Burtici fericite de septembrie-octombrie (100)
Raspunsuri - Pagina 16
Iulika29 spune:
Fetelor eu am facut si un cont separat pe webshots cu pozici..Unele cred ca sunt si in contul comun dar unele sunt si cu privelisti din Suedia..Merg sĺ o bag la semnatura..
Sĺ vedem ce am reusit..
Iuliana, cea mai fericitĺ
33+cu
Bruce Nicholas
MangaGirl spune:
kiki azi la dentsit sa-i mai las vreo 12 milioane pe langa cele 10 de pana acum. si abia de acum incepe grosul 

ca-mi vin dintii de la bucuresti. 

si sunt multi, ai naibii dinti.
aluka si ramona felicitari...la mai multi ani fericiti, in pace, iubire si intelegere.
lucia stand eu luni la doctor si asteptand sa intru la control, am avut timp sa citesc din scoarta in scoarta carnetul de sarcina. si ghici ce gasesc pe una dintre pagini? lista cu bagajul de spital. nu mai stiu ce pagina era...dar era in dreapta sus...ca am memorie vizuala :)
azi am fost prin oras...caldura mare...sa platesc pensia privata si sa-mi fac manichiura si pedichiura. sunt aprope completa. maine ma duc sa-mi fac o masca si un gomaj si ma pot intoarce la iubitul meu...care ma tot asteapta saracu'. i-a fost cam greu fara mine 

. si eu care credeam ca ma uita. tare as mai sta...ca e bine la mama...si frumos cand vezi cerul lacrima zi dupa zi...si cel mai tare as sta ca sa fug de munca. ma asteapta mari dureri de cap in urmatoarele 2 luni ca baietii astia nu au idee cum e sa fii gravida si sa obosesti doar ridicand fundul de pe scaun pe canapea.
dar trece cumva augustul si dupa aia mai merg o sp si gataaaaaaaaa. ma duc sa fac ceva pe la bucatarie.
MangaGirl :-)
29+ cu Sasha Laurian 
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
www.mariaciubotaru.blogspot.com
Iulika29 spune:
Dar oare de ce nu imi apare la semnaturĺ..?!

POZE
Iuliana, cea mai fericitĺ
33+cu
Bruce Nicholas
tulibu spune:
sper sa va ajute aceste informatii
Beneficiaz#259; de indemniza#355;ie/stimulent pentru cre#351;terea copilului pîn#259; la 2 ani (3 ani pentru copilul cu handicap):
persoanele care în ultimul an anterior datei na#351;terii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale* supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal #351;i care beneficiaz#259; de concediu pentru cre#351;terea copilului pâna la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap);
prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activit#259;#355;i independente, din activit#259;#355;i agricole.
Cele 12 luni (…) pot fi constituite #351;i din perioade în care persoana îndrept#259;#355;it#259;:
#351;i-a înso#355;it so#355;ul în misiune permanent#259; în str#259;in#259;tate;
a beneficiat de indemniza#355;ie de #351;omaj;
a beneficiat de concedii #351;i indemniza#355;ii de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate;
a realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii (conf. Legii 19/2001);
a beneficiat de indemniza#355;ia pentru cre#351;terea copilului pîn#259; la 2/3 ani;
a beneficiat de pensia de invaliditate;
a beneficiat de concediu f#259;r#259; plat#259; pentru a participa la cursuri de formare/perfec#355;ionare profesional#259; din ini#355;iative/cu acordul angajatorului;
a urmat sau urmeaz#259; cursurile de zi ale înv#259;#355;#259;mântului universitar sau preuniversitar organizat potrivit legii;
se afl#259; în perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a inv#259;#355;#259;mântului universitar cu examen de diplom#259;/licen#355;#259;.
alte situa#355;ii prev#259;zute de OUG 148/2005 modificat#259;.
De indemniza#355;ie/stimulent beneficiaz#259; op#355;ional, oricare dintre p#259;rin#355;ii fire#351;ti ai copilului, deasemenea beneficiaz#259; de indemniza#355;ie #351;i persoana care: a adoptat copilul, c#259;reia i s-a incredin#355;at în vederea adop#355;iei, care are copilul în plasament sau plasament în regim de urgen#355;#259;, sau care a fost numit tutore (în situa#355;ia acestora din urm#259; se are în vedere îndeplinirea condi#355;iilor timp de 12 luni anterior adop#355;iei, plasamentului, tutelei dupa caz).
Concediul #351;i indemniza#355;ia se acord#259; pentru primii 3 copii n#259;scu#355;i dup#259; 1 ianuarie 2006 (se iau în considerare #351;i copiii n#259;scu#355;i înainte de aceast#259; dat#259;, dac#259; solicitantul a îndeplinit condi#355;iile de acordare a indemniza#355;iei dup#259; 1 ianuarie 2006).
*Cuantumul indemniza#355;iei este începând cu 01.01.2009, 85% din media veniturilor nete relizate în ultimile 12 luni anterioare datei na#351;terii copilului, dar nu mai mare de echivalentul a 3 salarii medii brute pe #355;ar#259;, (4000 lei) sau 600 lei/ lun#259;.
Indemniza#355;ie/stimulent se acord#259; dac#259; solicitantul îndepline#351;te cumulativ urmatoarele condi#355;ii:
este cet#259;#355;ean român, strain sau apatrid;
are, conform legii, domiciliul/re#351;edin#355;a pe teritoriul României;
locuie#351;te împreun#259; cu copilul.
Preciz#259;ri referitoare la termenele de depunere a cererilor:
Indemniza#355;ie/stimulent:
Conform prevederilor OUG 148/2005 rep., drepturile reprezentând indemniza#355;ie/stimulent se cuvin #351;i se pl#259;tesc:
Începînd cu ziua urm#259;toare celei în care înceteaz#259; conform legii concediul #351;i indemniza#355;ia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data na#351;terii copilului, dac#259; cererea este depus#259; în termen de 60 de zile lucr#259;toare de la acea dat#259;.
Începând cu data na#351;terii copilului, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condi#355;iile legale pentru acordarea concediului #351;i indemniza#355;iei aferente, dac#259; cererea este depus#259; în termen de 60 zile lucr#259;toare de la acea dat#259;.
Începând cu data adop#355;iei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului în regim de urgen#355;#259;, dac#259; cererea este depus#259; în termen de 60 zile lucr#259;toare de la acea dat#259;.
De la data depunerii cererii în celelalte cazuri.
Ioana
25+ 

lutoniana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adimercedes Scuze, mai incerc o data: www.youtube.com/watch?v=2PWfB4lurT4" target="_blank">aici, desi mie mi-a mers linkul pe care l-am pus. |
Heiiii..iaca de ce nu merge, acum am vazut:
"This video is not available in your country due to copyright restrictions."
Dar lasa, sunt sigura ca era fain :)
Cea mai fericita
31 + cu
Danuta1979 spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Roxxy80 Scuza-ma daca par rautacioasa dar chiar l-ai lasa pe bebele tau de 3 luni pentru un ''salariu de tot rasul''? Crede-ma ca e minunat sa stai acasa cu bebele tau, sa-l vezi cum evolueaza in ochii tai (nu-i acelasi lucru daca iti relateaza cineva prin telefon), sa-l privesti cu orele cum doarme si zambeste in somn. Atunci nu ai timp sa te plictisesti. Sper ca nu te superi pe mine pt cuvintele de mai sus .
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 31+ |
Roxana, una e teoria si alta e practica. Zice si ea acum ca se intoarce in 3 luni...dar mai vedem noi
Chiar azi am vb cu o colega care are bebe de 2 luni jumatate si care pana sa nasca zicea ca ea in 3 luni se intoarce...sa se bazeze pe ea...si a vb inclusiv cu directorii si cu tipa de la personal din Germania. Era hotarata.
Azi imi spunea ca de 2-3 zile alearga cu bebele dupa ea prin oras sa-si faca acte...inclusiv actele pt concediul de ingrijire copil...si ca o sa stea minim un an acasa...daca nu chiar 2...ca nici nu concepe sa-si lase ingerasul asa mic si sugar pe maini straini sau pe maini din familie....ca il iubeste asa mult etc. Si mentionez ca ea pierde la salariu cred ca vreo 15 milioane pe luna nemergand la munca (o sa ia maximul de 40 mil..dar la munca lua peste 55).
Deci mai vedem noi pe cine o sa lase sufletul sa-si lase bebele asa repede si sa mearga la munca.
Dana
30+ cu
Alexandrahttp://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
Ellenuta spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui MariaI
Eu cand l-am nascut pe Alex n-am dus decat concediile medicale la firma si am semnat o cerere de intrare in CIC pe care au scris-o ei si atat. Cand m-am intors la munca (dupa 1 an si 7 luni de la nastere) am trecut pe acolo cu o saptamana inainte si le-am spus ca as vrea sa ma intorc de sapt viitoare (bine, ma sunasera ei de vreo doua ori in ultimul an cu aceeasi intrebare deci aveau nevoie de mine) si daca trebuie sa scriu vreo cerere, ei au zis nu, te asteptam luni, il anuntam noi pe cutarescu (care era sef de proiect si trebuia sa se bucure ca ii vine un om in echipa). ATAT. Mi-am primit banii in fiecare luna (mi-i vira firma si ei ii recuperau de unde - treaba lor) fara intarzieri. Acuma ma simt pierduta in spatiu. Stiu ca - pentru concediu pre/post natal trebuie sa aduc in fiecare luna calendaristica certificatul de concediu medical vizat de medicul de familie. - pe perioada concediului pre si post natal se primeste 75% din salariul brut (in cazul meu 75% din jumatate de salariu ca ala e pe cartea de munca) - da' vad ca tu zici ca e 85% din venitul mediu pe ultimele 6 luni. Venit mediu impozabil?? Unde scrie? Tind sa cred ca tu ai dreptate pentru ca stiu ca se compenseaza cu 15 procente pe o perioada de 6 sapt (si 15 + 85 = 100) de catre firma. Si sa zicem ca eroic (nu prea cred, da' sa zicem) voi veni la munca pana nasc si stau dupa aia doar cele 42 de zile in concediu de lauzie. Ce acte si unde le depun ca sa mi se calculeze 85% din venituri impozabile? (stiu, plafonate la 3 salarii medii pe economie) Si ce conditii tre' sa mai indeplinesc pentru a putea primi indemnizatia? Si de unde stiu daca le indeplinesc? Ca dupa aia stiu ca sunt o mie de drumuri ca sa declari copilul da' o sa se ocupe tatal de ele (el intelege mai usor, sau mi-e mie mai usor cand intelege el si nu tre' sa inteleg eu - mie imi sunt toate clare pana ajungem sa vorbim despre bani, cand se lasa o ceata densa) Maria Alex (5 mai 2004) si BB nou 24+http://cealalta-realitate.blogspot.com/ http://www.copaculdehartie.ro/ |
sunt foarte obosita si ff nervoasa pe un cretin de colaborator .. numa pot concentra acum sa-ti raspund la toate .. dar
6. Cuantumul indemnizatiei de maternitate
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical, pe baza carora s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective sau/si veniturilor din perioadele asimilate conform precizarilor de mai jos.
deci primim 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni, insa, angajatorul nu e obligat sa-ti compenseze cei 15% ptr ca drepturile de autor nu sunt salariu de baza! asta e ceea ce ai pe Cartea de munca.. deci se pot fofila ..
ptr intrarea in concediu de maternitate nu-ti trebuie decat concediul medical de la medic.
daca vii la munca pana in momentul nasterii, poti sa-i iei toate cele 126 de zile de concediu de maternitate dupa nastere .. nu numai cele 42 de zile ..
dupa incheierea celor 126 de zile, mergi la serviciu, iei adeverinta de venit .. www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=22" target="_blank">AICI,
adeverinta pentru indemnizatia crestere copil. cu asta si cu un teanc de acte mergi la sectorul tau, la evidenta persoane, asistenta sociala si depui dosar.
nu stiu daca am fost coerenta ca-s ff nervoasa ...
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
28+ Anna Sophia
Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
tulibu spune:
ok, nu merge cu diacritice, asa ca il mai pun o data
Beneficiaza de indemnizatie/stimulent pentru cresterea copilului pina la 2 ani (3 ani pentru copilul cu handicap):
• persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale* supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal si care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap);
• prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activitati independente, din activitati agricole.
Cele 12 luni (…) pot fi constituite si din perioade in care persoana indreptatita:
• si-a insotit sotul in misiune permanenta in strainatate;
• a beneficiat de indemnizatie de somaj;
• a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
• a realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii (conf. Legii 19/2001);
• a beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului pina la 2/3 ani;
• a beneficiat de pensia de invaliditate;
• a beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare/perfectionare profesionala din initiative/cu acordul angajatorului;
• a urmat sau urmeaza cursurile de zi ale invatamantului universitar sau preuniversitar organizat potrivit legii;
• se afla in perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a invatamantului universitar cu examen de diploma/licenta.
• alte situatii prevazute de OUG 148/2005 modificata.
De indemnizatie/stimulent beneficiaza optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului, deasemenea beneficiaza de indemnizatie si persoana care: a adoptat copilul, careia i s-a incredintat in vederea adoptiei, care are copilul in plasament sau plasament in regim de urgenta, sau care a fost numit tutore (in situatia acestora din urma se are in vedere indeplinirea conditiilor timp de 12 luni anterior adoptiei, plasamentului, tutelei dupa caz).
Concediul si indemnizatia se acorda pentru primii 3 copii nascuti dupa 1 ianuarie 2006 (se iau in considerare si copiii nascuti inainte de aceasta data, daca solicitantul a indeplinit conditiile de acordare a indemnizatiei dupa 1 ianuarie 2006).
*Cuantumul indemnizatiei este incepand cu 01.01.2009, 85% din media veniturilor nete relizate in ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului, dar nu mai mare de echivalentul a 3 salarii medii brute pe tara, (4000 lei) sau 600 lei/ luna.
Indemnizatie/stimulent se acorda daca solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
• este cetatean roman, strain sau apatrid;
• are, conform legii, domiciliul/resedinta pe teritoriul Romaniei;
• locuieste impreuna cu copilul.
Precizari referitoare la termenele de depunere a cererilor:
Indemnizatie/stimulent:
Conform prevederilor OUG 148/2005 rep., drepturile reprezentand indemnizatie/stimulent se cuvin si se platesc:
• Incepind cu ziua urmatoare celei in care inceteaza conform legii concediul si indemnizatia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
• Incepand cu data nasterii copilului, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile legale pentru acordarea concediului si indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa in termen de 60 zile lucratoare de la acea data.
• Incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului in regim de urgenta, daca cererea este depusa in termen de 60 zile lucratoare de la acea data.
• De la data depunerii cererii in celelalte cazuri.
scuze pt spatiul consumat
Ioana
25+ 

danangie spune:
Apropo fetelor, am pus (in sfarsit) poze de la mare si cu burtik.
DANA si
ALESSIO , 07.06.2008 si un alt samburel in burticaS-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE!
.....Il sorriso innocente di un bimbo č l'espressione piů viva dell'amore....
Roxxy80 spune:
E clar ca imi voi lua rosii multe, dar trebuie sa spun ce gandesc (mentionez ca nu fac nici o referire la Xggg ci la multe cazuri vazute de mine la serviciu): nu pot sa inteleg (poate sunt eu limitata) cum poate sa-i treaca prin cap unei viitoare mamica care-si doreste din tot sufletul bebelusul sa revina la munca la 2-3 luni dupa nastere, cand puiul are cea mai mare nevoie de mamica lui. Am avut cateva cazuri la serviciu de mamici care s-au intors la serviciu super rapid, spunand ca ele nu rezistau sa stea acasa, ca innebuneau fara activitate. Mie imi parea ceva de genul ca au facut bebele ca sa mai bifeze ceva in agenda, ceva ce trebuie sa faci ca sa intri in randul lumii.
Inteleg si sustin revenirea mamei la munca f devreme cand in familie este o situatie financiara precara si chiar nu-ti poti creste copilul in conditii cat de cat decente (nu ai bani de pampersi, de intretinere etc).
[/quote]
Roxana, una e teoria si alta e practica. Zice si ea acum ca se intoarce in 3 luni...dar mai vedem noi![]()
Chiar azi am vb cu o colega care are bebe de 2 luni jumatate si care pana sa nasca zicea ca ea in 3 luni se intoarce...sa se bazeze pe ea...si a vb inclusiv cu directorii si cu tipa de la personal din Germania. Era hotarata.
Azi imi spunea ca de 2-3 zile alearga cu bebele dupa ea prin oras sa-si faca acte...inclusiv actele pt concediul de ingrijire copil...si ca o sa stea minim un an acasa...daca nu chiar 2...ca nici nu concepe sa-si lase ingerasul asa mic si sugar pe maini straini sau pe maini din familie....ca il iubeste asa mult etc. Si mentionez ca ea pierde la salariu cred ca vreo 15 milioane pe luna nemergand la munca (o sa ia maximul de 40 mil..dar la munca lua peste 55).
Deci mai vedem noi pe cine o sa lase sufletul sa-si lase bebele asa repede si sa mearga la munca.
Dana
30+ cu
Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
[/quote]
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
Maria 31+

Sunt in concediu de odihna pana pe 1 septembrie, dupa aia intru in prenatal, asta cu DPN 11. oct. 2009. Eu vreau sa ma intorc la munca din ianuarie daca e totul in regula, pentru ca sufar mult din lipsa de activitate momentana, dar om vedea cum o sa gandesc dupa ce apare bebele... oricum in prenatal sigur voi castiga mult mai bine decat daca as merge la serviciu..
24+