maternitate! Fetelor, parerea mea este ca sunt situatii si situatii, e clar ca nu avem toate aceeasi situatie financiara si chiar daca unele dintre noi ar vrea sa stea mai mult cu bebicul acasa, pur si simplu nu se poate!!! Si chiar daca salariul este de mizerie, macar e un loc de munca cat de cat sigur. E adevarat ca bebe are foarte multa nevoie de mamica lui in primul an, dar eu cred ca nu ar trebui sa le facem pe mamicile care nu pot sta mai mult acasa sa se simta prost din cauza asta. Se poate intra intr-o depresie foarte mare din cauza asta, asa ca eu zic sa le sustinem, nu sa le blamam! E si cazul cu alaptatul, unele mamici chiar nu reusesc sa faca asta, ceea ce nu inseamna in nici un caz ca nu sunt mamici bune. Asa de multe certuri pe tema asta am vazut la alte odisei, se incingeau spiritele rau de tot, si tare nu mi-a placut asta!
Danangie, am vazut pozele, sunteti superbi cu totii!!! Alessio semana tare bine cu taticul, e un adevarat barbatel!!! (acum ma refer la Alessio, nu la tatic
Lucia, ia zi tu, ce te mananca limba sa zici si nu ai curaj?
Iulika, tin pumnii sa iasa buletinul ala mai repede! Nu poti sa le explici situatia ta, sa se grabeasca? Cu spaga banuiesc ca nu merge!
Claucia, am tot googalait sa vad unde e parcul Bordei, si m-am prins ca e pe langa FLoreasca. O sa ma duc cu sotul in recunoastere, sa invat drumul, si promit solemn ca saptamana viitoare vin si eu sa ma plimb cu voi pe acolo!!! Parcul Tei cred ca e cam departe totusi de mine! EU sufar enorm ca nu am cu cine ma intalni in parc la mine. Stau asa, singura, si ma plimb cu Andrei si imi vine sa plang de singuratate. Ma mai intalnesc eu cu Panda, dar nu tot timpul, si ea pleaca devreme acasa, asa ca tot singura raman. SI nu imi vine sa intru asa, in vorba, cu alte mamici, sunt mai rusinoasa de felul meu. (asta pana ma imprietenesc cu persoana, ca pe urma nu mai sunt ). Hai ca te-am innebunit, concluzia e ca nu mai scapi de mine!!! Si vreau sa o cunosc si pe Andreea, ea cred ca nu ma mai stie, ca nu am mai scris la strumfi de 2 ani, dar eu, carfe citesc din umbra, stiu tot-tot!!!
Felicitari fetelor care au venit cu vesti bune de la eco ieri!!! Nu mai nominalizez, ca mi-ar fi imposibil sa nu uit pe cineva!
Devyla, si eu tocmai am trecut cu ANdrei printr-un episod din asta urat, cu febra peste 39, si stiu prin ce stres a trebuit sa treci! La mine macar nu era prima data, asa ca am fost tare pe pozitii si am incercat sa nu ma panichez prea usor!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 31+ cu ( Emma Ioana )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Roxxy, vroiam sa iti spun ca m-am bucurat sa citesc ca ti s-a lungit colul si totul e OK cu tine si cu piciulina mica!!!!
Si pe tine te felicit in mod deosebit, Mimika, pentru cei doi grasunei din burtica!!! Cred totusi ca tu o sa dai startul la nasteri, am eu asa, un feeling!!!!
Monica, tie vroiam sa iti spun ca am gasit o gramada de retete dietetice, pe care ai putea sa le faci, in lipsa de imaginatie cu mancarea. Sunt bazate mult pe legume, am vazut chiar si cateva retete de ciuperci umplute cu diverse legume, repet, toate dietetice! O sa le trimit pe mail-ul comun, poate te mai inspiri de acolo!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 31+ cu ( Emma Ioana )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Vis-a-vis de intoarcerea la munca din concediul de crestere a copilului, eu sunt patita: am facut marea prostie de a ceda la insistentele sefilor sa ma intorc la munca dupa 1 an si 2 luni de la nasterea lui Rares. Asa simteam eu atunci ca trebuie sa fac si altceva.
Mare tuta am mai fost, ca banii pe care i-am luat ca stimulent pentru intoarcerea la munca, i-am dat pe cresa si pe tratamente (stand in comunitate, copilul s-a imbolnavit f des)... asta e doar piederea materiala, dar cea sufleteasca nu poate fi masurata in vreun fel. Nu am fost acolo langa el cand a desenat cu acuarelele (joc care lui ii place enorm), nu l-am auzit cand a cantat pentru prima oara un cantecel sau a invatat prima lui poezioara. Il lasam dimineata la cresa plangand si desi mi se rupea sufletul cand il vedeam asa, tot eu ma pacaleam in gand "las' ca ii trece".
E minunata legea noastra aplicata in Romania (in sfarsit cel putin partea care protejeaza mamicile este destul de ok) doar sa o cunoasteam si sa profitam de ea la maxim.
Cu Tudorel intentionez sa stau 2 ani pe muchie acasa sa il vad crescand sub ochii mei (nu mai las eu socrosenia sa sa faca ce vrea de capul ei, sau vreo tanti educatoare) - desi sunt perfect constienta ca risc sa nu mai am un loc de munca la care sa ma intorc (datorita situatiei economice care anunta faliment/lichidare etc.... sumbra oricum).
Noi sa fim sanatosi si fericiti, sa ne iubim si sa ne intelegem ca sa ne putem creste copiii in armonie.

Ramona

Tudor Gruia 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

- un raspuns pe sufletul meu.

Felicitari pt cei 9 ani de casnicie, sa fiti fericit in continuare alaturi ce cei doi flacai, sa fiti sanatosi si sa aveti numai impliniri pe toate planurile.

Citat:
citat din mesajul lui ramsan

Vis-a-vis de intoarcerea la munca din concediul de crestere a copilului, eu sunt patita: am facut marea prostie de a ceda la insistentele sefilor sa ma intorc la munca dupa 1 an si 2 luni de la nasterea lui Rares. Asa simteam eu atunci ca trebuie sa fac si altceva.
Mare tuta am mai fost, ca banii pe care i-am luat ca stimulent pentru intoarcerea la munca, i-am dat pe cresa si pe tratamente (stand in comunitate, copilul s-a imbolnavit f des)... asta e doar piederea materiala, dar cea sufleteasca nu poate fi masurata in vreun fel. Nu am fost acolo langa el cand a desenat cu acuarelele (joc care lui ii place enorm), nu l-am auzit cand a cantat pentru prima oara un cantecel sau a invatat prima lui poezioara. Il lasam dimineata la cresa plangand si desi mi se rupea sufletul cand il vedeam asa, tot eu ma pacaleam in gand "las' ca ii trece".
E minunata legea noastra aplicata in Romania (in sfarsit cel putin partea care protejeaza mamicile este destul de ok) doar sa o cunoasteam si sa profitam de ea la maxim.
Cu Tudorel intentionez sa stau 2 ani pe muchie acasa sa il vad crescand sub ochii mei (nu mai las eu socrosenia sa sa faca ce vrea de capul ei, sau vreo tanti educatoare) - desi sunt perfect constienta ca risc sa nu mai am un loc de munca la care sa ma intorc (datorita situatiei economice care anunta faliment/lichidare etc.... sumbra oricum).
Noi sa fim sanatosi si fericiti, sa ne iubim si sa ne intelegem ca sa ne putem creste copiii in armonie.

Ramona

Tudor Gruia 28+

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Cristina, multumesc .

Recunosc cu mana pe suflet ca eu blamez doar mamicile care se intorc la munca rapid pt ca se plictisesc acasa cu bebeul, ca se simt rupte de societate (dupa doar 2-3 luni de stat acasa), ca vor sa socializeze. In nici un caz nu as judeca/blama mamicile care se afla intr-o situatie care necesita revenirea la munca (oricare ar fi acea situatie).

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Cristina draga mea, hai sa imi spui cand si cum si sosesc in viteza ca vantul si ca gandul in parc! Noi mergem acolo cateodata, e foarte frumos petnru copii insa cand nu e timp sau vrem sa socializam, avem un parc f aproape de bloc unde vin inca 4 mamici cu 4 soti si cu 4 copii (cu care ne jucam, copiii nu cei mari ) si inca altii mai mari si mai mici cu care nu ne jucam. Insa stiu ce spui, si noi numai noi doua in parc, sau numai noi 3 e altfel. In ultimele zile a fost insa super, mamicile au stat pe banca din diverse motive (andreea a nascut de o saptmana, eu gravida, etc) si taticii, 4 la numar au distrat copiii.

ce joc au inventat taticii: puneau o minge de forbal pe tobogan si puneau copiii din dotare sa se dea pe tobogan (toti au in jur de 2 ani) si cand se dadeau, loveau mingea cu picioarele. Toata lumea striga "gooooool" si bateau din palme si ei radeau si era asa un hai si o veselie!!! Aici ar fi frumos sa veniti dar e tare mic parculetul. Insa la Bordei cand vreti (se intra de pe aviatorilor (faci dreapta spre primaverii) sau chiar venind de pe primaverii nimeresti chiar in intrarea care duce la locul de joaca atunci cand se termina bulevardul primaverii se termina fix in parc.

Cat despre statul acasa e cu dus si intors. Parerea mea e ca ar trebui combinate, nici eu nu pot sta fara activitate intelectuala prea mult timp, am nevoie de orele mele de copilarit si distrat cu alessia si de orele mele in care sunt om mare....
Prima oara am stat acasa numai 7 luni - diferenta financiara era mare. Si mi s-a parut putin. Acum stau cel putin un an acasa, poate un an si jumatate, nu stiu daca pot sta doi totusi...si da, din ce am auzit, nu prea mai exista in multe tari posibilitatea aceasta sa stai cu 85% din venituri acasa 2 ani.

Ar trebui sa profitam dar tin minte cand am nascut-o pe alessia si avea cam 2 saptamani, am lasat-o cu sotul si am plecat pe jos la 2 blocuri distanta sa imi cumpar Cola ce libertate extrema am simtit, de unde inainte facem ce vroiam si cand vroiam, trecerea la programul de "legat de bebe pe perioada nedeterminata" si imposibilitatea de a face ceva, baie, dus sunt activitati extreme in primele zile a fost drastica. Imi flutura vantul in plete, ce mai, eu si Leonardo di Caprio pe punte ce mai eram asa de liberi , bineinteles ca m-am intors in 5 minute dar ai nevoie de asa ceva, mai ales la primul copil impactul este f mare.
Acum insa, as sta cu alessia tot timpul, e ca o prietena pentru mine, ma inteleg f bine cu ea si coopereaza. Dar ma bucur cand o ia tati sambata dimineata in parc si eu ma epilez, fac baie indelung, ma dau cu creme etc, in alt ritm, de lene si rasfat.

cand am revenit la birou nu mi-am dat seama cum trece timpul, creierul meu a inceput din nou sa lucreze la capacitate maxima, discutiile cu colegii despre orice, de la politica la glume inteligente sunt stimulante..plus ca ma imbracam din nou frumos, etc. Si cel mai important: viata de mamica m-a implinit cel mai mult! Abia asteptam sa ma intorc acasa la printesa mea care imi sare in brate si acum si striga mamaaaa din dormitor sau de unde este cand aude usa, fugim in parc, am energie dupa servici pentru inca 2 vieti.

Roxxy, si eu ma gandesc la multe, la cum o sa reactioneze alessia, sper sa fiu eu tonica si optimista sa nu imi pierd entuziasmul ca este f important pentru ea, la alaptat, la treburile zilnice, la cum o sa stau acasa si ce o sa facem, la program, mai ales ca vremea o sa se strice si noi stam mult afara acum, atunci...sper sa fie totul bine. Si daca ma tin nervii, ma apuc serios de limba greaca, sa imi iau cert de traducator asa ca as avea o puternica stimulare mentala chiar si acasa. Numai sa ma tina entuziasmul. Bineinteles ca asta dupa cam 5-6 luni de la nastere .

Ah, si ca sa mai lungesc placinta: la sarcina trecuta ma apucase (pe langa servici) sa fac niste cursuri la Institutul Bancar si am dat examen cand aveam 30 si ceva de saptamani. Cine se legana spre banca (toti erau deja asezati) cu burtica mare? Eu. POate ma apuca si acum ceva similar ca nici degeaba nu pot sta eu bag la foc continuu pana la somnul de noapte, ziua e pt treaba. chiar si acum dupa ce intram in casa si culcam copilul, pe la 10 ma apuc si fac mancare cu sotul si radem in bucatarie inca vreo ora si ceva...

Clau 30+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

CRISTINA da mi-am dat seama ca te-ai referit la Alessio....Alin a trecut de mult de faza de "barbatel".

Eu fetelor, cu Alessio a trebuit sa ma intorc la munca cand Alessio avea 4 luni.Nu ca asa as fi vrut....m-am intors ca altfel nu-mi schimbau tipul contractului de munca.Si cum vrem sa cumparam casa...imi trebuie contract pe timp nedeterminat. Mergeam 5 ore dimineata si cand eram de dupa-amiaza 4 ore. E greu, dar nu ai ce face cand esti strans cu usa....

DANA si ALESSIO , 07.06.2008
si un alt samburel in burtica
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE!

.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Recunosc cu mana pe suflet ca eu blamez doar mamicile care se intorc la munca rapid pt ca se plictisesc acasa cu bebeul, ca se simt rupte de societate (dupa doar 2-3 luni de stat acasa), ca vor sa socializeze.

Sper ca nu asta a reiesit din ce am scris si eu mai devreme
Eu vreau dora sa stiu cum sa impletesc viata profesionala cu viata de mamica si sa le pot face pe ambele (daca este posibil cat mai bine).

Cea mai fericita 31 + cu

Mergi la inceput