Burtici fericite de septembrie-octombrie (100)
Raspunsuri - Pagina 15
tulibu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alex25 Gata, dupa 2 ore de citit contractul colectiv la nivel de unitate, am gasit ce ma interesa si sunt super multumita: ART 93 c) un salariu de referinta brut platit mamei pentru nastrea fiecarui copil ; in cazul in care ambii parinti sunt salariati ai aceeasi institutii ajutorul va fi acordat ambilor parinti ART 96 in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul pe o perioada de 2 luni ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------- Alexandra 28+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra Bbelusa cea iubita Da Doamne sa ne nastem sanatoase |
esti foarte tareeee! Felicitari!
Ioana
25+ 
monikus spune:
Buna fetele,
Din pacate a ramas iar in urma cu cititul. Azi la munca e un haos total asa ca nu cred ca voi fi prea activa. Sper sa ma insel
.
Pana una alta nu puteam sa las sa treaca acest capitol 100, aniversar l-as numi eu, fara sa scriu si eu ceva.![]()
Va pot ura tuturor la multe capitole de aici incolo, copilasi sanatosi si spor la scris, desi intre noi fie vorba vad ca nu ducem lipsa de asa ceva
.
Mary, La multi ani si tie cu sanatate si multe impliniri. 
Multi
pt voi. O zi excelenta in continuare.
P.S. Va raspund eu cand apuc tuturor.
Monica
25+ cu
Rares Stefan POZA BEBE
BEBE
MariaG spune:
| citat din mesajul lui Ellenuta suntem in aceeasi oala .. si eu iau trei sferturi din salariu pe drepturi de autor si restul pe carte de munca .. e cam complicat in cazul nostru. partea buna e ca am citit in lege ca indemnizatia in pre si post-natal se calculeza 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (drepturile se incadreaza la venituri ) .. problema e ca nu cred ca angajatorii ne vor compensa cei 15 % pana la 100% brut ptr ca la lege scrie .. ""articolul 66 prevede ca minim 6 saptamani din perioada concediului de maternitate, intreprinderea sa compenseze si restul de pana la 100% din salariul brut."" iar salariul brut reprezinta cartea de munca .. drepturile de autor nu reprezinta salariu ci venit din activitate independenta .... spune-mi, te rog, ce anume te intereseaza exact .. poate mai am eu cateva raspunsuri. Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 28+ Anna Sophia Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete papa bun |
Eu cand l-am nascut pe Alex n-am dus decat concediile medicale la firma si am semnat o cerere de intrare in CIC pe care au scris-o ei si atat. Cand m-am intors la munca (dupa 1 an si 7 luni de la nastere) am trecut pe acolo cu o saptamana inainte si le-am spus ca as vrea sa ma intorc de sapt viitoare (bine, ma sunasera ei de vreo doua ori in ultimul an cu aceeasi intrebare deci aveau nevoie de mine) si daca trebuie sa scriu vreo cerere, ei au zis nu, te asteptam luni, il anuntam noi pe cutarescu (care era sef de proiect si trebuia sa se bucure ca ii vine un om in echipa). ATAT. Mi-am primit banii in fiecare luna (mi-i vira firma si ei ii recuperau de unde - treaba lor) fara intarzieri.
Acuma ma simt pierduta in spatiu.
Stiu ca
- pentru concediu pre/post natal trebuie sa aduc in fiecare luna calendaristica certificatul de concediu medical vizat de medicul de familie.
- pe perioada concediului pre si post natal se primeste 75% din salariul brut (in cazul meu 75% din jumatate de salariu ca ala e pe cartea de munca) - da' vad ca tu zici ca e 85% din venitul mediu pe ultimele 6 luni. Venit mediu impozabil?? Unde scrie? Tind sa cred ca tu ai dreptate pentru ca stiu ca se compenseaza cu 15 procente pe o perioada de 6 sapt (si 15 + 85 = 100) de catre firma.
Si sa zicem ca eroic (nu prea cred, da' sa zicem) voi veni la munca pana nasc si stau dupa aia doar cele 42 de zile in concediu de lauzie. Ce acte si unde le depun ca sa mi se calculeze 85% din venituri impozabile? (stiu, plafonate la 3 salarii medii pe economie) Si ce conditii tre' sa mai indeplinesc pentru a putea primi indemnizatia? Si de unde stiu daca le indeplinesc?
Ca dupa aia stiu ca sunt o mie de drumuri ca sa declari copilul da' o sa se ocupe tatal de ele (el intelege mai usor, sau mi-e mie mai usor cand intelege el si nu tre' sa inteleg eu - mie imi sunt toate clare pana ajungem sa vorbim despre bani, cand se lasa o ceata densa)
Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou
24+http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
Iulika29 spune:
Eu am ramas singuricå..Sotu a plecat la o 'lucrare'..Si e o baraiala la mine afarå...Au renovat locul de joacå din fata balconului
.Cred ca pt Nicholas al meu..![]()
...Am o priveliste tare frumoaså din balcon..
Iuliana, cea mai fericitå
33+cu
Bruce Nicholas
Ellenuta spune:
| citat din mesajul lui luhtien Ellenuta, inclusiv cei care lucreaza la patron? ==================== Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti. Despre plecarea ta, tot altii vor decide. Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi! +28 |
da, si la patron ..
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
28+ Anna Sophia
Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
Roxxy80 spune:
Scuza-ma daca par rautacioasa dar chiar l-ai lasa pe bebele tau de 3 luni pentru un ''salariu de tot rasul''? Crede-ma ca e minunat sa stai acasa cu bebele tau, sa-l vezi cum evolueaza in ochii tai (nu-i acelasi lucru daca iti relateaza cineva prin telefon), sa-l privesti cu orele cum doarme si zambeste in somn. Atunci nu ai timp sa te plictisesti.
Sper ca nu te superi pe mine pt cuvintele de mai sus
.
| citat din mesajul lui x_ggg Salutari!! Tot vorbiti de concediu....ce noroc ca sunt bugetar! Sunt in concediu de odihna pana pe 1 septembrie, dupa aia intru in prenatal, asta cu DPN 11. oct. 2009. Eu vreau sa ma intorc la munca din ianuarie daca e totul in regula, pentru ca sufar mult din lipsa de activitate momentana, dar om vedea cum o sa gandesc dupa ce apare bebele... oricum in prenatal sigur voi castiga mult mai bine decat daca as merge la serviciu..O sa ma interesez daca acea chestie cu compensarea de 15% se aplica si la stat, ca si asa am un salariu de tot rasul.. Imi iubesc copilul ... abia astept sa te tin in brate, BEBE!!!!! 27+ cu - Rares Alexandru |
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
Maria 31+
MariaG spune:
| citat din mesajul lui lutoniana S-a suparat tare pe mine....cand mi-am luat odata 2 zile libere sa mergem pana la Braila ....si am stat numai cu tel la ureche si atunci a fost momentul cand am realizat ca sar calul.....si m-am oprit. Cea mai fericita 31 + cu ![]() |
eu am realizat ca am sarit calul cand copilul (care avea 3 ani la momentul respectiv) in loc sa doarma cum obisnuia noaptea se scula pe la 3 dimineata si incepea sa-mi povesteasca ce a facut peste zi, sa ma pupe si alte astfel de dragaleli ca eu ajungeam acasa dupa ce adormea el si plecam cu putin inainte sa se trezeasca.

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou
24+http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
raluk16 spune:
Claucia, Iulika, Alex, Lucia, Lullaby, Adi
multumesc mult 
anamaria 
Ramona felicitari si tie! Si multa fericire si sanatate 
Va tzuc pe toate
si va doresc o zi minunata! Eu am zbughit-o! ![]()
26+ 
alex25 spune:
Gata, mi s-a terminat programul si plec acasa fericita, dupa asemenea vesti bune pe care le-am dibuit singura!
Pupici!
----------------------------------------------
Alexandra
28+ se pare ca fluturasul va fi
Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
danangie spune:
Eu in bagajul de spital imi pusesem: 3 camasi, 5 perechi de chiloti, tampoane mari, burtiera, sutiene de alaptare, prosoape, pasta plus periuta de dinti,pieptan, elastic ptr par, deodorant de la Vichy ca ala nu are miros, slapi, imi luasem si un halat dar nu l-am folosit deloc la ce caldura era atunci...., telefon, incarcatorul,hmmm ptr mine cam atat. Acum imi voi lua dupa mine si pompa de muls laptele ca tare mi-a mai trebuit...poate daca aveam pompa poate reuseam sa alaptez si eu...cine stie.....Ptr Alessio luasem cred vreo 8 schimburi adica: body cu maneca scurta plus body tip pijama. Pe urma, luasem pampersi dar nu i-am folosit ca ii foloseam pe aia din spital, luasem gel de dus de la Chicco si sampon la fel. Luasem prosopel ptr el.....bineinteles suzeta( pe care Alessio nu a folosit-o) si o jucarie care canta. Luasem si o iconita, o paturica.si schimbul ptr cand l-am scos din spital. Cam atat.Caciulita ii luasem dar a purtat-o 5 minute.
Ca m-au luat in suturi aia.
DANA si
ALESSIO , 07.06.2008 si un alt samburel in burticaS-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE!
.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....

Sunt in concediu de odihna pana pe 1 septembrie, dupa aia intru in prenatal, asta cu DPN 11. oct. 2009. Eu vreau sa ma intorc la munca din ianuarie daca e totul in regula, pentru ca sufar mult din lipsa de activitate momentana, dar om vedea cum o sa gandesc dupa ce apare bebele... oricum in prenatal sigur voi castiga mult mai bine decat daca as merge la serviciu..